Forumo informacijos ribojimas

Pradėjo Anomalija, gegužės 16, 2013, 18:44:59

« ankstesnis - sekantis »

Ar reikalingas informacijos ribojimas?

Taip, reikia pažaboti informacijos ėmėjus.
Ne, kas nori tas dalinasi, kas nenori tas ir nesidalina.
Žemyn

Anomalija

Nors ir stengiamės forumą padaryti kuo atviresnį visiems mūsų lankytojams, tačiau pastaruoju metu pradėjome galvoti apie tam tikros informacijos ribojimą svečiams.

Šiuo metu svečiai negali:

- Matyti šaukyklos
- Matyti kitų narių paskyras
- Siųsti privačias žinutes
- Bendrauti realiuoju laiku su nariais
- Matyti forumo prisegtukus

Kas pasikeistų po atnaujinimo?

Svečiai negalėtu matyti forume talpinamų nuorodų ir/ar paveikslėlių. Atsirastų uždaros lentos (pvz. magijos praktiniai užsiėmimai, parapsichologijos praktiniai užsiėmimai ir pnš.), į kurias būtų galima įeiti tik tada kai bus pasiektas tam tikras žinučių skaičius (pvz. 30 žinučių).

Ko siekiame?

Tokiu būdu norime padidinti forumo aktyvumą ir kad žmones ne tik imtų, tačiau ir dalintųsi informacija. Galbūt tokios priemonės teigiamai atsilieps visam forumui: bus padidintas informacijos kiekis, padidinta nuomonių gausa ir t.t.

Lauksime Jūsų balsų anketoje ir nuomonių temoje ;)

Benamis

Prabalsavau uz. Manau uzdari skyriai tikrai nepakenktu. Jau seniau forume apie tai kalbejau.

paragraf 78

Labai gera idėja apriboti informaciją iki tam tikros žinutės, nors aš turbūt truputį padidinčiau tą skaičių, iki kokių 50 bet tai aš, nežinau ką kiti apie tai mano :)
Uždari skyriai kai kurioms temoms tikrai nepakenktų, tik reiktų apsibrėžti kokios tai temos ir kokia informacija ten bus dalinamasi

Benamis

Tik nezinau del tu nuorodu ir paveiksleliu... Galbut vertetu palikti taip kaip yra :) Uztektu ir uzdaru skyreliu.

TinSoldier

Aš visuomet už kuo laisvesnį informacijos platinimą.
Kiek labai žmogui reikia kažkokios informacijos, nepriklauso nuo žinučių kiekio.

Man atrodo kvaila uždrausti žmogui gauti informaciją todėl, kad nesidalina informacija, kurios neturi (o bando gauti).

Gal, pavyzdžiui, žmogus kokiame žvejų forume gelbėja šimtus žmonių savo patarimais, nes turi tų žinių. Apie ezoteriką jis žinių neturi, o jų prireikus - gauna špygą.

Man tai atrodo nelabai teisinga.

Man ir tas į puslapį įkeltų failų paslėpimas atrodo nelabai teisingas...

paragraf 78

Nemanau, kad neteisinga, daugelis forumų apriboja informacijos gavimą naujiems nariams. Tai daroma norint apsisaugoti nuo siurbėlių. Forumas yra skirtas ir diskusijoms ir informacijos keitimuisi. Na yra toks tipas žmonių kurie informaciją tik ima ir neduoda nieko mainais, o kaip sakoma, nemokamas sūris būna tik pelėkautuose. Pas mus labai įvairios temos, tad žmogus norėdamas gauti informacijos tikrai turės apie ką pasisakyti, kad ją gautų.
Žinoma, ne paslaptis, taip turėtų padidėti ir forumo katyumas, nes dabar daug žmonių tiesiog skaito forumą ir nieko nerašo. Kažkaip tai man dvelkia tam tikru vojerizmo kvapeliu, stebėti kitų diskusijas kažkaip nenormalu yra, jei pats nediskutuoji.

Teroras

O as manau, kad parazitizma reikia stabdyti :) Tik kokiu budu? Cia jau kitas klausimas.

Kazkaip mano manymu neteisinga kai vienas zmogus gali gauti visa informacija nors pats neinese jokio savo inaso. Parazitizmas ir egoizmas. Bendruomenes ir turi buti sukurtos tam, kad jose nariai dalyvautu. Deja skaityma kaip dalyvavima nelabai pripazistu.

TinSoldier

Na, aš, pavyzdžiui, praktiškai visiškai nenusimanau IT. Viską googlinu. Ir, kai atsitinka kokia problema kompiuteriui, einu per įvairius forumus ir ieškau patarimų. Ir labai užknisa, kai radus problemos sprendimą, pamatai žinutę: informacija tik registruotiems nariams. Arba ten tiek ir tiek žinučių parašiusiems.

Nu blem, neturiu aš ką jums pasakyti apie tą IT, o apie kokius richardus dawkinsus nepradėsiu propagandos varyti visiškai ne į temą, kad galečiau pagydyti savo kompiuterį.

Žinau, kad egzistuoja tos siurbelės. Bet juk žmogus visur negali nusimanyti, apie viską turėti nuomonę, visur dalyvauti. Visi mes kažką iš kažkur siurbiame ir daugiau renkame informaciją, nei ją duodame. Bet atsigriebiame kitose srityse - kur turime kažką pasakyti.

Aktyvumas forumo gal ir padidėtų. Bet padidėtų kokybė ar kiekybė? Kiek privis žmonių, kurie visiškai neturi žalio supratimo apie ką kalba, bet rašo vieno žodžio idiotiškus pareiškimus?

Paragraf, manau, pasėkmės kristų ir ant tave galvos. Tik pagalvok, kiek padaugėtų žmonių, nusipezančių apie krikščionybę ir neskaitančių, kas jiems rašoma :)))

Benamis

TinSoldier, as galvoju, kad butu uzdaros tik labai specifines lentos kuriu nebutu daug.

Citata iš: Anomalija  gegužės 16, 2013, 18:44:59
(pvz. magijos praktiniai užsiėmimai, parapsichologijos praktiniai užsiėmimai ir pnš.)


Manau jeigu zmones nori gauti magines praktikos ziniu, tai tikrai ne is oro - taigi turetu jau siek tiek informacijos pasisakyti tam tikrose temose apie ja. Tas pats ir su parapsichologija.

Kitas reikalas jeigu visa foruma noretu padaryti uzdaru... Tada taip, sutinku. Taciau dabar tai mano nuomone tikrai nera sazininga.

paragraf 78

Na matai, jei forumas vienos griežtos tematikos, tai gal ir neapsimoka daryti apribojimų, nebent tai kokios nors chebros forumas. Tačiau mūsų forume pilna temų, kurioje nors vistiek atsiras ką nors išmanančių. Tai vienintelis paranormalių reiškinių tematikos forumas Lietuvoje, kuris yra toks platus, todėl ir toks gajus, kiti apsiriboja kokia nors viena tema, tai ir yra jų problema. Žmogus nenusimano kurioje nors temoje, tai jis diskutuoja kažkurioje kitoje. Aš va pavyzdžiui praktiškai nediskutuoju parapsichologijos temose, nes man jos neįdomios, aš ten nelabai nusimanau, nepraktikuoju ir t.t. Tik peržiūriu kad nebūtų nesąmonių. Kitas vistiek atras kokią nors temą ar temas kur galės pasireikšti, galų gale temose apie gyvenimą arba įvairenybes tikrai ras ką pasakyti, o tada žiū užsikabins ir kai atsiras kitos temos, turės ką ir jose pasakyti.

.L.U.T.H.O.R.

Aš už. Jau man rodo buvau kažkur minėjęs, kad gera idėja, kad tokių skyrelių, kaip maginiai bei parapsichologiniai užsiėmimai/praktikos, butų apribotas priėjimas.

la.benas

Už, tik nepersistenkim :)

paragraf 78

Wiccan'ų forume buvo persistengta. Tik užsiregistravęs asmuo matydavo tik vieną temą, vėliau parašius kažkiek pranešimų atsirasdavo dar kelios. Bet čia jau lazdos perlenkimas yra.

Linas

Net nežinau. 50% prie 50% mano manymu. Ar neatsiras daug žmogėnų kurie rašys "tam kad parašytų"? Na tiesiog jokio diskusijos vystymo, tik keli sakiniai apie temą norint gauti informacijos arba tiesiog tas noras pamatyti to ko negali pamatyti. Arba kris lankomumas, nes dažnas anomalija.lt lankosi dėl forumo, daug įdomių minčių juk čia pasakoma, daug informacijos skelbiama .

Benamis

#14
gegužės 17, 2013, 16:49:52 Redagavimas: gegužės 17, 2013, 17:10:07 by Benamis
Manau ne visi supranta apie koki informacijos ribojima Anomalija kalba. Jie forumo viso nepadarys slapto. Ir toliau visi matys samokslo teorija, gales pasiskaityti temas apie magija ir t.t. Tiesiog atsiras keli skyriai kurie bus neprieinami sveciams: pvz. Magijos praktika - kur bus patalpinti ivairus burtai, ritualai ir pns.

Jeigu ziureti i visuma, tai neprieinama informacijos dalis nemanau, kad turetu virsyti 5% visos forumo informacijos.

Cia zinoma jeigu as gerai supratau pirmaji sios temos pranesima.

Aukštyn