Britas Gar’isy McKinnon . Herojus ar nusikaltėlis ?

Pradėjo Linas Esu, balandžio 17, 2017, 09:44:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

balandžio 17, 2017, 09:44:52 Redagavimas: balandžio 17, 2017, 09:53:20 by Linas Esu
Jis tvirtina aptikęs ekspertų liudijimus, kad egzistavo iš nežemiškųjų civilizacijų gautos technologijos.Įsilaužimo metu Paul'as McNulty'is, JAV Virdžinijos Rytinės apygardos teisininkas sakė: "Misteris McKinnon kaltinamas stambiausiu visų laikų įsilaužimu į karinius kompiuterius."


Britas Gar'isy McKinnon kaltinamas įsilaužimu į NASA ir Pentagono sistemas ir ieškojęs ten NSO įrodymų. McKinnon'ui 2002-aisiais buvo pateikti kaltinimai neteisėtu prisijungimu prie Pentagono, JAV armijos, laivyno ir NASA sistemų, taip padarant 700 000 dolerių žalą. LONDONAS (Reuters) - Britas kompiuterių ekspertas liepos 30 d. pralaimėjo apeliaciją dėl ekstradicijos į JAV, kur jis yra kaltinamas „didžiausiu visų laikų elektroniniu įsilaužimu į karines struktūras" ir kur jam gresia iki 70 metų už grotų. Gary'is McKinnon'as buvo sulaikytas 2002, kai JAV prokurorai pateikė jam kaltinimus dėl neteisėto prisijungimo prie kompiuterių, tarp jų Pentagono, JAV armijos, laivyno ir NASA sistemų, ir padarius 700 000 dolerių žalą. McKinnon'as aiškino Reuters 2006-aisiais, kad jis labai domisi kompiuteriais ir norėjo išsiaiškinti, ar ateiviai tikrai egzistuoja ir kaip apsėstas tikrino karinių tinklų stiprumą. Tačiau Britanijos Aukščiausiasis teismas, Lordų Rūmai, nusprendė, kad kaltinimų sunkumas neturėtų likti neįvertintas ir jie skirtų didžiausią Britanijoje laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Teismas atmetė apeliaciją dėl ekstradicijos. McKinnon'o advokatai ginčijo, kad jo išsiuntimas į JAV būtų kaltinamojo žmogaus teisių pažeidimas, pasityčiojimas iš Anglijos teismų proceso ir turėtų būti atmestas, nes vykdomas „siekiant apkaltinti dėl tautybės ar politinių įsitikinimų". Apygardos teismas 2006 gegužę nutarė, kad kaltinamasis turėtų būti perduotas JAV teisėsaugai. 2007 balandį šią nutartį palaikė Londono Aukščiausias teismas. Tačiau spalio trečią Britanijos aukščiausieji teisėjai leido McKinnon'ui pateikti savo bylą Lordų Rūmams. Jei McKinnon'as bus pripažintas kaltu JAV teisme, jam gresia iki 70 metų kalėjimo ir bauda iki 1,75 milijono dolerių. Nuo 2001-ųjų vasario iki 2002-ųjų kovo, naudodamasis savo namų kompiuteriu Londone, McKinnon'as įsilaužė į 97 kompiuterius, priklausančius ir naudojamus JAV vyriausybės. McKinnon'as kaltinamas daugiau, nei 2000 kompiuterių tinklo, priklausančio JAV armijos karinės apygardos Vašingtone, išjungimu 24 valandoms. Naudodamasis ribotu 56K telefoniniu modemu ir pasivadinęs „Solo" slapyvardžiu, jis išsiaiškino, kad daug JAV saugumo sistemų naudojo nesaugią Microsoft Windows programą be slaptažodžio. Tada jis nusipirko programinę įrangą ir skenavo karinius tinklus. Įsilaužimo metu Paul'as McNulty'is, JAV Virdžinijos Rytinės apygardos teisininkas sakė: "Misteris McKinnon kaltinamas stambiausiu visų laikų įsilaužimu į karinius kompiuterius."

Straipsnio teisės priklauso https://www.naujienos.lt/leidinys/paneveziobalsas/programisiui-teks-stoti-pries-jav-teisma/


Interviu , kuriame jis atskleidžia tam tikras paviršutiniškas detales kaip vyko jo nuolatiniai įsilaužimai į NASA ir Pentagono serverių duomenų bazes , bei ką konkrečiai teko jam išvysti iš savo namų kompiuterio ekrane . ( Anglų kalba ) . --->



Buvusio JAV prezidento , Obamos komentaras apie šią situaciją



Gar'isy McKinnon , aiškina dėl ko jis norėjo "apsilankyti" JAV vyriausybės serveriuose .


Linas Esu

Ar tikite šiuo žmogumi ? jis teigia matęs NSO nuotraukų įsilaužus į kompiuterį . Bandė siųstis , bet failais buvo pernelyg didelis .

Aukštyn