Kas mūsų laukia po mirties?

Pradėjo Anomalija, rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Lucas

Čia atėjo man tokia mintis į galvą, nežinau, gal ir nevisai į temą, bet labai jau užsimaniau pasireikšti, nepykite, įsiterpsiu. :)

Jeigu, tarkim, galioja visas priežasties-pasekmės reikalas, t.y. kad kažkas atsirado kaip kažkokio praeities įvykio pasekmė ir kartu tai yra ateities įvykio priežastis, tai kaip ir galima sakyti, kad jau dabar viskas nulemta. Taip išeitų, kad jau dabar yra "rytoj", nes tai jau neišvengiamai įvyks, lygiai kaip "šiandien" jau buvo "vakar".

Čia turbūt labai painiai parašiau, bet ką aš turiu omenį, tai kad jeigu priežastis-pasekmė galioja, tai aš galima sakyti, nors dabar esu gyvas, tačiau tuo pačiu jau ir miręs, nes tai jau nulemta, lygiai taip pat kaip buvau gyvas, dar negimęs, nes įvykiai jau dėliojo neišvengiamą mano gimimą.

Tokiu atveju laikas kaip ir netenka savo prasmės, nes nebėra "vakar", "šiandien", "rytoj", kadangi šios trys būsenos jau atsiranda viena kitoje. Mano gimimas jau buvo aiškus ir neišvengiamas tą akimirką kai Vytautas girdė arklį jūroj ir lygiai taip pat kaip ir dar tik būsianti ateitis, pvz. mano mirtis, jau aiški tiek dabar, tiek tada, kai arklys buvo girdomas ir aš dar net gimęs nebuvau.

Žinoma, JEIGU ta priežastis-pasekmė galioja.

kiskis

Viena priezastis gali sukelti ivairias pasekmes: pvz jei as priselines tyliai spirciau tau i uzpakali (priezastis), tavo reakcija(pasekme)nera vienintele, tu gali bandyti atlygint man tuo paciu arba nekreipt demesio arba suzinot priezasti mano poelgio vienu zodziu gali reaguot ivairei, taigi praeitis vienareiksmiskai nenuliame ateities.



Mekabciel

#362
kovo 06, 2017, 13:01:28 Redagavimas: kovo 06, 2017, 15:46:50 by Mekabciel
:)
Teorija labai gera, bet tam, kad tai būtų realybė reiktų nustot girdyt arklius jūroje, nes taip niekur ir nenujosim...

Pasekmės ir priežasties dėsnis yra labai realiatyvus ir net neįmanoma pasakyt kas yra priežastis, o kas yra pasekmė. Priežastis, pasekmė ir priežastis... yra tiesė. Tai priežastis tavo vakar, pasekmė dabar ir iškarto dabar yra tuo pačiu ir priežastis ir  rytoj yra pasekmė, bet ir priežastis tuo pačiu. Tai pasekmė ir priežastis vienas ir tas pats, nes neįmanoma pasakyt kas labiau tave įtakoja padaryt vieną ar kitą veiksmą dabar - priežastis ar būsima pasekmė, nes pasekmė tuo pačiu priežastis tavo dabartinių veiksmų. Tai tiesiog paradoksas, visas mūsų gyvenimas vienas didelis paradoksas. Tas pats ir su + ir -, blogu ir geru, egzistencija ir neegzistencija, žinau ir nežinau ir taip toliau iki begalybės. Žinoti ir nežinoti vienas ir tas pats tik tam, kad "suprasti" tai turi žmogaus sąmonėje įvykti "kvantinis šuolis" kai paradoksas(žinojimas=nežinojimas) tampa realybe. Bet paradoksas tame, kad ir dabar paradoksas yra realybė tik klausimas kiek tu, to paradokso gebi atskleist, apglėbt. :D
 
 Galima būtų pasakyt jog mūsų atžvilgiu egzistuoja tik kvantinis laukas(šviesa) ir mano sąmonės kvantas jame. Bet tarp manęs ir kvantinio lauko yra dar visa realybė(mano sąvybė, kuri sukuria realybę ir atskiria nuo kitų sąmonės kvantų(kvantinio lauko)). Tai kvantinis laukas yra viena pusė paradokso, o mano sąmonės kvantas kita pusė, bet mes vienu metu esame vienas objektas, tik skirtinguose paradokso kraštuose. Tam, kad laikas, judėjimas ir erdvė, pasekmė ir priežastis tilptų į galvą, būtų pajausta, reik suprast, kad kvantinis laukas ir sąmonė yra vienas ir tas pats ir nėra tarp jų realybės, nes realybę paišo priešingos kvantu laukui savybės(mano savybės). Tai kvantinis laukas yra jūsų sąmonės kvantų jūra kurioje egzistuoja maniškis, tik jaučiame kad šita jūra yra materiali realybė.  :)

Trumpai tarianta tai:
Chaoso teorijos paradoksas tame, jog chaosas yra nenusakomas, bet pradinės sąlygos ir galutinis rezultatas aiškus. Tai chaosas ir harmonija egzistuoja vienu metu, nes chaosas egzistuoja harmonijos rėmuose. Tai harmonija sudaryta iš chaoso ir chaosas yra harmonijos viduje. Paradoksas.

Tai nėra taip jog žmogus gali pasielgti kažkaip nenumatomai, tiesiog to neįmanoma apskaičiuoti numatyti, o tai reiškia kad jis gali pasielgti nenumatomai. :D






Lucas

@kiskis , jūsų pavyzdyje jau atsiranda "tikimybė". O tikimybė atsiranda dėl tik dalies faktų žinojimo. Pvz.: priešais jus 4 užpakaliai, vienas jų mano. Tarkim iš turimų faktų aš žinau, kad jūs tikrai spirsite, bet nežinau dalies kitų faktų, tad negaliu pasakyti į kurį užpakalį. Todėl ir lieka 25% galimybė, jog man spirsite, tuomet galimas įvykių grandinės "išsišakojimas", žiūrint pagal tai į kurį užpakalį spirsit. Bet galop dėl kažkokių praeities priežasčių spiriate būtent į mano užpakalį. Viskas. Realizuojasi tik viena įvykių grandinė, kitos tampa nebeįmanomos, nes tam jūs turėjote praeityje pasirinkti kitą užpakalį. Visada tik viena "tikimybė" realizuojasi, tik viena pasekmių "atšaka" įvyksta.

Jei gerai supratau, @Mekabciel  savo išvadose irgi taip apibūdina šitą "tikimybių" situaciją, t.y. jog "tikimybės", " atsitiktinumai" galimi tik todėl, jog žinoma tik dalis faktų:
Citata iš: Mekabciel  kovo 06, 2017, 13:01:28Tai nėra taip jog žmogus gali pasielgti kažkaip nenumatomai, tiesiog to neįmanoma apskaičiuoti numatyti, o tai reiškia kad jis gali pasielgti nenumatomai. :D

Mekabciel

Zodis nevisagalis savyje turi ir neigini ir teigini. Ne + Visagalis. O zodis Visagalis savyje nesa ir Neigiama reiksme, nes Visagalis gali but ir NeVisagaliu. Visagalis = Nevisagalis.

Jei zinotum visiskai viska apie viska, tai tame nebutu jokios laisvos valios, bet jei tu zinai viska apie viska tai tu esi visiskai valingas, nes juk tu viska zinai, bet jei tu viska zinai ir nori kazka koreguoti, bandai tai koreguoti, kyla klausimas, kam tau ta korekcija jei tu viska zinai? Jei viska zinai ner prasmes kazka keisti, nes tavo zinios yra virs veiksmu ir galima butu pasakyt atvirksciai, kad zinios tuo paciu lygu veiksmui ar zemiau ir t.t. ir t.t. ir t.t.  Vel tokie paradoksu paradoksai gaunasi. :) Del to mes ir turime ir neturime valios laisves vienu metu.

Tas pats ar Dievas gali pakelti nepakeliama akmeni - ir taip ir ne.
Jei Dievas keltu nepakeliama akmeni, akmuo butu superpozicijoje, kaip ir Sredingerio kate. Ar panasiai kaip Wheelerio eksperimentas, kai nestebima dalele elgiasi kaip banga ir atvirksciai.

Visur tas pats atsakymas. Nes taip ir ne yra lygu tik viskas priklauso nuo atskaitos tasko.
Dievo, kvantinio lauko atzvilgiu viskas nekintamoje busenoje - zmogaus atzvilgiu viskas kinta.
Bet jei suprasti, kad Zmogus yra Dievo dalis tada ieini i superpozicija. Zmogaus samone ieina i tokia pozicija. "Kvantinis" samones suolis.

+=-
Taip = Ne
Gerai=Blogai
Zinau = Nezinau
Gyvenimas = Programa
Balta = juoda
Ir t.t. ir t.t.
Iki begalybes...! :D

kiskis

Citata iš: Lucas  kovo 06, 2017, 19:36:16tikimybė atsiranda dėl tik dalies faktų žinojimo.
Fizikai teigia kitaip : https://lt.wikipedia.org/wiki/Heizenbergo_neapibr%C4%97%C5%BEtumo_principas.
Atseit is principo negalima vienu metu tiksliai zinot daleles koordinates ir greicio. Todel jau elementariu daleliu lygyj atsiranda tikimybes ne del per mazo zinojimo, o taip jau sutverta musu Visata.


tadasas99

#366
kovo 07, 2017, 19:51:23 Redagavimas: kovo 07, 2017, 19:56:20 by tadasas99
Nu nemaisykim daleliu lygmens.
 
 O atsakant i klausima apie tikimybes, tikimybe nera tiese, jode begale jeigu ir  bet ir teisingas atsakymas tik visas aplinkybes sudeliojus teisingai, kalbant apie gyvenima tavo gyvenime aplinkybemis tampa milijonai zmoniu, kiekvienas zmogus kiekviename zingsnyje priimineja sprendimus, tu ju visu nesutiksi bet jie itakos tavo gyvrnima, galbut tau 25m, galbut tu galejei buti vyresnis, galbut tave pajaunino lietuvos politine padetis 1991m, kuri vyko tarptautiniu mastu, t.y tavo tevai nusprende palaukt geresniu laiku?
 Tikimybe suprask pan kaip upes tekme.
 Tarkim vaikas kaliningrado pasienyje i sesupes vaga imes buteli, sesupe iteka i nemuna nemunas i baltijos jura, butelis imestas i sesupe turi tikimybe patekti i jura, bet ar jis tam pasmerktas? Manau nea, jis gali uzstrigti uz sakos, gali buti isplautas i kranta, gali nuskesti, bet lygiai taip jis nera pasmerktas vienam is dabar minetu veiksmu, ar keliems iskarto.
 Kitas pavyzdys, tarkim paimi milijona zmoniu ir liepi jiems sugalvoti po skaiciu, juos visus susumuoji ir gauni suma, tarkim 15432678 iskar pakartok eksperimenta ir gausi kita skaiciu, kodel del milijono priezasciu, is kuriu uztenka kad vienas pakeistu savo pasirinkima taip pakeisdamas visa rezultata.
 Ziurint atgal viskas paprasta ir aisku, bet bandyk sumodeliot viska taip kaip ivyko tai tampa labai sudetinga

Mekabciel

#367
kovo 07, 2017, 21:41:43 Redagavimas: kovo 07, 2017, 21:51:05 by Mekabciel
Atpjauni siula, padedi ant stalo, cia mano kreivuojanti gyvenimo vaga ir tada  abudu siulo galus su pirstais itempiu. Tai milijonai galimybiu ir skirtingu vagu yra kreives iliuzija nors visad eini tiese.
 
Siaip jau kaip tu isivaizduoji kreive gyvenime jei i tavo samones kvanta, siela, dushele yra transliuojamas gyvenimo filmas? Cia kaip tai imanoma?
 

tadasas99

#368
kovo 08, 2017, 06:44:02 Redagavimas: kovo 08, 2017, 06:46:21 by tadasas99
Nu tas pats tavo paimtas siulas, (milijonas priezasciu neveiks gyvenimo linijos dvieju tasku, milijonas priezasciu paveiks milijona skirtingu vietu milijonu skirtingu budu),  teisingai pasakei kad padedi ant stalo ir tuti kreiva gyvenimo linija, tik pamirsai pagalvot kodel.
 As manau, tarkim paimi 20cm siulo, imituojancio gyvenimo linija, su pradzia ir pabiga, pridedi prie liniuotes 0 gyvenimo gala gauni ties 20cm, bet ar tikrai gyvebimas taip paprastai pamatuojamas, manau nea, sitame modelyje truksta aplinkybiu, tarkim aplinkybe simbolizuoja siulo patempimai, turin galvoje kad modelyje egzistuoja liko tekme tarkim galime keisti tik viena momenta dabarti.
 Tai pradekime nuo nulio ir simbolizuojant aplinkybes patempkime siula i viena puse, sekime tolyn imituojam kita aplinkybe vel patempkime kita vieta, turint galvoje laiko tekme negalime judinti jau praeito siulo galo, kas ivyko tas ivyko.
 Taip istampe visa siula jo gala gausime gal ties 5cm liniuotes padala vietoje 20, tai reiskia kita situacija, bet gyvenimo kelias neutrumpejo, eidamas tuo keliu zmogus gal pajaus tuos vingius o gal ir nea.

Mekabciel

Kreivuojanti linija ir tiese yra vienas ir tas pats. Gali ja suspausti i taska, gniutula, gali ja istiesti, gali ja tuo paciu iskreivinti, gali ja kampuotai kaip labirinto kelias isdeliot... Kaip nori, esme nesikeicia. Tiesiog tiese  geriausiai nusako principa. Nes kreive iveda i toki mastymo KREIVUMA ir tada tu ties ta kreive sustoji ir giliniesi i kreive o ne i principa. Giliniesi i tai jog turi dvi kojas... Ir ispirmo padedi desine, o poto kaire. Kam tau i tai gilintis, tu turi eiti, o ne gilintis i savo kojas.

Siulas tas pats chaosas harmonijos remuose.

Vizualiai galima tavo judejima prilyginti spiralei, kaip dnr grandine. Tarsi yra kazkokie genai kuriais judi atgal is ten kur atejai. Tai tau kiekviena sekunde yra numatytas kopeciu laiptelis, kuriuo tu nusileidai. Nera galimybes is laiptines islipti, nera galimybes padaryt neteisinga ejima, nera galimybes nepasiekti tikslo, nes ta laiptine esi pats tu. Laiptines niekad nesikerta viena su kita ir jos vienu metu yra viena laiptine.


Trumpai tariant galima butu pasakyt, kad tu esi Dieve ir judi link Jo, tik klausimas kiek samoningai. Va kuo mes uzsiimame - issivertinejame patys savyje:
http://giphy.com/gifs/loading-icon-torus-lNsEkrSmPVBrW
Tai ar tu kreivuoji, ar tu judi tiesiai ar soliuoji, skonio reikalas...
 Jei nesamoningai, tada pas tave yra labai daug visokiu gyvenimisku atveju kurie atseit tave gali nukreipt kazkur kitur ir aceit keiciasi tavo gyvenimo kreive... Bet kam mastyt apie gyvenimo kreives?
Eik tiesiai, o kreive visada bus tavo numatytas fonas ir nekreipk demesio i kreive, ir visad eik tik tiesiai.
Gyvenimas yra tavo fonas tikslui. O fonas ir tikslas yra vienas ir tas pats.  Nes mes jau dabar esame finise. :D



tadasas99

Matai man neidomi autostrada nors ir patogiau, man ydomiau aplinkeliai nors ir sudetingesni, pan ir mastyme.
 Pan ir judejime, galima galvoti kad judam apie pauksciu tako centra, bet man idomiau galvoti apie keli9nes etapus, jie tiesia pavaizduoja sudaryta is etapu.

Mekabciel

#371
kovo 08, 2017, 12:25:33 Redagavimas: kovo 08, 2017, 12:34:51 by Mekabciel
Tai paaiskink man, kaip tavo psyche sukurta, kad tu mastai kreivemis jei jau sakai kad mastymas turi aplinkelius? Ka tu cia gyvenime tokio banguoto sumastei ir isvis tu kazka sumastei? Cia kazkaip uz realybes remu isejai ir pamastei tenais ir grizai cia, padaryt veiksmus? Aplinkelis tai cia kaip Miunhauzenas save uz plauku istrauki kazkada? Cia kazkokie gyvenimiski triukai, magija ar kas?  Ar tai kad surinkineji visiskai randominius gyvenimo elementus vadini kreive? Visi ta pati daro... Ner kitokiu zmoniu...
Tiesiog kitu kreive yra visiskai tiesi, issitiesina.  "Kupros nebelieka." "Iliuzines gyvenimo nastos ir iliuzines paieskos."

Cia kaip ir zeme is toli apvali, o istikro priartejus ji nelygi, kalnuota...

Sakoma, nemesk kelio del takelio ar Sunus palaidunas grizta namo, tai jei nemestum kelio del takelio nesuprastum, kad esi Sunus. :D Bet kai supranti kad esi Sunus, tai kam tau tie takeliai? Kogero iseina kad dar nesuprantu kad Sunus arba megstu mazochizma...

tadasas99

#372
kovo 08, 2017, 17:30:31 Redagavimas: kovo 08, 2017, 20:19:59 by tadasas99
Nesupratai manes, as nesakau kad esu kitoks, tiesiog viskas nuo poziurio priklauso, ir tu esi teisus sakydamas kad gyvenimas tai tiese, bet as matau tiese tarp dvieju tasku tarkim tu kalbi apie visa gyvenimo kelia, gimimas ir mirtis, cia yra du taskai juos jungianti linija yra tiese (autostrada nuo a iki b ) bet as galvoju kad sita kelia galima suskirstyti i etapus, tarkim, kudikyste vaikyste paauglyste branda ir senatve, cia gauname 5 etapus, prideje gimima ir mirti turime 7 taskus, kad 7 taskai susijungtu su tiesia linija jie privalo buti vienoje linijoje, bet kas sake kad butinai taip ir yra.
As manau kad kudikysteje keliaujame tiesiai i vaikyste, vaikysteje i paauglyste ir t.t. Ir nebutinai musu kelio horizonte mirtis, galbut mes kazkuriame etape pasukame link mirties.
Sakai kad musu gyvenimo linija nulemta visi einame tenpat, i mirti, sutinku, bet ar butinai musu kelias tiesus ?
Mano manymu kaip uzsiminiau, galima sakyti kad zeme juda apie pauksciu tako centra, busime teisus, bet galvoje kils asocijacija apie orbita, nors galima sakyti kad keliaudami apie pauksciu taka mes dar judame apie saule, jau gauname kreive pan kaip istempta spyruokle, galime sakyti kad judedami apie pauksciu taka mes svyruojame aukstyn/zemyn nuo vieno galaktikos krasto iki kito, kreive gaunasi dar sudetingesne, autostrada pasakyti judame ten, bet suprasti kur judame judedami, cia aplinkelis.

 P.s. Kaip siandienine fizika sako kad norint ismatuoti judejima reikia atskaitos tasko, tu ji imi viena ir viena finisa, todel vauni tiesia, as imu daugiau atskaitos tasku tai ir rezultatas kitas.
 Bei drysciau abejoti tavo teorija, nes dudamas tarp dvieju tasku viskas ka tu gali gauti tik reliatyvu judejima, t.y. Vaikysteje nesigreziojei atgal o ir laiko tekmes pojucio neturejei su kuo lyginti tai apie ji nesipleskime, viduryje kelio tu gali matyti kad puse kelio nukeliavai pradzia ir finisas vienodai toli, senatveje matysi neivengiamai artejanti finisa, tai tik laiko tekmes ne kelio pojutis, kad suprastum krypti tau reikia bent dveju tasku ne vienoje linijoje uznugaryje (praeityje), nedeliodamas tasku praeityje tu negali suprasti ar tavo kelias tiesus, tu tik zinai kur atkeliavai.
 Taspats reliatyvumas, tarkim atmesk ir tuos du taskus, palik gyvenimo kelia be tasku, be pradzios ir pabaigos, kur tada keliausi, koks tada kelias bus? Tada niekur nekeliausi kelias bus ne linija o taskas, ne akimirksnis, ilgas, bet taskas, o taskas erdveje tai niekas nes neapibrezia saves erdveje.
 Cia viskas nuo poziurio priklauso

SPACE

Talmud (Eruvin 65a), A daughter of R.Hisda once asked R.Hisda, 'Would not the Master like to sleep a little?' 'There soon will come', he replied, 'days that are long and short* and we shall have time to sleep long'.
*The days in the grave are long in quantity but short in quality. In the grave one cannot continue his studies or perform any of the good deeds.

Gulėsit kape kaip paršai ir nieko padaryt negalėsit. Nebent ant jūsų koks ritualas bus padarytas, ar gyvieji padės. Užtat katalikybėj skaistyklos koncepcija tokia svarbi: kad mirusiems gali padėti tik gyvieji.

Na čia vienas iš variantų.

Mekabciel

#374
kovo 08, 2017, 21:23:03 Redagavimas: kovo 08, 2017, 23:05:30 by Mekabciel
Citata iš: tadasas99  kovo 08, 2017, 17:30:31Nesupratai manes, as nesakau kad esu kitoks, tiesiog viskas nuo poziurio priklauso, ir tu esi...
...Sakai kad musu gyvenimo linija nulemta visi einame tenpat, i mirti, sutinku, bet ar butinai musu kelias tiesus ?
Vel as nesupratau... Butinai primink man kai as kazko nesuprasiu. :) 

Kokio ilgio butu atkarpa ji visalaika islaiko savyje tiek pat padalu. Neturi reiksmes kiek metu nugyvenai.
3 metus, vistiek tuose trijuose metuose yra tiek pat padalu kaip ir 100 metu.  O kad juos ivardinsi 3-6-9-13-18-21-30-40-70(jaunatve, senatve, mirties)  neturi reiksmes... Kiekvienas objektas dalinasi i tiek pat padalu ir padalinus objekta i dvi dalis abidvi dalys vel isnaujo tures tiek pat padalu... Tai yra Begalybe kiekviename objekte. Kiekvienas objektas turi savyje visiskai visa informacija apie visa sistema.

Tu gimes pasuki link mirties. O visa kita tai tik saves itikinejimo, raminimo pasakaites.

Citata iš: tadasas99  kovo 08, 2017, 17:30:31Mano manymu kaip uzsiminiau, galima sakyti kad zeme juda apie pauksciu tako centra, busime teisus, bet galvoje kils asocijacija apie orbita, nors galima sakyti kad keliaudami apie pauksciu taka mes dar judame apie saule, jau gauname kreive pan kaip istempta spyruokle, galime sakyti kad judedami apie pauksciu taka mes svyruojame aukstyn/zemyn nuo vieno galaktikos krasto iki kito, kreive gaunasi dar sudetingesne, autostrada pasakyti judame ten, bet suprasti kur judame judedami, cia aplinkelis.
Tu pateiki pavyzdi savo atzvilgiu apie tai kad gali but kazkokio kito objekto(egzistuojancio tavo atzvilgiu) atzvilgis.
Kas cia per pavyzdys?
Visa laika viskas vyksta TAVO atzvilgiu. Tavo atzvilgiu pasisuko kazkur galaktikos kitame kraste meteoras, tavo atzvilgiu kazkas kazko nepadare ir t.t. ir t.t.

Visa visata sukasi ne visatos centro atzvilgiu, ir ne musu galaktikos ir net ne saules sistemos ir ne zemes, o TAVO atzvilgiu. Tu esi visatos centras. Kol laikysi save dulkele kosmose kaip kad cia daug kas pasireiske ir tokius pavyzdzius rasysi, tol ir busi dulkele...

Be to, sprendi sekancia problema pirmu, neisprestu klausimu, klaidingu pavyzdziu(ant neisprestos problemos sekancia sprendi). Aiskiniesi 2 laipteli pirmo nesuprates... Del to viskas ir kreiva...
:)

Aukštyn