Dešimt dvasiškai plintančių ligų

Pradėjo Melekh, liepos 23, 2014, 18:14:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Melekh

liepos 23, 2014, 18:14:39 Redagavimas: liepos 23, 2014, 19:49:11 by Melekh
         
Dešimt dvasiškai plintančių ligų

   Išorinis pasaulis pilnas netikėtumų kaip džiunglėse - ne paslaptis, jog tas pats vyksta ir vidiniame gyvenime. Ar mes susimąstome, kad tik dėl to, jog kažkas 5 metus meditavo, ar praktikavo joga dešimt metų, jie yra mažiau linkę būti neurotiškais? Galbūt truputį - geriausiu atveju. Truputį.

   Penkiolika paskutinių savo gyvenimo metų praleidau tiriant  ir rašant knygas plėtojant įžvalgas dvasiniame kelyje - visose sudėtingose srityse: galia, seksas,  apšvieta, guru, skandalai, psichologija, neurozė - kaip ir  Mano kolega (rašytojas ir dėstytojas Marcas Gafnis) ir aš kuriame naują seriją knygų, kursų, praktikų, kurios pristatys ir išaiškins šias problemas.

   Prieš keletą metų, aš gyvenau ir dirbau Pietų Afrikoje. Prieš man atvykstant, man teko pastoviai susidurti su instinktų valdoma realybe šalyje: kur didžiausias žmogžudyščių skaičius pasaulyje, kur išprievartavimai yra įprastas reiškinys, kur daugiau nei pusė populiacijos yra užkrėsti ŽIV - vyrai ir moterys, homoseksualiai ir heteroseksualai.

   Per savo darbą ir keliones, teko pažinoti šimtus dvasinių mokytojų ir tūkstančius religinių praktikuotojų, per kuriuos užstrigau - dvasinės pažiūros,  perspektyvos ir patirtys tapo panašiai „užkrėstos" per „konceptualius teršalus" - susidedančius iš supainiotos ir nebrandaus sąryšio sudėtingams dvasiniams principams suprasti, gali apsireikšti lygiai taip pat nematomai ir klastingai kaip  lytiškai plintančios ligos.


Toliau einančių dešimt suskirstymų nebuvo ketinta būti suformuoti kaip apibrėžimai, bet pasiūlyti:  pateikiami įrankiai padedantys sąmoningai susiprasti dažniausiai pasireiškiančias dvasiškai perduodamas ligas.

1. „Greito maisto" dvasingumas: maišomas dvasingumas su kultūra kuri aukština greitį, daug darbų atliekamų vienu metu ir akimirksniu gaunamas atpildas ir rezultatas yra labiausiai tikėtina, jog tai -„greito maisto" dvasingumas.
2. Dirbtinis dvasingumas: tendencija kalbėti, rengtis, elgtis taip, kaip mes įsivaizduojame dvasingą žmogų. Dvasingumo imitacija, kuri mėgdžioja dvasinį supratimą taip pat, kaip leopardo odos gaminys imituoja tikrą leopardo odą.
3. Supainiotos motyvacijos: Net jei mūsų troškimas augti yra nuoširdus ir tyras, tai dažnai maišosi su paprastesnėmis motyvacijomis, kaip noras būti mylimam, noras kažkam priklausyti, noras užpildyti savo vidinę tuštumą, tikėjimas, jog dvasinis kelias panaikins mūsų kančią ir dvasinės ambicijos, noras būti ypatingu, būti geresniu, būti „vieninteliu".
4.  Susitapatinamas su dvasinėmis patirtimis: liga, kuri identifikuojasi su dvasinėmis patirtimis ir priimta tai kaip jo paties, pradeda tikėti, jog įkūnija supratimą, kuris kylą kartais kartu su mumis.. Dauguma atvejų, tai netrunka neribotą laiką,  net jei tai turi ilgesnę tendenciją išbūti ilgesnį laiką, tie kurie tiki, jog jie yra apsišvietę ir gali veikti kaip dvasiniai mokytojai.
5. Sudvasintas ego: Ši liga pasireiškia, kai stipriai struktūrizuota ego persona tampa giliai sustatyta su dvasiniais konceptais ir idėjomis. Valdomas savo ego, žmogus tampa  „nesužeidžiamas".
6. Atsiradimas daugybė naujų dvasinių mokytojų. Yra nemažai madingų dvasinių tradicijų kurios gamina žmonės, kurie mano, jog yra pasiekę dvasinį apšvietą ar tapę meistrais, bet realybėje jiems dar toli iki to.  Tai kaip konvejeris fabrike: padaryk tą ir aną, gauk tą supratimą ir bum! Tu jau apšviestas ir pasiruošęs apšviesti kitus panašiu principu. Problema nėra tame, jog tokie mokytojai mokina kitus, problema tame, kad jie save pristato kaip meistrus.
7. Dvasinis išdidumas. Metų metus praktikuojantis ir dedantis daug darbo žmogus, pasiekia tam tikrą išminties lygmenį ir naudoja tai pateisinti tolimesniems potyriams. „Dvasiškai pranašesnis" jausmas yra dar vienas simptomas šios dvasiškai perduodamos ligos.  Tai pasireiškia subtiliu jausmu: „Aš geresnis, protingesnis ir aukščiau už visus nes aš esu dvasingas"
8.  Grupinis protas. Taip pat vadinamas grupiniu mąstymu, kulto mentalitetas, ašramo liga. Grupinis protas yra lyg vidinis virusas kuris turi daug tradicinių bendrų prisirišimo elementų. Dvasinė grupė daro subtilius ir nesąmoningus susitarimus ryšium su kaip taisyklingai mąstyti, kalbėti, elgtis, ir taip toliau. Žmonės ir grupės apkrėsta su „grupiniu mąstymu" atmeta individus, elgesį, ir aplinkybes kurios prieštarauja dažnai nerašytoms grupės taisyklėm.
9. Išrinktųjų žmonių kompleksas: Tai neapsiriboja vien tik žydais. Tai tikėjimas, jog „mūsų grupė yra labiau dvasiškai išsivysčiusi, galingesnė, labiau prašviesta, ir paprasčiausiai geresnė, nei bet kuri kita grupė." Yra du visiški skirtingi dalykai, tarp atpažinimo to, kad mokytojas ir bendruomenė rado teisingą kelią,  ir tarp to, jog jie rado tą Vienintelį.
10. Mirtinas virusas: „Aš jau atvykau" Ši liga turi potencialo tapti trukdžiu ar net nužudyti mūsų dvasinę raidą.  „Aš jau atvykau" yra tikėjimas, jog dvasinis kelias jau baigtas. Mūsų dvasinė raida baigiasi ten, kur tas tikėjimas tampa susikristalizavęs mūsų psyche, ir tuo metu, mes pradedame galvoti, jog mes pasiekėme kelio galą, tolimesnė raida baigiasi.




Šaltinis: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/10-spiritually-transmitted-diseases/

Aukštyn