Pamokslavimas

Pradėjo a.t.sielis, lapkričio 27, 2015, 12:14:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Siūlau įdėti į forumo taisykles punktą, kad draudžiama pamokslauti.

Dalyviui Steibliui priminti tą taisyklę.

Tegu gražiai aprašo savo religines idėjas, o ne pamokslauja.

paragraf 78

Labai sunku būtų apibrėžti kas į taisyklę draudžiančią pamokslavimą turėtų įeiti. Manau įvedus tokią taisyklę prasidėtų bereikalingas aiškinimasis ar žmogus jau pamokslauja ar ne.
Tad reikėtų sugalvoti kažkokią kitą. Ne iš tiesų, fanatiškas religijos brukimas per gerklę, galų gale išeina per antrą galą, tik deja fanatikai to nesuvokia ir galvoja, kad kuo daugiau rėkaus apie savo įsitikinimus nekreipdami jokio dėmesio į aplinkinius, tai tuo daugiau žmonių įtikės į jų iliuzorinį dievo įvaizdį.
Žodžiu jau seniai mintiju kaip čia tokius dalykus sustabdyti. Kol kas apsiriboju įspėjimais už offtopikus

xsistemax

Banas už bet kokios religijos propagavimą,viskas pagal forumo taisykles.Nieko nereikia sugalvoti,tai jau yra.

a.t.sielis

xsistemax, nėra tokio punkto taisyklėse.

Ai, nu ką tu jam padarysi. Tegu būna.

Geras būtų, jeigu galima būtų apriboti žinučių ilgį iki labai trumpo :D

Visažinis

Yra tik:

Citatakurstyti politinę, religinę, rasinę, lytinę, seksualinę ar tautinę nesantaiką;
Tačiau abejoju ar galima tai pritaikyti šiuo konkrečiu atveju. Be to, gal galima pamatyti kaip tie pamokslai atrodo? :D Nes nebuvau pastėbejęs.

a.t.sielis

#5
lapkričio 27, 2015, 22:01:43 Redagavimas: lapkričio 27, 2015, 22:04:35 by a.t.sielis
Na tai toks ištisinis citavimas iš savo religijos raštų, įsilėkus, lyg tai tu klausyt turėtum kiekvieno žodžio akis išplėtęs, ir tuoj pat atsiversti. Lyg būtų savo tikinčiųjų bendruomenėj, kur visi kiekvienu jo žodžiu tiki. Ir dar diskusijos eigoje. O ten reiktų kažkokių universalesnių argumentų, logikos.

Pamokslus gali dėti į savo blogą, arba į ištraukų forumą.

Steiblys

Citata iš: Visažinis  lapkričio 27, 2015, 21:50:58Yra tik:

Citatakurstyti politinę, religinę, rasinę, lytinę, seksualinę ar tautinę nesantaiką;
Tačiau abejoju ar galima tai pritaikyti šiuo konkrečiu atveju. Be to, gal galima pamatyti kaip tie pamokslai atrodo? :D Nes nebuvau pastėbejęs.
Mes juk tokie tolerantiški :)

Tiesa ir melas nuolat grumiasi tarpusavyje, nes vienas kito nepakenčia. A. Solženicynas

Nightcrawler

Mane tai labiausiai nervina, kad Steiblys kiša visiems savo religinius įsitikinimus (jau visiem lenda per gerklę), savo religija pozicionuoja, kaip vienintelę teisingą, fanatikuoja, visiškai nerodo jokio kritinio mąstymo....

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 27, 2015, 22:23:54Mane tai labiausiai nervina, kad Steiblys kiša visiems savo religinius įsitikinimus (jau visiem lenda per gerklę), savo religija pozicionuoja, kaip vienintelę teisingą, fanatikuoja, visiškai nerodo jokio kritinio mąstymo....
Esu pastebėjęs, kad kai žmogus nervuojasi, jis nustoja mąstyti blaiviai. Ir jei tu pyksti, tai nemanyk, kad tau pavyks išvengti bausmės. Todėl ieškok to, kas suteikia ramybę :)

Nightcrawler

Citata iš: Steiblys  lapkričio 28, 2015, 00:18:42
Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 27, 2015, 22:23:54Mane tai labiausiai nervina, kad Steiblys kiša visiems savo religinius įsitikinimus (jau visiem lenda per gerklę), savo religija pozicionuoja, kaip vienintelę teisingą, fanatikuoja, visiškai nerodo jokio kritinio mąstymo....
Esu pastebėjęs, kad kai žmogus nervuojasi, jis nustoja mąstyti blaiviai. Ir jei tu pyksti, tai nemanyk, kad tau pavyks išvengti bausmės. Todėl ieškok to, kas suteikia ramybę :)
Kokios bausmės? :O

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  lapkričio 27, 2015, 22:19:06Mes juk tokie tolerantiški :)
Tolerancija nereiškia, kad turi leisti užlipti kitam ant galvos, o tu būtent ir lipi. Jei nori kad į tave žmonės žiūrėtų tolerantiškai ir pats į kitus žiūrėk taip pat.

Žodžiu, baik pamokslus, nes čia šiaip ne religinis forumas, o forumas apie paranormalius reiškinius. Bet jei čia ateini su kardu skleisti savo iškreipto tikėjimo, tada, kaip parašyta: Bet Jėzus jam tarė: „Kišk kalaviją atgal, kur buvo, nes visi, kurie griebiasi kalavijo, nuo kalavijo ir žus. (Mt 26,52). Ateini čia ir skleidi nesantaiką.
Aš suprantu, kad visokie fanatikai, kai prisidirba nesąmonių skleisdami savo tikėjimą gauna į skudurus tai jaučiasi persekiojami dėl tikėjimo, tačiau neatkreipia dėmesio, kad ne dėl tikėjimo, o dėl savo nesąmoningos prieigos jie koneveikiami.

Žodžiu, gal ir geras buvo pastebėjimas:
 
Citata iš: xsistemax  lapkričio 27, 2015, 21:15:29Banas už bet kokios religijos propagavimą,viskas pagal forumo taisykles.Nieko nereikia sugalvoti,tai jau yra.
O kad neramumus skleidi tai faktas. Ateini, sukiršini visus, ir apsimeti šventa karve.
Taigi, jei toliau taip tęsis, tada sorry, bet teks mums atsisveikinti. Ir čia ne dėl to kad kažkam nepatinki ar kažkas prieš Jėzų nusistatęs, o tik dėl tavo būdo, kuris kiršina visą forumą.
Sunku tau matomai kai visi žmonės kaip žmonės, o tu vienas kaip dievas :)

puodukas

Manau tiks prie temos is  http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,1046.msg17253/topicseen.html#msg17253 :
     
CitataKai tiesos žodžiai atsiskiria nuo gyvenimo ir konkretaus santykio su artimu, kai kas nors „sako tiesą" neatsižvelgdamas į žmogų, kuriam kalba, susiduriame su tiesos regimybe, o ne esme.

Tas, kuris nori „sakyti tiesą" visur ir visada ir visiems, yra cinikas, demonstruojantis negyvą tiesos simuliakrą.   
CitataPuikus Dietricho Bonhoefferio straipsnis šia tema
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2015-03-08-ka-reiskia-sakyti-tiesa/128269
Labai panašiai, tik tiesmukiškiau ir kitais žodžiais kalba žydai, kažkada buvau įkėlusi patikusį tekstą
http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,663.msg6650.html#msg6650
Kaip sakyti tiesą, ar tai reiškia 'išsakyti viską ką galvoji' į akis, ar ne viską? Kažkaip visada po tokio 'tiesos' išsakymo lieka neramu.. Juk mes nepažįstame kito žmogaus širdies ir manydami kad sakome 'tiesą' galim ją tik dar labiau sužeisti, pritapnoti ten. Daugelio asmeninė 'tiesa' yra ugnis ar lyg žemės drebėjimas.. bet juk Tiesa yra 'švelnios tylos balsas': 1 Kar 19, 12.   

TinSoldier

#12
lapkričio 28, 2015, 19:19:38 Redagavimas: lapkričio 28, 2015, 19:24:40 by TinSoldier
Aš tai iš tikrųjų nesupratau, kodėl čia prie Steiblio visi taip prisikabino :D Nelabai atidžiai paskutiniu metu ir sekiau diskusijas, bet...
Tikėjimo absurdiškumas ir argumentų vaikiškumas nereiškia, kad žmogus nebegali savo nuomonės reikšti. Tuo labiau forume, kuriame savo nuomonę laisvai reikšti ir "faktus" dėstyti gali ir kokie laiko keliautojai ar pan.

Kiekvienas kiša savo trigrašį ten, kur jaučiasi stipriausiai. Steiblys jaučiasi stipriausiai fanatiškame kreacionistiniame tikėjime, tai tą ir šneka.

Bent aš, pvz, nepastebėjau, kad jis flood'intų nesusijusias temas ir kaip koks bot'as rašinėtų pamokslus (kaip kad būna delfių ir pan. komentaruose). Žmogus rišliai atsakinėja į žinutes, dalyvauja diskusijoj. Vėlgi, argumentų stiprumas ar požiūrio ginčytinumas - nesvarbu.

Mano nuomone, būtų gana šlykštu už tai žmogų mest iš forumo, ar įspėjimus kokius dalint, ar pan. :)

Vytautas

Nemanau kad už kitokį tikėjimo supratimą žmogų kažkaip reikia apriboti. Jei tai man neįdomu ir neaktualu tai tiesiog nesiveliu į diskusiją. Steiblys man pvz niekaip nemaišo. Tik iš šono žiūrint matosi kaip skirtingai žmonės supranta taip vadinamus dievo žodžius. Vadinasi tokie jie ir dievo žodžiai. Nebent tų žodžių tikslas ir yra kad vienas kitam žmonės imtų pjauti galvas. Na šiuo atveju daugiau suprantančių ale teisingai nori užbaninti vieną suprantantį "neteisingai". Visiškai palaikau @TinSoldier mintis.

Nightcrawler

Problema kad jis kiša kitiems savo asmeninius įsitikinimus, ir mano esąs vienintelis teisingas, t.y. fanatikuoja. Normaliai diskutuotų, niekas nieko blogo nesakytų.

Aukštyn