Keisčiausias nutikimas tavo gyvenime

Pradėjo a.t.sielis, vasario 05, 2014, 22:19:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

vasario 05, 2014, 22:19:56 Redagavimas: vasario 05, 2014, 22:21:49 by a.t.sielis
forumiečio "kiškio" idėja pradedu šią temą.

Citata iš: kiskiso ar yra tokia tema, kad zmones joje, kazka rasytu is asmenines idomios patirties, o ne is interneto?

Gal vienoj vietoj butu lengviau rast, ir zmones taip sakant megsta kuckintis, kkruvoj jiem drasiau, gal atsiras daugiau norinciu atsiskleist?


:D bet dabar savo keisčiausio nutikimo neaprašinėsiu.

Estafetė, kas pirmas? :)

Pasidalinkite nuotykiais.

Calibrae277

manau kaip tik turėtum but pirmas ,kad kitiem drasiau butu :)

a.t.sielis

na dar palauksiu :) gal kiti pradės.

Calibrae277

 o koks tas keistas nutikimas turėtu buti? anomalus reriškinis ar ta prasme kažkas nutiko  o pats net nesusiorentavai ir likai be zado ar kaip?

a.t.sielis

#4
vasario 05, 2014, 22:42:20 Redagavimas: vasario 05, 2014, 22:44:09 by a.t.sielis
Bet koks. Tai kas žmogų labai nustebino. Gali būti iš normalios srities, arba paranormalios srities, arba ant ribos. Maniškis nutikimas yra kažkur ant ribos, labiau į normalią pusę.

Tai kas buvo egzotiška patirtis, kas paveikė. Ir pan. Keista, neįprasta, kitaip kažkas.

Calibrae277

Na jei tinka toks variantas, tai buvo kad na susapnavau sapna kad einu kazkokioi tai vietoi, nu ten kaip miskas traukinio begiai netoliese namelis ir einu as tais begiais saulėta diena ten ir tiek, vieta visiskai napažistama če sapne, ir gal po savaites su draugu netičia taip gavos kad pas jo pažistama i kaima nuvarem, (tame kaime gyvenime pirma karta buvau) nu ir ten taip gavos kad ejom pagribauti, ir kas keisčiausia praejom miska ejo traukinio begiai ir šiek tiek paejom tais begiais ir grinai ta pati vieta kaip is sapno tas pats namelis viskas tas pats iš pradžiu nesupratau tik po kurio laiko prisiminiau sapną, tai galima sakit viskas identiška tai likau labai apšales, ir nesuprates kas nutiko o toje vietoje niekada anksčiau nesu buves nei gyminiu tame gale visiskai nieko neturiu, tai va toks keistas nutikimas :) kurio niekaip negalčiau paaiškinti. tinka? a.t.sieli? dabar tau eilė :)

a.t.sielis

#6
vasario 05, 2014, 23:19:05 Redagavimas: vasario 05, 2014, 23:21:26 by a.t.sielis
Tikrai tinka, Calibrae.

Man irgi kažkas panašaus yra buvę kaip dabar papasakojai. Susijęs su tuo fenomenas vadinamas "deja vu" (deža vu), "jau matyta", toks jausmas būna žmogui, kad jis jau buvo kažkokioje vietoje ar situacijoje.

---

O mano keisčiausias nutikimas buvo toks.

Tai buvo prieš kokių dešimt metų. Prabundu anksti ryte. Pavasaris. Miegojau gamtoje. Vilniuje. Neskubėdamas nupėdinu iki Vokiečių gatvės. Rytas buvo gražus, saulėtas, šiltas. Atsisėdu ant suoliuko. Sėdžiu. Vidus buvo kažkoks kitoks, toks lyg esi susiliejęs su aplinka, aplinkos dalis. Na ir sėdžiu aš ten, žmonių dar nedaug, gatvė tuščia. Ir matau taip iš toliau, eina neaukšta tamsiaplaukė mergina ar jauna moteris, Vokiečių gatvės centrinio šaligatvio viduriu. Kažkaip per daug nemąstydamas žiūriu aš į ją, ir taip staiga kažkas nepaprasto nutinka - viskas, ką išreiškia jos eisena ir veidas, pradeda sąmoningumo srautu lietis į mano vidų. Labai didelė empatija. Aš matau, kaip jinai grožisi pavasario rytu, kokia ji pilnai laiminga, kaip žvelgia į saulę. Ta jos laimė patenka per sąmoningumo srautą į mano vidų, ir širdis pradeda tiesiog lydytis, ta laimė širdį tiesiog tirpdo. Aš sėdžiu ir nesuprantu kas man darosi. Visiškai apstulbau. Tada jinai prie manęs tokio sėdinčio prieina ir klausia: "gal turit parūkyti?". Aš taip iš pačios savo gilumos, su didžiausiu jausmu: "labai gaila, bet neturiu, nerūkau". Tada jinai sako, "čia jums" ir duoda tokią mažą gėlę, žibutę gal, nepamenu. Ir nueina. Po kurio laiko aš atsistojau, ir toliau einu apstulbęs. O gautą gėlę padovanojau kitai praeivei, su šypsena. Estafetė :D

O iš racionalių paaiškinimų: esu skaitęs, kad amfetaminas sukelia empatiją. Niekad nesu vartojęs nei amfetamino, nei žolės, jokių narkotikų. Bet tom dienom berods buvo toks atvejis, kai mano pažįstami, kurie naudojo tuos dalykus, man davė atsigerti limonado. Tai nesu tikras, kad jie ten nebuvo sau įsimaišę amfo. Taip galėjo būti. Tokį įtarimą turėjau. Nes ta empatija man tęsėsi kelias dienas, gal ne taip stipriai, bet buvo. Tada buvo žiauriai įdomu važinėtis troleibusu, atrodė kad troleibusas tarsi pasakų namelis, kuriame tokia harmonija, visi žmonės tokie geri. Žiūri į ką nors ir tiesiog jauti iš jų sklindančią šilumą. Nu vienžo.

Nors tai galėjo nutikti dėl šiaip daugelio kitų aplinkybių: poetiniai potyriai, dainavimas, bendravimas, pozityvaus atviro žvilgsnio ugdymas, maisto trūkumas, tuo būdu askezė ir apsivalymas ir kt..

Benamis

Kiek tokiu temu panasiu buvo, taciau visos nugrimzdo :) Tiesiog "neefektyvu" ir nepatogu diskutuoti apie potyrius vienoje temoje. Kai sukuriama atskira, tai nors "panagrineti" ja galima :)

Citata iš: a.t.sielis  vasario 05, 2014, 23:19:05
O iš racionalių paaiškinimų: esu skaitęs, kad amfetaminas sukelia empatiją. Niekad nesu vartojęs nei amfetamino, nei žolės, jokių narkotikų. Bet tom dienom berods buvo toks atvejis, kai mano pažįstami, kurie naudojo tuos dalykus, man davė atsigerti limonado. Tai nesu tikras, kad jie ten nebuvo sau įsimaišę amfo.


Jeigu butu pavartojes amfetamino, tai pasakojimas neprasidetu zodziais:

CitataPrabundu anksti ryte. Pavasaris. Miegojau gamtoje.


Nes tu tiesiog negaletum uzmigti :)

a.t.sielis

Citata iš: Benamis  vasario 05, 2014, 23:23:07
Jeigu butu pavartojes amfetamino, tai pasakojimas neprasidetu zodziais:

CitataPrabundu anksti ryte. Pavasaris. Miegojau gamtoje.


Nes tu tiesiog negaletum uzmigti :)


Aha, gera pastaba. Na gerai, bent jau mažiau įtarimų bus, kad čia narkotikai veikė.

Bet jeigu tai buvo labai mažas kiekis pvz., dėl tų kelių gurkšnių limonado, su galimai įmaišytu amfu?

Benamis

Tada absoluciai jokio poveikio nejaustum.

Iron Tara

Man nemažai keistų nutikimų yra buvę su sutapimais visokiais ir 'pasisekimais', kai žvilgsniu tarsi lieti žmogų, o jis per tas vietas prabraukia rankomis po kelių sekundžių tarsi nuvydamas nematomas mano žvilgsnio rankas. Bet nedaug pamenu...
Bet paskutinis keistas įvykis buvo, tai kai važiavau autobusu į oro uostą ir važiuodama žiūrėjau pro langą. Važiavau miesto centru ir autobusas sustojo prie šviesoforo. Pro langą buvo matyti keli daugiabučiai tokio senesnio staymo ir eglė, auganti prie pat jų. Ir nedidelė pievelė prie jos. Aš pažiūrėjau į tą kiemelį ir pagalvojau: graži vieta. Kažkuom ji mane traukė. Po kelių sekundžių labai aiškiai prisiminiau, kad sapnavau lygiai tą pačią vietą. Aiškiai prisiminiau ką veikiau, kad buvau prie tų namų, prisiminiau žmones, kuriuos mačiau ten. Tai atrodo įprastinis deja vu, bet man pirmą kartą toks aiškus ir tikslus.

Supera

Mano kol kas keisčiausias įvykis yra tai kad aš dar mokykloj, koks pusmetis prieš baigiamuosius egzaminus kalbėjau, kad mokinsiuos VDU, taip ant juoko, kaip sakoma. Vėliau pradėjau kalbėt, kad ten mokinsiuos Politikos moklus irgi taip juokaudama, ir kai kas paklausdavo, ką studijuosiu atsakydavau šitą. Ir vat nebuvo taip, kad taikiau tik į ten ar kad labai stipriai norėjau, bet vat nutiko taip, kad prisikalbėjau.
O su sapnais dar būna, kad susapnuoju ir išsipildo, aišku ne taip pat kaip sapnavau, bet vat susapnuoju daleiskim pokalbį kokį ir po kurio laiko kalbu ta tema. Bet retai šitas dalykas pasitaiko, ankščiau būdavo dažniau.

Calibrae277

Geras tavo pasakojimas :) gal tiesiog ryte atsibudai kaip skant i kazka paniures be nuotaikos ir ta mergina tau pakėlė nuotaiką manau ta mergina krito tau i aki todel ir taip jauteisi kad viskas pereina iš jos i tave ir kai tave užkalbino pasimetei o kai gavai gele dar labiau pasimetei ir nžn kaip pasakit na tau geriau žinot kaip ten buvo :)

a.t.sielis

:D, ne, ne dėl to. Tai buvo kažkas tikrai gana paranormalaus. Man jinai dar nebūtų spėjus patikti; taip, tai buvo graži mergina, bet pats tas vyksmas vyko ne dėl to, kad susižavėjau, bet dėl to, kažkas įsijungė "paranormalaus", tarsi būtum sujungtas su kitu žmogum nematomu laidu, ir tau visas jo patirtis pradeda transliuoti.

Na o dėl užkalbinimo, tai jo, kažkiek pasimečiau.

Che, o gal čia mano sielos dvynė praėjo, ir aš praleidau :D

Calibrae277

gal  :D šaukštai jau po pietu :)

Aukštyn