Ar Biblijos Dievas yra gailestingas?

Pradėjo Steiblys, spalio 10, 2014, 00:08:27

« ankstesnis - sekantis »

Ar biblijos dievas yra gailestingas

Taip
Ne
Kita (komentaras)
Žemyn

Steiblys

Citata iš: Vytautas  spalio 10, 2014, 11:35:55
Turiu nuliūdinti visus tikinčius nes jie tiki psiaudo dievu. Tai pat nuliūdinti norinčius gauti apčiuopiamų įrodymų einant mokslo keliu. Tai tiesiog "techniškai' neįmanoma. Iš virtualaus pasaulio niekaip neaptiksi programuotojo pasaulio. Absoliučiai skirtingi lygiai...
Ups, bet manęs nenuliūdinsi, pergyventi dėl to nereiktų,  :) man patinka mokslas ir mano tikėjimas remiasi ne pseudodievu, tiesiog tikiu ir žinau, kad Viešpats Jėzus yra vienintelis Kūrėjas ir šios visatos atsiradimo šaltinis.

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  spalio 11, 2014, 14:03:33
Jei vadovausimės biblinio dievo samprata...


Na as visai susimaisiau, gal tu man gali paaiskinti kokia dievo samprata turetu vadovautis krikscioniai ? I koki dieva pats asmeniskai tiki ? Ar kiekvienas krikscionis gali tiketi i toki dieva kuris jam labiausiai patinka ? Dabar su kiek tikinciuji pasnekesi tiek skirtingu aiskinimu, praktiskai kiekvienas krikscionis turi savo asmenini tikejima ir visi jie skiriasi, tai biblija sventa knyga ir ten aprasyti istoriniai ivykiai, tai biblija tik tikinciuju nuomone apie dieva kaip jie tuo metu tai supratu ir dar keli tukstanciai versiju. Va pries kelias dienas snekejau su vienu lenku, labai pamaldziu krikscionim, tai jis man aiskino, kad ST aparasytas ne vienas dievas o daug dievu, NT yra zydu sugalvotas valdyti zmones, tikras tikejimas yra provoslaviskas, biblija yra istorija apie ateivius, evoliucija yra nesamone nes kai dar nebuvo nei zmoniu nei dinozauru buvo rastas varztas ar rutulys kazkoks uolienoje, tai sitoje vietoje as biski pasigyncijau ir jis pareiske, kad tada bent jau zmogui evoliucija negalioja. Cia tik vienas toks pavyzdys, bet kiek esu realiai snekejas su tikinciaisiais visu istorijos kardinaliai skiriasi, nera jokio apibrezimo i ka realiai tikima ir kokia prasme visu tu nesveiku pamaldu, ritualu ir t.t..

P.S 001 man pora pliusu uzdejo, cia tik tarp kitko sakau, kad nevisus uzminusavo.

paragraf 78

Krikščioniška Dievo samprata išdėstyta Nikėjos Konstantinopolio Credo, jei tavo samprata skiriasi nuo to kas jame išdėstyta, tai jau būk sąžiningas ir nebesivadink krikščionimis, nes visokie šarikovai paskiau priekabiauja prie tų kurie yra tiri krikščionys :) žodžiu visas tkėjimo pagrindas kuris apibrėžia kirkščionišką tikėjimą yra išdėstytas šiame credo, o visa kita tik detalės.

Steiblys

Citata iš: Sharikovas  spalio 11, 2014, 16:15:33
Ar kiekvienas krikscionis gali tiketi i toki dieva kuris jam labiausiai patinka ? Dabar su kiek tikinciuji pasnekesi tiek skirtingu aiskinimu, praktiskai kiekvienas krikscionis turi savo asmenini tikejima ir visi jie skiriasi, tai biblija sventa knyga ir ten aprasyti istoriniai ivykiai, tai biblija tik tikinciuju nuomone apie dieva kaip jie tuo metu tai supratu ir dar keli tukstanciai versiju...
Labai geras pastebėjimas, kad šiais laikais yra tūkstančiai krikščioniškų dievų ir tikėjimo versijų. Bet būtent tai ir įspėja Biblija:
Citata"Dvasia aiškiai sako, kad paskutiniais laikais kai kurie atsitrauks nuo tikėjimo, pasidavę klaidinančioms dvasioms ir demonų mokymams, veidmainingiems melo skelbėjams, turintiems sudegintą sąžinę, draudžiantiems tuoktis, liepiantiems susilaikyti nuo maisto, kurį sukūrė Dievas..." (1Tim 4)

CitataAteis laikas, kai žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, pasikvies sau mokytojus, kad tie dūzgentų ausyse; jie nukreips ausis nuo tiesos ir atvers pasakoms. (2Tim 4)

CitataŽiūrėkite, kad kas jūsų nepavergtų filosofija ir tuščia apgaule, kuri remiasi žmonių tradicijomis ir pasaulio pradmenimis, o ne Kristumi. (Kol 2,8)

Citata"Pirmiausia žinokite, kad paskutinėmis dienomis pasirodys šaipūnai, gyvenantys savo geiduliais ir kalbantys: „Kur Jo atėjimo pažadas? Juk nuo to laiko, kai užmigo protėviai, visa pasilieka kaip buvę nuo sutvėrimo pradžios".(2Pt 3)
ir t.t...
Pirmiausia reiktų išsiaiškinti kas yra krikščionis? Jei aš pasivadinčiau kosmonautu, tai dar nereiškia, kad toks išties ir esu (nors esu pastebėjęs jog šiame forume buvo ne tik kosmonautų, bet ir ufonautų). Jei aš nebuvau kosmose, tai ir nesu kosmonautas, bet kažkodėl žmonės ima ir pasivadina krikščioniu, nors nieko bendro su tuo pavadinimu (taip kaip nurodo Biblija) neturi. Šiaip kalbant apie krikščionis, reikšmę turi ne pavadinimas, bet gyvenimas. Graikų kalba, kuria užrašytas NT, žodis "krikščionis" reiškia: "toks kaip Kristus" arba "panašus į Kristų". Manau čia ir yra apgaulė, kai žmonės išlupdami iš Biblijos vietas arba išvis ignoruodami pagrindines Šv.Rašto tiesas pasisavina krikščionio pavadinimą. Ypatingai šiomis dienomis kai apstu klaidžiamokslių ir įvairių kultų lyderių, ir jie laiko save autoritetais, nors beveik neišmano Dievo žodžio. Kitaip tariant, ,,veidmainingi melo skelbėjai" dedasi tuo, kuo nėra.

rutulys

#19
spalio 11, 2014, 18:09:34 Redagavimas: spalio 11, 2014, 18:23:35 by rutulys
Citata iš: Steiblys  spalio 11, 2014, 17:37:44
Jei aš pasivadinčiau kosmonautu, tai dar nereiškia, kad toks išties ir esu (nors esu pastebėjęs jog šiame forume buvo ne tik kosmonautų, bet ir ufonautų). Jei aš nebuvau kosmose, tai ir nesu kosmonautas, bet kažkodėl žmonės ima ir


Gan siaurai supranti kas yra kosmosas. Pats esi jo dalis, tad teigti kad negali laikyti savęs kosmonautu dėl to kad kosmose nebuvai ‒ tai nebūtų tiesa. Tikriausiai kasdien išeini į kosmosą, į lauką.
Tikslesnis terminas būtų astronautas, tokiu tikrai negalėtum pasivadinti, nors apie keliones tarp žvaigždžių mums gerokai per anksti kalbėti, kad ir kiek ambicijų turėtume, tad geriau likti prie mums įprasto bendresnio kosmonauto termino. Tarsi negalėtum savęs laikyti kosmonautu dėlto, kad niekada į kosminį laivą nebuvai įlipęs. Lieki toks kaip ir kosminė planetos žiurkė kosminio erdvių vilko - kosmonauto akyse. Tačiau, kaip kosminis peliukas užlipęs ant kosminio dviračio galėtum sakyti, kad esi kosmonautas, kas kad tavo kosminis laivelis toli atsilieka pagal greičius, masę ir kitus dalykus, svarbu, kad pagal kišenę ir gali suteikti nemažiau malonių akimirkų be tos nežmoniškos rizikos tavo gyvybei.

Steiblys

#20
spalio 11, 2014, 18:22:08 Redagavimas: spalio 11, 2014, 18:34:37 by Steiblys
Kosmonautas yra sulietuvintas rusiškas žodis космонавт (kosmonavt), kuris gautas sudėjus du graikiškus žodžius: kosmos, reškiantis „visata" ir nautes, reiškiantis „keliautojas, jūrininkas".
Wikipedija: Astronautas arba kosmonautas yra žmogus, kuris yra paruoštas pagal specialią skrydžių programą kosminiams pilotuojamiems skrydžiams; jis gali būti komandos nariu arba pilotu. Rusijoje žmogus yra vadinamas kosmonautu, o JAV - astronautu.
Gal verčiau žiūrėkime į esmę :) Žinau, kad esu kosmoso dalis, bet nesu ruoštas pagal specialią skrydžių programą kosminiams pilotuojamiems skrydžiams. Grįžtant į diskusiją, tiesiog įsitikinęs, kad visi žmonės potencialiai gali tapti krikščionimis, bet deja dėl demoniškų mokymų apgaulės dauguma žmonių nusisuka nuo tikrojo Dievo ir ima garbinti savuosius dievukus.

rutulys

#21
spalio 11, 2014, 18:27:26 Redagavimas: spalio 11, 2014, 18:41:30 by rutulys
Jautiesi pateikęs stiprų kontrargumentą. O jo nėra. Pššš.... Žemė ir tu nėra visatos dalis pagal tave? Kelionės Žemėje nėra kelionėmis Visatoje? Visata nebūtinai reiškia kažką tolimo ir nepasiekiamo. Nėra tokios tvoros iki čia nevisata, o toliau visata.

P.S. Grįžtant prie eilinės raganų medžioklės ‒  termino "krikščionis" - tai platus ir bendras terminas, jei kažkam įdomus tas NT, studijuoja ir pagal savo supratimą daro gal kažką ne taip Jūsų akyse. Vis gi jis pilną teisę turi laikyti save krikščionimi, jei yra krikštytas, daugiau, tikriausiai nieko nereikia.
Sluoksniavimosi ir etikečių mėgėjams nieko galvoti nereikia, juk kalbate patys apie save kaip Romos bažnyčios katalikus, ar ne?

Steiblys

Citata iš: rutulys  spalio 11, 2014, 18:27:26
Jautiesi pateikęs stiprų kontrargumentą. O jo nėra. Pššš.... Žemė ir tu nėra visatos dalis pagal tave? Kelionės Žemėje nėra kelionėmis Visatoje? Visata nebūtinai reiškia kažką tolimo ir nepasiekiamo. Nėra tokios tvoros iki čia nevisata, o toliau visata.
Na čia diskutuot apie visatą galima ilgai ir nuobodžiai :) Ar visata turi ribas?
Citata iš: rutulys  spalio 11, 2014, 18:27:26

P.S. Grįžtant prie eilinės raganų medžioklės ‒  termino "krikščionis" - tai platus ir bendras terminas, jei kažkam įdomus tas NT, studijuoja ir pagal savo supratimą daro gal kažką ne taip Jūsų akyse. Vis gi jis pilną teisę turi laikyti save krikščionimi, jei yra krikštytas, daugiau, tikriausiai nieko nereikia.


Na jei lyginti krikštą su kosmonautu, tai jo, užtenka ką tik gimusį kūdikį pavadinti kosmonautu, vadinasi viskas Ok', jis toks ir bus. Bet aš kitokios nuomonės :)
Citata iš: rutulys  spalio 11, 2014, 18:27:26

Sluoksniavimosi ir etikečių mėgėjams nieko galvoti nereikia, juk kalbate patys apie save kaip Romos bažnyčios katalikus, ar ne?


Žinoma, čia nei raganų nemedžioju, nei etiketes neklijuoju. Konfesija dar nėra rodiklis, ar žmogus yra krikščionis. Svarbu ką sako Biblija, o ne žmonės. Nes žmonės gali klysti (ir net sąmoningai meluoti  8) ) Jei tau NT nėra autoritetas (jau nekalbant apie jo studijavimą) ar verta save laikyti krikščioniu? Aš manau, kad veidmainystė yra nuodėmė, o ką Biblija vadina nuodėme, tebėra nuodėmė, nes žmogaus prigimtis išliko tokia pati...

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Steiblys  spalio 11, 2014, 19:37:35
Svarbu ką sako Biblija, o ne žmonės.


Nes aiškiai, bibliją parašė ne žmonės :)

Sharikovas

Kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad kataliku baznycia yra tiesiog organizuota nusikalstama organizacija. Jos tikslas verbuoti zmones savo nusikalstamiems tikslams ir visiskai nesvarbu kuo tiki tie zmones, pakrikstijo ir tu krikscionis. Kasdieniniai pavyzdziai akivaizdziai rodo, kad norint ispazinti kuria nors religija reikia ja gerai ismanyti, studijuoti eile metu ir tik tada nuspresti ar tame gali buti nors laselis tiesos, o dabar tiesiog vyksta paprastas verbavimo i organizacija procesas, 95%-99% tikinciuju klaidingai supranta savo tikejima, bent jau pagal kataliku baznycia ir ta Credo. Jei skelbiesi tikinciuoju ir nori viesai kalbeti apie religija tai parodyk diploma, kitaip tu esi pseudotikintysis ir tavo tikslai galimai nusikalstami arba neadekvatus, tokius zmones baznycia turetu atmesti. Manau kiekvienas zmogus kuris viesai skelbiasi tikinciuoju turetu but tikrinamas spec. tarnybu ir mediku, baznycia nuo pat virsaus kratoma reguliariai, tik tada galima sureguliuoti bebrocius kas diena zudancius ir bombarduojancius vardan dievo ar dievu.

Steiblys

Citata iš: Druwis  spalio 11, 2014, 19:41:40


Nes aiškiai, bibliją parašė ne žmonės :)
Kas parašė šį užrašą, tu ar tavo kompo klaviatūra?
Dievas yra Biblijos autorius.

Citata iš: Sharikovas  spalio 11, 2014, 19:56:20
Kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad kataliku baznycia yra tiesiog organizuota nusikalstama organizacija. Jos tikslas verbuoti zmones savo nusikalstamiems tikslams ir visiskai nesvarbu kuo tiki tie zmones, pakrikstijo ir tu krikscionis. Kasdieniniai pavyzdziai akivaizdziai rodo, kad norint ispazinti kuria nors religija reikia ja gerai ismanyti, studijuoti eile metu ir tik tada nuspresti ar tame gali buti nors laselis tiesos, o dabar tiesiog vyksta paprastas verbavimo i organizacija procesas, 95%-99% tikinciuju klaidingai supranta savo tikejima, bent jau pagal kataliku baznycia ir ta Credo. Jei skelbiesi tikinciuoju ir nori viesai kalbeti apie religija tai parodyk diploma, kitaip tu esi pseudotikintysis ir tavo tikslai galimai nusikalstami arba neadekvatus, tokius zmones baznycia turetu atmesti. Manau kiekvienas zmogus kuris viesai skelbiasi tikinciuoju turetu but tikrinamas spec. tarnybu ir mediku, baznycia nuo pat virsaus kratoma reguliariai, tik tada galima sureguliuoti bebrocius kas diena zudancius ir bombarduojancius vardan dievo ar dievu.

Taip, 90% sutinku :)
Bet jei tu neigi Dievo buvimą, ar tai nebuvo kažkokios jėgos nuopelnas (organizacijos ar ideologijos inspiruotas), kad turėtum būtent tokį įsitikinimą?

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Steiblys  spalio 11, 2014, 20:33:34
Citata iš: Druwis  spalio 11, 2014, 19:41:40

Nes aiškiai, bibliją parašė ne žmonės :)
Kas parašė šį užrašą, tu ar tavo kompo klaviatūra?
Dievas yra Biblijos autorius.


Plunksna ar žmogus parašė bibliją.
Žmogus biblijos autorius.

paragraf 78

Pora pastebėjimų:

Šarikovai, RKB siekia tikiniųjų sąmoningumo, todėl daromi įvairūs kursai, seminarai ir t.t. idant žmonės giliau suprastų savo tikėjimą. Nominalūs krikščionys niekam nereikalingi. Arba tiki arba pašol von iš bažnyčios, balastas čia niekam nereikalingi :)

Steibly, biblijos autorius yra ir dievas ir žmogus. Tie asmenys kurie užrašė biblijos tekstus vadinami hagiografais, t.y. šventaisiais rašytojais. Tikima, kad jiems dievas apreiškė ką reikia užrašyti, o jie per savo suvokimą užrašė.
Jei dievas būtų nuleidęs šv. Raštą (na a la mormono knygą, kuri pasirodė apgaulė) tada taip, galėtume sakyti, kad Dievas yra biblijos autorius, bet kadangi ji užrašyta žmonių, tai autorystė ne tik dievulio yra bet ir žmogaus.
Jei dievas ją užrašė, tai jis yra visiškas šizofrenikas, nes tiek skirtingų stilių ten persipynę, ir jahvistinis ir kunigiškasis ir elohistinis ir dar daug kitokių. O tai kad visas NT užrašytas apaštalų, tai kažkaip automatiškai paneigia tavo teiginį, nes autorystė kartais labai konkrečiai žinoma. Ko gero nėra krikščioniškos bažnyčios kuri biblijos autorystę priskirtų tik dievui, pirmieji krikščionys, net gyvai bendravo su daugeliu NT autorių, tai jei būtum pasakęs kad apaštalo Pauliaus 1 laišką Korintiečiams parašė ne Paulius, o Dievas, tai būtum susilaukęs tik šypsenų

Beje, Steibly, paprašysiu dar kartą, nustok traukyti Šv. R. eilutes, nes taip gali bele ką įrodyti, nors tai toli gražu neatitiks biblinės tiesos.

rutulys

Citata iš: Steiblys  spalio 11, 2014, 19:37:35
Na jei lyginti krikštą su kosmonautu, tai jo, užtenka ką tik gimusį kūdikį pavadinti kosmonautu, vadinasi viskas Ok', jis toks ir bus. Bet aš kitokios nuomonės :)

Visgi kaip greitai pamiršti „nautas" reikšmę, turėtum bent triratuką nupirkti ir palaukti kol pats galės juo važinėti. Arba „krikščioniškai" paguldyti į vežimėlį ir bent į lauką išvežti.

Citata iš: SteiblysJei tau NT nėra autoritetas (jau nekalbant apie jo studijavimą) ar verta save laikyti krikščioniu? Aš manau, kad veidmainystė yra nuodėmė, o ką Biblija vadina nuodėme, tebėra nuodėmė, nes žmogaus prigimtis išliko tokia pati...


To klausimo nepriimu asmeniškai, suprantu jį daugiau kaip retorinį.
Dėl veidmainystės pasiknisau internete dėl dešimties dievo įsakymų, kas galėtų tikti:
iš Išėjimo knygos: 9. Neliudysi melagingai prieš savo artimą;
pagal RKB katekizmą: 8. Nekalbėk netiesos.

Pirmu atveju kaip ir atrištos rankos. Antru šiek tiek trūksta, lyg ir galima slėpti tiesą, o tai ir būtų veidmainystė, kaip suprantu, kas yra veidmainystė.


Steiblys

#29
spalio 12, 2014, 05:48:42 Redagavimas: spalio 12, 2014, 06:01:21 by Steiblys
Kaip manai, kokiu tikslu žmonėms duoti 10 įsakymų?
Dėl veidmainystės tai yra dar vienas labai svarbus įsakymas: ,,Mylėsi savo artimą, kaip save patį". Neįmanoma mylėti Dievo ir nekęsti Jo žmonių.

Citata iš: Druwis  spalio 11, 2014, 21:04:45

Plunksna ar žmogus parašė bibliją.
Žmogus biblijos autorius.

Vadinasi, tai ne Druwis žinutė, bet jo klaviatūros :)

Citata iš: paragraf 78  spalio 11, 2014, 22:21:43

O tai kad visas NT užrašytas apaštalų, tai kažkaip automatiškai paneigia tavo teiginį, nes autorystė kartais labai konkrečiai žinoma. Ko gero nėra krikščioniškos bažnyčios kuri biblijos autorystę priskirtų tik dievui, pirmieji krikščionys, net gyvai bendravo su daugeliu NT autorių, tai jei būtum pasakęs kad apaštalo Pauliaus 1 laišką Korintiečiams parašė ne Paulius, o Dievas, tai būtum susilaukęs tik šypsenų


Na tai žinoma, kad NT evangelijų ir laiškų autoriai buvo apaštalai, bet jei kalbėt apie visą NT, tai nesunku suprasti, kad apaštalai užrašė, bet Šventoji Dvasia juos įkvėpė tai užrašyti. Faktas tas, kad kiekvienas Šventojo Rašto skyrius yra įkvėptas.

Aukštyn