Ar Biblijos Dievas yra gailestingas?

Pradėjo Steiblys, spalio 10, 2014, 00:08:27

« ankstesnis - sekantis »

Ar biblijos dievas yra gailestingas

Taip
Ne
Kita (komentaras)
Žemyn

Steiblys

Dažnai girdžiu replikas krikščionims, kad jų Dievas nėra gailestingas: kodėl kūdikiai miršta baisiose avarijose arba kodėl mylintis Dievas leidžia žmonėms sirgti vėžiu? Ir išties pasaulyje yra labai daug kančios. Bet aš tikiu, kad ligos ir mirtis yra nuodėmės pasekmė. Mes visi nusidėjome, todėl teisinga būtų mums mirti. Mes visi turėtume mirti. O esame gyvi tik dėl Jo gailestingumo. Būtent per kančią aš galiu pamatyti Dievo gailestingumą žmonėms. Juk Dievas mato nuodėmės sukeltą kančią ir rodo mums gailestingumą. Jis apstus gailestingumo, ar ne?

mzicka

Na cia jau kaip paziuresi ,bent as dieva isivaizduoju visai kitaip ,nei rasoma biblijoje ar kur kitur.Del gailestingumo tai,cunamiai ir kitos katastrofos siaucia ten kur liaudis nusidejusi ,bet man perd daug nesuvokiamo dydzio yra visata ,kad tikeciau jog jis i mus ziuri ir kazka kontroliuoja.Kaip sakoma kaip pasiklosi taip ismiegosi

paragraf 78

Daug kas pasaulyje vyksta dėl to kad žmogus turi laisvą valią. Kūdikis žuvęs avarijoje? Dievas kaltas ar tas kuris viršijo greitį ar girtas sėdosi už vairo?
O tai kad Dievas cunamius siunčia bausti nusidėjėlių tai čia viduramžių koncepcija. Tiesiog jei tikėsime, kad Dievas sukūrė visatą, tai turime tikėti kad jis davė jai dėsnius, pagal kuriuos ji gyvena. Cunamis kyla ne dėl to kad Dievas užsimanė nuskandinti kelis tūkstančius nusidėjėlių, o todėl kad tokie visatos dėsniai.

@mzicka jei Dievas yra VISAgalis ir VISAižinis, ar nemanai jog tada jis gali be vargo stebėti visą visatą, kiekvieno jos atomo judėjimą? Ar tu tiesiog antropomorfizuoji dievą suteikdamas jam ribotumą?

Vytautas

Tiesiog joks dievas čia nesikiša ir ne prie ko jokia nuodėmė ir gailestingumas. Tiesiog taip yra ir tiek. Pvz tikintys JAV lakūnai numetė atomines bombas ant Japonijos ir gražiai ir laimingai nugyveno visą savo gyvenimą. Bent vienas visai neseniai mirė. Ir jokie rytietiški karmos dėsniai neveikia. Tai energetinei struktūrai vadinamai dievu paprasčiausiai reikėjo žmonių emocijų energijos. Visiškai nesvarbu teigiamos ar neigiamos. Pažiūrėkit į šį pasaulį jis idealiai tam pritaikytas. Surandami vis nauji būdai sužadinti žmonės skleisti emocijas. Tiesiog buvom "batareikos" kažkam. Na o kai to kažko neliko iš inercijos užsiiminėjam tuo pačiu, nes niekas nesikiša ir nieko nereguliuoja. Gyvenkit kaip norit.

TinSoldier

Citata iš: Vytautas  spalio 10, 2014, 08:04:43
Tiesiog joks dievas čia nesikiša ir ne prie ko jokia nuodėmė ir gailestingumas. <...>


Ar abejingumas (abejingas elgesys) nėra negailestingumo forma?

paragraf 78

Nemanau, kad išvis tikslingą Dievą vertinti žmogiškomis kategorijomis

P.S. o Vytautas pažadukas, nes žadėjo nebedalyvauti biblinėse diskusijose, o va dalyvauja :)

Vytautas

Citata iš: TinSoldier  spalio 10, 2014, 11:07:27
Ar abejingumas (abejingas elgesys) nėra negailestingumo forma?

Tiesiog žiūrint į realų gyvenimą tai ne abejingumas o kišimasis neigiama prasme organizuojant vis naujus energijos atidavimo būdus.
Bendrai toks pamąstymas kilęs kitame tinklalapyje. Tiesiog kitas žmogus davė neblogą mintį pasinaudoti programuotoju ir jo kuriamu virtualiu pasauliu. "Shinigami čia mane su virtualiu pasauliu užvedė ant kelio kaip per programos ir programuotojo pvz paaiškint mūsų esamą padėtį. Pirmas momentas tai programuotojas ir jo programa kuriamas virtualus pasaulis labai aiškia matosi kai yra visiškai atskiri ir tiesiog "techniškai" virtualaus pasaulio herojai negali įtakoti programuotojo. Nesuprantu kaip net mokslininkai nesugeba suvokti tokios elementarios tiesos. Tiesiog visiškai skirtingi lygiai ir tik programuotojas gali keisti programą. Arba programuotojas sukuria programą keičiančią programą. O tada prasideda visas įdomumas, bet programa vis tiek "techniškai" negali išeiti už savo ribų. Suprantama viduje sumalti viską gali neatpažįstamai. Gali sukurti savęs kaip programuotojo įvaizdį bei "užsirakinti" nuo tikrojo programuotojo. Tikrasis programuotojas gal tik pakeisti žaidimo lygius, arba jai beveik "užsilenkus" ją aktyvuoti iš naujo bet vis tiek "užsirakinusią" savyje. Gal gali ir visiškai išmesti, bet tegul vystosi gal kažkas gausis. Programa gali atsirakinti tik iš vidaus kad joje būtų galima padaryti pakeitimus, išjungti psiaudo programuotoją. Čia tikinčių tikėjimas tuo psaudo programuotoju kaip vieniu, nes iš tikro valdymas iš jo. Jį taip pat sunku nustatyti. Bet jis jau to virtualaus pasaulio gyventojas ir naudojasi to pasaulio resursais. Kažkur girdėtas posakis dievas tai energija, aukštesnės vibracijos. Ir bendrai pas žmonės tas supratimas apie dievą kaip pakankamai apčiuopiamą asmenybę. Būtų toks vaizdus mūsų situacijos paaiškinimas. Aišku natūroje iš mano praktinės patirties viskas kitokiam lygyje, bet esmė tai tokia. Turiu nuliūdinti visus tikinčius nes jie tiki psiaudo dievu. Tai pat nuliūdinti norinčius gauti apčiuopiamų įrodymų einant mokslo keliu. Tai tiesiog "techniškai' neįmanoma. Iš virtualaus pasaulio niekaip neaptiksi programuotojo pasaulio. Absoliučiai skirtingi lygiai. Aišku buvo šansas aptikti psiaudo programuotoją nes jis šio lygio darinys. Bet tam nereikėjo jokių technologijų. Tiesiog kai kurie žmonės turėjo tokią galimybę. Aišku juos normaliai uždarydavo į ligoninę arba sudegindavo ant laužo. Ir ne be psiudo programuotojo pagalbos."
@paragraf 78 šiuo atveju su biblija tai neturi nieko bendro tik kad pavartotas "biblijos dievas" lygiai taip pat būtų krikščionybės dievas ar aplamai dievas. Eina kalba apie realų gyvenimą ir dievo vaidmenį jame. Jokių citavimų iš biblijos nepastebėjau. Pats tuo labiau nieko necituoju.

rutulys

Man tokie darželinukiški klausimai tikrai kelia tik juoką. Galima pagalvoti, kad visi turėtume gyventi sukurtame rojuje ir visais gražiai bei maloniai turėtų būti pasirūpinta. Iš vienos pusės lyg ir patys daug ką galėtume nuveikti šiuo klausimu. Mašinas, kurių avarijose žūsta minėti kudikiai, visgi yra žmonių rankų tvariniai. Iš kitos pusės ar tikrai mes rojuje gyvename? Kaip ten toje vadinamoje Dievo karalystėje iš tikrųjų viskas vyksta nieko tikro nežinome, tik iš Biblijos: ten labai sunku patekti. Tiksliai neprisimenu, bet kažkokią panašią citatą girdėjau, gal kiek ir prikūriau: "iš tūkstančio apie mane išgirdusių tik vienas manęs ieškos, iš tūkstančio ieškotojų ‒ tik vienas suras, iš tūkstančio suradusių tik vieną įsileisiu". 

puodukas

Citata iš: Steiblys  spalio 10, 2014, 00:08:27
  Mes visi nusidėjome, todėl teisinga būtų mums mirti...... O esame gyvi tik dėl Jo gailestingumo.
Esu skaites ir aš panašius išsireiškimus, bet kitokiam kontekste, tai ir skamba visai kitaip- tai labiau pedagoginis "pagrūmojimas", o ne Evangelinis mokymas.
Citata iš: Steiblys  spalio 10, 2014, 00:08:27
Bet aš tikiu, kad ligos.... yra nuodėmės pasekmė.
Jei pažiūrėt priešingai tai gautusi didžiausia "erezija": kas fiziškai sveikas- tas teisuolis....
Įvairiausių ligos priežasčių gali būti.
  Jn 9
1 Eidamas pro šalį, Jėzus pamatė žmogų, aklą gimusį. 2 Jo mokiniai paklausė: „Rabi, kas nusidėjo, - jis pats ar jo tėvai, - kad gimė neregys?" 3 Jėzus atsakė: „Nei jis nenusidėjo, nei jo tėvai, bet jame turi apsireikšti Dievo darba
i.

paragraf 78

Citata iš: rutulys  spalio 10, 2014, 11:48:25
Kaip ten toje vadinamoje Dievo karalystėje iš tikrųjų viskas vyksta nieko tikro nežinome, tik iš Biblijos: ten labai sunku patekti.


Eschatologija deja biblijoje labai skurdžiai aprašyta ir simboliais, didžioji dalis eschatologijos yra labiau loginiai išmąstymai nei rėmimasis išimtinai biblija.
Toks darželinoko požiūris mane kelia tik juoką :) (nesupyk, tiesiog pakartojau tavo frazę, norėdamas parodyti, kad negražu kitų klausimus niekinti, ypač kai pats tikrai parašai ne per aukščiausio lygio įžvalgą. Manau kad kiekvienas turi teisę kelti bet kokius jam rūpimus klausimus, nes blogiausia yra kai klausimai nebekyla, taip kad gerbkime vienas kitą ir vienas kito požiūrį) Taika ir ramybė

Citata iš: Vytautas  spalio 10, 2014, 11:35:55
@paragraf 78 šiuo atveju su biblija tai neturi nieko bendro tik kad pavartotas "biblijos dievas" lygiai taip pat būtų krikščionybės dievas ar aplamai dievas. Eina kalba apie realų gyvenimą ir dievo vaidmenį jame. Jokių citavimų iš biblijos nepastebėjau. Pats tuo labiau nieko necituoju.


Na tema yra apie biblinį Dievą, tai citatų manau dar bus, nes jei nebus tada tema neteisingai suformuluota. Nes yra didelis skirtumas diskusijoje apie biblijos dievą ir dievą apskirtai. Taip pat didelis skirtumas bus kalbant apie filosofų dievą, apie krikščionių dievą, apie budistų dievą ir magijos dievą.
Taip kad jei tema apie biblinį dievą, tai ir likime diskusijos rėmuose, nepritempinėdami temos prie bele ko :)

gidas

CitataMes visi nusidėjome, todėl teisinga būtų mums mirti.


http://www.youtube.com/watch?v=A8x73UW8Hjk

Toks pat patarimas, tik skirtinga motyvacija.  ;)

rutulys

Citata iš: paragraf 78  spalio 10, 2014, 12:28:30
negražu kitų klausimus niekinti, ypač kai pats tikrai parašai ne per aukščiausio lygio įžvalgą. Manau kad kiekvienas turi teisę kelti bet kokius jam rūpimus klausimus, nes blogiausia yra kai klausimai nebekyla, taip kad gerbkime vienas kitą ir vienas kito požiūrį) Taika ir ramybė


Mielai tau pritarčiau, bet supranti, net pats dažnai užsimiršti ir elgiesi nebe priekaištų. Kaip ten  nevietinį mikliai statei į kampą ir gan aiškiai parodei, kad jis šiame forume nepageidaujamas.

paragraf 78

Nesiginčysiu, visko būta, kiekvienas esame nesąmonių pridaręs, tiek tu tiek aš tiek kiti :) svarbiausia pasimokyti iš savo klaidų ir stengtis kad jos nesikartotų. Tuo offtopiką siūlau ir baigti ;)

gidas

Steiblys kažkodėl renka "minusus" už pakankamai logišką ir santūrų vieno iš savo sampratos apie Kūrėją aspektų išdėstymą.
"Atsvarai" balas. :)

paragraf 78

Pagrindinis minusų dėliotojas dabar yra 001. Pastaruoju metu stebiu jo prisijungimus. Jis nieko nerašo tik sudeda minusus ir tuo jo buvimas forume pasibaigia. Žodžiu jau įspėjau jį dėl to, o ką jis darys toliau jo asmeninis reikalas.

Citata iš: Steiblys  spalio 10, 2014, 00:08:27
Juk Dievas mato nuodėmės sukeltą kančią ir rodo mums gailestingumą. Jis apstus gailestingumo, ar ne?


Jei vadovausimės biblinio dievo samprata, tai ST dievas buvo suvokiamas kaip laiminantis dorus žmones, o tuos kurie nuo jo sąmoningai gręžiasi jis daug kartų ragina sugrįžti į doros kelią, o jei nesugrįžta tada sunaikina, nes tokio požiūrio atliepas gerai išdėstytas NT kur Paulius sako: nuodėmės atpildas mirtis.
Tačiau NT dievas suvokiamas kaip itin gailestingas, atėjęs ne teisti, o numirti už nusidėjėlius. Jei reikėtų vienu žodžiu apibrėžti NT dievo sampratą tai tas žodis būtų Meilė.
Reikia suvokti kad bilija yra žmonijos santykio su Dievu istorija. Visas ST yra pažindinimasis su dievu ir jo savybėmis, NT jau galima traktuoti kaip artimą Tėvo ir vaikų santykį, kai vienas kitą labai gerai pažįsta.

Aukštyn