Ar įmanoma užprogramuoti ateitį?

Pradėjo puodukas, kovo 04, 2013, 21:24:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

http://www.sciencedaily.com/releases/1998/02/980227055013.htm
Nusibosta jau tau viską ant lekštės dėti. Visa kita pats susirask, dabar žinai kur ieškoti.

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  kovo 06, 2013, 15:44:46
http://www.sciencedaily.com/releases/1998/02/980227055013.htm
Nusibosta jau tau viską ant lekštės dėti. Visa kita pats susirask, dabar žinai kur ieškoti.


Nusibosta tie pasakymai su lėkštutėmis.
Jūs čia informacija apsikeisti, kažką naujo sužinoti, pasidalinti. Ar pasirodyti protingesniais?
Bet kuriuo atveju, be šaltinių, argumentų - nei vienas, nei kitas tikslas neveikia.

Nurodydami šaltinius ir protingesniais pasirodot, ir naudos daugiau atnešat.

O kad pirstelit sakinį apie labai kontraversiškas teorijas ir po to primetinėjat, jog kiti durneliai, nes to nežinojo. Ir baisiai dejuojat, puškuojat, kad dar ieškoti čia jiems įrodymų ir pan. tenka. Tai tikrai nei gražiai atrodo, nei naudos kokios atneša. (čia ne konkrečiai tau, eternal.bliss taikau. O visiems, kurie dejuoja dėl "padėjimo ant lėkštutės")

Tuo labiau, kai tos "ant lekštutės" replikos laidomos tokiems, kaip paragraf, kuris čia pasidalino daugiau informacijos, nei pusė visų mūsų kartu sudėjus.

eternal.bliss

Iš pradžių kalbėjau ne su paragraf, ir visi pokalbiai tarp mūsų man nusibosta, reikia vis kažką pateikti, surasti, pagrysti, kuomet surandama, tada pradedama kabinėtis prie žodžių, ir vėl prasideda nukrypimas nuo temos.

Visos teorijos kurios sukelia masinį suvokimo pasikeitimą yra iš pradžių kontraversiškos.
Neigti yra lengviausia, nes tau nereikia nieko pateikti tik pasakyti visiems primtas normas, pavadinti kažką - para, ar meta, ar psiaudo.

2Pacas

#18
kovo 06, 2013, 16:53:25 Redagavimas: kovo 06, 2013, 16:55:06 by 2Pacas
TinSoldier is dalies nesutikciau su tavim del pasakymo "tokiems kaip paragraf" cia yra diskusija ir manau visi turetu but lygus nesvarbu ar jis kaskoks daug padares modernatorius ar tesiok paprastas narys,tesiok manau visi turi teise reikst savo noumone nesvarbu antai modernatoriui kokem ar tesiok paprastam nariui

TinSoldier

#19
kovo 06, 2013, 17:03:37 Redagavimas: kovo 06, 2013, 17:05:33 by TinSoldier
Citata iš: 2Pacas  kovo 06, 2013, 16:53:25
TinSoldier is dalies nesutikciau su tavim del pasakymo "tokiems kaip paragraf" cia yra diskusija ir manau visi turetu but lygus nesvarbu ar jis kaskoks daug padares modernatorius ar tesiok paprastas narys,tesiok manau visi turi teise reikst savo noumone nesvarbu antai modernatoriui kokem ar tesiok paprastam nariui


Iš dalies sutinku su tavimi :)))
Visi lygus savo nuomonėmis, lygiu, statusu ir t.t. ir pan.

Bet tiesiog paragraf pats pateikia daug naujos informacijos, dalinasi nuorodomis ir plačiai, bei kantriai rašo savo žinias. Nesvarbu, ar tos nuorodos/žinios teisingos. Nesvarbu, kad jis moderatorius. Bet tiesiog, kai jis tiek daug prisideda prie forumo, labai keistai skamba priekaištavimai jam, kai jis kieno nors kito paprašo plačiau informacija pasidalinti.

Nekalbu, kuris iš jų teisus. Nežinau, kieno informacija teisingesnė. Net atidžiai neskaičiau temos, jei atvirai :D Bet tiesiog tas "ant lėkštutės" užkliuvo. Kalbėjau ne kuris teisus, bet tiesiog, kad reiktų netingėti plačiau pagrįsti apie tai, ką rašai.

crystal

Citata iš: eternal.bliss  kovo 06, 2013, 16:40:12
Iš pradžių kalbėjau ne su paragraf, ir visi pokalbiai tarp mūsų man nusibosta, reikia vis kažką pateikti, surasti, pagrysti, kuomet surandama, tada pradedama kabinėtis prie žodžių, ir vėl prasideda nukrypimas nuo temos. <...>

O tai kas čia tokio, kad į tavo teiginį atsiliepiama šaltinio prašymu arba šiaip kažkokiu pagrindimu? Net jei tarkim ir sukelia įtarimų pateikti kažkokie šaltiniai, juk gali užginti juos arba įvertinus kritiką pats pradėti abejoti jų tikslumu. Juk ir pati diskusija daug įdomesnė kai gilinamasi į teiginius, o ne kai jie iškart priimami kaip už tiesą. Nebent esi ant tiek užtikrintas savo teisumu, kad net nenori priimti jokios diskusijos.

eternal.bliss

#21
kovo 06, 2013, 18:15:01 Redagavimas: kovo 06, 2013, 18:16:50 by eternal.bliss
Ieškojimas kur mačiau tai prieš metus užima laiko, ir visa diskusija puolimo formos vargina nes lygtais tavo darbas ginti tai ką sakai ir man tai nepatinka. Tuos savaime aiškius dalykus įrodinėti.

Benamis

Gal baikime off-topa ;)


puodukas

#24
kovo 07, 2013, 21:20:45 Redagavimas: kovo 07, 2013, 21:32:15 by puodukas
Ištraukiau frazę iš kitos temos Kokia gyvenimo prasmė:

Citata iš: TinSoldier  kovo 05, 2013, 12:24:11
Vis dėl to, Marksas yra vienas įtakingiausių žmonių istorijoje. BBC nubalsuotas kaip "amžiaus mąstytoju".

Aš neneigiu, kad Markso idėjos padarė didžiulę įtaką žmonių mąstysenoje, bet manau be tokių panašiai autoritetingų pasisakymų kaip dabar "BBC nubalsuotas kaip "amžiaus mąstytoju". " jos nebūtu taip išpopuliarėjusios XIXa.

Čia vėl klausimas kas pirmiau ar jau dauguma pripažysta jį kaip "amžiaus mąstytoją", ar tik po tokių BBC balsavimų ateityje pradės pripažinti?

puodukas

Nuo 1990 metų Lietuvos politikų pagrindinis argumentas kai reikia pateisinti kokį nepopuliarų įstatymą:
taip yra visoje Europoje
taip reikalauja Europos sąjunga...

Ar įmanoma, kad ateityje pasauliniu mastu atsirastų tokie argumentai:

taip yra kitose planetose
taip daro už mus labiau išsivysčiusios civilizacijos...

Atrodo juokingai, bet girdėjau, kad rimtai tokius "argumentus" gali ateityje pradėti naudoti politikai.

Aukštyn