Paauglė prisižaidė: per išmanųjį telefoną išsikvietė velnią

Pradėjo Benamis, spalio 08, 2015, 13:04:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2015, 09:25:30Aš suprantu, kad nežinant struktūros, hierarchinio pavaldumo ir kanoninės teisės, gal viskas pasirodyti kaip visiška beleberda, bet taip nėra, Bažnyčioje labai aiškiai skiriama asmeninė nuomonė, kokio kunigėlio pašnekėjimas ir oficiali pozicija.
Taip, nežinant visų struktūrinių, hierarchinių ir kanoninės teisės vingrybių, viskas atrodo kaip totali beleberda. Bet tame ir esmė! Visiškai nesvarbu, jog teisiškai ar dar kaip nors nėra kaip apkaltinti Vatikano ta betvarke. Esmė yra tame, kaip organizacija atrodo viešoj erdvėj, kokį įvaizdį turi ir kokį poveikį daro visuomenėje.

Jeigu Vatikanas nesugeba susitvarkyti taip, kad oficialūs nuostatai sutaptų su viešaisiais ryšiais ir aukščiausių jos narių komunikacija, tai yra prieštaravimai ir betvarkė. Bet kokioje normalioje organizacijoje, jeigu jos atstovo teiginiai prieštarauja organizacijos ideologijai, tas atstovas mažų mažiausiai gauna papeikimą ir garsiai ir viešai atsiribojama nuo tų teiginių ar veiksmų. Nes tai daro žalą organizacijos įvaizdžiui ir atliekamam darbui.

Vatikanas nuo savo narių atsiriboja nebent tuo atveju, jeigu jis pasirodo besąs gėjus. O daugiau nesvarbu, gali ir kreacionizmą skelbt, gali ir homofobiją varyt, gali ir egzorcizmus į kairę ir dešinę dalint ir t.t. - nesvarbu :)

paragraf 78

Na čia yra keli aspektai :)
1. Bažnyčiai nelabai rūpi ką apie juos mano visuomenė, todėl dėl savo įvaizdžio ir laikų per daug nesirūpina
2. Bažnyčioje visiems yra suteikiama laisvė galvoti ką nori (jokia normali organizacija tos laisvės nesuteiktų). Kol nepradėjai užsiiminėti aktyvia griaunančia vienybe veikla, niekam nerūpi pakirpti tavo kalbėjimą. Todėl bažnyčią vienija daug įvairių tikėjimo judėjimų, kurie tarpusavyje gali kardinaliai nesutikti.
3. Bažnyčia neatsiriboja nuo gėjų, o tik nuo tų kurie ją bando griauti. Nors čia labiau būtų ne kad bažnyčia atsiriboja, o patys žmonės atsiriboja nuo jos.

TinSoldier

Jeigu bažnyčia būtų uždara sekta ar uždara organizacija su labai ribotu narių skaičiumi, tai tas rūpinimasis įvaizdžiu turėtų kitokią reikšmę.

Bet, kai tai yra milžiniška, milijonus narių turinti organizacija, užsiimanti sielovada, užsiimanti gyvenimo ir tikėjimo tiesų aiškinimu, kai ji turi tokį milžinišką viešą autoritetą - tas įvaizdis absoliučiai tiesiogiai siejasi su tuo, kokį poveikį visuomenėje bažnyčia daro. Tad ne dėl "laikų" rinkimo normalios komunikacijos reiktų Vatikanui, o dėl tinkamo ir teigiamo savo funkcijų atlikimo.

Ganėtinai ciniškai skambėtų, jeigu kokios nors civilinės saugos tarnybos nuostatuose turėtų vieną, kalbėtų kitką, o darytų trečią. O tuomet pareikštų: "mums nesvarbu, ką visuomenė apie mus mano". Jiems suknistai svarbu tai turėtų būti, kadangi visa tarnybos paskirtis yra padėti gyventojams. Taip pat ir bažnyčios turėtų būti.

Apie atsiribojimą nuo gėjų, kalbėjau konkrečiai apie šį atvejį: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/aukstas-pareigas-uzimantis-lenku-kunigas-paskelbe-esas-gejus-vatikanas-ji-atleido-57-531715

Aišku, suprantu, kad yra bažnyčios vidaus taisyklės ir nuostatai (kad ir kaip jiems nepritarčiau), tad visiškai suprantama, kad jį atleido. Na, bet vėlgi, šiuo atveju tai suskubo atleisti. O, kai skleidžiamas tikėjimo bukumas (švaistymasis egzorcizmais, kreacionizmas, seksizmas, homofobija ir t.t.), kuris, manau, turėtų būti daug labiau griaunantis bažnyčią, tai jau pradeda "gerbti įvairovę".

paragraf 78

Tu vertini bažnyčios elgesį ir rūpiniesi jos įvaizdžiu labiau nei jai pačiai tai rūpi :) šaunu kad tau taip rūpi. Bet jei Bažnyčia būdama tokia pati išgyveno 2000 metų (kaip ne kaip ilgiausiai egzistuojanti oiciali organizacija) tai gal tai ką rašai visiškai neesminiai dalykai?
Įvaizdis svarbi detalė kai sieki kažkam patikti ir privilioti klientūrą. Čia gi nei vienas nei kitas dalykas nėra svarbus. Taip, daromos misijos ir t.t. bet ne tam kad žiūrėkit kokie mes faini, davai prisijunkite. Misijos daromos taip: va žiūrėkite iš tiesų mes esame va tokie, tad jei norite prisijunkite :) ir tada kiekvienas žmogus turi laisvę jungtis arba nesijungti.
Žinoma atsiranda ir tokių veidmainių kurie kaip sektantai pavilioja gražiais pažadais o tada pasirodo baisusis jų veidas. Bet normaliomis sąlygomis turėtų būti taip kaip aprašiau aukščiau. Įvaizdis nesvarbu, svarbu kas iš tiesų vyksta.

TinSoldier

Aš rūpinuosi įvaizdžiu ne todėl, kad man rūpėtų bažnyčios sėkmingas gyvavimas. Toli gražu :D
Tiesiog, manau, yra daugybė labai žalingų dalykų, kuriuos skelbia kunigai, vyskupai, kartais net popiežiai (tame ypač pasižymėjo benedickas). Skleidžia šlykščius, bjaurius ir bukinančius dalykus.

Ir būtent tai, ką kalba šitie hierarchai ataidi visuomenėje. Būtent šiuos žmones išklauso paprasti tikintieji. Ir, jeigu oficialus Vatikano mokymas yra ne toks žalingas, kaip kad skleidžia pagrindiniai jo atstovai, - man pikta, kad bažnyčia nesugeba suderinti tikrosios savo ideologijos su viešaisiais ryšiais.

Vėlgi, ne dėl komercinio įvaizdžio, tačiau dėl poveikio visuomenei, poveikio paprastiems tikintiesiems :)

paragraf 78

Pala, tai tu nori kad visi būtų paklusnios avelės ir kaip papūgos kartotų Vatikano mintis? :)
O kur laisvė dėl kurios čia taip kovojai? Ar tavo laisvės kova užsibaigė ties tema apie gėjus?

TinSoldier

#21
spalio 14, 2015, 15:25:58 Redagavimas: spalio 14, 2015, 15:52:37 by TinSoldier
Na, gėjai čia beveik ne prie ko - šiaip visiškai šalutinė tema :D Jį paminėjau tik kaip pavyzdį, jog vis dėlto Vatikanas geba atsiriboti nuo kunigo, kuris neatitinka oficialių įsitikinimų ir ideologijos. Tačiau nesugeba kitais atvejais, kurie, mano asmenine nuomone, daug didesnę žalą gali padaryti.

Ko verta būtų liberalų partija, jeigu joje 90 proc. narių būtų komunistai?
Ko verta būtų konservatorių partija, jeigu joje 90 proc. narių būtų anarchistai?

Laisvė tai tegul lieka. Prieš ją nieko neturiu. Tačiau turiu prieš veidmainiavimą ir iškreiptą įsitikinimų skleidimą, klaidinant visuomenę.

Manau, kad kreacionizmas yra labai žalinga, bukinanti, idiotiška idėja. Jeigu Vatikanas ją palaiko - tebunie - nieko prieš laisvą įsitikinimų reiškimą neturiu. Atsiras oponentų Vatikanui. Tačiau, jeigu Vatikanas to nepalaiko, tuo pačiu palaikydamas*** savo atstovus, kurie skleidžia kreacionizmą - čia jau problema.

Manau, kad egzorcizmai yra žalingi. Jeigu Vatikanas jais sprendžia visas gyvenimo problemas - tebunie. Tačiau negali tuo pačiu metu pas save laikyti fanatiko egzorcisto, non stop atlikinėjančio savo ritualus, ir teigti, jog to beveik niekada neprireikia.

Nes užknisa toks bažnyčios gynimas, kuomet, kad ir kokias nesąmones bažnyčia darytų, visuomet galima pasakyti: oficialiuose dokumentuose rašo kitaip. Koks skirtumas, ką jie ten rašo, jeigu visa organizacija daro tai, kas visiškai neatitinka tų dokumentų.

*** Ignoravimas taip pat yra palaikymas. Ypač, kai vienus ideologijos neatitinkančius kunigus veidmainiškai nuignoruoja, o kitus atleidžia nuo kunigystės.

paragraf 78

Ok. Žiūrėkime taip:
tu esi popiežius, sėdi sau Vatikane, valdai Bažnyčią, klausimas kiek tu būsi informuotas apie tai ką koks Panevėžio vyskupas ar Balbieriškio klebonas savo parapijai pasakoja?
Kai nusišnekėjimai pasiekia aukštą levelį, parapijos pasiskundžia Vatikanui ir tada imamasi priemonių. Ne per seniausiai Lietuvoje buvo suspenduoti du kunigai darantys nesąmones, keli vyskupai per pastaruosius 10 metų irgi buvo suspenduoti, nes vyskupijoje buvo skundžiamasi jų griaunama veikla. Ne per seniausiai buvo egzorcistas vienas suspenduotas, kai nesąmones darė.
Žodžiu Vatikanas nėra šventa karvė kuri viską žino, visus seka. Kol tokios tolybės nepasiekia skundai, jis net neįtaria, kad ten kažkas vyksta.
Tai kokia yra bažnyčios pozicija, žino kiekvienas vyskupas. Kunigai gal mažiau naujienose gaudosi, ne nebent tie kuriems tikrai svarbu kad jie nesąmonių nešnekėtų.
Bažnyčia nedraudžia tavo įsitikinimų laisvės. Ji apibrėžia kuo turėtų tikėti katalikas, o jau nuo paties kataliko priklauso kuo jis tikės iš tiesų. Čia jau to kataliko asmeninis reikalas. Man pavyzdžiui yra svarbu suprasti kuo tiki Bažnyčia ir išties būna smagu žiūrėti į tokius kurie skaldo nesąmones šventai įsitikinę savo teisumu ir autentišku Bažnyčios mokymo perdavimu.

Ir čia Bažnyčia nėra kažkuo ypatinga. Visose organizacijose kuriose neteisiama už minties laisvę, dalis priklausančių organizacijai asmenų šneka dalykus priešingus organizacijos pozicijai. Ir tai va tau yra norma (kad ir tie patys liberalai, nekalbant apie krikščionis demokratus pas kuriuos neaišku per kurį galą ta krikščionybė reiškiasi), bet va Bažnyčia vis tiek užkliuvo.

Va ko nesuprantu. Kai tau kliūna tai kad kažkada inkvizicjos teismuose kentėjo kiekvienas išreiškęs laisvą mintį, dabar kliūna tai kad visiems paliekama laisvė reikšti savo įsitikinimus.
Klausimas pamąstymui:
Nemanai, kad jei pasidarys taip kad kiekvienas katalikas bukai kartos enciklikas, tu vėl būsi nepatenkintas? :)

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2015, 18:38:41Ir čia Bažnyčia nėra kažkuo ypatinga. Visose organizacijose kuriose neteisiama už minties laisvę, dalis priklausančių organizacijai asmenų šneka dalykus priešingus organizacijos pozicijai. Ir tai va tau yra norma (kad ir tie patys liberalai, nekalbant apie krikščionis demokratus pas kuriuos neaišku per kurį galą ta krikščionybė reiškiasi), bet va Bažnyčia vis tiek užkliuvo.
Puikus pavyzdys, kaip ir tavo paminėti liberalai reaguoja į žmones, kurių išsakomos vertybės nesutinka su organizacijos vertybėmis.

Citata„Atsiribojame nuo viešų D. Teišerskytės pasisakymų, kurie prasilenkia su pamatinėmis liberalų vertybėmis. Esame už pagarbą kiekvienam žmogui - jų diskriminuoti negalima nei pagal tautybę, nei pagal lytį, odos spalvą, tikėjimą ar pažiūras. Dėl viešoje erdvėje nuskambėjusių pareiškimų apgailestaujame ir atsiprašome. Nebematau D. Teišerskytės kaip galimos kandidatės į Liberalų sąjūdžio kultūros ministrus", - teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/liberalu-sajudis-baudzia-d-teiserskyte.d?id=69542310
Ir tai nėra draudimas laisvai reikšti įsitikinimus. Teišerskytė turi pilną teisę juos reikšti ir šitaip kalbėti. Niekas jos į kalėjimą neįkiš. Tačiau atsiribojimas nuo ideologiškai nesuderinamų pareiškimų ar net tai sakančių žmonių - turėtų būti bet kokios rimtesnės organizacijos, suvokiančios savo veiklą, atsakomybė.

Esu įsitikinęs, kad niekas nebūtų supratęs liberalų, jeigu jie nebūtų padarę jokio pareiškimo tiek apie šį Teišerskytės leptelėjimą, tiek apie ankstesnį Mark Adam Harold akibrokštą.

Aš taip pat nesuprantu, kodėl viešoje erdvėje niekada nematau oficialių bažnyčios pareiškimų apie atsiribojimą nuo ideologiškai svetimų asmenų* (išskyrus tais atvejais, kai kunigas pasirodo besąs gėjus).

* tai nereiškia žodžio laisvės ribojimo, tai reiškia nuoseklumą ir organizacijos atsakomybę už savo skleidžiamas idėjas, vertybes.

paragraf 78

Bažnyčia nedraudžia reikšti savo nuomonės, kol ji nėra griaunančio pobūdžio. Apskritai sveikintinas laisvas mąstymas. Tačiau kai organizacijos narys pradeda dėstyti "oficialią" organizacijos poziciją kuri realiai neatitinka organizacijos politikos, tada išsakomas pareiškimas tai paneigiantis.
Jei kažkas iš bažnyčios sako savo nors ir pačią briedoviausią nuomonę niekam tai per daug nerūpi. Čia sena tradicija, leisti sakyti savo nuomonę, jei ji nėra griaunamo pobūdžio.

Sakai bažnyčia nedaro oficialių pareiškimų? Daro ir gana dažnai, tik jos pareiškimai visokių delfių nelabai domina, tai ir pasirodo bažnytinėje žiniasklaidoje. Kai jos neseki, tai gal ir atrodo tyla. Pvz. Lietuvoje pagrindinis oficialios pozicijos ruporas yra Bažnyčios žinios. Bet tu apie jas turbūt nesi net girdėjęs? :)

Aukštyn