Forumo dalyvių intelekto koeficientas

Pradėjo klajunas, rugpjūčio 21, 2018, 09:04:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Būtų įdomu palyginti koks forumo dalyvių intelekto koeficientas, nes mokslininkai dažnai tvirtina, kad tikėjimas paranormaliais reiškiniais rodo žemesnį intelektą ir išsilavinimą. Bendrai būtų galima norintiems palyginti pagal ta patį standartinį online testą. Nuoroda apačioje

http://lt.iq-test.cc/

Šis testas nėra tobulas, nes neapima visų gebėjimų ir daugiau skirtas erdvinės logikos patikrinimui. Atlikau šį testą atsitiktinai, be jokio pasiruošimo ir užduočių principo žinojimo ir surinkau 115 IQ. Pagal IQ skalę - tai aukštesnis už vidutinį IQ, kuris būna tarp 115-130. Kitokio tipo testuose galbūt surinkčiau daugiau.

Įdomų būtų sužinoti kiek surinko kiti dalyviai. Aišku sąžiningai ir be melo.

Skalė yra tokia



CitataIQ testas yra pritaikomas konkrečiai šaliai ir būtinai turi būti to žmogaus gimtąja kalba.

Intelekto koeficientas yra taip normalizuotas skaičius, kad vidutinis amžiaus grupės įvertinimas yra 100. Taigi, reikšmės nuokrypis nuo 100 atitinkamai reiškia didesnį arba mažesnį nei vidutinį tos amžiaus grupės IQ. Dažniausiai testai paruošiami taip, kad standartinis nuokrypis (σ) būtų 15. Taip pat testai ruošiami taip, kad reikšmės pasiskirstytų pagal Gauso skirstinį.

Kai reikšmių pasiskirstymas įprastas (σ=15), apie 67% žmonių IQ koeficientas yra tarp 85-115, o į 70-130 rėžį patenka apie 95% populiacijos. Reikšmė žemiau 70 laikoma protinio atsilikimo požymiu, reikšmė virš 130 - išskirtinai talentingo ir gabaus žmogaus požymiu. Didesnį nei 135 intelekto koeficientą turi apie 1% populiacijos.
Mokslininkai autistai paprastai pasižymi įspūdingomis mąstymo galiomis, tačiau jų IQ gali būti ir vidutinis.

a.t.sielis

95. Kokius 5-6 klausimus praleidau, nes neradau logikos, arba neturėjau kantrybės ilgiau galvoti. Ir taip užėmė apie valandą.

Manau, matuoja siaurą spektrą proto savybių.


klajunas

Ir man pasirodė, kad šitas testas nepasižymi išsamumu, yra internete daugiau įvairių tipų testų ir galima išbandyti kitus. Šis testas tikrina logikos pastabumą ir gebėjimą erdviškai pagal tą logiką grupuoti figūras. Šis gebėjimas yra labai seklaus informacijos turiningumo ir neparodo, kaip žmogus sugeba jungti mintis su realiu turiniu. Taip pat rezultatai pagerėja, kai iš anksto žinai grupavimo principus, bet tada matuojamas ne vien grynas intelektas, bet intelektas plius išankstinės žinios. Ir žinoma praleidinėjimas neefektyvi taktika, galima bandyti atrinkti ne pagal surastą logiką, bet atmetant akivaizdžiai neteisingus variantus ir renkantis tą, kuris atrodo teisingiausias. Esmė ta, kad čia reikia mąstyti greitai ir mažiau gilintis, nes jeigu iki galo bandysi išmastyti pilną supratimą, sugaiši per daug laiko. Aš sugaišau apie 25 minutes.

SPACE

60, bet aš nesupratau, ką ten reikia daryti.

klajunas

Ten 9 langeliai su figūromis, išdėstytomis pagal tam tikrą logiką, vienos figūrėlės trūksta ir reikia iš duotų variantų išrinkti teisingą, kad būtų pratęsta lentelės logika. Kiekvienam klausimui duodami 6 atsakymų variantai. iš jų reikia išrinkti teisingą į vieną trūkstamą vietą kairėje. Pradžia paprasta, pabaigoje lentelė darosi vis sudėtingesnė, ir ten jeigu sunkiausius atsakai, tai čia jau renki 130+. Sunkiausius klausimus galima praleisti norint sutaupyti laiko, bet nepatariama praleidinėti pradžioje lengvus klausimus. daug praleistų - žemas koeficientas.

kiskis

Jūsų IQ koeficientas yra: 129

Creative

#6
rugpjūčio 22, 2018, 00:01:05 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2018, 03:31:37 by Creative
112  ir išsprendžiau per 20 min, tingėjau ilgiau galvoti, porą klausimų netyčia ne tą paspaudžiau, bet, manau, esmės vistiek nekeitė tai.

Beto pabūsiu truputėlį paranojike - neaišku kokius duomenis ir kam jie renka, gal pasimesiu statistikoje netyčia.


SPACE

@klajunas Tai aš taip ir dariau, galvojau, kad pataikiau, pasirodo ne. Perėjau gal per 5 min.

klajunas

#8
rugpjūčio 22, 2018, 08:22:19 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2018, 08:31:19 by klajunas
Citata iš: kiskis  rugpjūčio 21, 2018, 23:23:39Jūsų IQ koeficientas yra: 129
Tuomet esi netoli genijaus. Laukiame genialių įžvalgų.  ;D

Aišku, jeigu iš anksčiau žinai klausimų principą ir esi ištyrinėjęs tokius testus, tada gauni IQ + išankstinės žinios.

Citata iš: SPACE  rugpjūčio 22, 2018, 01:27:44@klajunas Tai aš taip ir dariau, galvojau, kad pataikiau, pasirodo ne. Perėjau gal per 5 min.
Vadinasi nerimtai darei, jeigu 30 klausimų praėjai per 5 min. Visai negalvodamas.

nuorytojaus

  Tokie testai tik parodo kiek spendžiančiojo supratimas sutampa su testo sudarytojo supratimu.

kiskis

#10
rugpjūčio 22, 2018, 10:05:24 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2018, 17:36:30 by kiskis
mes pusgenijai nusisnekam daznai...

VEris

101 :D Sugaišau 40 minučių bbž kam :D

Creative

112 kaip pagalbos telefonas 112.
Čia tik taip pastebėjimas.

Jurgis

Dauguma internetinių IQ testų nėra itin patikimi, nes dažniausiai tikrina tik žmogaus gebėjimą pastebėti sekas. Taip pat žmogaus rezultatai gali skirtis atliekant skirtingus testus, todėl vykdant rimtus IQ testavimus žmogus turi atlikti daug užduočių iš skirtingų sričių, taip patikrinamas tiek loginis, tiek kalbinis intelektas ir mąstymo greitis.

Iš šio testo gavau 96.
Iš kelių kitų - 100 - 130.
Iš vieno rimto testo, kurį atlikau būdamas 16 - 125.

Šiaip IQ laikui bėgant kinta ir apskritai aukštas IQ pats savaime negarantuoja aukštų akademinių pasiekimų. Žmogaus potencialo vienu skaičiumi neapibūdinsi.

klajunas

Radau paaiškinimą ką gali reikšti 115 IQ. Paaiškinimas angliškai.

CitataOriginal Question: I have an IQ of 115, what does this mean?

My first answer, or rather, question, would be what IQ scale is this measured on; Wechsler. Stanford-Binet, Cattell…? They're all different. For example, 115 on the Stanford-Binet equals 123 on the Cattell scale, and 115 on the Cattell scale is only 109 on Wechsler.

My second answer, or again, question, would be to ask whether this score was obtained as a result of an online test, in which case it's rather meaningless, or as the result of a professionally administrated and scored test.

But let's assume that the score was obtained on a professional test and is on the Stanford-Binet scale. In this case it means that your IQ is somewhat above average, lying in the 82nd percentile; in other words you're in the top 18% of people. However if the scoring was carried out using the Cattell scale, you lie in the 73rd percentile; in other word you're in the top 27% of people.
https://www.quora.com/I-have-an-IQ-of-115-what-does-this-mean

Reikia žiūrėti ne tik koks rezultatas, bet ir kokioje skalėje matuotas, nes yra skirtingos skalės, kurių reikšmė skiriasi.

Aukštyn