Savikontrolė - iliuzija?

Pradėjo Simas, sausio 25, 2016, 20:59:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Simas

Yra nuomonių, kad žmogų valdo aukštesnės jėgos. Aš į šį reikalą norečiau pažvelgti truputi iš arčiau. Ar negalėtų būti taip, kad žmogų valdo pasąmonė ir fizinis jo kūnas, bet ne sąmoningas žmogus? Tarkim:
Sugalvoja žmogus, kad nori numesti kažkiek svorio, paleidžia tokią mintį sau. Ir tarkim įvyksta apsinuodijimas maistu, žmogus vemia, serga ir jam krinta svoris, nes laikytis dietos jis bevalis. Negalėtų būti taip, kad įvyksta fizinio kūno ir pasąmonės suokalbis, kuris priverčia kūną apsinuodyti pries sąmonės valią. Arba tai galima būtų vadinti ne suokalbiu, o tiesiog pasąmonės veikla, o grubi ir neproporcinga ji, nes pasąmonė neturi logikos, ji veikia tiesmukai.

tadasas99

Pasamone esi tu, bet tu kaikutiu loginiu seku nesugebi sudelioti, pasamone sugeba, sudelioja ir tu sakai kazkas ivyko bet nezinai kas.
 Tavo klausimas yra ar galima valdyti pasamone, sita atsakyma as irgi noreciau suzinoti.
 Toliau apie samoninga vemima, gal paprasciau butu pasamone priversti palengvinti dietos laikymasi, pvz valios sukelima, valia vienas is pasamones irankiu.
 Jei tarkim butu imanoma sukelti organizme dirbtine apsinuodijimo reagcija samoningai, tai ar svorio mazinimo klausimu nebutu logiskiau pagsigreitinti medziagu apykaita?

.L.U.T.H.O.R.

Kad taip paprastai paleistų mintį ir ją pasąmonė įgyvendintų sudvejočiau, bet su pakankamu ketinimu, laisvai :)

Aukštyn