Ar egzistuoja meilė?

Pradėjo varpainis, gegužės 09, 2013, 22:14:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

puodukas

Citata iš: White Box  liepos 27, 2013, 23:32:52
Vadinama meilė yra turbūt pats stipriausias susižavėjimas, kuris pasiekes aukščiausia taška vis mažėja, kol galiausiai tai tampa antipatija,
Tokiai meilei apibūdinti yra posakis- persirengęs egoizmas.
     ♦♦♦♦♦♦
Meilė- ar tai tik jausmas; ar tai jausmas paremtas darbais; ar tai nuostata paremta darbais ir iš to gimstantis jausmas; ar kažkas daugiau?

gidas

Perbėgau "paviršiumi" - pavaryta gerai. :)

Vos ne kiekvienas pasakė kažką teisinga, bet - lyg to nepastebėdami - be jokių skurpulų. Natūralu -meilės klausimas jau toks sumautas klausimas yra. Kaip teisingai pasakė geras poetas P. Širvys -"neklauskit meilės vardo - jai tūkstančiai vardų".
Nuo savęs - meilė moteriai tai lytinio instinkto "išraiška" žmonėse. O meilė tėvams, broliui/sesei, gamtai, Tėvynei, Dievui ir pan. - tai jau žmogaus proto "išradimai" (tos pat kategorijos fenomenai, kaip ir etiniai), nes savaime tokių dalykų tikrovėje/gamtoje iki žmogas nebuvo. Dar pridurčiau, kad pastarosios "meilės" evoliuciškai buvo naudingos, nes vertė žmones būti krūvoje, kas buvo būtina sąlyga laimėti evoliucinę kovą. O meilė moteriai - čia jau kaip pas gyvūnėlius, tik "užmaskuota" ir - be ironijos - labai gražiai "užmaskuota". "Meilės" yra iš tikro  (kažką - nors save - juk mylim visi), ir pas kiekvieną "skirtingai" kokybės/kiekybės prasme, nes kiekvieno mūsų smegenys juk "dirba" unikaliai.
Tai tiek... ;)



NEXO

Aš manau, kad pačios meilės nėra čia tik žmonės taip sako ir smegenis duoda informacija, kad tu ja isimilėjei, pagalvojus ir pridėjus kartu žmogaus čiakras jie irgi nusako organu veiklą ir sveikatą ,,anahata" (tai išvertus reikštu širdis) čia ji atsako už širdies veiklą ir meilę norą mylėt t.t. o ,,muladhara" tai reikštu geismai, bet nesusije su meile ji atsako už musu norus, geidulius ji randasi iš septynių paskutinė apačioje stuburo gale.   

.L.U.T.H.O.R.

Meilės nėra, bet toliau sakai kad už meilę atsakinga širdies čakra, taip kaip yra?

klajoklis 3000

Meilė gali būti kažkas antžmogiško, dvasiško ir taip toliau... Bet pats netikiu tuo. Kol kas bent jau. Tai endorfinų šėlsmas dėl to, kad empiriškai, instinktyviai jautiesi pilnavertis, kad randi partnerį. Beje įterpsiu retoriką, kodėl homoseksualai neįsimyli priešingos lyties, o būtent tą, kuriai jaučia lytinį potraukį? Be to, meilės idealizavimas nors ir labai gražus ir norėtųsi, kad būtų teisingas, jis neįtikina, nes ta meilė trunka daugiausiai kelis metus. Jei tėveliai gražiai gyvena 10,20,30 ir daugiau metų, tai nuostabu, nes iš meilės jau pereita į aukštesnį lygį - į pagarbą, kuri, manau, gali būti stipresnė už vadinamą meilę - seilėjimaisi baigiasi, prasideda tvarūs šeimos santykiai ir  dviejų asmenų partnerystė problemų sprendime. Aplamai, dažnai šeimų santykiuose akcentuojamas yra bendradarbiavimas, tai yra problemų sprendimas, kai abu gyvenimo partneriai vienas kitą papildo idėjomis, kurios suteikia moraliai ir, be abejo, materialiai vaisingų rezultatų :) .

Aukštyn