Ar egzistuoja stebuklai?

Pradėjo puodukas, kovo 23, 2013, 07:52:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Pratęsiu diskusiją apie intelektą(nors ir ne visai į temą).
Žmogus išskirtinis tik tuo,jog savo intelekto galimybes naudoja keisti savo gyvenamai aplinkai,beje,ne pačia geriausia linkme.
Tokio pat ar net aukštesnio intelekto koeficiento būtybių Žemėje yra tikrai nemažai,didžioji jų dalis-jūros žinduoliai.Pvz.:orkos.Turi kalbą,susiskirstę tautomis ir labai logiškai kolektyviai sprendžia iškilusias problemas.Ir tikrai intelektualiai,o ne instinktais vadovaujasi.
Mums kvailesni šitie padarai atrodo tik todėl,jog nesidomi technologijomis.O čia ir yra jų pranašumas...

paragraf 78

Įdomu tai, jog tokie antropologai kaip Lewi Straus, pastebi, jog nuo senovės žmonės nei kiek nepaprotingėjo. Ta prasme skiriasi žinių būdas, bet ne kiekis. Net yra atvirkščiai, technologijos mus verčia darytis kvailesniais. Pvz. kiek telefonų numerių atsimenate mintinai? O va vaikystėje mes jų ne vieną ir ne du atsimindavome, kai nebuvo mobiliųjų. Dabar geriausiu atveju žinome savo ir dar kokį vieną ar du. Žodžiu siūlau pasižiūrėti filmą Idiokratija...

O tikėjimas stebuklais manyčiau priklauso tik nuo požiūrio. Vienam stebuklas vaiko gimimas, kitam Koperfildo pokštai.

.L.U.T.H.O.R.

Vytautai, baigi nulaužti matricą :D

NEXO

manau kad tie stebuklai negzistuoja manau kad tai gali padaryti kokia tai angelas sargas arba atpildas už tam tikra bloga ar gera darba arba pvz žmogus miršta ir jis išgyvena tai gali reikšti kad jam dar nelaikas ir turi daug ką dar nuveikti ar tai koki jam svarbu klausima atsakyti

Mayhemas

Po Podolskio kalbos spaudos konferencijoje, is komos siandien prisikele didis futbolas fanas M.Schumacheris.

Ar tai stebuklas? Man taip.

time

Aš skeptiškas šiuo klausimu ir manau stebuklų nėra. Tikrasis stebuklas yra painiojamas su eiliniu įvykiu kuriam užtenka noro/valios/ryžto/tikėjimo atlikti veiksmus, kurių tuo momentu taip reikia. Tik per klaidingą tikėjimą, ar nusistatymą pareina kažkokios klaidingos mintys, kad tai stebuklas. Ištikro viskas atliekama sąmoningai, bet vienu tarpu nutrūksta sąmonė ir įvyksta kažkas ko labai reikėjo. Atsigavusi sąmonė ima nebetaip suprasti realybę ir daro teisingus veiksmus vedančius link išeities, tikrojo stebuklo (taip tariant). Sąmonė orientuojasi praeito gyvenimo atsiminimais: daugeliu atvejų nieko ypatingo nenutiko, niekas nesukėlė ypatingų pojūčių. Dažniausia stebuklų ieškoma visai niūriose situacijose, kai reikia greito spręndimo, išeities.

Aukštyn