Lietuvoje grįžta raganų medžioklė?

Pradėjo Benamis, birželio 29, 2012, 20:04:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Liepos 6-ąją - karaliaus Mindaugo ir Valstybės dieną - katalikai paminės savaip. Šešiuose Lietuvos miestuose ketinama melstis už Anykščių „Velnio akmens" festivalyje dalyvaujančius žmones. Maldomis bus siekiama, kad Viešpats gelbėtų jų sielas. Festivalio organizatorius toks tikinčiųjų elgesys stebina ir šokiruoja - jie nesupranta, kuo tikintiesiems užkliūva rokenrolo festivalis ir įžvelgia raganų medžioklę XXI amžiuje.

Kaip teigiama Lietuvos krikščioniškojo gyvenimo bendruomenės panešime, maldomis bus siekiama, kad festivalio organizatoriai suvoktų, kam tarnaujantys ir kur veda paskui save būrį suklaidinto jaunimo.

Adoracijos vyks Anykščiuose, Panevėžyje, Rokiškyje, Vilniuje, Šiauliuose ir Kaune. Rokiškyje planuojama melstis per naktį.

„Nieko negirdėjau, o kur tokie dalykai vyksta?", - nustebo festivalio organizatorius Vaidas Voronavičius. „Tokie dalykai mane nuoširdžiai stebina. Mes su savo festivaliu darome rokenrolo tūsą. Nesame nei religinis, nei politinis, nei antipolitinis ar antireliginis festivalis. Mes darome rokenrolo festivalį, kur žmonės susirenka ir gerai praleidžia laiką. Tai yra pramoginio pobūdžio renginys", - aiškina V. Voronavičius.

Pašnekovas įtaria, kad greičiausiai tikintiesiems kliūva pavadinimas. V. Voronavičiaus manymu, jei pavadinime nebūtų minimas velnias, viskas būtų gerai - muzikos formatas net neužkliūtų. Jis atkreipia dėmesį, kad festivalio pavadinimą įkvėpė legenda, pasakojanti apie velnią, nešusį didžiulį Puntuko akmenį, kuriuo taip ir nepavyko nugriauti bažnyčios.

„Tai stebina. Mūsų festivalis iš religinės bendruomenės susilaukia pakankamai kvailos kritikos dėl savo įvaizdinio dalyko - pavadinimo, o paskui jau pradeda ieškoti, kur prisikabinti muzikoje. Taip, sutinku, kad metalo muzikoje yra tikrai radikalių atlikėjų, kurie daro pakankamai iššaukiančius radikalius performansus, ir pas mus pasitaikė, to neneigiu", - kalbėjo V. Voronavičius.

Tačiau, sako jis, tokių dalykų pasitaiko ir pop ar repo muzikoje. V. Voronavičius atkreipia dėmesį, kad šįmet į festivalį išvis neatvyksta tokių radikalių grupių, kokių būdavo ankstesniais metais.
„Visos maldos, katalikų bendruomenės procesai mane stebina ir šokiruoja - savo festivaliu nedeklaruojame to, kas yra antidemokratiška ir antikrikščioniška. Mes darome rokenrolo festivalį", - tikino V. Voronavičius.

Jis linki religinei bendruomenei savo energiją nukreipti į kažką prasmingesnio ir visuomenei naudingesnio. Pašnekovo manymu, vietoj to, kad kiršintų ir priešintų skirtingas grupes, religinė bendruomenė turėtų stengtis visuomenėje užtikrinti pozityvumą. V. Voronavičius kviečia religinės bendruomenės atstovus apsilankyti festivalyje ir jį pamatyti savo akimis.

Ant liepos 12-15 dienomis Anykščiuose vyksiančio festivalio Bažnyčia griežia dantį jau seniai. „Velnias lieka velniu", - apie šį festivalį yra sakęs Anykščų klebonas Stanislovas Krumpliauskas. Klebono ir tikinčiųjų prašymu Anykščių prokurorai buvo pradėję ikiteisminį tyrimą dėl per roko grupės „Mayhem" pasirodymą esą įžeistų tikinčiųjų jausmų. Po dvejų metų ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Su skandalinguoju festivaliu klebonas yra siejęs ir bažnyčių išniekinimą.

Mato raganų medžioklę

Beje, muzikos atlikėjai katalikams pastaruoju metu užkliūva vis dažniau. Ypatingo dėmesio šįmet sulaukė Lietuvoje koncertavęs amerikiečių dainininkas Marilyn Mansonas. Su piktąja dvasia kovojanti Nacionalinė egzorcistų asociacija ragino saugoti žmones nuo Kaune koncertavusios roko žvaigždės, kuris, anot egzorcistų, yra Šėtono bažnyčios šventikas. Su M. Mansonu sietas ir antgamtinis beldimas Vandžiogalos bažnyčioje.

Bažnyčiai kliūva ir populiarioji Lady Gaga - Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas Sigitas Tamkevičius nepritaria jos koncertui ir ketina melstis, kad „protingi žmonės į jį neitų".

„Arba religinė bendruomenė tampa pilietiškesnė ir stengiasi aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime reikšdama vieną ar kitą poziciją tam tikrų įvykių atžvilgiu. Arba religinė bendruomenė tampa radikalesnė ir stengiasi prieštarauti ir „pulti" tai, kas prieštarauja jos įsitikinimams. Nežinau, turbūt norima niveliuoti visuomenę. Jei bendruomenė A mąsto kitaip nei bendruomenė B, pirmieji skelbia, kad antrieji yra blogis. Raganų medžioklė XXI amžiuje", - apibendrina V. Voronavičius.

Delfi

vitake

Per daug kišasi visur ta bažnyčia... Kad nebūtu kaip su vokiečiu ordinu..

omcikas

#2
birželio 29, 2012, 23:52:06 Redagavimas: birželio 30, 2012, 00:40:44 by omcikas
o as skaitau delfi komentarus ir matau, jog mazeja tikinciu.. dar niekada nebuvo pilamas taip purvas ant krikscionybes, baznycios,Biblijos ir Dievo kaip,kad siandien.. Menu pries koki desimtmeti, o gal daugiau, Jono Pauliaus (amzina jam atilsi) laikais tikrai tokiu komentaru nebudavo daug,kaip kad dabar - siulymai sudegint Biblija, pasiept tikincius isvadint juos ligoniais ,debilais ir t.t ir kas blogiausia, kad visa tai tik plesis, nes bedieviai tikrai neaugins  vaiku tikinciais.. Paskaicius komentarus tikrai ateina i galva mintis, kad pasauliui laikas apsivalyt,reikia kazkokio stipraus sukretimo, kad zmones suprastu ,jog jie ne dievai ir kad ne viskas ju valioje.. Galima sakyt vien del religines temos ir uzsiregistravau nesusilaikes nuo TinSolder Krikscionybes sumenkinimo.. Ne ne nezadu suremt ragu su TinSolder ,nes jo akmeniniam skepticizmui as vaistu neturiu.. Ir seip kai kuriose temose TinSolder skepticizmas tikrai mano manymu yra teisingas logiskas ir nenugincijimas. Taip sakant nieko asmenisko, as cia tam, kad uzdeciau pliusa uz tikincius, nors ir mane pati kunigas  krikscioniu turbut nepavadintu.. As tikiu i Dieva, bet manau ,jog amzinasis gyvenimas reiskia -rainkarnacija, o pragaras tai yra toks koki ji susikursi siame gyvenima, toki pragara turesi kitame.. jei siame gyvenime busi nusikaltelis, prievartautojas, ir pan tai kitame gimusi visa gyvenima lydes nesekmes ,pats galbut tapsi prievartos auka. Tas pats ir su rojum kuo tesingesni gyvenima gyvensi, tuo laimingesnis busi kitame gyvenime. Negaliu as to kazkaip irodyt, tiesiog taip tikiu i Dieva as.

Benamis

Manau kiekvienas is musu Dieva suvokia savaip, ir tai yra gerai :)

TinSoldier

Citata iš: omcikas  birželio 29, 2012, 23:52:06
dar niekada nebuvo pilamas taip purvas ant krikscionybes, baznycios,Biblijos ir Dievo kaip,kad siandien.. Menu pries koki desimtmeti ,gal daugiau Jono Pauliaus (amzina jam atilsi) laikais tikrai tokiu komentaru nebudavo daug,kaip kad dabar - siulymai sudegint Biblija, pasiept tikincius isvadint juos ligoniais ,debilais ir t.t<...>


Dėl šito pritariu. Ir tai yra labai blogai.

Iš tiesų labai populiaru pasidarė netikėti, niekinti ir žeminti religijas, dievus ir pan.
Aišku, man tai labai patiktų, bet problema tame, kad didžioji dalis tik kaip avinai rėkia, patys nieko nesuvokdami. Keikia tikinčiuosius, keikia religijas, bet net neįsivaizduoja kas tai iš tiesų yra. Neturi savo alternatyvios nuomonės ar įsitikinimų. Tiesiog pasidarė labai populiaru primetinėti netikintyjį - tipo užsidėti maištininko kaukė - ir varyti ant religijų.

Bent jau man atrodo, toks aklas neigimas nėra niekuo negeresnis už aklą tikėjimą. Kad ir kaip norėčiau nužudyti dievą, tačiau jį pakeitus tokia kvaila minia - jokios naudos pasauliui nebūtų...

Kažkaip visuomet galvodavau, kad panaikinus religiją - pasaulis būtų gražesnis. Bet, greičiausiai, nė velnio. Žmonės per dauk buki, kad sukurtų gražesnį pasaulį :)

omcikas

#5
birželio 30, 2012, 00:32:47 Redagavimas: birželio 30, 2012, 00:46:09 by omcikas
manau krikscionybe yra viena taikiausiu religiju... .(dabar turbut galvojat nu ir nusisnekejai.. :D ) dauguma netikinciuju linke primint kryziaus zygius, pedofilijos skandalus, bet palaukit kuom tai susije su paciu tikejimu ? Jei gyventume pagal 10 Dievo isakymu, kurie parasyti Biblijoje tikrai pasaulis butu grazesnis.. Gryztant prie kryziaus zygiu argi kur nors Biblijoje yra rasoma nuzudyk kitatiki ? NE yra rasoma neturek kitu dievu, bet ten taip pat rasoma NEZUDYK . Taigi, kad kazkas zude zmones is savanaudisku paskatu prisidenges kryziumi tai dar nereiskia, jog tai krikscionybes "nuopelnas". Jei ne  krikscionybe butu rade kitu budu plesimams ir zudymams pateisinti. Jei kunigas prievartavo vaikus ar del to kaltas Dievas ? ar kurnors Biblijoje pateisinamas toks elgesys? NE. Kitaip tariant jei policininkas paeme kysi ar del to visa policijos sistema yra absoliutus blogis ir yra nereikalinga? Jei del girto mediko aplaidumo mirsta zmogus ar visi gydytojai del to yra blogis ir del to ju reikia nusikratyt? Jei visi gyventu grieztai pagal 10 Dievo isakymu manau  pasaulis visiems sviesesnis ir geresnis butu. Pazystu keleta  smarkiai tikinciu seimu ir tai tikrai grazios seimos pas juos daug maziau blogio viduje, o tiksliau is vis tokio nepastebejau. Bendraujant su tokiais zmonemis nesijaucia, jokios agresijos, pykcio, pavydo tai malonus paslaugus zmones salia kuriu gera buti ir jei visi butu tokie butu rojus zemeje.. Beda ta, kad tikinciom save vadina motereles kiekviena sekmadieni einancios i baznycia, o eidamos namo apsnekineja kaimynes, parduotuvej del keliu centu neteisingai suskaiciuotos grazos tokios "tikincios" akis iskabintu ir 5 kart prakeikt pardaveja galetu.. gatveje prasanti centu greiciau aptalzytu nei suselptu va butent tokie "tikintieji" ir bjauroja tikraji krikscionybes veida.. beje prie tokiu zmoniu galiu priskirt ir save  ???

vitake

Kodėl žmonės negali būti tolerantiški ir neskirstyti žmonių ''aha, tas musulmonas;ateistas;krikščionis;pagonis" juk tai nepakeičia žmogaus. Liktais biblijoje buvo rašoma, kad nesvarbu kokia tavo religija, svarbu, kad kažkuo tiki.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: omcikas  birželio 30, 2012, 00:32:47
<...>


Pažįstų ir aš tokių tikinčių, na pykčio ir nesutarimų mažiau, bet man jie atrodo tokie biškį praplautom smegenim :)

omcikas

#8
birželio 30, 2012, 01:21:34 Redagavimas: birželio 30, 2012, 01:41:53 by omcikas
Citata iš: vitake  birželio 30, 2012, 00:33:15
Kodėl žmonės negali būti tolerantiški ir neskirstyti žmonių ''aha, tas musulmonas;ateistas;krikščionis;pagonis" juk tai nepakeičia žmogaus. Liktais biblijoje buvo rašoma, kad nesvarbu kokia tavo religija, svarbu, kad kažkuo tiki.


is dalies sutikciau, jei tikejimas moko gerbti kito gyvybe, nevogt, nezudyt ir t.t As daug apie religijas nenusimanau, bet ar pagonybe draudzia vogt,zudyt ir pan ? ar apsiribojama ugnies, medziu, vandens garbinimu? jei nedraudzia zudyt tai zudymai gali tapt kaip ir normaliu reiskiniu, juk tikejimas to nedraudzia ..  O pas musulmonus jei neklystu sakoma,jog tas kuris nuzudo kitatiki patenka i roju? Ar toks tikejimas yra geras, gerbiantis kito gyvybe? Ar normalu jei tikejimas leidzia uzmetyti isprievartauta moteri akmenimis, nes ji neva pati kalta, kad sugunde ja isprievartauti ? Arba, kad tikejimas leidzia uzmetyti akmenimis neistikima vyra kartu su meiluze? Va buten todel ir sakau, kad Krikscionybe yra viena is taikiausiu religiju ir laikantis tiksliai jos priesaku blogio butu kur kas maziau. Zinoma yra ir kitu religiju, kurios moko to kas gera, bet daug ir tokiu kurios nemoko to kas gera,arba nedraudzia to kas bloga.

paragraf 78

I. Bažnyčia kaip institucija čia ne prie ko, jai nelabai rūpi tas velnio akmuo, čia poros įsismaginusių egzorcistų iniciatyva daromos akcijos.
II. Tai būrelio krikščionių saviveiklininkų iniciatyva daroa akcija. Na panašiai būtų jei keli mūsų forumo nariai nešiotų iš folijos pasidarę kepuraites kad ateiviai neskaitytų jų minčių.
III. Aš nepritariu tokioms akcijoms

KAROLUKS

Citata iš: Benamis  birželio 29, 2012, 20:04:18

. Su M. Mansonu sietas ir antgamtinis beldimas Vandžiogalos bažnyčioje.



Nieko ten tas mansonas nedaro,ta baznyčia jau griūvanti visa,va iškur tie garsai.o kai koks ``šventas``pastatas sugrius nuo nepriežiuros,tada jau pradės melstis tipo pasaulio pabaiga,ir pradės verst purvus ant ten dar kokio asmens,kuris bažnyčiai neįtinka.

Beelzebub

Gal krikščiobynė ir yra viena taikiausių religijų, bet vistiek nėra visiškai taiki. Tokios religijos išvis manau nėra.

Egzorcistai tai žiūriu nebeturi ką veikt. O kur dingo jų visi apsėstieji? Tegul jais eina rūpintis, o ne kažkokiais festivaliais. ;D Trūksta žodžių tiesiog. :D

Kad kabinėjasi prie M.Mansono, tai dar galima suprasti, visais laikais ir visose šalyse prie jo visi kibo. Bet krikščionims galbūt ir yra dėl ko: pasirodymuose plėšoma biblija ir pan. Nors aš tame nieko blogo neįžvelgiu, tiesiog toks pasirodymas.

Bet pavyzdžiui kai prie Lady Gagos taip kabinėjasi tai mane nervina, dėl to, kad ji mokėsi katalikų mokykloje, kiek žinau prieš savo pasirodymus meldžiasi, ji pati teigė jog: "Aš tikiu Jėzumi ir Dievu, esu labai dvasinga". Vien dėl to, kad ji siekia tolerancijos seksualinėms mažumoms, ar jos pasirodymų drabužiai iššaukiantys, nereiškia, jog ji garbina Šėtoną.

omcikas

#12
liepos 27, 2012, 08:43:00 Redagavimas: liepos 27, 2012, 08:57:49 by omcikas
tu ne visai teisus lady gaga savo pasirodymose tyciojasi is Dievo.. as dabar tiksliai neatkartosiu, bet kai ziurejau jos pasirodyma ji sake kazka mazdaug taip.. as geresne uz Dieva nes Dievas nepripazysta homoseksualu,o as myliu visus.  O ir jos klipuose daznai buna koks kryzius ar kita tikintiesiems svarbi atributika, o salia laksto keksisko stiliaus seseles apsitaskiusios kraujais ir pan ir t.t  O kad plesoma Biblija ir tu tame nieko blogo neizvelgi nu tai jau cia ka bepridursi.. Biblija krikscionims sventa knyga ir jos niekinimas tai asmeninis izeidimas kiekvienam tikinciajam. Jei taip korana suplesytu tai Gagai grestu mirtis..

Beelzebub

Citata iš: omcikas  liepos 27, 2012, 08:43:00
as geresne uz Dieva nes Dievas nepripazysta homoseksualu,o as myliu visus.


Nežinau iš kur tu šitą ištraukei. Ji taip tikrai nesakytų :) žiūrėjau daugumą jos pasirodymų, interviu.

O šiaip tai, jei jau kryžius scenoje užkliūna, ar sceniniai rūbai, tai nežinau... Būna dar ne tokių dalykų pasirodymuose. Tai juk ir yra pasirodymai, performance. Kaip atlikėjas nori, taip save ir išreiškia.

omcikas

kazkada neseniai per tv6 ar per tv3 rode .. tai gali buti netikslus zodziai, nes as zodis i zodi nepamenu.. juolabiau,kad jos kalbos niekas neverte.. bet tai ka ji pasake buvo artima tam ka as parasiau.

Aukštyn