Pabandė paskaičiuoti, kiek gauna kunigai: „Kodėl to neįteisiname ?“

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 30, 2017, 20:29:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

tos aukos taip paskaiciuotos, kad zmones patys nenoriai paskaiciuoja kiek paaukot, sumoket..jokia ne tragedija tie 10 ar 25 eu per gyvenima,pirmoji  komunija viena tik karta tebuna..beto, sako, kad nemokus pilieciai atleidziami..

Linas Esu

#16
sausio 23, 2018, 16:59:39 Redagavimas: sausio 23, 2018, 17:12:27 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 01, 2017, 00:46:19@Linas Esu aš dar vis viliuosi, kad tu tik apsimeti durnu... tuo šią diskusiją su tamsta ir baugiu kaip ir vias kitas, nes pabodo kai rašai apie raudoną o kontrargumentai pateikiami apie silkes...
Jausmai abipusiai , bet to nesureikšminu .

Citata iš: elteide  sausio 23, 2018, 16:44:24tos aukos taip paskaiciuotos, kad zmones patys nenoriai paskaiciuoja kiek paaukot, sumoket..jokia ne tragedija tie 10 ar 25 eu per gyvenima,pirmoji  komunija viena tik karta tebuna..beto, sako, kad nemokus pilieciai atleidziami..
Tai egzistuoja bažnyčios paslaugų stafkės ? ar vis dėl to ne ?

Kad mano šeimą atleistų juo paslaugų mokėjimo , gal reikia pristatyti užpildytą metinę pajamų deklaraciją ?

P.S Keista , nėra nė vieno politiko garsiai apie tai kalbančio....kiek laiko naivūs žmonės kartoja , bažnyčia neturi stafkių bei priima kiek gali duoti....  . Kai tuo pačiu vyksta rinkliavos už "šildymą" ( kažkada buvo už bažnyčios stogą :D ) , bei platinami mini skelbimai mokyklose skirti pradinukams su kainynais .

Pats laikas apmokestinti šitą organizaciją , kuri dirba kaip UAB .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4733.0

klajunas

Citata iš: Linas Esu  sausio 23, 2018, 16:59:39Pats laikas apmokestinti šitą organizaciją , kuri dirba kaip UAB .
Kaip tau atrodo kas tada turi sumokėti už šildymą ir iš kokių pinigų?

Gyvename pasaulyje, kuriame tavęs už viską prašo pinigų, kaip tada įmanoma būti pačiam neprašančiu?

Jeigu bažnyčiai už nieką nereikėtų mokėti, jie irgi neimtų pinigų.

Ir iš viso tokiame laukiniame kapitalizme kokiame gyvename - absurdas gėdinti, kad ima už kažką pinigus. Tai elementoriaus lygio dėsnis. Neimantys yra idiotai.

Todėl manau, kad geriausias variantas juos padaryti biudžetiniais. Gautume dar vieną valstybinę instituciją.

Tada būtų kaip "nemokamas" mokslas.

001



Citata iš: klajunas  sausio 23, 2018, 17:52:56Ir iš viso tokiame laukiniame kapitalizme kokiame gyvename - absurdas gėdinti, kad ima už kažką pinigus. Tai elementoriaus lygio dėsnis. Neimantys yra idiotai.
Galime gėdinti, jeigu pinigų gavėjai dedasi labai negodūs ir dori. :)

Citata iš: klajunas  sausio 23, 2018, 17:52:56Gyvename pasaulyje, kuriame tavęs už viską prašo pinigų, kaip tada įmanoma būti pačiam neprašančiu?
Lai dievas jiems padeda, visagalį turi savo pusėje, kaip čia toks slabnas bus? Pasišventimas yra pasišventimas.

Citata iš: klajunas  sausio 23, 2018, 17:52:56Kaip tau atrodo kas tada turi sumokėti už šildymą ir iš kokių pinigų?
Nebemūsų problema. Ir ne valstybės problema turėtų būti. Jei dėl VMI ar dėl savo auditorijos (kuri uždirba nedaug, nes dauguma - greito likimo labui apsidraudžiantys pensininkai) neišsilaikytų iš savo aukų, tai tektų bankrutuoti, kaip prastam verslui ir dera. :)

klajunas

Citata iš: 001  sausio 23, 2018, 23:41:27Galime gėdinti, jeigu pinigų gavėjai dedasi labai negodūs
Pinigų ėmimas tai ne godumas, bet būtinybė. Nesuprantu kokia absurdo logika vadovaujiesi.

vytra

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 30, 2017, 20:29:07Romos katalikų bažnyčios kunigai kiekvienais metais sau į kišenę galimai įsideda apie 7 milijonus 203 250 eurų neapmokestinamų pajamų grynaisiais pinigais.
Sveiki,

- Lietuvos mastu tai labai maža suma, jos apmokęsdinimo administravimas kainuos daugiau nei būtų surinktas mokestis.

p.s.
.. deja, Lietuva labai pasižymi tokiom nesąmonėm, yra daug "absurdo" mokesčių, kurių administravimas viršija surinktą sumą. Tai nuostolis gal nėra labai svarbu, svarbu visuotinis sąmyšio kėlimas, gąsdinimas bei persekiojimas laisvų EU piliečių dėl kelių dešimčių eurų. Gėda!

pasiųlymas:
a) reikėtų panaikinti visus mokesčius išskyrus pvm ir akcizą, jie surenka "liūto" dalį biudžeto.
b) kad biudžeto nepritrūktų, būtina galų gale "išlipti" iš komunizmo kelnaičių ir realiai uždrausti iš biudžeto vykdyti ūkinę veiklą! Rinkos ekonomikoje tai tiesiog organizuotas ekonominis nusikaltimas, griaunantis Lietovos ūkį ir žlugdantis bet kokios privačios veiklos konkurencingumą!

tai kaip tada ūkininkauti?
.. visa ūkinė veikla privalo vykti komerciniais pagrindais su akcininkais ir komercinėm paskolom.

Ačiū.

Linas Esu

#21
sausio 24, 2018, 11:58:55 Redagavimas: sausio 24, 2018, 12:16:45 by Linas Esu
Citata iš: 001  sausio 23, 2018, 23:41:27Nebemūsų problema. Ir ne valstybės problema turėtų būti. Jei dėl VMI ar dėl savo auditorijos (kuri uždirba nedaug, nes dauguma - greito likimo labui apsidraudžiantys pensininkai) neišsilaikytų iš savo aukų, tai tektų bankrutuoti, kaip prastam verslui ir dera. :)
Visiškai sutinku , Vatinkanas užsiima lobizmu. Valstybės nieko negali padaryti , nes vyksta per didelis spaudimas iš visuomenės pusės , politikai bijo kažką pasakyti ir užsitraukti pensininkų nemalonę . "Aukos" gražus žodis , bet jis jau senai nebetinkamas apibrėžti , kaip pinigai renkami į kasą .  Pats metas būtų apmokęstinti visas bažnyčios paslaugas , nes visur egzistuoja neoficialios "stafkės" , o paskutiniai įvykiai tik parodo , kad kai leidžiama daryti kas norima , ta pati etika lieka užnugary .

Kokia čia auka , jeigu vaikas į namus tėvams parneša bažnyčių paslaugų skelbimą su įkainiais ?
Jeigu UAB nesugeba išlaikyti savo filialų , juos uždaro . Nematau priežasties dėl ko tai negali nutikti su didelėmis bažnyčiomis , į kurias kaip patys kunigai mėgsta skųstis - ateina mažai žmonių .

vytra

Citata iš: Linas Esu  sausio 24, 2018, 11:58:55Nematau priežasties dėl ko tai negali nutikti su didelėmis bažnyčiomis, į kurias kaip patys kunigai mėgsta skųstis - ateina mažai žmonių.
- kažkokią "didžiąją depresiją" Lietuvoje mėginama sukurti: mokyklas uždaryti, kultūros namus uždaryti, bibliotekas uždaryti, med. punktus uždaryti, kioskus uždaryti, tabako neparduoti, gėrimų neparduoti, bažnyčias uždaryti.

Rinkti mokesčių daugiau, daugiau, daugiau! Tačiau biudžetą taupyti, taupyti, taupyti užsienio bankuose be teisės grąžinti į Lietuvą!

:(

WhiteFox

geras verslas ta religija :D

Aukštyn