Ar reikalingi forumui psichiatrai?

Pradėjo San IL, lapkričio 01, 2017, 01:26:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

San IL

CitataKą siūlote ? ką forumas turi daryti ? kokios prevencijos imtis ?
Forumas turėtų drausti pranešimus, destabilizuojančius pranešėjo psichinę būklę ir / arba skatininančius nesikreipti profesionalios psichologinės pagalbos kitus asmenis.

 Turėtų būti pakoreaguotos forumo taisyklės ir nusamdytas kompetetingas tokius klausimus spręsti moderatorius arba administratorius.

 Forumai, susiję su anomaliomis temomis, neišvengiamai pritraukia psichinių sutrikimų turinčių asmenų. Save gerbiančiam, komerciniam forumui, turėtų rūpėti visuomenės gerovė ir neprabanga pasamdyti kompetetingą žmogų, kuris skirtų bent po 5 minutes į savaitę laiko šiam reikalui.

 Tokia "neskatinimo" praktika sumažintų sergančių asmenų kančias, palengintų jų šeimų gyvenimą ir sutaupytų pinigų jų gydymo išlaidoms.

 Kalbu remdamasis tarptautinėmis prevencinės medicinos nuostatomis.


http://ps.psychiatryonline.org/doi/abs/10.1176/ps.62.3.pss6203_0247

Benamis

#1
lapkričio 01, 2017, 01:31:06 Redagavimas: lapkričio 01, 2017, 01:45:11 by Benamis
Citata iš: San IL  lapkričio 01, 2017, 01:26:47Forumai, susiję su anomaliomis temomis, neišvengiamai pritraukia psichinių sutrikimų turinčių asmenų. Save gerbiančiam, komerciniam forumui, turėtų rūpėti visuomenės gerovė ir neprabanga pasamdyti kompetetingą žmogų, kuris skirtų bent po 5 minutes į savaitę laiko šiam reikalui.
Velgi, kaip tas kompetetingas zmogus, galetu nuspresti, kad zmogus pvz. raso netrollindamas ir, kad jis istikruju serga psichine liga? Gal tai paaisketu per privaciu zinuciu sesija, hmm? Gal zinai psichiatrus kurie online budu nustatineja diagnozes? Tikrai nenustebciau, nes jau issiaiskinau, kad per ekrana sugebi izvelgti kokiu tonu bendrauja su tavimi kitas forumietis ;)

As tik priminsiu, kad dvasias mokslas irgi neirode. Kaip ir ateivius. Tad kai kiti dalyviai bendrauja su zmonemis, kurie pasakoja apie susidurimus su mano minetais atvejais ir klausineja ju ivairiu dalyku, jie irgi netiesiogiai gali skatinti sergancio zmogaus ligos progresija.

Jeigu zmogus pasakoja apie TI, o kiti uzduoda klausimus - cia jau reikalinga prevencija, ar ne?

Jeigu zmogus pasakoja, kad ji pagrobe ateiviai, ir jis kelis metus buvo kitoje planetoje, o kiti uzduoda klausimus - cia jau prevencija nereikalinga?

Jeigu zmogus pasakoja apie susidurima su dvasia, kas pagal moksline logika yra neimanoma, o kiti uzduoda klausimus - cia jau irgi prevencija nereikalinga?

Kaip nubrezti ta riba? Nes visais mano minetais atvejais, kiti gali buti atsakingi uz psichines bukles destabilizavima.

Kaip kompetetingam zmogui, suzinoti, kad vienu ar kitu atveju, dalyviai su savo klausimais nesukelia dar blogesnes psichines busenos galimam ligoniui? Pasikartosiu, per privacias zinutes? O gal reikia tiesiog visus dalyvius lankyti "gyvai" ir stebeti 24 valandas per para kaip jie elgiasi realiame gyvenime?

Kaip per cituoju:

Citata iš: San IL  lapkričio 01, 2017, 01:26:475 minutes į savaitę laiko šiam reikalui.
5 minutes kompetetingas zmogus galetu nuspresti kas turi psichiniu sutrikimu, o kas neturi?

Man tikrai labai idomu butu isgirsti atsakymus i visus uzduotus klausimus, o ne i viena istraukta is konteksto.

Linas Esu

#2
lapkričio 01, 2017, 03:00:32 Redagavimas: lapkričio 01, 2017, 03:02:49 by Linas Esu
Geriausiu atveju galima daryti prezumpciją , kad žmogus reguleriai rašydamas nesąmones apie TI , ateivius , dvasias galbūt serga . ( potyriai ar pan ) Aš taip pat neesu girdėjęs , jog kas nors gebėtų tiksliai nustatyti ar žmogus serga vien perskaitęs kelias žinutes , be to kaip @Benamis sakė , gal jis trolina/juokauja .

Suprantu ketinimai - geranoriški . Jeigu ir sutiksite kokį nors pvz paranoidinį šizofreniką forume , maža tikimybė jį įtikinti apsilankyti pas psichiatrą . Ypač jeigu tai liečia temą TI . Man atrodo gyvenate netikra viltimi ir viską idealizuojate  . Niekas negali priversti suaugusio žmogaus priimti sprendimus už jį patį , ypatingai per internetinę platformą .

Geriausiu atveju forumas galėtų trinti pranešimus ( ir tai būtų vienos asmens subjektyvi nuomonė , sulipdyta vien iš kelių perskaitytų pranešimų ) .

Kitas svarbus niuansas , riba tarp šizofrenijos ir racionalaus mąstymo yra tikrai plona . Daugybė žmonių gali pasigirti turintys iškreiptą realybės supratimą , klėdi nesąmones . Tai yra paranormalių reiškinių neatsiejama dalis , vieni rašo knygas apie savo potyrius , kiti bando kitus įtikinti turint neįtikinamų galių ir t.t . O pabaigoje galiausiai lieka klausimas , kurio net mokslas neatmeta ( o gal tai tikra ? ) .

Welcome to anomalija.lt

a.t.sielis

Na iš tikro, pvz. ką nors rašant religijų skiltyje apie islamą, rizikuojama, kad kas nors susidomės islamu ir galiausiai taps teroristu. Tokiu būdu, daugelis anomalinių temų yra rizikingos ir gali sukelti žalą. Ką daryti? Visų nuo visko neapdrausi, kaip bepažiūrėsi, visgi egzistuoja toks dalykas kaip žmogaus laisva valia ir sprendimai. Jeigu žmogus yra psichinis ligonis arba potencialus psichinis ligonis, vis vien jis daro tam tikrus pasirinkimus, kurie jo būseną gerina arba blogina, arba palieka tokią pačią. Būna visokių forumų, tai, kad psichiatrų forumuose kliedesiai cenzūruojami, yra suprantama, o tokiame forume kaip šis, greičiausiai, neįmanoma cenzūruoti kliedesių, ir teisingai pastebėta, neįmanoma nustatyti, kas yra kliedesiai, o kas nėra, kadangi čia vyrauja atviras požiūris: kad viskas įmanoma. Psichiatrų forume vadovaujamasi tam tikru uždaru požiūriu. Tai nėra blogai, tiesiog apibūdiname skirtingų požiūrių ir atitinkamų veiklų bei kalbėjimo ir darbo su informacija specifiką.

Jeigu San IL šis TI klausimas atrodo labai svarbus, ir reikalinga žmones ginti nuo TI idėjų žalos jų psichologinei būsenai, tai jis galėtų sukurti puslapį ir blogą, alternatyvų klajūno puslapiui, kur klajūnas sudėjęs visas TI hipotezes, ir vaikščioti iš paskos klajūnui ir davinėti nuorodą į tą alternatyvų puslapį. O anomalija, sakykim, pasidavusi San IL įtikinėjimui, galbūt net galėtų TI temose automatiškai mesti disclaimerį su nuoroda į San ILo alternatyvų puslapį.

Visažinis

Citata iš: San IL  lapkričio 01, 2017, 01:26:47Save gerbiančiam, komerciniam forumui, turėtų rūpėti visuomenės gerovė ir neprabanga pasamdyti kompetetingą žmogų, kuris skirtų bent po 5 minutes į savaitę laiko šiam reikalui.
Aš matau, kad draugystė su inkognito duoda rezultatų... Deja nelabai teigiamų. Kuo toliau tuo labiau nusišneki. Diagnozės per penkias minutes iš forumo žinučių žmogus nori nustatinėti... :D Čia auksinis anomalijos perliukas :D Tokių seniai nebuvo.

Pasiūlymas anomalija.lt administracijai - įsteigti naują etatą: forumo-psichiatras :D

San IL

Jūs neįsiskaitot į tai ką parašiau. Ir veltui kišat tą inkognito visur ant manęs, dievaži, tuoj niką pasikeisiu, jeigu taip visiems kliūna.

 Užtektų paprasčiausio slaugytojo iš psichiatrinio skyriaus, bent kiek besigaudančio, kuris laisvai galėtų per 5 minutes ne diagnozę nustatyti, kaip jūs visi nusikalbat - o įvertintų ar tam tikras rašinėjimas galimai nekenkia patiems rašantiems ar kitiems silpnesnės psichikos skaitytojams, kurie dalyvauja diskusijoje.

 Jeigu paprastas moderatorius gali sėkmingai atskirti kada yra įžeidinėjama temose ar rašomas offtopic, tai žmogus, kuris dirba su psichiniais ligoniais lygiai taip pat sėkmingai galėtų tokius dalykus atskirti ir padėti užkirsti kelią nesąmonėms ir galimai žalai.

 Vienaip ar kitaip, šį pasiūlymą teikti reikėtų administracijai, o ne jums, tad kam aš čia galvą kvaršinu. Gal per tą laiką rasiu realų savanorį, kuris norėtų padėti.

 


 

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: San IL  lapkričio 07, 2017, 22:17:37o įvertintų ar tam tikras rašinėjimas galimai nekenkia patiems rašantiems ar kitiems silpnesnės psichikos skaitytojams, kurie dalyvauja diskusijoje.
Ir ką įvertinęs darys? Cenzūruos turinį? 

Benamis

#7
lapkričio 07, 2017, 22:51:25 Redagavimas: lapkričio 07, 2017, 22:58:06 by Benamis
Citata iš: San IL  lapkričio 07, 2017, 22:17:37Jeigu paprastas moderatorius gali sėkmingai atskirti kada yra įžeidinėjama temose ar rašomas offtopic, tai žmogus, kuris dirba su psichiniais ligoniais lygiai taip pat sėkmingai galėtų tokius dalykus atskirti ir padėti užkirsti kelią nesąmonėms ir galimai žalai.
Matai, kai yra izeidinejimas - ta yra lengva irodyti. Jeigu irodyti negali - reiskias izeidinejimo nebuvo. Kas yra izeidinejimas taip pat lengva suklasifikuoti.

Bet vat kaip tas tavo slaugytojas galetu irodyti ar zmogus ne:

1)Neapsimeta.
2) Netrollina.
3) Nedaro kokio nors mokslinio projekto ziuredamas kaip reaguoja internetine visuomene i tam tikrus dirgiklius.

ir t.t. ir pan.?

Lygini nesulyginamus dalykus.

Tas kelio uzkirtimas GALIMAI zalai kvepia kaip cenzura. Tik cenzura tavo atveju ivelkta i atseit nora padeti kitiems. Norai grazus, bet jie prasilenkia su realybe. Tai aiskinu ne vien as jeigu nepastebejai. Is tiesu tu cia rasai apie kazkokia utopija, kuri tiesiog nera galima ne tik is praktines puses, bet net is teorines, nes tai ka darys tavo minetas slaugytojas, tai TIK remsis savo subjektyvia nuomone skaitydamas zinutes ir viskas. Jis negales nei to zmogaus pamatyti, nei stebeti gyvai, nei zinoti kas jis ir kokie jo tikrieji tikslai.

Tavo pasiulymas paprastas - jeigu slaugytojui jo subjektyvia nuomone pasirodo, kad FORUME rasantis zmogus GALIMAI yra psichinis ligonis - uzdrausti jam reikstis, kad GALIMAI kiti nepablogintu jo bukles. Ar ne taip? Jeigu ne, tai kaip forumas galetu kitaip uzskirsti kelia bukles pablogejimui tavo manymu?

Klausimas tau: kaip toks neteisingai "nuteistas" zmogus galetu apsiginti ir irodyti, kad visgi yra atvirksciai? Pasirodyti tavo slaugytojui? O gal pazyma siusti is psichiatrines istaigos anomalija.lt administracijai, kad jis nera ligonis?

Siekiai grazus. Naivumas visgi vaikiskas.

San IL

CitataTas kelio uzkirtimas GALIMAI zalai kvepia kaip cenzura. Tik cenzura tavo atveju ivelkta i atseit nora padeti kitiems. Norai grazus, bet jie prasilenkia su realybe. Tai aiskinu ne vien as jeigu nepastebejai. Is tiesu tu cia rasai apie kazkokia utopija, kuri tiesiog nera galima ne tik is praktines puses, bet net is teorines, nes tai ka darys tavo minetas slaugytojas, tai TIK remsis savo subjektyvia nuomone skaitydamas zinutes ir viskas. Jis negales nei to zmogaus pamatyti, nei stebeti gyvai, nei zinoti kas jis ir kokie jo tikrieji tiksla
Lygiai taip pat, kaip tu atskiri įžeidinėjimą temoje. Neveltui to yra mokomasi, ir tas ateina su praktika. Tikrai tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Įsivaizduok greitosios pagalbos medikus, kurie atvyksta į įvykio vietą su iškvietimu "psichiniai sutrikimai". Randa šiziką, kuris bendraują`super-normaliai, super - įtikinamai. O jo šeima sako, kad jis kelia problemas. Kaip tau atrodo, kaip per 5 minutes greitosios felčeriai susiorientuoja ar tai melagingas kvietimas siekiant atsikratyti užknisančio šeimos nario, ar reali problema? Felčeriai - ne psichiatrai, bet į psichiatrinę gan reguliariai pristato klientus ir iš psichiatrų retai sulaukia skundų. Aš turėjau daug praktikos greitojoje, realiuose iškvietimuose ir psichiatriniai man asmeniškai labiausiai patikdavo - labiau ne jie, o būtent felčerių greitas gebėjimas įvertinti padėtį. Darau išvadą, kad dirbantys psichiatrinėje, net slaugytojai - turėtų dar geriau ir greičiau orientuotis. Mano pateiktas pavyzdys analogiškas mano siūlymui.

CitataKlausimas tau: kaip toks neteisingai "nuteistas" zmogus galetu apsiginti ir irodyti, kad visgi yra atvirksciai? Pasirodyti tavo slaugytojui? O gal pazyma siusti is psichiatrines istaigos anomalija.lt administracijai, kad jis nera ligonis?
Aš nieko nesiūlau blokuoti. Tokia tema tiesiog būtų užrakinta. Žmogus galėtų tiesiog sukurti kitą temą. Viskas paprasta. Ir man malonu, kad užduodi protingus klausimus.

 Neretai žmogui, turinčiam problemų, užtektų tokio pasipriešinimo ir jis nustotų rašyti. Net klajūnas buvo aptilęs, kai mes pradėjome apie tai diskutuoti ir jam buvo užduoti atitinkami klausimai.
CitataSiekiai grazus. Naivumas visgi vaikiskas.
Ačiū. Naivumas kartais geras variklis vedantis pirmyn. Nebūčiau siūlęs to, jei čia nebūtų anomalijų forumas. Nejaugi visai nejaučiam pareigos padėti kitiems?


kiskis

Citata iš: San IL  lapkričio 08, 2017, 02:41:03Tikrai tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Įsivaizduok greitosios pagalbos medikus, kurie atvyksta į įvykio vietą su iškvietimu "psichiniai sutrikimai". Randa šiziką, kuris bendraują`super-normaliai, super - įtikinamai. O jo šeima sako, kad jis kelia problemas. Kaip tau atrodo, kaip per 5 minutes greitosios felčeriai susiorientuoja ar tai melagingas kvietimas siekiant atsikratyti užknisančio šeimos nario, ar reali problema? Felčeriai - ne psichiatrai, bet į psichiatrinę gan reguliariai pristato klientus ir iš psichiatrų retai sulaukia skundų.
Taigi jie atvyksta i ivykio vieta, mato vaizda judesyje, girdi balsa, mato artimuosius, labai daug info vien veido , veido mimikos pamatymas.

TinSoldier

#10
lapkričio 08, 2017, 08:22:02 Redagavimas: lapkričio 08, 2017, 09:12:19 by TinSoldier
Citata iš: San IL  lapkričio 08, 2017, 02:41:03Neretai žmogui, turinčiam problemų, užtektų tokio pasipriešinimo ir jis nustotų rašyti. Net klajūnas buvo aptilęs, kai mes pradėjome apie tai diskutuoti ir jam buvo užduoti atitinkami klausimai.
Socialinė psichologija teigia, kad įprastai žmonės, susidūrę su jų tikėjimui prieštaraujančiais teiginiais/faktais ne jo atsisako, o kaip tik dar tvirčiau įtiki. Tai ypač ryšku pas žmones, turinčius tam tikrų psichikos sutrikimų. Jeigu pradėsi rakinti temas žmogaus, pvz. tikinčio, jog jis yra persekiojamas, tai viskas, ką pasieksi - dar labiau įtvirtinsi jo tikėjimą, jog jį bandoma užtildyti.

Net, jeigu ir nustotų čia rašyti, kas garantuotų, kad tai būtų į naudą jo paties būklei?
Nemanau, kad naudinga su tam tikras psichologines anomalijas turinčiais žmonėmis elgtis kaip su neįgaliais vaikais ar visiškais idiotais. Tai nei pačiam žmogui padės, nei visuomenės požiūriui į tokius žmones. Visame normaliame pasaulyje kaip tik siekiama integruoti psichologines/psichines problemas turinčius žmones, o ne juos stigmatizuoti ir atriboti nuo bendruomenių.

Geriausia, ką galima padaryti, tai patiems pasidomėti tam tikromis būklėmis ir turėti bendrą suvokimą, kaip elgtis, kaip bendrauti ir kada tiesiog ignoruoti. Požiūris "ai, tegul kažkas "iš viršaus" atriboja nuo mūsų tokius žmones, kad mums jų nereiktų nei matyti, nei girdėti" nėra pats geriausias.


Linas Esu

Citata iš: San IL  lapkričio 08, 2017, 02:41:03Darau išvadą, kad dirbantys psichiatrinėje, net slaugytojai - turėtų dar geriau ir greičiau orientuotis. Mano pateiktas pavyzdys analogiškas mano siūlymui.
Slaugytojas prižiūri ligonius/pacientus , o ne nustatinėja diagnozes . Diagnozes gali ir turi nustatyti , tik psichiatras po išsamių tyrimų . Psichiatrinėse , būna atvirų durų dienos , labai lengva išsiaiškinti koks slaugytojų darbas , jeigu neužtenka interneto . Studijuojant slaugą jie nesimokina atilkti psichiatrinius/analitinius testus . Tuo labiau specializuojantis į psichiatrijos slaugą , tuomet laiko 70-80 % sudaro praktika kaip rūpintis ligoniais/pirma pagalba .

CitataAš nieko nesiūlau blokuoti. Tokia tema tiesiog būtų užrakinta. Žmogus galėtų tiesiog sukurti kitą temą. Viskas paprasta. Ir man malonu, kad užduodi protingus klausimus.

 Neretai žmogui, turinčiam problemų, užtektų tokio pasipriešinimo ir jis nustotų rašyti. Net klajūnas buvo aptilęs, kai mes pradėjome apie tai diskutuoti ir jam buvo užduoti atitinkami klausimai.
Temų užrakinimas nieko nesprendžia . Jeigu žmogus turi problemą jis elgsis analogiškai , kurs naują temą ir rašys tą patį per tą patį . Sergančių paranoidine šizofrenija , niekas nedrausmina , tai visiškai nepadeda .


San IL

#12
lapkričio 08, 2017, 23:55:26 Redagavimas: lapkričio 08, 2017, 23:58:24 by San IL
Ačiū, diskusija jau pagaliau tapo konstruktyvi. Argumentai pateikti irgi geri. Iš tikrųjų, esate teisūs, tų žmonių drausti, blokuoti ir kitaip riboti - nereikia. Aš ne visai tai ir turėjau omenyje. Geras specialistas galėtų tas diskusijas tiesiog pakreipti kita linkme, arba kaip @TinSoldier minėjo - suteikti jiems reikalingą informaciją. Vienaip ar kitaip, čia reikia rasti sprendimą. Aš sprendimo nepateikiau, tik paminėjau galimus variantus - kritiką už juos priimu, nesu specialistas tame. Aš tik noriu iškelti pačią problemą ir susirūpinimą, kad ją reikėtų išspręsti, o kaip tai daryti - reikia galvoti. Todėl ir sakau, kad reikia su kuo nors pasikonsultuoti.

 Mano galvoje dar labiau sukasi kita pusė - kaip kitus pažeidžiamus asmenis (ne rašančius, o skaitančius) apsaugoti nuo neigiamos įtakos, kaip pvz matėme, kaip klajūnas mėgina atkalbinėti žmones nuo kreipimosi pas psichiatrus, gąsdindamas kad jie dirba vyriausybėms. Tokius pranešimus tikrai reikėtų moderuoti, bet pačiam vartotojui tikrai nereikia drausti rašyti kitomis temomis. Kaip paminėjo @Linas Esu - jų išmetimas iš diskusijų gali ir pabloginti situaciją jiems. Visi esate teisūs. Tik gaila, kad ne visi matote problemą.

 @Linas Esu Esu - aš ir nerašiau, kad slaugytojai nustatinėja diagnozes, be to čia nieko diagnozuoti ir nereikia, reikia tik atpažinti žalingus veiksnius. Žinoma, psichiatras tokį darbą padarytų geriau, bet rask tu tokį, kuris dirbtų moderatoriumi forume. Todėl ir sakiau, kad pakaktų bent slaugytojo, kuris tiesiog turi patirties su tais ligoniais. Beje esi neteisus, slaugytojai gali specializuotis psichiatrinėje slaugoje (ir privalo, tie kurie dirba psichūškėj).

Visažinis

Diskusijų skaitymas - blogai. O anomalijos skaitymas - gerai? Pačioje anomalijoje yra gerokai daugiau destruktyvių straipsnių negu forume... Kodėl prilipai būtent prie jo? Kodėl nekeli klausimo:

"Kaip anomalija drįsta rašyti apie dvasių kvietimus? Juk tai gali perskaityti super-mama!"

arba

"Kaip anomalija drįsta publikuoti interviu su klajūnu? Juk tai gali perskaityti koks nors psichiškai nesveikas žmogus!"

arba

"Kaip anomalija drįsta publikuoti straipsnį apie kanibalus ir žudikus? Juk tai gali perskaityti vaikas ir taip susiluošinti sau psichiką!"

Atsimerki ir užsimerki ten kur pats nori. Blogai. Labai blogai. Kvepia veidmainiškumu.

Jeigu esi ufologijos administratorius, tai gal ten su Evaldu ir pagalvokite kaip tai spręsite pas save? O anomalija galėtų sekti jūsų pavyzdžiu. Bet galiu tave užtikrinti, kad tinkamo sprendimo šioje situacijoje nėra ir negali būti. Kodėl? Ogi todėl, kad liečiant vienus, automatiškai reikėtų liesti ir kitus. Kaip kažkas rašė: utopija.

San IL

CitataJeigu esi ufologijos administratorius, tai gal ten su Evaldu ir pagalvokite kaip tai spręsite pas save? O anomalija galėtų sekti jūsų pavyzdžiu. Bet galiu tave užtikrinti, kad tinkamo sprendimo šioje situacijoje nėra ir negali būti. Kodėl? Ogi todėl, kad liečiant vienus, automatiškai reikėtų liesti ir kitus. Kaip kažkas rašė: utopija.
Ačiū už nuomonę, gali būti ir taip.

 Pas mus forume nėra nei 5% tokio aktyvumo, kaip anomalijoje. Jeigu būtų, sprendimai tikrai būtų rasti ir pritaikyti.

 Aš nebenoriu ginčytis šia tema. Aš iškėliau klausimą,  ten kur manau, kad yra problema. Tikrai ne mano reikalas yra rūpintis ar bus ko imtasi ar ne. Jeigu dauguma mano, kad to nereikia - lai tebūnie. Galiu klysti ir aš.

Aukštyn