Kodėl žmogus neturi santykių su kitais žmonėmis, bei realybe.

Pradėjo eternal.bliss, gruodžio 27, 2013, 18:20:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

gruodžio 27, 2013, 18:20:43 Redagavimas: gruodžio 27, 2013, 20:12:50 by eternal.bliss
Vėl psichologinė tema.
Kodėl žmogus negali turėti santykių su kitu žmogumi:
Žmogus kuris turi ego, mehanizmą kuris nuolatos skirsto , sintetina informaciją, sudelioja ją į tam tikras "dėžes", surušiuoja ir suplanuoja viską, tiek jausmus, tiek mintis kurias galvosi,minčių dialogus, santikį su praeitimi ateitimi dabartimi ir t.t. ir t.t.
Toks žmogus nuolat sintetina informaciją, nuolat skirsto žmones į "dėžes" nusprendžia kokie jie yra, skirsto situacijas į "dėžes", viską. Tokiu būdu ego bando suvokti pasaulį ir tokiu būdu jis nesąmoningai nukreipia save tam tikram keliui, mąstymo tipui.
Tarkim toks žmogus susitinką kitą asmenį, jis bando išsiaiškinti ar tas žmogus jam tinka, pokalbiai, pasimatymai, potyriai ir t.t. Nuo pat pirmos akimirkos ego pradeda sinteninti informaciją apie tą žmogų, taip susikurdamas iliuzinį paveikslą, kuris jo manymu atspindi tą žmogų.
    Ir taip kitas žmogus tampa tiktai iliuziniu paveikslu galvoje, ego pradeda matyti tai ką nori matyti, svarbiausia jo užduotis nuspręsti koks yra žmogus betkokia kaina, net jeigu jis ir klystų.

Todėl toks žmogus niekuomet neturi santykių su kitu žmogumi, jis turi santykį su savo susikurtu iliuziniu paveikslu, suvokimu. Dažnai egoistinę "meilę" jaučiantys asmenys net nemato kito trūkumų, ar neigiamo jo poveikio. Iš šono žmogui ganėtinai aišku, jog tas asmuo išnaudoja kitą, kiauliškai elgiasi, tačiau tam kuris yra "apsvaigęs" nieko negali pasakyti, jis būna tiesiog aklas.

Taip pat yra ir realybėje, žmogus mato ją kaip nori matyti, kokia tiki, kad ji yra. Beto netikėjimas- tėra tikėjimas kažkuo kitu, nuomonė yra tikėjimas, neigimas yra tikėjimas kažkuo kitu.
Todėl pats žmogus tėra savo ego įkaitas  ;D jis nemato kokia realybė iš tiesų yra, kokie žmonės iš tiesų yra, jis mato tik savo suvokimą apie realybę, ir savo suvokimą apie kitus. Taip pat sukuria santykius ne su kitais žmonėmis bet su savo iliuziniu jų paveikslu.

redaguota:

Todėl "meilė" trunka tik 3m  ;D
t.y. žmogus prablaivėja, miražas pasikeičia, emocijos išnaudoja paskutinius savo inercijos likučius, Ir prasideda tikrasis "santykių" įdomumas.  :D
Kovos, neapykanta, nesupratimas, ginčai. Supratęs, jog yra apgautas, ego pradeda reikšti didžiausią nepasitenkinimą, anot kitas žmogus pasikeitė, yra nebetoks, nebetrokštamas. O gal niekuomet ir nebuvo?  :)

Teroras

Viskas kaip ir suprantama, maza to daugmaz ir teisinga (mano nuomone), bet cia tu rasei tiesiog apie elementarius psichologinius zmogaus faktorius. Todel klausimas kodel sia tema patalpinai su dvasine raida susijusioje lentoje? As kazko neizvelgiau/nesupratau ar tiesiog per klaida cia tema sukurei?

lt133

Tiesa, bet visiškai atsitapatinęs nuo ego pasidarai neadekvatus pasauliui. Reikia atsitapatinti, bet vistiek žaisti pagal taisykles. Svarbiausia daryti. Kai belsi, tai ir atidarys.

eternal.bliss

Terorai- todėl, kad dvasinė raida yra visiškai susijusi su ego raida. Ir kadangi visa tai elementaru, tai tėra pradiniai laipteliai, kuriuos nedažnas sugeba perlipti.

lt133- Na jei atsitapatini ir nieko nedarai- tada sunkiausia  :) reikia netiek žaisti pagal taisykles, kiek susirasti tai kas tau iš tiesų patinka :)

.L.U.T.H.O.R.

Ir taip eternal.bliss save guodžia kodėl jį paliko mergina :D

eternal.bliss

#5
gruodžio 28, 2013, 11:06:23 Redagavimas: gruodžio 28, 2013, 11:09:57 by eternal.bliss
Kaip gali palikti jei neturėjau? :)
Jei neturi ką pasakyti tai kažkokių nesąmonių nemėtyk  :)
Ar čia dabar įprasta jei neturi ką pasakyti, pašiepk kitą, pasišaipyk ar pasijuok, sarkazmą numesk, tašką padėk.  :)

.L.U.T.H.O.R.

Net jei ir juokiuosi visada sakau kaip atrodo ;) Vadinasi taip pasiteisini kodėl neturi merginos? :)

Benamis

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 28, 2013, 08:54:13
Ir kadangi visa tai elementaru, tai tėra pradiniai laipteliai, kuriuos nedažnas sugeba perlipti.


eternal, pats ismokai visko neskirstyti i "dezes"? Nes man tai atrodo ganetinai nerealu... Visvien zmogus i didesne ar mazesne deze skirsto ir zmones, ir politines partijas ir t.t. ir pns. Nuo to niekur nepabegsi.

eternal.bliss

Druwi- Tai nėra pasiteisinimas, tai tiesiog žmoguje esančio mechanizmo apibrėžimas. Nesuprantu kodėl viską nukreipi į asmeniškumus?

Benami- taip tai ganėtinai nerealu kaikuriems, tiek norint sustabdyti mintis, tiek norint pakeisti ego reikia pergudrauti patį save.
Kadangi ego turi tokius pačius resursus kaip ir tu, turi patį save imesti į pragarą, taip išvalydamas save, bet kartu ir pasiaukodamas. Na ganėtinai įdomi tema ir plati. :)

Žmogus kuris nebeskirsto kitų į dėžes, pradeda jausti meilę viskam, nes jis nebeturi kam ją išreikšti, dėl to jis pats tampa jos išraiška. Religijose, tai išreiškiama kaip aukščiausia savirealizacija. Tačiau, kad ir kaip mistiškai tai skambėtų, tai tėra paprastas psichologinis mechanizmas, kurio metu žmogus išreiškia pilną savo potencialą.

Todėl tai nėra ant tiek elementaru kaip atrodo. :)

gakeris

Nemanau kad ego ištikruju reikia "perlipti". Be ego žmogus nebūtų pajegus kovoti su iškiltais sunkumais . Nes jis laikytu save nevertu to ko jis siekia. Kovoti už sau geresni gyvenima ir netik skirta jam bet ir kitiems . Bet kaip sakoma kas per daug tas nesveika.  :)

eternal.bliss

Žiūrint ką nori pasiekti, šiuo atveju kalbu apie neigiamą ego, jis kaip parazitas sukuria minčių srovę kurioje dažnas paskęsta, jis niekuomet nėra reikalingas, taip pat su juo susiją kitos emocinės- psichologinės problemos, nepilnavertiškumai, noras išsikrauti ant kito ir t.t.

Tuo tarpu visą šitą procesą gali paversti teigiamu, gali asmenybę koreguoti, kad ji būtų traukos objektu, kad pats žmogus būtų stiprus, savimi pasitikintis, objektyvus, kad jam sektusi gyvenime, ir t.t

Yra dvi pusės viso to, ir aišku trečioji, kaip, kad ir viskas yra trejybėje.

.L.U.T.H.O.R.

Viskas ateina iš vidaus :) Ir vistiek neatsakei į klausimą ^^ Kaip ir ar jau išmokai pats visko neskirstyti į dėžes? :) Pradėjai jausti meilę viskam? :)

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 28, 2013, 12:13:20
Žmogus kuris nebeskirsto kitų į dėžes, pradeda jausti meilę viskam, nes jis nebeturi kam ją išreikšti, dėl to jis pats tampa jos išraiška.


Gal galima plačiau? :)
Kuo siejasi meilė viskam, ir nebeskirstymas į "dėžes", kategorijas? :)

Šiaip, kaip Benamis ir minėjo, nekategarizuoti yra neįmanoma. Kadangi smegenys perkaistų nuo informacijos kiekio. Neįmanoma (valios pastangom) pertvarkyti to, kaip funkcionuoja smegenys. O jos funkcionuoja ieškodamos asociatyvių ryšių, panašumų, atpažįstamų formų, bruožų ir t.t. Taip jos suvokia realybę, kaip kad, pvz, akys mato aplinką. Valios pastangomis neįmanoma padaryti, kad staiga pradėtum matyti vaizdą aukštyn kojomis. Taip pat neįmanoma padaryti taip, kad smegenys neberūšiuotų informacijos taip, kaip jos yra prisitaikiusios ją rūšiuoti.

Galima iki tam tikro lygio: tikrai galima atsisakyti daugybės stereotipų, ir drastiškai sumažinti tą kategorizavimą. Vis dėl to, visiškai to atsisakyti to - neeeeemanau...

Be to, visiškai nematau ryšio tarp to, kad kiekvieną informacijos vienetą smegenys apdoros atskirai, ir meilės viskam. Kodėl padidinus atskirtį, turėtų susiabsoliutinti meilė? (be to, ar ta "meilė viskam" jau pati nėra "dežutė"?)

gakeris

Kila kitas klausimas ar išvis įmanoma neigiamo ego atsikratiti ? Galima tiesiai pasakyti kad kartais ar dažnai žmones i kitus žiuri tarsi iš aukšiau , jaučia panieka jiems . Žmogus visada jaučia savo silpnumus ir stiprybes. Ir labai dažnai jas parodo ar slepia

eternal.bliss

Druwi- Taip viskas ateina iš vidaus, tai kodėl manai aš dalinuosi informacija? skatinu diskusiją? kodėl viską perverčiu iš loginės psichologinės pusės, o ne iš ezoterinės? :)
Man patinka padėti žmonėm, tuo pat metu sąmonė nėra kaip akmuo, ji nuolatos keičiasi, todėl žmogaus negali susintetinti kaip paveikslo, nes žmogus nuolat kinta.
Na jei nori asmeniškumų, tai aš jau senai neskirstau žmonių į dėžes, kaip, kad ir diskusijose žiūriu ne į žmogų o į nuomonę, ir argumentuoju kodėl ji gali būti tiksli ar netiksli.
Dėl meilės, buvo momentas kai ją jausdavau nuolatos, nuostabus jausmas  :)  Dabar ją jaučiu meditacijose, bet pradėjau vėl praktikuoti aktyvią meditaciją, kad išlaikyčiau visa tai nuolatos kaip ir seniau :)


TinSoldier- egoistinė "meilė" yra priklausoma nuo objekto, Tu susirandi asmenį kuris ego manymu yra tau reikalingas- "tavo antroji pusė" todėl jis tą asmenį pririša į bendrą "ĄŠ" iliuziją, konceptą. Tuo metu asmenybė jaučia meilę kuri tėra tik išraiška pilnatvės ir savirealizacijos, bet ego meilė yra iliuzinė dėl to taip pat jaučiamas prisirišimas, noras, butinybė, trūkumas ir t.t. (tikiuosi supratai nes tai labai ilga tema)
TinSoldier- Smegenys gali apdoroti neįsivaizduojamus kiekius informacijos, nereiktų sakyti neįmanoma vien dėl to, kad mokslininkai nesupranta dar jų pakankamai, kad tai sakytų.
Valios pastangomis gali betką pakeisti, bet kalba eina apie psichologiją, netiek kiek apie mechaniką. Ego yra sukurtas pačio žmogaus.

gakeri- Neigiamą ego galima transformuoti į teigiamą, apie tai parašyta daug knygų, ir yra žmonių kurie tai padarė ir iš patirties rašo.

Aukštyn