Pakeiskime pasaulį!

Pradėjo astropasaulis, gruodžio 29, 2012, 22:24:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

astropasaulis

#15
gruodžio 30, 2012, 11:28:22 Redagavimas: gruodžio 30, 2012, 11:34:21 by astropasaulis
Eilinis nusivilymas žmonėmis.
Atrodo, kad kurdamas šią temą turėjau tiek daug idėjų, tačiau eilinį kartą buvo pasityčiota.

Viena forumė dalyvė pritarė šiai idėjai. Ji atsiuntė vieną idėją asmenine žinute. O ji yra tokia: reikia atspausdinti lankstinukų, kuriuose būtų įvairūs gražūs žodžiai, viltys, tai, kas sustiprintų žmogų eiti pirmyn ir motyyvuotų kurti kažką bendro ir gražaus. Tie lankstinukai būtų dalynami aplinkiniams. Visiems, kurie ištiestų ranką. Visus, kuriuos sudomintų.

Aš apie tokią šios temos specifiką turėjau omeny. Net ir menkiausios idėjos gali priversti žmogų nusišypsoti.

Tokiems ponams kaip Marius, leiskite paklausti, kam reikia iš viso gaišti laiką ir lieti visur tulžį? Kodėl bet kuriose šviesesnėse temose visur reikia įžvelgti tik tai, kas neigiama?

omcikas

tuos lankstukus reikėtų dalint nebent traukinių stotyje, nes kitu atveju jie greičiausiai keliautų į šiukšlių dėžę dar net neperskaityti, kadangi žmonės per daug skuba ir retas kuris atkreipia dėmesį į gatvėse dalinamų lankstukų turinį.. O sėdintys traukinyje ar toliau važiuojančiame autobuse dažnai ką nors paskaito.. o pati idėja labai brangiai nekainuotų, berods 5000 neskubiai atspausdintų lankstukų  apie 200lt kainuotų.. O jei spausdint namie iš printerio nespalvotus tai dar pigiau.

Benamis

Citata iš: omcikas  gruodžio 30, 2012, 11:44:15
tuos lankstukus reikėtų dalint nebent traukinių stotyje, nes kitu atveju jie greičiausiai keliautų į šiukšlių dėžę dar net neperskaityti, kadangi žmonės per daug skuba ir retas kuris atkreipia dėmesį į gatvėse dalinamų lankstukų turinį.. O sėdintys traukinyje ar toliau važiuojančiame autobuse dažnai ką nors paskaito..


Geras pastebejimas :)

TinSoldier

Temos idėja gal ir faina. Jei gerai supratau, primena:



Tiesiog skatina kartas nuo karto gražiai pasielgti. Perduoti kokią žinutę, ar atlikti gerą darbą. Atsitiktiniam nepažįstamajam bent vieną dieną padaryti kiek mielesne. Galiausiai, gerumas užkrečiamas. Tai tikrai pritariu temai: jei kas turit minčių, pasidalinkit idėjomis.

"If we all do one random act of kindness daily, we just might set the world in the right direction.
- Michael Kornfeld
"

Bet, blem, astropasauli, kai tu taip pompastiškai ir nuplaukusiai kažkaip parašai, tai net komiškai gaunasi.. :)

Teroras

Citata iš: omcikas  gruodžio 30, 2012, 07:27:52
Astropasauli jei dar nesi matęs pažiūrėk filmą ''Sekmė avansu"


Puikus filmas :) Manau apie kazka panasaus ir kalba astropasaulis.

astropasaulis

Citata iš: Teroras  gruodžio 30, 2012, 12:24:18
Puikus filmas :) Manau apie kazka panasaus ir kalba astropasaulis.

Mačiau kažkada tą filmą vaikystėje. Gal ir nieko. :)
Aš turėjau omeny ne tik tą idėją, kad padarykime kiekvienas gerus darbas, o tegul tai būna jūsų laisvė. Tai gali būti bet kokios idėjos, kurios kupinos gėrio, šilumos... :)

Marius

Matau,kad beprasmiška man čia tau astropasauli kažką aiškint..

Priversti nusisypsoti''  Tu nepastebi vieno dalyko,kuris prieštarauja tau pačiam? tu nori PRIVERSTI. Ir Tai asmeniškai mane nervina,nervina tavo pasaulėžiūros primetinėjimas kitiems..Koks tu čia gerasis idealistas,koks žmonijos gelbėtojas,o ištikro per visa tai tiesiog reikalauji dėmesio ir šlovinimo,manau net pats to jau nebesuvokdamas..Gerai nieko bloga jei žmogus nori padaryt pasaulį ''geresniu'' bet iš tavo kalbų aš tematau žmogų kuris už to slepiasi ir bando ne pasaulį padaryt geresniu,o padaryt jį tokiu kokiu jis nori.Pasigavai tas sparnuotas ir nuvalkiotas frazes: gėris,meilė.šiluma ir t.t. bet visa tai tik žodziai,o už jų slepiasi tavo asmeniniai kompleksai...tiesiog manau tokiam pasaulyje koks jis dabar yra  neysitvirtini ir esi silpnas..todė ir bandai susikurt savo pasaulėlį,kuriame tave visi mylėtų ir garbintų..Daug kas to nepastebi ir žiūri tik y tavo ''saldžius'' žodelius,galvoja:ko čia tas blogietis Marius vargselį puola..bet as tavo visame šiame ŠOU nematau nieko gero.Tu suvok,kad nevisiem reik tavo taip plačiai skelbiamų idėjų,kad visi žmonės skirtingi ir su savo charakteiais.O tu noei padaryt utopija,kuri iš principo negali būt...

advena

Temos įvadas byloja "pasidalinkime savo idėjomis kaip galėtume padėti kitiems, pasidalinkime savo gerais darbais". Aš įžvelgiu tik gėrį ir niekas nieko par prievartą neverčia šypsotis. Kodėl kiti reaguoja paprastai, o tu, Mariau, viską sureikšmini? Regis tu tik nori viską sugadinti. Ši tema reikalauja dėmesio sau; Aš turiu puikių idėjų (pasidžiaugsiu savo sumanumu), Aš padėjau žmogui (Pasidžiaugsiu savo kilnia širdimi). Aš neįžvelgiu čia jokio pritempinėjimo, man įvadas skamba kaip padrąsinimas, panašiai kaip prieš kokį svarbų žingsnį gyvenime. Paimkime pavyzdį kurį pateiksiu tam, kad iš šioje temoje pateiktų tavo komentarų suprastumėme kaip tu elgtumeisi kitoje situacijoje. Tarkim; prieš svarbų pasirodymą pažįstamas tau palinki sėkmės norėdamas tau tik gero, o tu jam atkerti " Nori, kad man nesisektų? Manai, kad prisigerinsi linkėdamas man sėkmės?" Tai čia panašiai, žmogus norėjo gero, o tu pritempinėji, kad jis nori šlovės, nori pavogti tavo gyvenimo malonumus... Niekas tavęs neverčia čia komentuoti, šmeižti kitų kurie turi kilnių tikslų. Kaip suprantu tu per savo gyvenimą nenuveikei nieko gero, tad kodėl trukdai kitiems? Kodėl žlugdai svajones? Regis tu pavydi to ko pats nepadarei, bet kitas dar gali padaryti. Jei tau patinka gyventi tai ir gyvenk, bet nereikia agresyviai kaišiot savo nuomonės. Jei taip jau nori ginčytis su kitais tai eik susikurk savo temą, nes jau įgriso tavo "kutkudą".
Dar aš supratau, kad tavo manymu negalima vartoti žodžių meilė, gėris, šiluma, nes tada tu nesi kietas. Tiesą sakant už šių žodžių niekas nebando slėptis. Priešingai, šiais žodžiais išreiškiami tyriausi jausmai.

astropasaulis

Eilinį kartą tema sugadinta, nes aiškinami tarpusavio santykiai. :)
Gal geriausia apskritai reikia nelįsti ten, kur tau ne vieta? Kam bereikalo pasiduoti įsterijai ir visiems gadinti nuotaiką?
Aš per prievarta nieko nekišu. Aš tik sukūriau temą, kad jūs patys dalintumėtės idėjomis, kažką įdomaus sugalvotumėte.
Viskas priklauso nuo mūsų pačių, kokią ateitį, gyvenimą susikursime. Ar mes norime, kad mus suptų jauki, harmoninga atmosfera, ar mums gerai gyventi neapykantoje.
Viena pažįstama gyvena iš pašalpos. Ji niekur nenori eiti dirbti. Ir svarbiausia, kad ji labiausiai pyksta, kokia supūvusi valdžia, kaip bloga gyventi Lietuvoje. Kada pajudinsite patys užpakalius?

Marius

Ar aš per sudėtingai rašau,ar tiesiog nenorima suprast,kitokios nuomonės...Neesmė..Gaunasi bet kokia kritika yra nepriimtina ir smerktina,astropasaulį reik tik mylėt ir  pritart visoms jo idėjoms,antraip busi negeras žmogus.
Sakai nesu niekam padares gero ar padėjas? esu,bet neklykiu apie tai forumuse ir neprasau pripažinimo ir palaiminimo..tiesiog padarau ir tiek ir ne todėl kad pakiltų mano vibracijų lygis...
Meilė,gėris.šsiluma...raktiniai žodžiai,kurie jei yra sakinyja,žmogui suteikia iliuzija,kad ta fražė negali būt neigiama..Ir aš visai neturėjau omenį kažkokių ''kietumų'' ar dar ko.
Susikurti tema?viešas forumas brolyčiai,jei nenorit girdėt kitokios nuomonės,o tik begalines liaupses kokie jus mielučiai fainučiai geručiai,tai susikurkit savo tinklapį ir forumus,ten galėsit moderuot ir nepraleist tokių kaip aš. Ir beto agresyviai savo gyvenimo būdą kišat būtent jūs.ir nekalbu apie šią temą...

Kažko čia pragare atšalo..einu įmesiu porą malkų ir pasigalasiu ragus............

Benamis

Citata iš: Marius  gruodžio 30, 2012, 14:23:47
Kažko čia pragare atšalo..einu įmesiu porą malkų ir pasigalasiu ragus............


Pralinksminai ;D

eternal.bliss

matai geriausia ir būtų, kad kurtum tai kas tau patinka, pats dalinimas lapukų nemanau, kad ką itin pakeistų, ar net ir padangų dalinimas. Tai labiau pasekmė tavo laimės o ne pati laimė.
Geriau būtų padėti žmonėms daryti tai ką jie mėgsta. Tarkim vienam patinka fotografuoti, kitam piešti o dar kitam programuoti, o ketvirtam gaminti kažką iš medžio. Ir visiems sujungus bendrą laimę galima sukurti bendrai kažką kas iš tiesų pritrauktų dėmesį. Kiekvienas darydamas tai ką megsta, kokybiškai ir gerai tai atliktų, kokybė iškarto augtų.

Viso to pasakoje išvystytum projektą. O poto jau galėtum nereikalingas padangas atidavinėti  ;) :D

advena

Mariau, tie žodžiai yra saviraiškos forma. Gal sugalvok naujus žodžius, nes kaip matau nenori būti senamadiškas. Ai...pala, juk tu jau prikūrei naujų žodžių. Na pavyzdžiui fražė. Ačiū už pagyrius, mes patys sau faini. Nuo gerų darbų vibracijų lygis nekinta, kinta tik tavo nuotaika, pasijunti gerai. Reikia visus mylėt, o jei nemyli tai bent gerbk, velnį.

Marius

Aš ne prieš gerus darbus..Aš prieš demagogiją ir primetinėjimą..

Nuo gerų darbų vibracijų lygis nekinta, kinta tik tavo nuotaika, pasijunti gerai. Reikia visus mylėt, o jei nemyli tai bent gerbk, velnį. ''

Narkomanas nuvažiavęs į taborą ir susileidęs dozę taipogi pasijunta gerai.Ar tu ir jį myli?ar bent gerbi? Ir kuo jo pasjutimas gerai,skiriasi nuo tavo? Ogi niekuo..gerus darbus reik daryt ne todėl ,kad pasijust gerai,o todėl,jog gali ir nori,bet jūs tai darot būtent ne dėl kitų,o tik tam ,kad ''išsipirkt sau vietą rojuje''

advena

Mums nereikia vietos rojuje, mes norime, kad ir čia būtų gerai. Tu klysti. Kai narkomanas susileis narkotikų jis pasijaus pamalonintas, gerai, bet jei tu padarysi gerą darbą tu pajausi kitokį gėrį, nepaaiškinamą vidinę ramybę. Tai visai kas kita.

Aukštyn