Vaikų bausmės

Pradėjo advena, rugsėjo 08, 2012, 19:44:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:48:59

Arba tiesiog užaugs su mažesne savigarba, pasitikėjimu savimi, su bendravimo sutrikimais, nepakančia asmenybe, susidurs su sunkumais sprendžiant problemas, užaugs su sutrikdyta moralės ir sąžinės raida. Gali būti 1000 ne tokių ryškių problemų, sukeltų 'saikingos' fizinės bausmės. Ir tu pats nežinai, koks būtum užaugęs, jei tėvai tave kitaip būtų auklėję.

Bet yra daugybė kitų žalingų dalykų, kuriuos sukelia fizinės bausmės.


Taip, aš suprantu, kad vienų vaikų galbūt nepaveikia smurtas, bet mane pavyzdžiui paveikė, bet atrodo kad tie kuriuos smurtas paveikė tai tipo kažkokie silpni ir šūdo vietoj, nes kalbama tik apie tuos kuriuos smurtas "teigiamai" paveikė. Viskas ką paryškinau yra mano kasdienybė, savo vertės išvis nejaučiu, laikau save žemiau 0. Jūs sakot, 4 kart prilupti vaiką vaikystėje nieko baisaus. Na, aš taip labai rimtai gavau, kiek galiu prisimint, kokius 5 kartus, gal daugiau. Ir man tai deja į teigiamą neatsiliepė nė pro kur, tik atsirando problemos, kurių kyla vis daugiau. Dabar jau ne aš motinos bijau, o ji manęs pradeda kartais bijot. Kaip sakant, nors ir negražus palyginimas, bet nereikia stebėtis, kai muštas šuo įkanda pats savo šeimininkui. Vaikystėje tai bijojau bet kokio užvožimo, ar bent pliaukštelėjimo, ir tai tikrai įvarydavo man daug baimės, bet su amžiumi pradėjau vis mažiau bijot, o paskutinius kartus kai gavau į kailį, tai ne tik kad nebijojau (nes jau tiesiog natūraliai išnyksta baimė), bet apėmė pykčio ir isterijos priepuolis, ir tik provokavau ir atsikalbinėjau, kad dar daugiau gaučiau į kailį ir pasakiau, kad gali mane nors ir užmušt, nes man jau taspats, tiesiog susikuko jau net protas man iš pykčio už šitą pastovų rėkimą ir daužymasį už smulkenas. Tada iškart atsitokėjo, pagrasino, kad iškvies psichiatrus ir nuo to laiko daugiau negaunu, nors išprovokavau iki tiek, kad pirmą kart turėjau mėlynių veide nuo 'beržinės košės'.

Ir išvis, kažkur čia buvo minėta, kad barimas yra pažeminimas, o smurtas ne. Nu man tai atvirkšiai, kai už plaukų tampo ir daužo praktiškai už nieką arba už atsikalbinėjimą (deja smurtas mane išmokė tik atsikalbinėt dar daugiau ir kuo bjauriau), tai man čia daug didesnis pažeminimas, negu barimas.

Ir sakot, kad žodžiai/barimas tipo visiškai neveikia? Nu nežinau, čia gal man kažkas negerai su galva, kad aš manau visiškai priešingai, bet bent jau kalbu iš savo patirties, o ne čia filosofuoju. Mane barimas ir bjaurūs žodžiai bent jau įžeisdavo, priversdavo susimąstyti, nuliūdindavo, jaučiau nusivylimą iš tėvų, gėdą, ar bent kažkokį kaltės jausmą. O ką jaučiau nuo smurto? Tiktai baimę, pyktį ir nesupratimą - už ką, kas čia įvyko, kodėl?

Buvo čia dar klausimas, kaip auklėtumėte savo vaikus. Na visada visiems kartojau, kad jokiu būdu net nesuduočiau savo vaikui, o jeigu taip padaryčiau, tai jausčiausi tikrai kaip šūdo gabalas, bjaurėčiausi savimi. Bet realybė yra tokia, kad aš tikriausiai smurtaučiau prieš savo vaikus ne ką mažiau, o gal ir net daugiau, negu prieš mane mano tėvai, nes pykčio ir isterijos priepuolių valdyt visiškai nemoku. Ir mane šita mintis labai labai gąsdina.

Vienu žodžiu, smurtas - kad ir koks jis bebūtų, yra paprasčiausias jėgos demonstravimas. Kiek klausiau pažįstamų, kurie gaudavo į kailį, visi su šituo sutiko ir sakė, kad niekada gyvenime nemuš savo vaikų. Bet nežinia kaip ten bus.

A.C.A.B

Citata iš: Bildukas  rugsėjo 13, 2012, 19:33:21
Citata iš: A.C.A.B  rugsėjo 13, 2012, 18:05:54
Deja ne, bet kitą vasarą bandysiu aplankyti bent NY (:

Tačiau turiu giminių, draugų bei bendravau su anglų kalbos mokytoja, kuri ilgą laiką dėstė JAV (beje, mokykla įsikūrusi ispanakalbių kvartale). Čia aš nesistengiu akcentuoti, kad va JAV vaikai yra auklėjami labai blogai ir t.t., tiesiog manau, jog šalis turi didelių problemų, kurios lemia didelį nusikalstamumą tarp jaunimo.
O as gyvenu JAV antras desimtmetis , cia uzaugo ir auga mano vaikai ir galiu pasakyti su visa atsakomybe , kad vaiku , kaip ir visose salyse, yra labai visokiu.Jeigu jus gyvensite juodyne arba meksikonyne - vaikai bus vienoki (daugiau pedagogiskai apleisti ir linke nusikalsti), kitur kitokie. Taigi tvirtinti , kad vien tik JAV turi baisias problemas , nelogiska.


Tai juk aš neteigiu, kad vien tik JAV turi tokias problemas. Nereikia, tamsta, man priskirti teiginių, kurių aš nerašiau ir net taip negalvoju (; Gal galima paklaust, kuriame mieste arba bent valstijoje gyvenat?

advena

O man jau nusispjaut, kas buvo tas pražuvo. Įsiutę kartais būnam mes visi. Negalima mušti už smulkmenas, bet jeigu vaikas išvis nebeklauso?

Beelzebub

#63
rugsėjo 13, 2012, 20:18:12 Redagavimas: rugsėjo 13, 2012, 20:28:08 by Beelzebub
Na nežinau, mane smurtas išmokė - atsikalbinėti, rėkti ant tėvų taip pat kaip jie rėkia ant manęs, rodyti pyktį ir nepasitenkinimą jiems taip pat akivaizdžiai ir dažnai, kaip jie rodė man. Dažnai nebesugebu užjausti tėvų ir jų suprasti, nors juos ir myliu, bendravimas irgi nekoks. Kartais net ieškau kaip čia užsipulti ir sugadinti nuotaiką dėl smulkmenų, ir nesuprantu kodėl taip elgiuosi. Motina vis kartoja, kad aš baigiu jai nervus suėst. O ką teigiamo išmokau? Na net nežinau, nieko teigiamo dabar į galvą neateina, nebent nekreipti ir nereaguoti į betkokį sudavimą ar dar kąnors. Ai jo, taip pat išmokau bijoti pasakyti tiesą.

Gerai, kad kaikuriems nusispjaut. O aš esu toks žmogus, kuris daug mąsto ir viską prisimena. Ypač blogus prisiminimus kaupiu, nors to ir nenoriu.

Ir aš nesu "apsėstas" kaip minėjo Teroras. Neįsivaizduoju, kad dabar visi tėvai lups savo vaikus iki pamėlynavimo. Sakau kaip yra realybėje ir remiuosi savo ir pažįstamų patirtimis. Tiesiog noriu aiškiai išdėstyti savo nuomonę - kodėl esu prieš fizines bausmes vaikams.

crystal

Puikiai suprantu beelzebub tavo situacija :) Teko ir man ragaut tokiu bausmiu, o kadangi buvau jautrus vaikas, tai priimdavau labai skaudziai. Jei tevai nebutu isiskyre, nezinau kas dabar butu is manes isauge. Beje, viena efektyvia bausme ilgam atsiminsiu...Zodziu vaikysteje kiemo draugai vogdavo is parduotuviu. As matydavau kaip jie tai daro, bet niekada nedrisdavau, taciau viena diena nusprendziau pabandyt. Kiek atsimenu vogiau sokolada ir mane pagavo. Iskviete teva, as labai verkiau, o pardavejos jau saipesi ir minejo "berzine kose".Kai su tevu grizau namo, galvojau kad jau bus pati baisiausia smurtine bausme mano gyvenime, nes tikrai jauciau savo kalte...bet ne. Tevas buvo visiskai ramus, ignoravo atsiprasymus, buvo nusivyles. Buvo taip neiprasta, ir mane tas paveike kaip turi but. Vienu zodziu as visgi pritarciau pasisakantiem pries fizines bausmes, nors ir nemazai pazystu zmoniu, kurie fizines bausmes priimdavo ne taip jautriai.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugsėjo 13, 2012, 18:58:26
Esi isitikines, kad vaikai isakleti be fizines bausmes neturi zaligu dalyku? Ar vel JAV 'specialistu' tyrimus pateiksi?


Nu blem, užknisa. Kodėl suprantat tik taip: arba visi vaikai psichopatai, arba nei vienas psichopatas. VISI SKIRTINGI, jūs tą suvokiat?

Pavyzdžys su rūkymu: vienas suplešia po 2 pakelius per dieną ir išgyvena iki 100 metų. Kitas visai nerūko ir jau 30-ties miršta nuo plaučių vėžio. Vienas surūko tik po 3 cigaretes per dieną ir nesuserga vėžiu, bet paranda ištvermę, plaučių tūrį, pradeda kosėti.

Yra įvairių žmonių. Yra ir tų, kurie rukydami išgyvens, yra ir kurie rukydami nepatirs didelių problemų. Yra kurie nerukydami jauni nudvės. Bet faktas lieka faktu: cigaretės KENKIA.

Lygiai taip pat ir mušimas. Ar tai vienas smūgis per metus, ar pastovus sistemingas mušimas - tai KENKIA. Ir niekada nežinai kaip tie smūgiai atsilieps būtent tavo vaikui. Todėl reikia VENGTI mušimo.

omcikas

Dešimtys tūkstančių žmonių iš 80-ties pasaulio šalių paaukojo daugiau kaip 700 tūkst. JAV dolerių (beveik du milijonus litų) JAV Ročesterio miesto gyventojai, tapusiai paauglių patyčių objektu, rašo „The National Post".

Siaubinga istorija, nutikusi 69-erių autobuso kontrolierei Karen Haff Klein, nufilmuota mobiliuoju telefonu ir sukrėtusi pasaulį, nutiko prieš keletą mėnesių. Moteris tapo žiaurių 12-13 metų vaikėzų patyčių objektu. Iš pradžių moteris patyčias bandė reaguoti ramiai, tačiau po besitęsiančių išpuolių ir priminimo apie nusižudžiusį sūnų, Karen neišlaikė ir apsiverkė.

DELFI.lt

 
ar tokius isperas galima paveikt zodziais ? rimtai ?

TinSoldier

#67
rugsėjo 14, 2012, 09:52:03 Redagavimas: rugsėjo 14, 2012, 09:57:41 by TinSoldier
Vaikų auklėjimas yra procesas. Jei, kai tavo 13metis vaikas pradės bankus plėšti ir žmones padeginėti, atsibusi ir sakysi: "Na, vaikeli, negražu taip. Jei taip nedarysi, gausi skanų bananą", tai aišku, kad nepadės. Bet vaikai tokie išaugo dėl iki tol buvusių auklėjimo klaidų. Galbūt ir mūšimas dėl to kaltas. Arba, kaip Bildukas rašė, tėvų apsileidimas, dėmesio ir auklėjimo trūkūmas.

Jei nuo mažens vaikas nematė teigiamo elgesio modulio, jam nebuvo paaiškinta kas "gerai", kas "blogai", jei dar visa tai pakeitė bizūnas - tai ir išaugo monstriukai.

Bet kuriuo atveju, jei iki šiol to nedaręs, tokį mažąjį sociopatą dar ir mušti pradėsi, - viskas bus tik dar blogiau. Iš sociopato jis gali tapti agresyviu veidmainiu sociopatu. (pabrėžiu - gali tapti - nes labai prie žodžių pamėgot kabinėtis.)

crystal

Beabejo tokiem vaikezam jokie zodziai nebepadetu, taciau manau, kad norinciu tiem vaikam gerai suplot butu nemazai. Ne del pamokymo, o del isiliejimo uz ju zeminimus kitam zmogui. Tokie dabartiniai ir nebepakeiciami vaikai turetu buti izoliuot. Va pagyventu tokiam sugrieztintam  rezime, kad pvz reikia anksti keltis, aktyviai sportuot, dirbt kokius darbelius per diena ir pan, tai gal apsiramintu siek tiek. Reikia kontroliuot ne tik nusikaltelius, bet ir tuos, kurie leidzia sau per daug visuomenej. Bet cia tik mano svarstymai.

.L.U.T.H.O.R.

Kalbat jūs čia, kaip sudrausmint/nubaust vaiką, kuris padaro tą ir aną. Buvo sakyta tikriausiai ir tik pasikartosiu. Auklėti reikia nuo mažens, kad užaugę nebūtų va tokie kaip tam video ar panašiai. Ir ne diržu auklėti. Nors kaip kažkas sakė, jei jau tave lupo diržu, tai didelė tikimybė, kad ir tu savo vaikus lupsi diržu. Ir šiaip bet koks smurtas tėvų prieš vaikus ar vaikų prieš bendraamžius ar net mokytojus, parodo, kaip žmonija degraduoja.

crystal

Kas is to, kad jus cia kartojaties apie ilga auklejima nuo mazens? Ok, tokie zmones kaip jus, kogero teisingai auklesit vaikus, bet visam pasauly dar ilgai bus laisvu ir nevaldomu mazuju monstru, kuriems beveik viskas leidziama. O pvz kaip siulytumet elgtis dabartinej situacijoj, kai aplink pilna tokiu bjauriu vaiku, ir faktas tas, kad sitoj laisvoj visuomenej dar ilgai tokiu bus?

astropasaulis

Aš nesuprantu, iš kur tokie vaikai atsiranda? Gal jie ne žmonės? Pvz, nesenai autobuse du vaikai laužė ,,bilietėlių tikrinimo aparatą". Kaip jie nesupranta, kad to negalima daryti? Tarsi būti smegenys ,,praplautos", prifarširuotos blogio...

omcikas

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 14, 2012, 09:52:03
Vaikų auklėjimas yra procesas. Jei, kai tavo 13metis vaikas pradės bankus plėšti ir žmones padeginėti, atsibusi ir sakysi: "Na, vaikeli, negražu taip. Jei taip nedarysi, gausi skanų bananą", tai aišku, kad nepadės. Bet vaikai tokie išaugo dėl iki tol buvusių auklėjimo klaidų. Galbūt ir mūšimas dėl to kaltas. Arba, kaip Bildukas rašė, tėvų apsileidimas, dėmesio ir auklėjimo trūkūmas.

Jei nuo mažens vaikas nematė teigiamo elgesio modulio, jam nebuvo paaiškinta kas "gerai", kas "blogai", jei dar visa tai pakeitė bizūnas - tai ir išaugo monstriukai.

Bet kuriuo atveju, jei iki šiol to nedaręs, tokį mažąjį sociopatą dar ir mušti pradėsi, - viskas bus tik dar blogiau. Iš sociopato jis gali tapti agresyviu veidmainiu sociopatu. (pabrėžiu - gali tapti - nes labai prie žodžių pamėgot kabinėtis.)

jei 4 metu vaikas elgesi blogai kokiu budu paiskinsi jog, jo elgesys netinkamas? jis paprasciausiai nesupras tavo psihologiniu paistalu tas pats su 5, 6 metu vaikais kaip jiems pritaikyt  teigiamo elgesio moduli,  kaip vaika  paveikt? O tarkim delnu gaves per uzpakali iskart supras kazka negero padares, o tas musimas gali buti be jokio skausmo sukelimo tiesiog del pacio veiksmo vaikas supras pasielges netinkamai. O kad vaikas augdamas darnioje seimoje pats augs nedarydamas isdaigu nerealu, nes jie mokosi kresdami isdaigas ir kuo ilgiau i tai nekreipiama demesio tuo isdaigos didesnes kol visiskai nekontroliuojamu vaiku isdaigos perauga i nusikaltimus.

Bildukas

Omcikai , jeigu tu mylesi ir busi demesingas savo vaikui nuo tos minutes , kai suzinosi , kad jis uzsimezge tavo moters pilve , dideliu problemu tikrai neiskils . Apie 4-6 metu vaikams prasideda tokia lyg ir neigimo "stadija"  , jie bando musu kantrybe , bando buti "negeri" ir ziuri , kaip mes reaguosime :D . Prisimenu , musu vaikai tokio amziaus bande mus vadinti "negraziais vardais".Sakydavo man arba zmonai " tu esi tualetas , tu esi vilkas , tu esi kakis " - pasako ka nors tokio ir ziuri tokiom isdykusiom akim , ka gi mes i tai atsakysim. Mes i kiekviena toki "siaubinga izeidima" atsakydavom ," o tu musu pauksciukas , tu musu zvaigzdute , tu musu saldainis .Be jokiu nuobodziu ir neveiksmingu aiskinimu , tiesiog zaidimo forma. Zinoma , jeigu jus auklesite savo vaikus , kad keiktis ir negraziai elgtis negalima , o vaikas matys , kaip jus apsisukes konflikto metu koneveikiat savo zmona ar bet koki kita zmogu - jusu auklejimas lygus nuliui.Vaikai yra musu sielos veidrodis , jie sugeria visa priimama informacija kaip kempiniukai  ir tik nuo jusu priklausys , kokia informacija jiems reikes perdirbti  :D .

Aukštyn