Veganizmas ir vitaminas B12

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 16, 2013, 21:15:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Bet Dievulis leido valgyti mėsytę. Tuom viskas pasakyta. ;)
Na nesinervuok gi taip. Jau net iltys iš pykčio dygti pradeda :D Tik prieš kitą kartą valgydama pupeles, pagalvok, jog jos tavęs maldauja, kad tu jų nevalgytum, prisimink kiek agurkų "nukastravai", kiek lapų kopūstams nupjovei. :D O žolių mes negirdime, nes jos su mumis bendrauja kitais dažnais. Mums nežinomais, kol kas, beje. :D

Galiu kirsti iš daktariškos dešros, kad badmečiu, pati perkastum karvei miego arteriją ir išsunktum jos kraują arba susugrūstum į burną gyvą vištą. Kitaip tariant, taptum dar didesniu plėšrūnėliu nei kad prieš 1000 metų gyvenę elitiniai pagonių kariai. ;)

puodukas

Naujajam testamente yra ir tokia eilutė :
1 Kor 8
  13 Jei tad valgis piktina mano brolį, aš nevalgysiu mėsos per amžius, kad tik nepapiktinčiau brolio.

varpainis

Citata iš: Master  spalio 30, 2013, 21:41:12
Ech, o kaip gerai, kai nesivadovaujama savo galva ;) ... Paklūstama bandai ir bevališkai klausoma popieriaus gabalo.
Tik va gaila, kad už save vistiek tenka atsakyt pačiam....
Ir kas man smagiausia, kad bandydami pažeminti veganus dėl jų "keisto" požiūrio ir pasirinkimo jūs pateikiate tokius argumentus (iš fantastikos skilties) ir taip parodote savo, dar keistenį mąstymą.
Čia jums reikėtų nurimti...  Ir nustoti jaudintis dėl veganų/vegetarų.
Ar yra bent viena sukurta tema anomalijoje apie tai koks yra blogas mėsos valgymas?(visomis prasmėmis) Kokie jūs niekingi dėl to valgymo esate? Ne, nėra. Tai va, reikėtų pagalvoti apie tai...
Ir dar, Asasine, biblijoj taip pat mokoma neklausyti pilvo ir jam nepataikauti.... taip, kad...

O tu veganu argumentai ne is fantastikos skilties? Kad mesa neva nereikalinga, joje nera nieko naudingo ir kad viskam galima atrasti kazkoki zolini pakaitala.. Yra gi nustatyta, kad mesoje yra butinu ir nepakeiciamu medziagu. Nesveikas tas atsisakymas mesos. Kazkas cia pirma rase, kad ten veikai ligoti ir nesveiki gimsta tokiu tevu. Ir tai yra tiesa.
Tas augalas taip pat jaucia skausma, taip, kad veganai logiskai paemus tokie pat zudikai kaip ir tie kas valgo mesa  ;D Niekas ir nelystu prie jusu, jei patys nekistumet to taip madingo vegetarizmo/veganizmo kitiem kaip pranasesnio mitybos budo.

Master

Jaučiu užlaušiu savo paskyrą, kad nereikėtų tokių nesąmonių skaityti.
Varpaini, o tu pats pasidomėk gerai. Paimk ir pasistudijuok ir pats pamatysi, kaip iš tiesų yra. O dabar nežadu savo žinių dalyti veltui ir plius eikvoti laiko.
Man tai realiai jokio skirtumo dėl jūsų. Veganizmą/vegetarizmą kišu tik man brangiems žmonėms, grynai dėl jų sveikatos. O jūs tai maitinkitės kaip tik norit. Man absoliučiai vienodai. Ir netik man. Nemačiau nei vieno posto kur būtumėte verčiami keisti mitybą ar... nežinau kodėl jūs taip susireikšminate. Gal jaučiatės nepatogiai, kaltai ir iš konteksto įžvelgiate spaudimą :D?
Asasine, čia tu plusti emocijomis, nes neįsiskaitai į mano postus ir neargumentuoji savo nuomonės. Vat.

Asasinas

#19
spalio 30, 2013, 22:46:54 Redagavimas: spalio 30, 2013, 23:00:50 by Asasinas
Prieš Dievulį jokių diskusijų būti negali. Jokių išimčių. ;)
Pas mus giminėje nėra žaliavalgių. Ir abejoju ar tokių bus. O pas mus juk yra ne vienas ilgametis medikas/chemikas (pradirbę po 30-60 metų), o ir jaunos medikiukės dar auga ir nesu nieko girdėjęs apie tai, kad žolių valgymas yra geriau. 

Kiek žinau žaliavalgių bezdalai būna "labai kvapnūs". O taip yra todėl, kad žmogaus organizmas nėra pastatytas misti vien tik žolę. :D

Jo, varpelis čia teisingai parašė - žoliavalgystė nėra pranašesnis mitybos būdas iš visąėdystę ar mėsąėdystę. :)

varpainis

Viskas aisku dabar kodel master tokia irzli.. Cia viskas del tu "kvapniu" bezdalu :D O seip domejausi kazkiek as tais dalykais ir neradau nieko del ko veganizmas/vegetarizmas butu auksciau kitu mitybos budu. Ta "svari sazine" nera argumentas.
asasinai, buk malonus ir kita karta svariais akiniais perskaityk mano nicka pries ji rasant  ;)

Master

Asasinai-budismas ir šintoismas deje labai neigiamai žiūri į mėsos valgymą.
Ir dar vargiai supranti apie ką šneki, nes net ir žaliavalgių maisto racionas kur kas platesnis.... O dabar mes išvis kalbame apie veganzmą/vegetarizmą.
Varpaini, tai niekas nekaltas jei nesugebi atsirinkti informacijos.
O Master irzli todėl, kad jei tenka ginti elementarią ideologiją prieš tokio žemo mentaliteto žmones. Neneikime, bet tai ką kątik pasakei buvo neetiška ir kaip jau ir minėjau žema.
Ir dar... Tai kas populiaru ne visada būna teisinga. Taip kad nemanykite, kad jei jūsų, visaėdžių forume daugiau, tai galite užsipulti kitatikį ir dar būti teisūs...Žodžiu...

Benamis

Off-topas perkeltas cia: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2408

Zinutes ne i tema bus trinamos.

Asasinas

To Benamis >> Atsiprašom bose, žinom.

O įdomu, ar Masteryte maitintų savo vaiką mėsyte ar ne? Kiek žinau, medikai primigtynai prašo tėvelių, ypač tų, kurie yra vien tik žolių valgytojai, savo atžalėles maitinti mėsyte, nes tai yra ypač svarbu besivystant vaikui, nes gaunamos įvairios svarbios medžiagos jaunam basivystančiam organizmui beigi kaulams, kurių nėra arba yra labai mažai žolėse. :)

Master

Deja, seną informaciją trauki. Kiek teko domėtis, o tuo domėjausi iš įvairių pusių. Vaikui mėsa taip pat nėra būtina. Tiesiog reikia tinkamai sureguliuoti jo mitybą. Kad nieko netrūktų. Anyway, kas blogiau. Ar mėsos atsisakymas ar visokio nesveiko, modifikuoto konservuoto maisto naudojimas? Taip, kad rūpintis reikėtų ne tik tuo. Aplamai mėsoje labai daug sočiųjų riebalų, kurie yra šiaip jau pagal viską yra blogis. Beto, mėsai yra nemažai natūralių alternatyvų.
O taip pat domėjausi japonų kultūra, kur amžius ir sveikata muša rekordus. Nuo gimimo pieno ir mėsos jie suvartoja labai mažai ir matinasi pagal žaliavalgiška filosofiją...

Asasinas

Tikrai ne seną. Ir čia nereikia jokių įrodymų tam. Nueik į poliklinikos vaikų skyrių, atsisėsk prie durų ir išgirsi kaip už durų gydytojai sako, jog reikia valgyti tokią ir tokią mėsą, nes ten yra tokie ir tokie mineralai, kurių nerasi žolėse. Tai ypač svarbu ir aktualu labai mažiems vaikams, kuriems iš dalies dar vystosi viršikinimo sistema. :)

O jei paskui paaiškėtų, kad tavo vaikas tapo pilnai neišsivyščiusiu, o medikų diagnozė būtų tokia, kad jis negavo tinkamų medžiagų, kurios gaunamos vien tik iš mėsos? Na, aš tokią žmoną išspirčiau pro balkoną iš 10-to aukšto, kuriai svarbiau vegetarizmas nei kad sveikas vaikas.


Marius

Master  Pamiršai paminėt žmonių (japonų) mentalitetą,kultūrą ,net gamtines sąlygas kuriomis jie gyvena,ir visa tai susiveda ir į tai ,ką ir kiek jie valgo..kiekviena gamtinė,geografinė zona įtakoja zmonių mitybą,net religija manau priklauso nuo gamtinių sąlygų(aišku šiame amžiuje mažiau.) bet visi kžkodėl tai pamiršta,ypač tie kas propaguoja ir karštlygiškai gina savo ''religija maistine''  o tai laaabai svarbus faktorius ,kodėl žmonės gyvena/maitinasi vienap ar kitaip..na soriuką,bet vegetarų pasakojimai apie nenuginčyjamas to naudas atrodo fanatiški ir karšlygiški..bepigu gyvenant tam tikroi labai palankioj terpėj daryt su savim visokius eksperimentus ir maitinimąsi paverst vos ne religija.bet yra pasaulyje šalių,vietų,kuriuose jūsų ''religija'' neveikia ir negali veikti iš princypo dėl mano anksčiau išsakytų dalykų..daug kur,kur nepatogu vegai užsimerkia,praledžia pro ausis ir t.t. bet tai suprantama,kai kažkuo labai tiki ir įtiki,sunku būna prisipažint jog klysti...LONG LIVE THE MEAT.....einu atsipjausiu vytinto raudono kvapnaus kumpelio...

Master

O boy, va prašom http://animalrights.lt/assets/files/Veganine_mityba_mamoms_ir_vaikams.pdf
Viskas apie veganine mitybą nėštumo ir vaiko auginimo metu :)
By the way pirma gal sakyčiau žmoną susirasti reikia, kad galėtum ją išspirti ;)
Mariau, sveiką gyvenseną sudaro 3 kriterijai- sveika mityba, fizinis aktyvumas ir susilaikymas nuo stresų. Todėl taip, mityba yra labai sureikšminama.
Tooliau, patys japonai savo ilgaamžiškumą iš dalies aiškina mityba . Bet taip, tai ne vien kai kurių produktl vengimas. Tame yra ir patys valgymo įpročiai, sezoniškumas, porcijų dydis ir t.t...
Gerai, bet japonija ne viena kultūriška, turinti geras gamtines sąlygas ir t,t šalis. Kodėl būtent čia mušami rekordai?

varpainis

Isijunk bet koki mitybos plana/piramide skirta sportuojantiems ir kiekvienoje ju rasi mesa. Nezinau nei vieno savo aplinkoje rimtai sportuojancio zmogaus nevartojancio mesos ir netikiu, kad tokiu yra daug jei isvis yra. Taip, kad ta pati mesa ir ieina i sveika mityba.

Master

#29
spalio 31, 2013, 00:52:03 Redagavimas: spalio 31, 2013, 00:54:30 by Master
Tikrai? Nes aš pati pažįstu sportą propaguojantį ir nemazą kalną raumenų turintį veganą. Ir kaip jis pats sako jo proteinai ir baltymai pupelėse :D
Be to http://www.care2.com/greenliving/vegan-bodybuilders-rock-competition.html
http://www.care2.com/greenliving/boxer-uses-vegan-diet.html
ir dar daug jei pasidomėtum...Bet viskas, baigiam, valgykit ką norit, man iš esmės tai nerūpi... Aš pasuoju ir neketinu visos nakties praleisti prie kompiuterio

Aukštyn