Veganizmas ir vitaminas B12

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 16, 2013, 21:15:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Šiek tiek linksmai apie etiką primetamą veganams :D


a.t.sielis

http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sveikata/lenkijoje-tevai-vegetarai-badu-gyde-ir-numarino-kudiki.htm

Lenkijoje tėvai vegetarai badu gydė ir numarino kūdikį.

Va taip. Visur reikia sveiko proto.

Master

Nu taigi lenkai :D
O ir be to... manoma. Esmė, kad visur reikia rasti kaltininka. O šiuo atveju ar nebūtų nuostabu įmesti akmeną į netradicinių mitybos šalininkų daržą?
Nežinau kaip ten viskas buvo ištikrųjų (juk visokių žmonių atsiranda) tačiau kalti patys žmonės praktikuojantys kažką iš neišmanymo.
Minima, kad mergaitė turėjo spuogelių. Galimas daiktas, kad jos organizmas tikrai buvo užsiteršęs. Nuo oro (po žiemos ilgai būnant mažai vėdinamose patalpose, nuo užteršto cheminemis medžiagomis, smalkėmis ar dar kokiu velniu), nuo maisto (vegetariškas maistas jeigu jis nėra protingai vartojamas taip pat kenksmingas organizmui (maisto perdozavimas, kadangi sunki reguliuoti vaiko racioną) grūdinių miltų patiekalai,krakmolas, kuris sudaro organizme glitėsius, jiems verdant (dėl skrandžio veiklos) tai tampa puiki terpė veistis bakterijoms), vaistai..)
Didelė tikimybė, kad ši mirtis buvo sukelta ne dėl pačio badavimo, o dėl uždusimo savo nešvarumuose, nes atjungus organizmą, pradedami šalinti nuodai.
Nors vėlgi, ištiesų siaubinga, kad toks metodas buvo taikomas mažamečiui, kadangi jis reikalauja stiprybės, sveikatos ir elementarių sukauptų kalorijų, kurios badavimo metu sunaudojamos. (Apsivalymui ir gyvybinėms funkcijoms jų palaikyti reikia dar daugiau). Vaikas tam dar tikrai nėra pasiruošes... jis juk viskam daug jautresnis.
Tačiau keista, kad tai keliama į temą, kuri nieko su badavimu neturi (nuorodoje kalbama būten apie badavimą), sąsaja tik ta, kad praktikantai buvo vegetarai... tačiau vėlgi, čia kalbama apie vitaminą b12.
Anyway, kas dėl pačios vegetariškos mitybos... vaikams.
Mėsa yra stimuliantas. Suaugusiams žmogui rekomenduojama jos vartoti (liesos) 1 kartą per dvi savaites.
Kiaušiniai taip pat nerekomenduojami valgyti vaikams regis iki 7metų.
O pieną siūloma apriboti iki karto per savaitę, taip pat vaikams jo neduoti, kadangi jis neleidžia pasisavinti tam tikrų medžiagų. Taip, kad kas susiję su vegetarizmu ir vaikais, tokia mityba turėtu būti kaip ir normali.

a.t.sielis

Bijau, kad dėl tokių atvejų gali prasidėti "raganų medžioklė", ir mums, vegetarams, apsunks gyvenimas. Gyvename šiuolaikiniuose viduramžiuose, ir šita vakarietiška Europos Sąjungos kultūra gali sumanyti, kad reikia biurokratiniais metodais kištis į žmonių mitybos reikalus. Prasidės neakivaizdūs persekiojimai.

Viskas panašu į feodalizmą (tik dabar tai vadinama korupcija ir oligarchija). Visokios grupės kariauja viena prieš kitą (pvz. farmacininkai prieš žolininkus ir pan.)

Aukštyn