Jusu vizualines vizijos,regejimai,zenklai ir t.t.

Pradėjo Justinas Herbsman, rugsėjo 16, 2012, 22:50:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Citata iš: Pajauta  sausio 12, 2016, 16:13:03O tie tavo balsai vyriški ar moteriški? :D Juokingai čia su ta varna. ;D
Paprastai moteriški, tačiau pvz "засранка" sako vyriškos giminės balsas.

idenmeyou

Įdomus sapnas buvo prieš ankščiau, sapnavau, kad vienas žmogus labai nutolo, jau kitą dieną tas žmogus be jokios priežasties ištiestų pradėjo tolti, kol visai nutolo, galiausiai viską apibendrinus gavosi taip, kad ką sapnavau sapne, tas realiai ir įvyko.

Pajauta

Citata iš: idenmeyou  sausio 15, 2016, 22:46:40Įdomus sapnas buvo prieš ankščiau, sapnavau, kad vienas žmogus labai nutolo, jau kitą dieną tas žmogus be jokios priežasties ištiestų pradėjo tolti, kol visai nutolo, galiausiai viską apibendrinus gavosi taip, kad ką sapnavau sapne, tas realiai ir įvyko.
Man irgi teko panašių sapnų turėti. Neretai atsitiktinai prisimenu, kad sapne patyriau tuos pačius įvykius ir situacijas, kurios vyksta iš tikrųjų.

time

#78
sausio 16, 2016, 02:07:11 Redagavimas: sausio 16, 2016, 03:07:54 by time
Citata iš: Pajauta  sausio 16, 2016, 01:22:31
Citata iš: idenmeyou  sausio 15, 2016, 22:46:40Įdomus sapnas buvo prieš ankščiau, sapnavau, kad vienas žmogus labai nutolo, jau kitą dieną tas žmogus be jokios priežasties ištiestų pradėjo tolti, kol visai nutolo, galiausiai viską apibendrinus gavosi taip, kad ką sapnavau sapne, tas realiai ir įvyko.
Man irgi teko panašių sapnų turėti. Neretai atsitiktinai prisimenu, kad sapne patyriau tuos pačius įvykius ir situacijas, kurios vyksta iš tikrųjų.
Manau kalba eina apie dejavu. Dejavu nera toks jau ir mistiškas dalykas, jo reikšmė atitinka žmogiškus jausmus: tas pats kaip ir pyktis, džiaugsmas, meilė ir pan. tai ir dejavu yra irgi jausmas. Jis reliatyvus tikrovei, tai reiškia, kad tikrovė toliau vyksta, o tuo tarpu jūs matote dejavu t.y jūs matote užsklanda, kuri vyksta per tikrovės laiko ir erdvės vienetą. Visa tai atrodo labai tikroviškai, kad būtu sunku atskirti - kad tai jums matosi kažkokia susimuliuota užsklanda (panašiai kaip filmas). Jis neilgai vyksta, tai nieko blogo nepridaro; niekas negali įtarti kad jūs tuo tarpu matote dejavu, jeigu niekas jūsų nestebi. Praktikoje esu matęs kada žmogus patiria tikrą dejavu - jis tuo tarpu sustingsta ir nejuda kelias sekundes, vėliau ima keistai elgtis: (dairosi į visas puses, pasižiūri į rankas, iškrenta koks nors daiktas iš rankų ir pan.). Pats dejavu formatas išsiskaido į 3 dalis: 1.sapnas, 2.iliuzija, 3.dejavu. Kol sapnas nesiekia iliuzijos jį imanoma kontroliuoti. Jeigu prie kontroliuojamo sapno prikimba iliuzija, vadinasi ateitis bus pakeista, kas labai retas atvėjis. Paprastame dejavu formate, neįmanoma kontroliuoti sapno. Dejavu neįvyksta tada, kai jūs jį gerai prisimenate - toks reiškinys paprastai būna tik sapnas, daugelis painioja jį su tikru dežavu (ištikrųju jūs tik gerai prisimenate sapną). Nežinau žymių mokslininkų iš šių laikų, kurie tirinėtų jo vyksmą ir tiksliai pasakytų kiek jis vyksta ir kas kiek laiko pasireiškia ir nuo ko priklauso, ir ar turi pasekmių per dažnas dežavu regėjimas. Pats laikas pabandyti galų gale ištirti jį ir nebežiūrėti į jį taip mistiškai. Kiti tuo ir naudojasi apsimetinėjant aiškiaregiais. :)

idenmeyou

Man Dejavu pačio nebuvo, tiesiog sapne kas vyko, atsispindėjo ir realiame gyvenime. Pati situacija vykusi sapne, būsena įvyko realiame gyvenime.

time

#80
sausio 16, 2016, 12:54:00 Redagavimas: sausio 16, 2016, 12:56:42 by time
Citata iš: idenmeyou  sausio 16, 2016, 09:28:03Man Dejavu pačio nebuvo, tiesiog sapne kas vyko, atsispindėjo ir realiame gyvenime. Pati situacija vykusi sapne, būsena įvyko realiame gyvenime.
Turiu nuvilti, bet dejavu apima labai plataus rango žmogaus jausmų reiškinių įvairovę, ko prieš tai nepaminėjau. Dejavu gali būti: jausmas(garsas, vaizdas, kvapas, tiesiog jausmas), bet jau čia kaip kam pasitaiko. Gali manyti ir kad tai ne dejavu, bus irgi teisinga.

Pajauta

Žinau, kad čia labai panašu į Dejavu. Patiri jausmą, kad jau kažkada tai buvo anksčiau, tarsi  įvykis kartojasi. Bet kaip paaiškinti tokius dalykus: vieną kartą sapnavau, kad susipažįstu su nauju žmogumi, bendrauju ir pan. Po kelių dienų iš tikrųjų susitikau lygiai tokį patį žmogų. Išvaizda ir elgesys buvo toks kaip sapne.

pi

Visokių "dejavu" yra buvę, ir sapnuose, ir ne. Papasakosiu tik vieną iš ryškiausių ir keisčiausiu būdu sutapusių su aplinkos reakcija.
Pirmą kartą apsilankius Londono "British Museum" senovės (ikiklasikinio periodo) Graikijos salėje trinktelėjo toks "dejavu", kad dabartinės muziejaus sienos dingo, tarsi atsidūriau toje vietovėje, kur tie eksponuojami akmenys (bareljefai, skulptūros) buvo man iki skausmo pažįstamos Šventyklos dalis. Aš juos visus pažinojau ir buvau lietusi daugybę kartų, nes toje Šventykloje buvau šventike ir labai realistiškai prisiminiau būseną, kuri apima tiesioginio bendravimo su Dievu (kuriam per mane klausimus pateikdavo ir gaudavo atsakymus atėję žmonės) metu. Nerealiai gera būsena, kai jautiesi vientisa su viskuo, tarsi nėra jokio vidinio susiskaldymo ir per tave teka Dievo energija, jaučiama kaip beribis džiaugsmas, palaima ir pan.. Tarsi iš sapno pažadino muziejaus salės prižiūrėtoja, priėjusi perspėti, kad prie eksponatų nesiliesčiau, nes pati nepastebėdama to glosčiau tuos akmenis ir bandžiau prie jų glaustis, nuo jų man sklido šiluma.
Juokingiausias efektas pasijautė paskui, kai išėjusi iš muziejaus prisiminiau tą "buvimo tiesioginiame ryšyje su Dievu" būseną tiesiog gatvėje ir staiga, lyg paspaudus kažkokį mygtuką, pasipylė keistos vyrų reakcijos: važiuojantys pro šalį vairuotojai pypino, motociklininkai sulėtindavo greitį ir šaukdavo "You are beautiful", praeiviai vyrai rodė visokius susižavėjimo ženklus, lyg tikrai tuo metu matytų Deivę, o ne džinsuotą "pilką pelytę". Ir dar kurį laiką, kol išsitrynė iš atminties tas ryškus "buvimo tiesioginiame ryšyje su Dievu" prisiminimas, vos prisiminus "British Museum" tai kartodavosi.

time

#83
sausio 16, 2016, 15:35:59 Redagavimas: sausio 17, 2016, 02:07:06 by time
koncepcija panaikinta

Pajauta

Aš taip pat turėjau įvairiausių Dejavu. Sėdžiu prie stalo, kalbamės ir vienas iš šeimos narių pasako kokią netikėtą ar įdomesnę mintį - tuo pat metu mane apima jausmas, kad taip jau yra nutikę, kad mes taip jau sėdėjome, buvo susirinkę tie patys giminaičiai, jie buvo lygiai taip pat apsirengę ir lygiai apie tą patį kalbėjomės, lygiai tokios pačios mintys buvo pasakytos, kambaryje lygiai tokie pat daiktai ir t. t. Ir šitas Dejavu kartais užsitęsia - aš toliau neatsikratau to jausmo kelias valandas, kartais visą vakarą taip jaučiuosi. Taip pat kitas atvejis, kurį kai kurie palaikyti praėjusių gyvenimų prisiminimu: lankiausi pirmą kartą Anglijoje. Apsilankius vienoje bažnyčioje mane aplanko jausmas, kad čia viskas labai pažįstama tarsi anksčiau čia buvau ne kartą. Taip pat būna, kad žiūrinėju kokias nors neaplankytos šalies nuotraukas ir mane aplanko nostalgijos jausmas, kad buvau toje šalyje, tai, kas pavaizduota atrodo labai pažįstama, žmonių veidai ir pastatai, aplinka. Taip pat su sapnais, dieną ką nors veikiant, pavyzdžiui apsirinkinėjant, suprantu, kad sapnavau lygiai tą patį, ką darau šiuo metu, kad pirkau tuos pačius daiktus. Kartais atrodo, kad susapnavau ateitį, nes viskas labai sutampa su tuo, kas buvo sapne - žinau, ką konkretus žmogus tuoj pasakys, kaip toliau vystysis įvykis.  

idenmeyou

Citata iš: time  sausio 16, 2016, 12:54:00Turiu nuvilti, bet dejavu apima labai plataus rango žmogaus jausmų reiškinių įvairovę, ko prieš tai nepaminėjau. Dejavu gali būti: jausmas(garsas, vaizdas, kvapas, tiesiog jausmas), bet jau čia kaip kam pasitaiko. Gali manyti ir kad tai ne dejavu, bus irgi teisinga.
Nieko nenuvylei, tiesiog pasakei informaciją kuri ir taip senai buvo aiški. Bet dejavu fiksuoti reikia tada kai jį išties pajauti, tai momentas kuomet atrodo jog taip yra buvę. Kalbant apie mano sapną tai visiškai kitas dalykas, nes aš realybėje dejavu visiškai nepatyriau, tiesiog sapne matytos situacijos buvo labai panašios su realybe.


time

Citata iš: idenmeyou  sausio 16, 2016, 18:54:32Nieko nenuvylei, tiesiog pasakei informaciją kuri ir taip senai buvo aiški. Bet dejavu fiksuoti reikia tada kai jį išties pajauti, tai momentas kuomet atrodo jog taip yra buvę. Kalbant apie mano sapną tai visiškai kitas dalykas, nes aš realybėje dejavu visiškai nepatyriau, tiesiog sapne matytos situacijos buvo labai panašios su realybe.
Ištikro tu to negalėjai žinoti (nes ta informacija yra modifikuota, ir niekur ji nėra skelbiama, kaip tokia), nebent tau pasireiškė dežavu.
Norėčiau plačiau sužinoti apie tai ką pasakoji, jei galima (gal tai atvirkštinis variantas dejavu ?). :)

Citata iš: Pajauta  sausio 16, 2016, 17:54:41Aš taip pat turėjau įvairiausių Dejavu. Sėdžiu prie stalo, kalbamės ir vienas iš šeimos narių pasako kokią netikėtą ar įdomesnę mintį - tuo pat metu mane apima jausmas, kad taip jau yra nutikę, kad mes taip jau sėdėjome, buvo susirinkę tie patys giminaičiai, jie buvo lygiai taip pat apsirengę ir lygiai apie tą patį kalbėjomės, lygiai tokios pačios mintys buvo pasakytos, kambaryje lygiai tokie pat daiktai ir t. t. Ir šitas Dejavu kartais užsitęsia - aš toliau neatsikratau to jausmo kelias valandas, kartais visą vakarą taip jaučiuosi. Taip pat kitas atvejis, kurį kai kurie palaikyti praėjusių gyvenimų prisiminimu: lankiausi pirmą kartą Anglijoje. Apsilankius vienoje bažnyčioje mane aplanko jausmas, kad čia viskas labai pažįstama tarsi anksčiau čia buvau ne kartą. Taip pat būna, kad žiūrinėju kokias nors neaplankytos šalies nuotraukas ir mane aplanko nostalgijos jausmas, kad buvau toje šalyje, tai, kas pavaizduota atrodo labai pažįstama, žmonių veidai ir pastatai, aplinka. Taip pat su sapnais, dieną ką nors veikiant, pavyzdžiui apsirinkinėjant, suprantu, kad sapnavau lygiai tą patį, ką darau šiuo metu, kad pirkau tuos pačius daiktus. Kartais atrodo, kad susapnavau ateitį, nes viskas labai sutampa su tuo, kas buvo sapne - žinau, ką konkretus žmogus tuoj pasakys, kaip toliau vystysis įvykis. 
Tavo praktika irodo, kad tai tikrai dejavu. Bet aš prisibijau, teigti, kad prie dejavu yra dar vienas reiškinys kaip po to vyksmo priedas (dejavu ištempimas), tačiau dar neištirinėtas. ( Ištęstas dežavu jausmas jau būtu kitas reiškinys - analogiškas dežavu, bet nevisai tai, tai daug galingiau. Paprastas dežavu netrunka ilgai, apie 30 (s) max, tikrai neilgiau. Žmogaus atmintis nėra tokia galinga įsiminti ateities įvykių, jai nesustreikavus. Kam dažnai pasireiškia dejavu, tie pradeda nebekreipti dėmesio, nelaiko ypatybe. Ir aš tikiu kad dejavu egzistuoja, nes man pačiam irgi būna.

idenmeyou

Citata iš: time  sausio 16, 2016, 20:31:44Ištikro tu to negalėjai žinoti (nes ta informacija yra modifikuota, ir niekur ji nėra skelbiama, kaip tokia), nebent tau pasireiškė dežavu.
Norėčiau plačiau sužinoti apie tai ką pasakoji, jei galima (gal tai atvirkštinis variantas dejavu ?). :)

Jei informacija niekur nėra skelbima, įdomu iš kur pas tave tos žinios :)

Esmė mano sapno tokia, kaip pavyzdį duosiu įsivaizduok jog vieną dieną susapnuoji save susipykstant su kokiu žmogumi, o pabudus jau būnant realybėje išties sužinai iš to žmogaus nemalonią tiesą arba su juo susipyksti. Aišku galima išvesti, kad sapnas paveikė psichiką ir automatiškai pats to nenorėdamas su tuo žmogumi susipykai, bet čia negaliotų tas atvejis, nes pabudus po sapno dar kontaktui neužmezgus su tuo žmogumi jau buvo ryšis nutrūkęs.

time

#88
sausio 16, 2016, 23:11:34 Redagavimas: sausio 16, 2016, 23:17:56 by time
Citata iš: idenmeyou  sausio 16, 2016, 21:20:40Jei informacija niekur nėra skelbima, įdomu iš kur pas tave tos žinios
Naudodamasis bendru aiškinimu dejavu reikšmę ribotu paaiškinimu pridėjau savo teorija ir modifikavau jo reikšmę, nes ilgai niekas nebeatranda nieko apie jį, o aš pastebejau daugiau dalyku, nei raso šių laikų dejavu standartinis paaiškinimas. Man norėjosi daugiau sužinot ir tiek, todėl tirinėjau. Pirmą kartą skelbiu čia rezultatus, negali būti, kad kažkas panašiai mąstytu apie tai. Šiame laikotarpyje, kuriame gyveni, nerasi išsamaus paaiškinimo, tai čia būtu proga sužinot.

Citata iš: idenmeyou  sausio 16, 2016, 21:20:40Esmė mano sapno tokia, kaip pavyzdį duosiu įsivaizduok jog vieną dieną susapnuoji save susipykstant su kokiu žmogumi, o pabudus jau būnant realybėje išties sužinai iš to žmogaus nemalonią tiesą arba su juo susipyksti. Aišku galima išvesti, kad sapnas paveikė psichiką ir automatiškai pats to nenorėdamas su tuo žmogumi susipykai, bet čia negaliotų tas atvejis, nes pabudus po sapno dar kontaktui neužmezgus su tuo žmogumi jau buvo ryšis nutrūkęs.
į p.m. parašyk, atsakysiu,

Ar prieš tai nebuvo jokių pykčio motyvų prieš užmiegant, t.y. ar prieš tai nesusipykę buvote?

idenmeyou

Citata iš: time  sausio 16, 2016, 23:11:34į p.m. parašyk, atsakysiu,

Ar prieš tai nebuvo jokių pykčio motyvų prieš užmiegant, t.y. ar prieš tai nesusipykę buvote?

Na tu bandai aiškinti santykiu psichologinius aspektus, kurie čia visai nesusiję. Viskas yra labai paprasta jeigu su žmogumi pradedi jausti tolimą ir miegant pasąmonę pakiša sapną jog su juo susipyksti, o ryte matai, kad žmogus išties nutolęs.

Bet čia yra visai kas kita, apie pyktį su tuo žmogumi ar nutolimą nebuvo tokio nei jausmo, nei minties, čia gautųsi, kad pirmiau tokią įvykių seką susapnuoji, o vėliau panašus scenarijus įvyksta realybėje ir nustembi.

Kitas dalykas tu sakei apie dejavu fenomeną supratai iš savo pamąstymų, bet tai tik savo filosofavimas, tai nėra užtampuota tiesa. Visi turi savo pamąstymų, bet tie pamąstymai remiasi tuo metu sukauptomis žiniomis, man pačiam ne kartą yra buvę kai apie įvairius dalykus mąstau, bet gavus naujų žinių, visas supratimas keičiasi.

Aukštyn