VMĮ ir Seimas Lietuvą bando grąžinti į totalitarinio sekimo laikus

Pradėjo Ezekiel, sausio 02, 2015, 22:58:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Ezekiel

Seime svarstomas įstatymo projektas, kuriame numatyta bankų prievolė Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teikti duomenis apie visų žmonių ir juridinių asmenų sąskaitų apyvartą bei likučius, kelia nerimą ne tik Lietuvos verslo atstovams, bet ir žmogaus teisių gynėjams.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/verslas/finansai/mokesciu-inspekcija-ir-seimas-lietuva-bando-grazinti-i-totalitarinio-sekimo-laikus-662-440342#ixzz3NhRmx88B
Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook




Supera

Priedo dar jau įsigaliojęs Kibernetiniosaugumo įstatymas, pagal kurį interneto tiekėjai privalokaupti info apie tavo naršymą, ir tą info gali pasiekti policija be teismo sprendimo. Kitaip tariant nepatiks kur naršom, kad siunčiamės muziką/filmus arba tiesiog ką rašom forume ir atjungs netą mum net nepranešę. Sakyčiau ne kibernetinio saugumo o piliečių stebėjimo ir sekimo įstatymas.

Marius

Per daug vaikiškai ir naiviai žiūri į viską..Manai tikrai,kažkam idomu,ką tu ten klausai ar siuntiesi?iš kur toks susireikšminimas?nemanai,jog yra sistema,kuri atskiria poteciales grėsmes, nuo paprastų vaikiškų parsisiuntimų..Jei nieko blogo nesiruoši daryti,tai gali būt ramia galva,nieks taves neseks..Aš pvz.esu už tokius istatymus,man nėra ko bijoti ir ko slėpti,todėl tegu stebi mane,kad ir kiaurą para.

TinSoldier

Supera, ten tą įstatymą pakeitė (liberalų dėka).

Nebeliko galimybės be teismo sprendimo už naršymą ar siuntimąsį ar pan. atjunginėt internetą, ar gaut duomenis (o saugodavo interneto tiekėjas visuomet duomenis). Jeigu nehakinsit vyriausybės, ar ten kariuomenės duomenų ir pan. - nekelsit pavojaus kibernetiniam saugumui - tai galit būt ramūs. Niekas jums intero neatjunginės, ir neseks labiau, nei sekė iki šiol.

šamanas

Baisu dabar ką nors apie valstybę rašyt, kad neišjungtu interneto.  :D

Supera

@TinSoldier Rimtai O_O antros Kalėdos xD.

@Marius išskyrus tuos atvejus kai tavo naršymo istorija susideda iš terorizmo ir masinio naikinimo ginklų paieškos, o tada bandyk sėkmingai paaiškint, kad rašaio darbus Univerui, o ne ketini kažką susprogdint.
Plius sakai vaikiškai, nežinau ar pastebėjai bet, dabar net protestuot negalima, daugiaune 4 žmonių grupę gali supakuot policija už "neramumų" kėlimą. Priedo šeip dabar tikras paštas yra žymiai saugesnis nei elektroninis. Informaciją stebi seniai tik pripaišyt ką sunkiau buvo. Manau esi girdėjęs apie NSA skandalą, čia kaip iliustracija. 

idenmeyou

Visiškai nereikalingi įstatymai ir niekam tikusios priemonės. Visi sekimai, kontrolė ir draudimai galioja tiems, kurie neturi pažinčių, pinigų ar valdžios. Paprasti nusikaltėliai yra lengvai mindomi ir apteršiami labiau nei nusikaltę, prisidedant perdėtu teisingumu. Bet tikrieji nusikaltėliai, korupcijos karaliai lieka taip ir nepaliesti, tokių atvejų pilna, net neabejoju, kad jei tik bus rimtas veikėjas, kuris turi žmonių valdžioje, tai apie tokį žmogų jokių įkalčių nerasi, nes jie bus paprasčiausiai arba dingę, arba bus išgalvota kokia sistemos klaida.

Teroras

Heh, idomiai jauciuosi budamas gyvu liudininku per sita laikotarpi kai i musu gyvenimus ateina
"Big brother" :)

Supera

Va, aš irgi kaip tik norėjau sakyt Big Brother. Nieko, patiem galvot nereikės, išlaisvins nuo mąstymo kančių ir nušvies teisingą kelią. Visiška utopija.

Aukštyn