6 dalykai, kurie vagia žmogaus energiją

Pradėjo Iron Tara, sausio 12, 2014, 09:58:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

_Anonimas_

Citata iš: Master  sausio 12, 2014, 10:30:42
televizorius (yra žinoma, kad reklamos/filmai sumontuoti, kad prikaustytų žmogaus dėmesį (Užtenka užsimerkti prieš televizorių. Galima pastebėti kaip dažnai keičiasi kadrai).


Gali paaiškinti plačiau? Na,nes man atrodo savaime suprantama, kad kadrai dažnai keičiasi, nes kitaip mūsų akis juos atskirtų ir pastebėtų ar aš čia ne taip mintį supratau?

Master

Chm... Nesupratau klausimo :D Turbūt todėl, kad mes kalbame apie skirtingus dalykus ;/ Matai, aš kalbu apie kadrus, kurie keičiasi ryškiai. Tarkime rodoma panorama, tada obijektas iš arti, tada iš tolo.... Sunku paaiškinti savais žodžiais. O internete po kolkas nieko apie tai neradau.Tiesiog, režisieriai naudojasi montažu, ne tik tam, kad parodytų daugiau vaizdo :D. Jie sąmoningai nuolat kaitalioja kadrus, net ten kur to visai nereikia. Nes į dažnai besikeičiančius kadrus žmogus reaguoja instinktyviai (priima tai kaip pavojų.), todėl visi blykčiojimai nesąmoningai atkreipia žmogaus dėmesį. Tuo metu kyla stresas, išssikiria adrenalinas, nes žmogus pasiruošęs kažkam netikėtam (tai žmogaus prigimtinis bandymas save apsaugoti). Ilgainiui tai jį ir nualina.

_Anonimas_

Aaa, ne taip tuomet mintį buvau supratęs :)
Bet vis dėlto, čia irgi ginčytinas dalykas. Aš manau, kad gal ir gerai kartais tas adrenalinas mūsų ir taip monotiniškame gyvenime. O ir tai čia, nuo žmogaus labai priklauso, ar tokie efektai yra veiksmigi, nes pvz. mane labai retas filmas gali suintriguoti, net ir su 'krūčiausiais' šviesų blyksniais, fokusavimais ir pan. Ir dažniausiai patys įdomiausi būna tie, kuriuose tie efektai yra naudojami labai subtiliai. Manau,nereiktų tų staigiai beiskeičiančių kadrų įtakos pervertinti. Čia mano nuomonė :)

Calibrae277

Citata iš: _Anonimas_  sausio 13, 2014, 17:51:31
dažniausiai patys įdomiausi būna tie, kuriuose tie efektai yra naudojami labai subtiliai. Manau,nereiktų tų staigiai beiskeičiančių kadrų įtakos pervertinti.

nu joa man asmeniskai idomiausia dokumentika tai ten manau mazai to montazo ir kadru kaitos, bet aisku kievienam savo

Aukštyn