Depresija

Pradėjo Kaduceus, vasario 13, 2013, 20:20:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Depresija nėra apsileidimo liga. Tai liga kuri kyla dėl to kad smegenys nustoja gaminti seratoniną ir kitas panašias medžiagas. Dėl to žmogui dingsta džiaugsmas, norisi mirti, apleidžia jėgos ir t.t.
Sakymas kad tai apsileidimo liga yra elementarus žinių trūkumas apie pačią ligą.

varpainis

Citata iš: Ezekiel  rugsėjo 25, 2013, 15:28:02
Na jau žinoma, kad išsipasakojimas ar išsiverkimas padeda. Dėl to pvz. moteris išliedamos savo nerimą ir emocijas greitai pagyja nuo streso, vyrams priimta slėpti šiuos dalykus todėl ilgai kankinasi, dažnai tenka alkoholiu ir narkotikais slopinti mintis. Nors tokių atveju jiems gali padėti pasitraukimas iš stresinės aplinkos į harmoninga (pvz. gamta, miškas), apmąstant problemas.
Taip pat dažnai kenčiama dėl sugalvotų ir sureiškmintų dalykų todėl reikia kritiškai juos įvertinti. Pvz. fizinis skausmas gali būti mažas, tačiau sutelkus dėmesį jį galima sustiprinti keleriopai.

Butent! Moterims lengviau tas dalykas sekasi. Tiek man, tiek daugumai kitu vyru be butelio degtines sunku kazkam issipasakoti apie problemas. Aisku alkoholiu problemu nepasalinsi, bet kartais uztenka issikalbet  ;)

TinSoldier

http://www.depressionquest.com/

Tekstinis žaidimukas, pervedantis per tai, ką daugmaž išgyvena depresija sergantis žmogus.

.L.U.T.H.O.R.

Nu įdomus toks žaidimas :)

Ezekiel

Depresija dar įtakoja netinkama mityba, vitaminų ir mineralų trūkumas, maitintis reikia reguliariai. Citata:
"Be to, reikia vartoti pakankamai (1,5 - 2 l) skysčių, iš kurių iki 700 ml sudarytų vanduo. Taip pat būtina prisižiūrėti, kad su maistu nuolat gautumėte ir šių medžiagų: Omega-3 riebalų rūgščių, mineralinių elementų, antioksidantinėmis savybėmis pasižyminčių medžiagų"
Šaltinis: http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveikata/tinkama-mityba-vaistas-pries-rudenine-depresija.d?id=59738451#ixzz2g1FhurC3

zalia.arbata

#35
rugsėjo 26, 2013, 20:16:32 Redagavimas: rugsėjo 26, 2013, 20:21:24 by zalia.arbata
Dėl magijos ir depresijos. Ne visi žmonės gali turėti idealistines (nepagrįstas) pažiūras- iš kart išsivysto depresija/ šizofrenija. Čia yra tokia teorija- http://www.personotipai.lt . Realiam gyvenime ji manau gerai pasireiškia, jų forume yra daug to pavyzdžių, kai intuicijos (realybės suvokimo) elementą turintys žmonės tapę religingi ar pan. greitai suserga depresija ar kitom psich. ligom.

Aukštyn