Gyvūnai (zoofilija)

Pradėjo 001, liepos 02, 2014, 18:14:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

001

Noriu užvesti šitą diskusiją paprastu klausimu:
Jeigu mes galime žudyti ir valgyti gyvūnus...
...kodėl mes negalime su jais mylėtis? ::)

.L.U.T.H.O.R.

Važiuok į Suomiją ir mylėkis kiek nori :D

001

Citata iš: Druwis  liepos 02, 2014, 18:20:30
Važiuok į Suomiją ir mylėkis kiek nori :D

Netik Suomijoje, bet ir pora JAV vietų, Rumunijoje, Filipinuose (?), Meksikoje ir Brazilijoje zoofilija yra legali. (http://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia_and_the_law)

Aš mylėtis su gyvūnais tikrai nenoriu ir poreikio neturiu, bet noriu padiskutuoti kodėl taip yra. :)
Gal kas turit kokių idėjų?

.L.U.T.H.O.R.

Etikos klausimas. Jeigu gyvūnas neskirtas mėsai, vadinasi jį saugo gyvūnų teisės :D

001

Citata iš: Druwis  liepos 02, 2014, 18:30:32
Etikos klausimas. Jeigu gyvūnas neskirtas mėsai, vadinasi jį saugo gyvūnų teisės :D

Tai kitose šalyse ir šunys, ir katės valgomos. Apskritai, joks sutvėrimas gyvas (t.y. joks gyvūnas) nėra skirtas mėsai, bet čia atskira tema. Fermos gyvūnai taip pat yra saugomi gyvūnų teisių, yra prižiūrima, kad jie būti laikomi geromis sąlygomis ir žudomi kuo humaniškesniu būdu (elektros šoko ir pnš. dalykų pagalba, kad nejaustų skausmo). Tik į tokius dalykus dažnai pažiūrima pro pirštus, į tai yra įsivėlusi didelė korupcija.

Nesinori nukrypti nuo temos, būtų gerai, kad dar kas atsakytų į mano klausimą. :)

paragraf 78

Na nežinau, užsiimti seksu su savo maistu... Gal ir yra tokių kurie su kiekvienu sumuštiniu pasimyli prieš jį suvalgydami.

001

Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2014, 18:51:58
Na nežinau, užsiimti seksu su savo maistu... Gal ir yra tokių kurie su kiekvienu sumuštiniu pasimyli prieš jį suvalgydami.

Juokas - juokais, o į klausimą niekas rimtai neatsako. :) Kodėl gi taip?
Beje, gyvūnai nėra maistas, o sakai taip, kad tik mane panervintum - pavyko. :D

paragraf 78

#7
liepos 02, 2014, 19:18:37 Redagavimas: liepos 02, 2014, 19:26:06 by paragraf 78
Aš rimtai atsakiau. Su maistu nesimylima. Va pasimylėjai su moterimi, jos nevalgai juk. Net kanibalai turėjo tabu valgyti asmenų su kuriais turėjo seksualinį kontaktą mėsą.
O gyvūnai deja yra maistas, vakar kaip tik valgiau vieno iš jų mėsą.

Aš suprantu, kai esi paauglys jautiesi pats protingiausias, visi per tai praėjome, bet kartais žinok verta paklausyti ir to ką sako vyresni žmonės

Master

Nu tarkime... "Mylėti" savo maistą kartais natūralu.. Juodoji našlė, maldininkė taip daro :)

paragraf 78

Citata iš: Master  liepos 02, 2014, 19:25:13
Nu tarkime... "Mylėti" savo maistą kartais natūralu.. Juodoji našlė, maldininkė taip daro :)


O tu savo būsimam vyrui irgi nukasi galvą po to kai jis tau vaiką užstatys? :)

001

Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2014, 19:18:37
Aš rimtai atsakiau. Su maistu nesimylima. Va pasimylėjai su moterimi, jos nevalgai juk. Net kanibalai turėjo tabu valgyti asmenų su kuriais turėjo seksualinį kontaktą mėsą.
O gyvūnai deja yra maistas, vakar kaip tik valgiau vieno iš jų mėsą.


56 bilijonai fermos gyvūnų yra nužudomi žmogaus, t.y. 3 tūkstančiai kiekvieną sekundę visokio tipo skerdyklose. Turbūt nė vienas žmogus, kuris tokius siaubingus dalykus pateisina nesupranta, jog gyvūnai nėra tiesiog paprasti maisto produktai. Jie jaučia, mąsto, jie nori mėgautis savo gyvenimu taip pat, kaip tu nori mėgautis savuoju. Jie nėra maisto resursai, jie yra individualios jautrios būtybės kurių gyvenimus turime gerbti ir tausoti. Karvės yra nužudomos tais pačiais metais, kuriais gimė, nors paprastai išgyvena iki 25 metų ar daugiau. Kiaulės yra protingos ir mėgaujasi savo gyvenimu, jeigu joms duodamas šansas tai padaryti - jos kaitinasi saulėje, tyrinėja savo aplinką. Gyvūnai, kurie yra naudojami mėsai gimsta tokiose skerdyklose, ten praleidžia visą savo gyvenimą ypač žiauriomis sąlygomis kol galiausiai yra nužudomi dėl tavęs, be teisės į pasaulį, laukus.
GYVŪNAI NĖRA MAISTAS. Jeigu nežadi to pagaliau suprasti, labai prašau tavęs išeiti ir nedalyvauti diskusijose apie tai, nes nors ir pasakei, kad aš "aukščiau savo nosies nematau", "ardausi kaip pienburnis" ir nemoku gražiai diskutuoti - tu net nesuvoki kaip kvailai elgiesi lysdamas į tokias diskusijas kurioms (atleisk) neturi kompetencijos ir net nesupranti elementarių dalykų, kurių net nesistengi suprasti ir įsigilinti. Aš bent jau bandau pasižiūrėti į visą tai iš kitos pusės, bet man tai nėra suprantama, nes tai yra nehumaniška ir tikrai nenatūralu, todėl aš diskutuoju, jeigu būčiau 100% nusistatęs savo linkme neklausydamas kitų - tokių temų nekurčiau ir jose nedalyvaučiau. Beje, jeigu pats susimedžiosi laukuose kokį žvėrį - prašom, aš visom keturiom už tai - natūralu yra mirti silpnesniam, kuris turėjo teisę į savo gyvenimą, nors vistiek nesuprantu gyvūnų mėsą valgančių žmonių.

TinSoldier

Citata iš: 001  liepos 02, 2014, 18:14:20
...kodėl mes negalime su jais mylėtis? ::)


Todėl, kad nėra biologinio poreikio ir potraukio? Nemanai, kad tai viena iš priežasčių? Skirtingai nuo mėsos valgymo, kam įprastai yra biologinis potraukis. (Kad ir kaip kai kurie veganai, desperatiškai bandydami sustiprinti savo pozicijas, manytų kitaip.)

Ir taip, yra nukrypimų: žmonių, kurie jaučia biologinį potraukį mylėtis su gyvūnais. Arba kurie tiesiog fiziškai neperneša mėsos valgymo. Jie ir nevalgo, kurie negali. Jie ir mylisi su tais gyvūnais, kurie jaučia trauką.

Ar tai bus socialiai priimtina, ar taip elgdamasis žmogus taps deviantu, ar bus mažuma, ar bus dauguma, - priklauso nuo kultūrinių ir socialinių normų. Kaip ir viskas kitas mūsų pasaulyje. Kaip kažkas minėjo, kai kuriose šalyse ir į tą zoofiliją žvelgiama liberaliau.

Tad klausimas "kodėl mes negalime su gyvūnais mylėtis", - beprasmis. Nes yra žmonių, kurie mylisi. Viskas priklauso nuo biologinių poreikių ("normalių" ar "nenormalių") ir socialinių/kultūrinių normų.

paragraf 78

@001 primenu, kad tema vadinasi Gyvūnai (zoofilija), tad prašau nedaryti eilinio offtopiko apie vegetarizmą. Apie gyvūnus ir jų vartojimą maistui prašau diskutuoti atitinkamoje temoje.

001

Norėjau, kad į klausimą pažvelgtumėte kiek kitokiu kampu.
Kodėl mes pateisiname gyvūnų žudymą ir valgymą, bet teisiame žmones, kurie su gyvūnais lytiškai santykiauja? Kai kurie žmonės sako todėl, kad gyvūnai negali duoti leidimo, bet jie taip pat negali duoti leidimo juos nužudyti? O aš gi nebūtinai turiu jausti lytinį potraukį gyvūnui, kad su juo mylėčiausi. Kam tada tos visos pripučiamos lėlės ir žaislai? Juk gali ir nejausti lytinio potraukio lėlei, taip pat kaip moteris nejaučia lytinio potraukio vibratoriui. ::) Tačiau vistiek įvairaus tipo sekso prekės parduodamos, nes mes turime vaizduotę ir galime įsivaizduoti vietoj lėlės - merginą, kurios niekada neturėsi. Kodėl negaliu vietoj katės įsivaizduoti irgi kokio žmogaus? Uoj, fuj, palauk, gi nenatūralu ir apskritai, koks čia per iškrypimas? Tai mielas drauge, kodėl tada mes valgome mėsą? Nejaugi čia ne iškrypimas šlykštus? Nes mano manymu tai būtent ir yra šlykštus iškrypimas.

@paragraf 78 tema gali vadintis vienaip, bet pagrindiniame poste parašiau klausimą kodėl valgome ir žudome ir tai pateisiname, o sekso su gyvūnais - nepateisiname? Ir taip aišku, kad turėjau omenyje vegetarizmą. Gal tiesiog ne taip supratai... Jeigu nori, galiu temą paredaguoti į tikslesnę. ;)

paragraf 78

Jei keli klausimą kodėl gyvūno valgymas priimtinas, tada neužkirsk kelio diskusijai nukirsdamas, jog gyvūnas ne maistas. Nes jei ne maistas, tada diskusija toliau tampa beprasmė. Jei maistas (ką ir suponuoja tavo užduota tema) tada galima diskutuoti toliau.

Aukštyn