Vairuotojo teises..

Pradėjo 2Pacas, rugpjūčio 27, 2013, 09:15:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

lt133

Tai išlaikei egzaminą?  :)

Ezekiel

Tai gal kas žinote kur Vilniuje galima rasti pigiausią vairavimo mokykla, nors kiek skaičiau kitur jos maždaug vienodos? Nors kaimuose būna pigiau nei didmiesčiuose.

lt133

Nežn, bet rekomenduoju Jasučio mokyklą vln.

Benamis

Nezinau kaip del kainu, bet kokybes atzvilgiu rekomenduociau: http://www.bialomokykla.lt/ - pats baigiau sia mokykla, draugai baige, o mama jaunysteje pas pati Bialo mokesi :)

JZZ

Kaina daug kur daugmaž vienoda: brangesnė mokykla dažnai stengiasi pateisinti savo vardą ir imamus pinigus, o pabaigus pigesnę mokyklą gali prireikti papildomų pravažiavimų su geru instruktorium ir dėl to galutinė kaina tampa prilygstanti brangesnės mokyklos kainai. Norint pagilinti įgūdžius, reikia papildomai pavažinėti: su giminėmis arba pasisamdžius instruktorių. Pavažinėti kartu su giminaičiu paprastai būna pigiau (neigu ne išvis nemokamai), tačiau giminaitis gali neatsižvelgti, kad vyksta mokymo ir mokymosi procesas, dėl to pernelyg emocionaliai ar perdėtai gali sureaguoti į padaromas klaidas; be to, mokantis pas giminaitį yra rizika išmokti ką nors neteisingo, tačiau kas giinaičiui atrodo teisinga, bei perimti žalingą filosofiją, idealus ar motoriką. Važinėjant su instruktoriu yra geras ženklas jei mokinys pajaučia padarytą progresą ir pastebi, kad po pravažiavimo patobulėjo; taip pat instruktorius privalo išmanyti savo darbą ir kritiką reikšti ramiai, konstruktyviai ir argumentuotai. Nepatinkantį instruktorių reiktų pakeisti kitu tos mokyklos instruktoriumi, nes to neįvykdžius yra rizika išmokti korsą neoptimaliai ir susikirsti per egzaminą. Instruktoriaus mažą kokybę rodo nuo jo pas kitus instruktorius pereinančių drąsių mokinių skaičius bei pas jį pravažiavimus atlikusių nedrąsių mokinių susikirtimo per egzaminus skaičius.


Ezekiel

Ačių už rekomendacijas, atsižvelgsių į jas. Dar galima savarankiškai mokytis teorijos tada lieka tik mokama praktinė dalis ir popierizmas.

2Pacas

#21
spalio 23, 2013, 07:45:55 Redagavimas: spalio 23, 2013, 07:48:45 by 2Pacas
Citata iš: lt133  spalio 21, 2013, 00:22:14
Tai išlaikei egzaminą?  :)
Taip.Nera sunku :) Mano ta mokykla turi facebooke savo programele testu tai gali sau namie sprest kiek nori.Zodziu viskas atvirkciai gavosi pries laikydamas galvojau kad vairuot bus lengviau o taisykles sunkiau, savo nuomone pakeitciau vos atsisedes ir pabandes pavaziuot pirma kart su instruktorium aikstelei :D na bet nko ir sita jau pramokau mieste db jau normaliai vazineju nu buna kad ir uzpjaunu dar bet viskas su laiku su laiku.. :D

ingasaln

Kas laikosi teoriją tai rekomenduoju http://www.kettestai.lt/ man tai super padėjo :)

omcikas

Citata iš: varpainis  rugpjūčio 31, 2013, 02:02:59
Nera ten ka isivaizduoti. Kelio zenklus ismokti ir keleta elementariu taisykliu nera sudetinga. Jei nesugebama ismokti keliu taisykliu tai apie vairavima manau net kalbos negali but.

Nežinau keistas man tavo pasakymas .. pats seniai teises turi ? ten tikrai ne keletas taisyklių, yra ten ką atsimint.. net tiem kelių vilkam, kurie seniai vairuoja jei duotum paskaityt KET pora kartų ir po dienos pasodintum sprest teorijos garantija bent puse neišlaikytu egzamino. Pora kart paskaityt  KET užtektu nebent tam kuris turi anomaliai fenomenalia atminti..

varpainis

Nesenai, pries metus tik klevo lapa nusiemiau. Mintinai iskalti ten nedaug tereikia, uztenka suprasti. O tie kas nesugeba is pirmo karto islaikyti teorijos yra idiotai arba visiskai nieko nesimoke. Ir taip jau ten 6 klaidas leidzia padaryti, taip kad ten sunku neislaikyti to egzamino :D

TinSoldier

Citata iš: varpainis  lapkričio 21, 2013, 23:50:39
Nesenai, pries metus tik klevo lapa nusiemiau. Mintinai iskalti ten nedaug tereikia, uztenka suprasti. O tie kas nesugeba is pirmo karto islaikyti teorijos yra idiotai arba visiskai nieko nesimoke. Ir taip jau ten 6 klaidas leidzia padaryti, taip kad ten sunku neislaikyti to egzamino :D


Aš tai manau, kad tikrai daug reikia mintinai iškalti.
Kad galėtum vairuoti (kalbu apie taisykles, o ne patį vairavimą) - taip, tereikia suprasti kelias pagrindines taisykles, žinoti pagrindinius ženklus ir turėti biški sveikos nuovokos.

Bet ten visokius

Citata200 - Ant vaikų (iki 16 metų) grupes vežančio autobuso priekio ir galo turi būti pritaisyti skiriamieji ženklai, numatyti šių taisyklių 4 priede. Vaikus vežančio autobuso (išskyrus mokyklinius autobusus), kuriame įrengta daugiau kaip 16 sėdimųjų vietų (neskaitant vairuotojo), salone turi būti ne mažiau kaip du suaugę (ne jaunesni kaip 21 metų) palydovai, o jeigu autobuse įrengta mažiau sėdimųjų vietų - vienas suaugęs palydovas, ne jaunesnis kaip 21 metų.


Tai jau reikia kalti. Autobuso nevairuoju, koks man skirtumas, ką ten veža, ir kiek suaugusiųjų sėdi.

Ar ten ką konkrečiai žymi toks vertikalus ženklinimas:


Nu, koks man skirtumas vairuojant? Matau, atitvaras nuo griovio, tai ir nevažiuoju kiauriai per jį.

Visokius ten skirtingus ženklinimus, kai kiek konkrečiai krovinys išsikišęs ir pan., - na, tikrai reikia iškalti, o ne suprasti.

Kai jau po visko esi, tikrai neatrodo labai sunku. Bet, kai pirmą kartą atsiverti tą KET, ir vienu metu užgriūna tiek straipsnių su visokiom makalynėm, skirtingais besipainiojančiais skaičiukais ir pan., - tikrai nėra taip lengva.. Manau.

Bent jau pats laikydamas tikrai nemaniau, kad yra labai lengva, nors ir iš pirmo karto išlaikiau be klaidų (ar su 1 klaida, nepamenu)


varpainis

Kad islaikyciau uzteko tiek kiek sprendziaus vairavimo mokykloje tu bilietu ir dar karta pries regitra knygute perverciau. Jei tiek nesugebi ismokti tai vairavimas ne tau. Ir taip pili keliai ziopliu.

Domas

Citata iš: varpainis  lapkričio 22, 2013, 00:18:03
Kad islaikyciau uzteko tiek kiek sprendziaus vairavimo mokykloje tu bilietu ir dar karta pries regitra knygute perverciau. Jei tiek nesugebi ismokti tai vairavimas ne tau. Ir taip pili keliai ziopliu.

Tik jau susimildamas ne tau spręst, kas gali vairuot kas ne...

varpainis

Nu nu, labai malonu kai tie is 5 karto islaike teorija ir is 7 praktini vaziavima isrieda i miesta. Kai antra juosta velkasi ant 50, kai rikiuojasi tiesiai i tavo dureles, kai neparode posukio kerta per stabdzius, kai islenda is posukio pries tave taip, kad pats turi mint per stabdi, dar va smagu kai aiksteleje urodas koks isiparkuoja i tave stovinti..

lt133

Visur yra žmonės :)

Aukštyn