Kanapes

Pradėjo 2Pacas, gegužės 28, 2013, 18:26:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

Seimas ketvirtadienį Lietuvoje legalizavo pluoštines kanapes. Jas bus leidžiama auginti, perdirbti, importuoti ir eksportuoti.

Pluoštinių kanapių įstatymu nustatyti pluoštinių kanapių auginimo priežiūros ir įvežamų kanapių sėklų, skirtų ir neskirtų sėjai, licencijavimo reikalavimai, licencijų išdavimo, galiojimo stabdymo ar panaikinimo tvarka. Įstatymu įtvirtinta ir pluoštinių kanapių sėklų, neskirtų sėjai, patvirtintųjų importuotojų pripažinimo tvarka; nustatytos institucijos, atsakingos už pluoštinių kanapių auginimo ir importo licencijavimo priežiūrą.

Pluoštinių kanapių augintojai įpareigoti iki kiekvienų metų balandžio 1 d. deklaruoti auginamų kanapių laukus, o per 3 dienas nuo augalų žydėjimo pradžios informuoti Valstybinę augalininkystės tarnybą. Pluoštinių kanapių ir kanapių sėklų importo į Lietuvos Respublikos teritoriją licencijų išdavimo funkciją, vykdys Nacionalinė mokėjimo agentūra.

Įstatymas priimtas už balsavus 66, prieš -, susilaikius 22 Seimo nariams.

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo pataisomis pakeistas šio įstatymo 1 straipsnis, nurodant, kad šis įstatymas nebus taikomas kanapėms, kultivuojamoms vien tik pramoniniams tikslams (pluoštui ir sėkloms) arba sodininkystei ir reglamentuojamoms Pluoštinių kanapių įstatymu.

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo pataisos priimtos už balsavus 67, prieš - 13 ir 26 Seimo nariams susilaikius.



Marius

Ir?....bėgsi ukininkaut ir pluoštines kanapes auginsi?

2Pacas


ponaitis

Jis nori pasidalint,ir kaip kai kurie laukia kad gal,netyčia,tapsim kaip Olandija  :)

varpainis

Patikek, atsiras kas augins, o ir naudos is pluostiniu kanapiu nemazai. Praeis dar keletas metu, gal valdzia susivoks ir dekriminalizuoti kanapes

.L.U.T.H.O.R.

Tikrai kanapės praktiškai net daug geriau nei linai. Pluoštas daug geresnis. Tik reiktų pertvarkyt senus linų perdirbimo fabrikus, kad būtų galima perdirbt kanapes. O Lietuvoj kiek girdėjau labai geras klimatas kanapėms auginti, bene geriausia vieta visoje Europoje :D jeigu užsiimtų ūkininkai tai būtų labai šaunu.

la.benas

O šitas irgi rūko? Ar tik virves pina?

.L.U.T.H.O.R.

Jas rūkyt, tas pats kas šieną :D Bet gali rūkyt jei nori :D Gal pina ir virves, bet tikrai, ne tik jas.

varpainis

Galima rukyti jas, bet efekto jokio nebus, nes pluostinese kanapese THC kiekis ribojamas iki 0.2 procento.

TinSoldier

Citata iš: la.benas  gegužės 28, 2013, 20:43:02
O šitas irgi rūko? Ar tik virves pina?


Iš pluoštinių kanapių galima pagaminti daugiau, nei 50.000 įvairių produktų. Nuo vaistų, iki baldų. Nuo drabužių, iki popieriaus. Nuo maisto iki biomasės. Žodžiu, naudingas, labai labai naudingas augalas :)

Ezekiel

Citata iš: Šešėlis  gegužės 28, 2013, 19:28:27
Tikrai kanapės praktiškai net daug geriau nei linai. Pluoštas daug geresnis. Tik reiktų pertvarkyt senus linų perdirbimo fabrikus, kad būtų galima perdirbt kanapes. O Lietuvoj kiek girdėjau labai geras klimatas kanapėms auginti, bene geriausia vieta visoje Europoje :D jeigu užsiimtų ūkininkai tai būtų labai šaunu.

Taip kanapėms nereikia pesticidų, kitaip nei linams. Pagaliau kažkoks progresas. Tačiau, o kodėl nelegalizavus ir medicininės kanapės. Galu gale reikėtų įteisinti visas kanapes ir svaiginimuisi, nes Lietuvoje didžiausią problema yra alkoholio vartojimas, o ne kitų narkotikų.

Kiek girdėjau buvo bijoma įteisinti net pluoštines kanapes tai argumentuojant tuom, kad galima užmaskuoti turinčias daug THC.

.L.U.T.H.O.R.

Įdomu ar skiriasi kuo nors pluoštinės nuo tų medicininių ar kurios ten turi THC. Kas jeigu aš pasėsiu jų vidurį savo 5 hektarų lauko? :D

Skunk

Pagaliau... pradžia jau yra. Telieka jas pilnai legalizuoti ir Lietuvos ekonomika išeis į pliusą!  :D

D.W. I know

jaučiu, atsiras nemažai norinčiųjų jas auginti ar tiesiog pasėdėti jū lauke :D
o tada parūkyt xdd
daug kam atsiras proga pasipelnytt :-*

Ezekiel

Panašų, kad ir 15min.lt portalas yra atviras narkotikų dekriminalizavimo idėjai ir Richardas Bransonas kritikuoja narkotikų karą bei jų vartotojų uždarimą į kalėjimus.
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/richardas-bransonas-narkotiku-vartojima-privaloma-dekriminalizuoti-56-344392?pst=1


Aukštyn