Alkoholis visuomenei kelia didesnę grėsmę nei heroinas

Pradėjo Benamis, sausio 09, 2013, 21:19:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Alkoholis Didžiosios Britanijos visuomenei kelia didesnę grėsmę negu kai kurie labiausiai paplitę narkotikai, nurodoma studijoje, kuriai vadovavo buvęs vyriausybės patarėjas kovos su narkotikais klausimais Davidas Nuttas.

Ataskaitoje, kurios ištraukas pirmadienį paskelbė dienraštis "The Guardian", D.Nuttas ir nepriklausomo narkotikų mokslinio tyrimo komiteto ekspertai teigia, kad alkoholis žmogaus organizmui gali padaryti didesnę žalą nei heroinas arba kokainas.

Šios studijos autoriai Didžiojoje Britanijoje vartojamus kvaišalus suskirstė į devynias kategorijas - pavyzdžiui, išskirtos medžiagos, sukeliančios mirtį, pažeidžiančios mąstymo gebėjimus arba griaunančios ryšius su visuomene ir artimaisiais. Taip pat išskirtos septynios "žalingumo kategorijos".

Pačią didžiausią žalą sukeliančias medžiagas mokslininkai įvertino 100, o mažiausią - nuliu balų.

Tyrimo išvadose sakoma, kad kenksmingiausia medžiaga pripažintas alkoholis, įvertintas 72 balais. Antroje vietoje liko heroinas (55 balai), o trečioje - menkai išgryninta kokaino atmaina "krekas" (54 balai).

Zebra.lt / BNS

rutulys

Tikrai musulmonai protingi žmonės, kad draudžia vartoti alkoholį savo žmonėms.

Benamis

Na as tai truputeli sita informacija abejoju... Alkoholis kelia didesne gresme nei kokainas? Sutikciau, kad geriau marihuana nei butelis degtines, taciau kokainas/heroinas? :o Kazkaip keistai man skambejo sita naujiena...

Markamis

Senoka info, bet pilnai pritariu. Turiu gyvų pavyzdžių. Be to Alkoholis yra daug pavojingesnis, nes jis daug lengviau prieinamas visai visuomenei.

Iron Tara

O kaip dėl priklausomybės? Kiek žinau, prie narkotikų lengviau priprantama nei prie alkoholio.

Che-kuolis

nežinau, ar lengviau, bet prie alkoholio yra ganėtinai lengvai priprantama. Ir nekalbu apie sunkius alkoholizmo atvejus, tiesiog, kasdienis išgėrinėjimas, tarkim alaus prie teliko. Ir kai planuoji poilsį ar savaitgalį, planuose būtinai bus alus. Čia ne moralas, jei ką, pats nesu abstinentas, tik pastebėjimas.
O dėl tyrimo, na, jeigu žiūrėjo grynai į fiziologinę žalą, gal ir tiesa. Alkoholis veikia tiek kepenis, tiek smegenis ir ką ten, jei yra sveikuolių, jie jums papasakos, heroino pagrindinė blogybė yra pati priklausomybė (aišku be visokių rizikų užsikrėsti ŽIV, venų ligų ir pan). Bet priklausomybė kaipo pati fizinės žalos kūnui lyg ir nedaro (plg. priklausomybė nuo lošimo). Tokiu atveju, išvados gali būti teisybė.   

Asasinas

Negeriu alaus. :)

Markamis

Toksrealuspavyzdys kaip lengvai priprantama prie alkoholio:
Kažkada, būdami maži įvairių "chronių" prašydavom, kad nupirktų parūkyt. Na ir vistiek apie juos kažką sužinai po kiek laiko. Tai vienas iš mums pirkusių prieš pusantrų metų mirė nuo kepenų cirozės, buvo dailininkas, piešė paprastai, bet gan gražiai. O kaip jis prasigėrė? Vakarais, kai dar turėjo šeimą, mėgdavo išgerti po buteliuką alaus. Vėliau po pūslę. Po to degtinytė. Išsiskyrė su visa šeima. Prasidėjo rašalas, odekolonas ir pan.

Principe tai aišku yra ir žmogaus valia, bet ir lengvas alkoholio prieinamumas.

Taipogi čia alkoholis, pagal temą, kelią didesnę grėsmę VISUOMENEI, kaip visumai, o ne pavieniams žmonėms.

snofru

Citata iš: Markamis  sausio 11, 2013, 17:33:17Principe tai aišku yra ir žmogaus valia, bet ir lengvas alkoholio prieinamumas.
sausi įstatymai naudos irgi neduoda.

Markamis

Taip, nes žmonės prie jo lengvai pripratę, o sauso įstatymo įvedimas ir toks pripratimas sąlygoja mafijų atsiradimus.

Vytautas

Neturiu absoliučiai jokio žalingo įpročio ir nesuprantu kam to reikia. Visai puiku gyventi ir be visokių nesąmonių

TinSoldier

„There's only two types of people who are against drugs: the people who have never done drugs and the people who really sucked at doing drugs." - Doug Stanhope.

Ezekiel

#12
kovo 01, 2013, 22:13:22 Redagavimas: kovo 01, 2013, 22:18:26 by Ezekiel
Alkoholis yra pats žalingiausias ir legalus narkotikas. David Nutt teisingai nustatė, kad alkoholis net pavojingensis už heroiną, nes tai tik allkoholio išskirtinė sąvybė sukelti brutualų smurtą. Pagrindinė žala kyla ne vartotojui, bet aplinkiniams nuo jo agresyvaus ir būko elgesio. Pasižiūrėkite naujienas ir kriminaline statistika - ten kur nusikaltimai daugiausiai būna ir girtuokliai. Tik ir eina pranešimai kaip girti ką nors papjauna, primuša moteris ir vaikus, padaro avarijas ir patenka į nelaimes.
Alkoholis atbūkina tautą ir griauna genofondą. Matyt valdžia dėl to jį taip ir skatina vartoti ir net neketina uždrausti. Kalbant apie heroiną tai jis bent jau turi pritaikymą medicinai, o grynas tiek pat pavojingas kaip cukrus. Jį vartojantis narkomanai iš tikrųjų miršta nuo užkrėstų švirštų ir infekcijos.
Ne visi narkotikai buvo uždrausti. Alkoholis, cigaretės, cukrus ir kava buvo palikti nors ir klasifikuojami kaip narkotinės medžiagos sukeliančios priklausomybę ir didelę žala sveikatai. Kas nevartoja šių produktų. Be kavos žmonės net negali sunkiai dirbti ir pakelti stresą, įrodyta kad padaro žmones lengviau manipuliuojamus, todėl kavos kultūra skatinama.
Tabakas yra numeris vienas žudikas sukeliantis vėžį. Cukrus sukelia priklausomybe tokia kaip nuo kokaino ir daugybe ligų, sukelia net agresija ir kitus psichinius sutrikimus.
Tai dabar seimunė Vincė užsipuola saldainius dėl kanapių sėklų, kuriuose mirtiniausias narkotikas yra cukrus. Tą narkotikų kontrolė yra didelis absurdas. Geriau legalizuoja tas kanapes, nes alkoholizmas pribaiginėja Lietuvą.
Portugalija geras pavyzdys, ten kai legalizavo visus narkotikus jų vartojimas tapo mažiausių Europoje.

Nieksas

Ko čia dabar diskutuojat , taip ar anaip niekas nieko nedarys , nes čia isisenėjusi problema jau.  :(

Iron Tara

Todėl ir įsisenėjo, nes nieko nedarė ir nedaro. O padiskutuot visada įdomu.

Aukštyn