Kaip turi atrodyti tobula reiligija ?

Pradėjo Linas Esu, birželio 19, 2017, 23:59:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

Tai kad visada atsiras tokiu kurie smurtu bandys itvirtinti savo ''tikraja'' religija, su religijom yra beprasmiska, jau 21 amzius, metas tapti samoningesniems ir suvokti, kad yra Kurejas ir jis su zmoniu sukurtom religijom neturi nieko bendro.

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  birželio 23, 2017, 15:12:47Tai kad visada atsiras tokiu kurie smurtu bandys itvirtinti savo ''tikraja'' religija, su religijom yra beprasmiska, jau 21 amzius, metas tapti samoningesniems ir suvokti, kad yra Kurejas ir jis su zmoniu sukurtom religijom neturi nieko bendro.
Jeigu toks dalykas kaip kūrėjas apskritai egzistuoja...
Kažin ar sulauks žmonija tos dienos kada niekas netikės į aukščiausią būtybę ir religijos išnyks . Geriausiu atveju sumažės tikinčiujų daugiau išsivysčiusiose šalyse , bet ten kur klesti skurdas , nepriteklius , visada bus " dievo " sekėjų . Beje krikčšionybėje , islame tai tarsi paveldas iš kartos į kartą , panašiai kaip perduodamos tradicijos tas pats principas . Į bažnyčią pirmą kartą savo noru retas , kuris apsilanko . O ir mirties bausmės palikus islamą , proislamo valstybėse niekaip nesumažins tikinčiujų skaičiaus .

mcgyver

Nu tebunie ir be Kurejo svarbu, kad religijos isnyktu. Japonija puikus pavyzdys.

a.t.sielis

Ar gali puodas neigti puodžių? :) Kaip jūs paneigsite Kūrėjo egzistavimą?

mcgyver

Apie kuri kureja sneki? Inuizmo, islamo ar krikscionybes?

a.t.sielis

Apie tą Kūrėją, kuris sukūrė pasaulį. Ar pasaulis pats iš nieko atsirado?

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  birželio 23, 2017, 15:35:07Nu tebunie ir be Kurejo svarbu, kad religijos isnyktu. Japonija puikus pavyzdys.
Taip nutiko todėl , kad per amžius Japonija neįisileido svetimšalių , uždara kultūra tas pats yra ir šiai dienai . Niekas dėl religinių pažiūrų jų neskerdė ir dėl mokslo nedegino ant laužo . Plius labai gera geografinė padėtis , sunkiai pasiekiama ir užkariaujama valstybė visada buvo . Yra visiškai neaišku kiek tų tikinčių , nes pas juos nėra oficialaus surašymo pagal religijas .

mcgyver

Citata iš: a.t.sielis  birželio 23, 2017, 15:55:18Apie tą Kūrėją, kuris sukūrė pasaulį. Ar pasaulis pats iš nieko atsirado?
Musulmonas tau pasakytu, kad alachas o ne krisna sukure pasauli.

vytra

#23
birželio 23, 2017, 16:08:17 Redagavimas: birželio 23, 2017, 16:10:14 by vytra
Citata iš: mcgyver  birželio 23, 2017, 16:04:47Musulmonas tau pasakytu, kad alachas o ne krisna sukure pasauli.
- jei būtum bent pradinę baigęs, tai žinotum, kad vardo keitimas nekeičia esmės. "alach" arabų kalboje reiškia "dievas", kaip ir pas indusus "krišna". :(

Citata iš: Owldies666  birželio 22, 2017, 19:15:04Krikščionybė kaip tik turi mažiau sąsajų su budizmu ar hinduizmu
- krikščionybė perėmė krikštą iš induizmo, ten ir šiandien krikštija kūdikius vandeniu Gange. Iš budizmo krikščionybė perėmė moksliškumą ir todėl smerkia debilų prietarus net iki mirties bausmės.

Citatao va islamas pagal savo idealogiją, dogmas yra beveik lygus krikščionybei.
- islamas yra kiles iš judaizmo, o krikščionybė iš judaizmo neigimo.

p.s.
.. bet va Lietuva yra puolama, norint Lietuvius pavaizduoti debilais pasaulio akyse, Rumsiškėse apsireiškė apmokėti šarlatanai ir kliedi apie Perkūną, net nesuprasdami, kad Perkūnas nebuvo žaibas ar griaustinis!


:(

a.t.sielis

Sukūrė tas, kas sukūrė, nėra ką ginčyti. Kam svarbu, ką šneka fanatikai? Esmė tokia, kad Kūrėjas egzistuoja, o kokiu vardu jį vieni ar kiti pažįsta - tai jau kita kalba.

mcgyver

Vytra as zinau kad alachas reiskia Dievas ir kas net 12 klasiu baige nezino to.
Sieli religija yra skaldymas, jei zmones butu samoningi jie atissakytu religijos pasiimdami is jos reikalinga isminti ir jas pamirstu ir taptu samoningesni. Jiddu Krishnamurti yra pasakes religion is violance.

elteide

Citata iš: a.t.sielis  birželio 23, 2017, 14:40:48paragraf78, no problem :D

Dievo savybės natūraliai sužavi gyvas esybes. Tai kaip planetų sukimasis apie Saulę, yra gravitacija ir jos sukasi.
kodel nesuzaveta tokia daugybe zmoniu? ..pvz mcgyver , Linas esu ir kt is cia irgi nesuzaveti  :)

Skeletonas

Citata iš: mcgyver  birželio 23, 2017, 14:53:45Isvis reikia atsisakyti visu religiju, religijos skaldo zmones.
Religijų atikratymas žmonių nesujugs.

mcgyver

Bent sumazins priespriesa del religiju.
O beto kaip manai kas zmones suvienitu?

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  birželio 23, 2017, 16:48:00Religijų atikratymas žmonių nesujugs.
Žinoma nesujungs , visada bus ir kitų priežasčių koneveikti moterišką lytį , būti homofobais , žudyti kitų įsitikinimų žmones ir t.t. Krikčšionybė nebėra tokia laukinė kaip anskčiau bet vis dar turi juokingų dogmų , kurios tikrai smerkia tam tikrus individus . O islamas vis dar gyvena viduramžiuose , kai kur dar blogiau . Jau nėra kalbos apie šamanus, raganystę ir panašias nesąmones , kurios dedasi daugelyje Afrikos valstybių . Religija apjungia tik tų pačių pažiūrų , kultūrų žmones . Visada liksite svetimas , jeigu tikėsite " kitą dievą " , nors ne visi garsiai kalbės apie tai .

Aukštyn