Ar Dievas sukūrė blogį?

Pradėjo Steiblys, spalio 27, 2014, 15:31:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Steiblys

Šiandien išties pasaulyje yra labai daug tragedijų, skausmo, kančios, melo, amoralumo. Ar Dievas galėjo sukurti tokį pasaulį, kur tiek daug blogio? Biblija labai aiškiai nurodo, kad Dievas nekūrė tokio pasaulio koks jis yra šiuo metu; pasaulis tapo toks, nes Adomas ir Ieva nusidėjo.

.L.U.T.H.O.R.

@Steiblys , pacituok bibliją, kur nurodoma, kad dievas nekūrė tokio pasaulio. Ar bent jau nurodyk kur ieškoti ;)

Parcufas

Adomas ir Ieva tai dvasinė konstrukcija - sudaryta iš noro duot ir noro gauti. Noras duot tai Adomas, o noras gaut tai Ieva. Kai noro vystymasis pasiekia tam tikrą vystymosi etapą, gimsta noras gaut (Ieva) iš priešingos savybės noro duot (Adomo). 
Iki Ievos susikūrimo Adomas yra jėgos, angelo būsenoje, visiškai jokio savarankiškumo. Po Ievos susikūrimo, Adomas tampa jau valią turinčiu kūriniu, nes įgyja priešingas savybes Dievui. Viskas  tai vyksta dar iki didžiojo sprogimo ir tame jokio valingumo nėra.

Vienintelis dalykas ką žmogus turėtų daryt skaitydamas šventas knygas tai norėt, kad tai ką jis skaito, pradėtų atsiskleidinėt pačiame žmoguje. Adomo ir Ievos susikūrimas, Išėjimas iš Egipto, Abraomas, Nimrodas, Babilonas, 70 tautų, Izraelis, gyvatė, medis, upė, vanduo, žemė ir t.t.  Visa tai savybės, sąveikos ir būsenos, kurios vyksta žmoguje. Nieko bendro neturinčios su šiuo materialiu pasauliu.


Dievas sukūrė Kūrinį(sudarytą iš Adomo ir Ievos) priešingą savo savybėmis, tam, kad žmogus iš priešingų savybių galėtų atskleisti Kūrėją, nes tik iš priešingų savybių galima jį atskleisti ir pajausti.
Žmogaus egoizmas  apverčia, padaro inversiją Dievo savybėms, dėl to savo egoistiniuose noruose ir jaučiame, kad pasaulis amoralus, blogas ir t.t. nors jei atskleistume Dievą, tai pamatytume, kad jis visiems darė, daro ir darys tik gerą. Tai globali fizikinė jėga, kurią galima išmatuot ant pačio savęs.

Ezekiel

Citata iš: Steiblys  spalio 27, 2014, 15:31:46
Adomas ir Ieva nusidėjo.


Jei Dievas sukūrė juos ir sudarė sąlygas nusidėti reiškias jis norėjo to. Taigi logiškai jis irgi kaltas. Jei Dievas ir Visatos kūrėjas tai ir jis sukūrė blogį.

Vytautas

Na galiu pasakyti visiškai kitą versiją kaip šioje vietoje buvo.  :) Problemas sukūrė pirmoji žmonių civilizacija. Tiesiog jie buvo dievai materijoje. Maža  to iki jų nieko nebuvo ir tikrieji kūrėjai jiems suteikė tokias išskirtines galimybes. Iš tikro nežinodami kas iš to gausis. O ta pirmoji civilizacija sukūrė dabartinę visatą tokia kokia ji yra, nes tikrųjų kūrėjų tik du kūriniai žemė ir saulė bei patys pirmieji žmonės. Patys pirmieji žmonės sukūrė kitas civilizacijas ir dar kažką aukštesnių vibracijų į ką ir patys perėjo, nes kaip ir dabartiniai žmonės negali niekaip palikti šios žemės nes toliau nutolę tiesiog miršta, taip ir pirmieji žmonės negalėjo pažiūrėti savo kūrybos vaisų. Pergudravo tikruosius kūrėjus ir perėjo į aukštesnes vibracijas. Bet prarado savo tapatumą ir virto galas žino kuo. Žemė savotiškai liko tuščia. Buvo sukurti dabartinio tipo žmonės iš trijų dalių kūnas ir dvi sielos. Be to nenaudojantys vieni kitų maistui. "Varomi" tik saulės energijos. Bet kitos civilizacijos su kažkuo aukštesnėse vibracijose pastebėjo kad tai naudingi gyviai energetine prasme. Transformavo viską čia taip kaip yra dabar. Iš esmės pakeitė šios gyvybės esmę, kad būtume gyvi vieni kitų sąskaita, o kitos civilizacijos ir tas kažkas (psiaudo dievas ar dievai) gyvi mūsų sąskaita. Tiesiog tapom avių banda su absoliučiu valdymu. Čia suprantama ir klonavimas ir atitinkamai atsiradimas dvejopų žmonių. Be to sistema visiškai izoliavosi nuo tikrųjų kūrėjų poveikio.  Kas 26000 metų nuimamas derlius. Tiesiog atskrenda kitos civilizacijos pakrauna į laivus ir visapusiškai sunaudoja. Taip nutiko 2 kartus. 2012m tai turėjo nutikti taip pat. Kaip gražiai tai būtų "apiforminta" galit paklausyt George Kavassilas. Bet nieko neįvyko nors net Rodšildai pasirūpino sėklų atsargomis Norvegijos kalnuose. Realiai su visu tuo jie bendravo tik suprantama nežinojo tikros tiesos, kad bus sėkmingai suvalgyti kaip ir visi kiti. Bet įvyko nenumatytas dalykas tiesiog sistema buvo "nulaužta" iš vidaus. Tiesiog kitaip nebuvo įmanoma. Ir atitinkamai izoliuota nuo žmonių. Bet be žmonių energijos nusibaigė. Tiksliau buvo sudarytos minimalios egzistavimo galimybės bet nesugebėjo būti "taupūs". Išsipjovė vieni kitus kaip įprasta. O mes tuo tarpu "dreifuoja" nieko nesuprasdami ir neįtardami. Kažkaip viskas turėtų būti sutvarkyta. Tik viskam reikalingas laikas. Taip kad blogį sukūrėm beveik mes patys.  Iš tos situacijos mes patys ir išsikapstėm. Na va eilinį kartą pafantazavau.  :) Jaučiu lenkiu inkognito.  :) Tik visiškai nepyksiu jei kas pasuks pirštu prie smilkinio. Man tai vienodai rodo.  :)

Sirius

Pasuksiu pirštu. nes tame nėra jokio įrodymo ir faktų, apie tavo annunakius.

O tai tik subjektyvi tavo nuomonė ir globalistinių sąmokslo teorijos dalis.

Vytautas

Įrodymų iš viso nėra apie nieką  :) . Visi svaigsta apie kitas civilizacijas bet jų niekas nematė. Pats mokslas remiasi praktiškai hipotezėmis. Prieš 50m Lietuvoje beveik nebuvo elektros. Bent mano tėvai dar gyveno iš viso vos ne akmens amžiuje. Iš kitos pusės kaip visi pasakoja apie praeitį iš lempos tai ir aš kokią informaciją man pavyko gauti iš niekur. Kiek ji teisinga neturiu nei mažiausio supratimo. Tik informacijos pateikėjas žinomuose dalykuose man pateikė teisingą informaciją. Todėl linkęs labiau pasitikėti nei kokiais šventais raštais kuriuos pateikė galas žino kaip ir kas. Bet čia kiekvieno skonio reikalas kas jam patikima kas ne. Tuo labiau kad tai nieko nekeičia ir neturi jokios reikšmės tik versija filmui. Gyvenam dabartyje ir dabartimi. Ar buvo kažkoks pirminis sprogimas ir viskas iš to atsirado ar atsirado pagal mano versiją neturi jokios reikšmės dabartiniam gyvenimui. Taip kad galim fantazuot kiek norim.  :) Tik tiek kad mano fantazijos varianto niekur nerasi. Paprasčiausiai absoliučiai originalu, nes gauta iš niekur.  :) Įtariu fantastinių filmų ar knygų kūrėjai taip pat naudojosi "įdomiais" būdais. Tik tai daugiau žaidimai su pakitusia sąmone. Aš apsiėjau be to. Niekada nieko nevartojau. Taip kad malonu kritiškas požiūris.  :) Reikia pasitikėti tik pačiu savimi ir neklausyti kitų pasakų.  :)

Sirius

 Tik informacijos pateikėjas žinomuose dalykuose man pateikė teisingą informaciją. - Čia gal kalbi apie švytuoklę ?

Esmė tame, kad žemė yra Skaičiai. Jei Akašos centrus skaityti, tu surasi 1000 Savo gyvenimo variacijų.

Kaip ir tūkstančius annuanakiu pasiteisinimu, kodėl neatskrido į žemė, ar jau buvo žemei, ar žemės jau išvis nebėra.

Kol žemė yra persmelkta paraleliai, tol kad ir ką beprašytum apie švytuoklę praeityje ar ateityje, rodis tūkstančius įvykių variacijas.

Nes pokol žmonija visgi ateityje išmoks keliauti į praeiti pastebės daug dalykų, kuriu net niekada nebuvo darė JŲ būvęs AŠ.

Steiblys

Musų bėda, kad mes viską norime suvokti pagal principą - kiekvieno skonio reikalas. Žmogus yra nuodėmingas, todėl jo suvokimas labai toli nuo tobulumo. Todėl ir tikėjimas nuklysta, kai remiamės klaidinančiais šaltiniais. Mano tikėjimas remiasi ne mano, o Kristaus tobulumu.

Vytautas

#9
spalio 28, 2014, 09:04:06 Redagavimas: spalio 28, 2014, 09:13:07 by Vytautas
Kiek pastebėjau ir patikrinau per kitus žmonės per švytuoklę dabar visi gauna praktiškai vienareikšmę informaciją. Tiesiog mane galima patikrinti. Nebent menki niuansai klausimų formulavime. Anksčiau buvo kitaip. Pats su tuo susidūriau. Ten buvo visiškos pievos. Sąmoningas nuvedimas į pievas. Gan nejauku kai tai supranti. Akašų kronikos tarpinio pasaulio informacijos saugykla. Suprantama reikiamai pakoreguota. Bet kai kurių tiesos momentų yra tik su visiškai kita interpretacija. Kas liečia anunakius tai tiesiog teko skaitinėti kažką tą tema. Bet visumoje tai kitos civilizacijos buvo aplamai be jokio vienokių ar kitokių išskyrimo. kaip minėjau jokio praktinio susidūrimo su jomis neturėjau. Tik ana mano pusė stipriai pikta ant kitų civilizacijų. Tiesiog matyt turi žymiai daugiau informacijos. Bet tie klausimai dabar praeitis. Ir visiškai nedominanti praeitis. Buvo nebuvo visiškai vienodai rodo. Tiesiog ramiai atmetu informaciją apie magiją, ezoteriką, ateivius, visokias dvasias. Tiesiog ją visiškai nesidomiu ir negaištu laiko.  :) Be to linksma stebėt kai žmonės beprasmiškai ginčijasi dėl to ko nėra. Į mokslą taip pat žiūriu pragmatiškai. Konkreti nauda iš jo yra įdomu. Tik hipotezės neįdomu, nes didžioji jų dauguma bus išmesta į šiukšlyną.

Vitus

Citata iš: Steiblys  spalio 27, 2014, 15:31:46
Šiandien išties pasaulyje yra labai daug tragedijų, skausmo, kančios, melo, amoralumo. Ar Dievas galėjo sukurti tokį pasaulį, kur tiek daug blogio? Biblija labai aiškiai nurodo, kad Dievas nekūrė tokio pasaulio koks jis yra šiuo metu; pasaulis tapo toks, nes Adomas ir Ieva nusidėjo.


Jeigu Jūs kūrėte nuostabią mašiną, o sukūrus pasirodė, kad ta mašina traška, braška ir važiuoja ne taip, kaip norėjote, tai kas yra dėl to kaltas?

Master

Kai pereini per visą save. Atskiri nuo viso to, kas tau primesta aplinkos, supranti, kad iš tikrųjų tu esi niekas.
Todėl Dievo nėra.
Nes tuštumos nereikia kurti.
:)
- šiek tiek savaip perteikta, viena geriausių mano kada nors girdėtų minčių.  Manau tinka šiai temai

Steiblys

Citata iš: Vitus  lapkričio 29, 2014, 00:34:43
Jeigu Jūs kūrėte nuostabią mašiną, o sukūrus pasirodė, kad ta mašina traška, braška ir važiuoja ne taip, kaip norėjote, tai kas yra dėl to kaltas?
Juk sutiksi, kad mašina nesirenka, koks kuras bus į ją įpilamas. Nes jei įpilsi blogą kurą, tai ir nuostabiai gera mašina pradės braškėti ir blogai važiuoti. Žmogus nėra mašina, nes jis sąmoningai atmetė tai kas gera, ir į save "įsipylė" blogą "kurą"...

TinSoldier

#13
lapkričio 29, 2014, 20:02:27 Redagavimas: lapkričio 29, 2014, 20:04:56 by TinSoldier
Jeigu žmogus gimė musulmoniškame krašte, ir nuo pat kūdikystės buvo indoktrinuotas tam tikromis idėjomis, visą laiką augo būdamas įsitikinęs, kad "pila gerą kurą", o, štai, pagal tave, pasirodo, pylė "blogą".

Ar tai žmogaus sąmoningas pasirinkimas?
Nes, juk pagal tave, Jėzusėlis tai vienintelė tikra ir vienintelė gera religija.

Ar visos susidariusios sąlygos ir būsenos gyvenime, tai yra tikrai sąmoningas pasirinkimas? Beveik visi tiki, kad daro gera. Net ir Hitleris ar kryžiaus žygių dalyviai visiškai tikėjo, kad daro gera.

Net, jei egzistuotų obektyvus gerumas (ir jis būtų krikščionybė) - ar pasaulis, kuriame daugumai per istoriją gyvenusių žmonių atimama galimybė jį surasti, yra nors kiek vykęs kūrinys, suteikiantis pasirinkimo laisvę?

Net, jei sakysi, kad tereikia pasirinkti įtikėti bilbija ir pan., - nuignoruosi sociokultūrinius kontekstus, kitų religijų šalis, ir galybę žmonių, kurie gyveno dar prieš bibliją ar jos išplitimą.

Tai ko vertas toks kūrinys, kuriame daugumai "gero kuro" paieškos yra beprasmės ir beviltiškos?

P.S. Žinau, kad paragraf'as sakytų, kad dieviškąjame teisme į viską atsižvelgiama, į visus pasirinkimų motyvus ir pan. Man dabar įdomi Steiblio nuomonė.

paragraf 78

Labai gerai išdėstei didelės dalies radikalių fundamentalistų protestantų požiūrį :) teliko pridėti šūkį: Tik per tikėjimą į Jėzų būsite išgelbėti

Aukštyn