„Google Earth“ bažnyčią pavertė pajuokų objektu

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 02, 2013, 12:03:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Christian Science nėra tiesioginiai krikščionys, tai viena iš vadinamųjų parakrikščioniškų bažnyčių, gimusi iš vienos protestantų atšakos. Juos dar galima pavadinti kvazikirkščioniška bažnyčia.
Na čia panašiai kaip su pseudomokslais (dar vadinamais paramokslais) a la kriptozoologija. Visi juos laiko paramoklu, tačiau jie patys laiko pačiu tikriausiu mokslu. Tai ir su šia parakrikščioniška bažnyčia, mes matome kad ji nedaug ką bendra su krikščionišku mokslu teturi, bet patys save laiko pačiais tikriausiais krikščionimis.
Na techniškai juos gal ir galima pavadinti krikščionimis, panašiai kaip kai kurie tyrėjai ir Jehovos liudytojus laiko krikščionimis, nors jų mokymas ir gerokai kertasi su realiu krikščionybės mokymu. Chrisstian Science taip pat naudoja bibliją, taigi bent jau šaknys tikrai krikščioniškos. Tad nelabai jau ir didelę nuodėmę padarė tekstuko vertėjas pavadindamas juos kirkščionių bažnyčia.

Steiblys

#16
spalio 03, 2014, 10:21:51 Redagavimas: spalio 03, 2014, 10:26:15 by Steiblys
Citata iš: TinSoldier  spalio 03, 2014, 08:24:28
Citata iš: Steiblys  spalio 03, 2014, 08:05:42
Scientologai nėra krikščionys.


Šiaip ir 'krikščionių mokslas' (christian science) nėra scientologija.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Science
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientology

Temoje nėra nieko apie scientologų bažnyčią.

Sorry, na taip tai nėra tas pats, bet jau ankščiau paminėta, kad Christian_Science, kaip ir scientologai nėra krikščionys. Christian_Science įkvepėja Mary Baker Eddy užsiiminėjo spiritizmu (kaip Ronas Hubardas scientologų įkūrėjas).

paragraf 78

Krikščioniškumo apibrėžimui tuo kuo užsiiminėjo įkūrėjas esmės nesudaro.
Čia svarbiau yra tai kuo tiki bažnyčia, jei jie tiki pamatiniais krikščionybės dogmatais, tai jie yra krikščionys, nors neesminiai domatai gali kardinaliai skirtis.
Techniškai juos galima būtų pavadinti ir krikščionimis, juo labiau kad pats pavadinimas rodo kad jie tokiais save laiko, nors tai kad jie greta Biblijos naudoja kitą apreiškimui prilyginamą knygą, rodo kad jie yra kvazikrikščionys, na kaip Jehovos liudytojai, Mormonai, Munistai, kurie taip pat yra kvazikrikščioniškos bažnyčios. Visos šios bažnyčios naudoja raštus kurie dažnai net viršija biblijos autoritetą.
Žinoma, čia daug kas priklauso nuo to ką tu dedi po terminu "krikščioniškas"

xkendzu

Prajuokino :D Šaunuolis gūglas :D

Steiblys

Neabejoju, kad tokią formą šis antikrikščioniškas kultas pasirinko sąmoningai.

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  spalio 03, 2014, 12:29:48
Neabejoju, kad tokią formą šis antikrikščioniškas kultas pasirinko sąmoningai.


Na tu čia vis "nekrikščioniskas" ir "antikrikščioniškas", tai kalbėkime konkrečiai, kuo tau šis judėjimas nekrikščioniškas? Pavardink bent penkis punktus

Steiblys

1. Jie neigia Trejybę. Taip pat jie neigia, kad Dievas yra asmuo. Krikščionybė skelbia, kad Dievas - tai triasmeniška, transcendentinė Būtybė, kuri sukūrė pasaulį, visatą.
2. "Krikščioniškojo mokslo" dievo samprata yra panteistinė ("Viskas viskame" arba "visapusiška visatos Meilė"). Krikščionys moko, kad Dievas yra vienas, kad Jis yra šventas ir teisingas nemažiau nei mylintis. Dievas sukūrė ir dabar laiko Savo rankose visą pasaulį (įskaitant ir mus - žmones).
3. Šventoji Dvasia - Asmuo, o ne "dieviškasis mokslas" (kaip jie moko). Jėzus sakė: "Kai ateis Ji, Tiesos Dvasia, jus Ji įves į visą tiesą. Ji nekalbės iš savęs, bet kalbės, ką išgirs, ir praneš, kas dar turi įvykti. Ji pašlovins mane, nes ims iš to, kas mano, ir jums tai paskelbs (Jn 16,13-14)
4. "Krikščioniški scientistai" tiki, kad Mary Baker Eddy gavo dievišką apreiškimą, kaip Tiesą pasauliui, nors iš tiesų tas jos "apreiškimas" yra paprastas plagiatas (tiesiog nurašytos filosofo Georgo Hegelio ir kitų mąstytojų veikalų)
5. Jie tiki priešingai nei krikščionys dėl pačio Jėzaus Kristaus (negia, jog Jis yra Dievas).



paragraf 78

Va čia kitas reikalas :) kad visi taip konstruktyviai vienas kitam atsakinėtų, tai būtų daug geriau.
Pliusas už tai ;)

Aukštyn