Nauja-senoji lietuvių religija ir jos realumas

Pradėjo a.t.sielis, birželio 21, 2013, 19:17:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 28, 2013, 08:28:18
Jiems iš mūsų nereikia nieko. Mes turintis sielas galim paprašyti jų pagalbos. Tai galima padaryti be jokių garbinimų ar išvedžiojimų. Tiesiai ko man reikia. Suprantama materialiais klausimais tikrai nepadės.


CitataP.S. Viso to didelio pamąstymo moralas kad jokia religija neturi prasmės. Buvo laikas buvo kitos žaidimo taisyklės.


Žinoma, garbinimas nėra kyšis ar užmokestis už kažką, ko tu nori gauti. Religija tebeturi savo amžiną prasmę. Jeigu kažkokiam mažame sluoksnyje (jūsų kontaktų draugijoje) kažkas ir keistųsi, nereiškia, kad visa būtis keičiasi.

Taip, Absoliutas turi dvi puses, vyrišką ir moterišką. Energingasis ir Energija, Mylimas ir Meilė.

Religijos esmė - meilė. Meilė reiškiasi įvairiai, iš čia ir garbinimas. Religija - tai tobulėjimo sistema. Tai kaip praktinė mokykla, dvasinės pagalbos teikimo centras. Neužtenka turėti atsakymus, juos reikia pritaikyti visose gyvenimo srityse. Reikia aplinkos kuri tai skatintų. Reikia pastovios sistemos kurioje galima būtų atlikti įvairius dvasinio gyvenimo tobulinimo praktikos elementus. Be to, reikia gauti pačius geriausius atsakymus ir pagalbą, iš tų, kas turi užuojautą ir yra dieviškojo pasaulio gyventojai, ypač iš tos srities, į kurią nukeliauti yra sielos prigimtis ir tikslas.

Vytautas

Kažkaip per savo daugiau nei 50m metų gyvenimą nepastebėjau kad religija skleistų meilę. Greičiau priešingai. Bent man bendravimas su savo siela kur kas efektyvesnis tobulėjimo kelias. Visiška harmonija ir ramybė visose srityse. Bet jai pats matai tobulumą kitame - tavo valia. Aš neturiu nei mažiausio noro ir poreikio kažką įtakoti. Kiekvienas tobulinam save sau priimtinu būdų. Visi būdai gerbtini. Visiškai nesvarbu jie kur nors veda ar ne.  :)

a.t.sielis

Žinoma, pasirinkimo laisvė. Niekas nieko nenori įtakoti, bet kai dalykai išsakomi, galima išsakyti ir kitus dalykus. Ar religija skleidžia meilę? Įvairiai būna. Bet aš daugiau apie religiją, kaip metodą ugdyti meilę. Gali būti daug visko religijos sferoje, bet metodas ten gali tebebūti, ir juo galima naudotis.

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 28, 2013, 08:28:18
Paragraf 78 yra trys dedamosios - kūnas, "aš" ir sielas. Visi savotiškai visiškai atskiri elementai. Du paskutiniai susieti amžinu ryšiu. Ne visi turi sielą, kai kas apsiriboja tik "aš" turėjimu. Kas turi tik "aš" švytuoklė veikia taip kaip aprašei. Kitu atveju po esminio klausimo "ar aš bendrauju su savo siela" švytuoklės valdymas perduodamas sielai. Viskas patikrinta ir išbandyta ne tik pačiu savimi. Kitas svarbus patvirtinimas kelių žmonių gaunamos informacijos vienareikšmiškumas. Jei veiktų kaip sakai taip nebūtų. Man jokių problemų nustatyti kam švytuoklė veiks, o kam ne. Bet tai privati informacija ir viešai neskelbiama. Siela tais klausimais man yra davusi reikiamų pamokų kad nedaryčiau klaidų.


Tame ir bėda jog ideomotorinio principo pagalba tu net į klausimą ar bendrauji su savo siela, gausi tokį atsakymą kokio nori :)
Žmogų šiaip sudaro trys dėmenys, tas tiesa, bet jie yra tokie: sarks, pneuma ir psyche

Vytautas

Keista bet besieliams žmonėms kažkodėl nepavyksta gauti teigiamo atsakymo į klausimą "ar aš bendrauju su savo siela?" nors jie to labai nori. Išbandyta. Paaiškinimo neturiu.  :)

a.t.sielis

Matai, tu "sielos" terminui suteiki specifinę prasmę. Pvz. pagal įprastą sampratą, siela gyvena šiame fiziniame kūne tarsi nuomininkas bute, siela = "aš".  Kadangi ir esame siela, tai nuolatos esame bendravime su savim, su siela.

Dėl kažkokios kitos sielos, anapus, sakyčiau, gali būti "angelas sargas", ar pan.

Vytautas

"Aš"=siela variantas netinka. Čia jau gan praktinė mano komos būsenos patirtis. Po šiai dienai labai aiškiai jaučiu kad "aš" tikrai ne ta kita esybė su kuria bendravau mintimis. iš tikro sielos pagrindinė funkcija rūpintis maksimaliai ilgu kūno egzistavimu, o "aš" nesuprasdamas kartais elgiasi priešingai. Todėl ir atrodo siela kaip angelas sargas.

a.t.sielis

#37
rugpjūčio 28, 2013, 13:36:19 Redagavimas: rugpjūčio 28, 2013, 13:38:58 by a.t.sielis
Na tai sakau, čia terminų dalykai.

O.K. kas aišku, tai kad aš esu aš. Man juk rūpi mano likimas. Kas tas aš, kokios jo savybės, kokia amžinoji prigimtis ir paskirtis. Tame esmė. Koks mano ryšys su Aukščiausiaja Esybe? Kodėl Aukščiausioji Esybė patalpino mane šioje būtyje? Šituos klausimus atsako religija.

"Aš" gali būti uždengtas kitais sluoksniais, klaidinga savimone, materialiu protu. Šitie sluoksniai taip pat funkcionuoja, bet esybės esmė yra "aš". Tą tikrąjį "aš" ir reikia išvystyti.

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 28, 2013, 12:51:30
Keista bet besieliams žmonėms kažkodėl nepavyksta gauti teigiamo atsakymo į klausimą "ar aš bendrauju su savo siela?" nors jie to labai nori. Išbandyta. Paaiškinimo neturiu.  :)


Paaiškinimas paprastas, švytuoklė pateikia tokį atsakymą kuris tūno žmogaus galvoje, tada jis judina ten švytuoklę kur būna atsakymas kurio reikia.
Dešimtys tyrimų ties šia sritimi atlikta ir gali galvoti ką nori, bet toliau elementarios neurofiziologijos švytuoklė neveda.
Žinoma, tu ieškia patvirtinimo savo teiginiams. todėl ignoruoji informaciją kuri ją neigia ir priešingai įsimeni tai kas teigia. Net jei 9 iš 10 atvėjų neigtų tu akcentuosi tik tą vieną kuris teigia ignoruodamas kitus. Tai būdinga žmonėms aklai pasitikintiems kokiu nors dalyku

a.t.sielis

Grįžtant prie temos: gražios dainos. Atrodo, vėlesniais laikais liaudies jos skirtos šv. Jurgiui, bet čia lyg tai bandoma atgaminti į "Jorę".


Vytautas

Pirmiausiai mano švytuoklės naudojimo metodu niekas jokių tyrimų neatliko  :). Švytuokle taip naudojausi iki neseno laiko vienintelis. Tyrimus  darė naudodamiesi visiškai kitaip. O tas kitaip visiškai atitinka pačio žinias. Kitas momentas problematiška atlikti tyrimą nes nežinai žmogus su siela ar ne. Niekas to niekaip negali nustatyti. Iš viso nebuvo tokio požiūrio. Jei tai būtų galėje atlikti sielų pasaulis seniai būtų sudorotas. Maža to švytuokle negalima naudotis viešai. Net fiziškai iš esmės negalima atlikti bandymo. Tiesiog sudėtos apsaugos nuo smalsuolių. Anapusinis pasaulis nepažinus. Joks mokslas neturi šansų iki jo prisikasti. Tiesiog taip turi būti. Yra šioks toks "telefonas" su anapusiniu pasauliu. Galima naudotis. Kaip veikia sužinoti nepavyks. Neverta gaišt laiko. Daugiau nenukrypsiu nuo temos arba atsakinėsiu privačiai  :)

paragraf 78

Eiliniai ezoterikų atmazai :) žodžiu nemalk š ir gyvenk savarankiškai, o ne vadovaudamasis švytuokle

a.t.sielis

"Ar reikalingas senasis Baltų tikėjimas Lietuvai?"



Vieną dalyką įdomiai pastebėjo: prieš valstybinį krikštą, krikščionybė jau buvo Lietuvoje. Greta senojo tikėjimo.

Teroras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 28, 2013, 14:11:07
Eiliniai ezoterikų atmazai :) žodžiu nemalk š ir gyvenk savarankiškai, o ne vadovaudamasis švytuokle


Idomiai tu cia :) O kodel Vytautas negali gyventi vadovaujantis svytuokle? :)

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 28, 2013, 14:11:07
Eiliniai ezoterikų atmazai :) žodžiu nemalk š ir gyvenk savarankiškai, o ne vadovaudamasis švytuokle

Patikslinu gyvenu palaikydamas ryšį su savo siela. Man neįdomu kaip veikia ryšio priemonė. Bent parą laiko tą ryšį palaikiau minčių lygyje taip gaudamas be galo daug informacijos.  :) Šiaip man neįdomu kaip kas turi gyventi. Kiekvieno asmeninis reikalas  :)

Aukštyn