Keistas nutikimas

Pradėjo Firenson, vasario 29, 2016, 15:20:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Na čia dėja ne Okamo skustuvas, o argumentacijos klaida Wishful thinking. Okamas nervingai rūko kamputyje

xsistemax

Okamas nenustoja šypsotis:retai nutinka taip,kad priežastis,eiga ir pasekmė priklausytų nuo vienintelio faktoriaus. :)
Ir būtų atsakymai į visus klausimus:Kas,Kaip ir Kodėl.

paragraf 78

#47
kovo 07, 2016, 14:17:18 Redagavimas: kovo 07, 2016, 14:23:58 by paragraf 78
Tik ką teigei priešingai :) nu žodžiu tik įtikinai savo teorijos nepatikimumu :D

time

Citata iš: xsistemax  kovo 07, 2016, 14:03:06Ir būtų atsakymai į visus klausimus:Kas,Kaip ir Kodėl.
Neatrodo keista, kad čia M darbas aiškinti tai, ką ir sukūrė, bet nuslėpti kas sukūrė? Visa tai paaiškintu visko buvimą ir palaipsnišką traukimą į šviesą. Gal su pačiu žmogumi taip nebuvo padaryta, bet su materialiuoju reikalu buvo truputi idėta darbo norint sukelti nerealias iliuzijas?

xsistemax

@ paragraf 78,mano hipotezė itin nuosekli,belieka tikrinti eksperimentiškai.Kur yra nors menkiausias prieštaravimas?
Situacija su intuicija analogiška santykiams su brangiausiais žmonėmis:
paskambina draugas,užsiplepame ir nepastebime,kad jau kuris laikas mūsų vaikas tampo mus už rankovės.Mestelim-"netrukdyk".O jis norėjo pasakyti,kad mūsų butas dega...

paragraf 78

Ji gal tau ir atrodo nuosekli, bet to nuoseklumo tau kažkaip nepavyko pademonstruoti, ir kuo labiau tą nuoseklumą bandai parodyti, tuo ji nenuoseklesnė atrodo. O dirbtinių hiperbolizuotų situacijų modeliavimas čia tikrai nepadeda, o tik dar labiau menkina pačią teoriją. Nepyk, bet kuo toliau tuo labiau tavo teorija panašėja į wishful finking :)

xsistemax

#51
kovo 08, 2016, 09:29:04 Redagavimas: kovo 08, 2016, 09:37:31 by xsistemax
Pateik racionalesnę teoriją. :) Atsitiktinumus atmesk,tai neegzistuoja tampriais ryšiais susietame pasaulyje.

paragraf 78

Kodėl kai tik kas nors iškelia kokią bredovą teoriją ir kas nors pradeda ją kritikuoti, visada pasigirsta: o tu pateik racionalesnę teoriją :)
Teorijos gynėjui tai paprastai atrodo, kaip rimtas argumentas ginantis jo teoriją, tačiau realiai tai tėra bandymas priversti oponentą įeiti į teorijos gynėjo sritį, kurią šis jau apmąstęs ir turi susidėliojęs (dažnai pseudo)argumentus. Neatsargus oponentas įžengia į šią sritį nepasiruošęs ir paprastai yra užvartomas, net ir silpnos argumentacijos, nes dažniausiai nespėja sureaguoti į gynėjo pateiktus argumentus (net ir silpnus bei nelogiškus). Taip kad sorry, tu gink ją sąžiningomis priemonėmis :)

klajunas

Visos istorijos teorijos yra "bredovos", išskyrus tą, kuri paremta archeologija arba biologine antropologija. Net rašytiniai šaltiniai visi yra "bredovi", nes ten visais laikais buvo mėgstama sudėti  to meto kliedesius. Nebuvo jokios kritikos ir visa informacija buvo gaunama iš anomalijos tipo atpasakojimų.  8)

xsistemax

Kortas ant stalo.
Ar reiškinys iš tikrųjų egzistuoja?
Taip,nes nėra pasaulyje žmogaus,kuris su juo nesusidūrė.
KAS tai yra?
Perspėjimas.
KAIP jis pasireiškia?
Automatiniais veiksmais,nuojauta,norais,vizijomis,haliucinacijomis,sapnais ir fiziologinių funkcijų pokyčiais.
KODĖL jis egzistuoja?
Tam,kad išsaugotų kūno funkcionalumą ir gyvybę apskritai.
Grįžtame prie klausimo KAS tuo suinteresuotas?
Pats žmogus.
Okamo skustuvo principas patenkintas pilnai,nėra jokių abejotino patikimumo duomenų.
Klausimą,KAIP tai veikia,koks mechanizmas,galima nesunkiai išsiaiškinti pasitelkiant kvantų teoriją,psichologijos,psichiatrijos žinias,galima remtis"Laisvos valios tyrimais","5-ių sekundžių" fenomenu ir t.t.
Šitą mano postą galima pavadinti "Sukritikuok kritiką".
Nes absoliuti kritikų dauguma kritikuoja tik tam,kad kritikuotų.Nes nieko "nenuraukia"toje srityje,kurią kritikuoja.Tiesiog yra neįgalūs nurodyti teorijos spragas,nes nepajėgūs į ją įsigilinti.O naujo sugeneruoti jiems nepavyksta.Bet būtina jaustis svarbiais ir išmanančiais reikalą.
Matai,Gabrieliau,visai nesupykau.Bet tu eilinį kartą "užsirovei". :)

time

#55
kovo 08, 2016, 15:42:46 Redagavimas: kovo 08, 2016, 16:24:28 by time
@xsistemax geriau pataupytum savo gyvenimo laiką ir nesismulkintum. Viskas ką kalbi ir bandai įrodyti (klausimais), jau senai išbandyta ir kiekvienam.

Manau, šį feeling'ą nulemia daug baimės jausmas. Ir tai pagrindinis raktažodis, kodėl tai vyksta. Atsakymas paprastas: organizmas išjautrėja po didelio streso, įtampos, pykčio, nelaimių skaičiaus.

Bet faktorius lemiantis žinojimą apie ateities įvykius ir apsisaugojimą yra A.Į.N.S (Ateities įvykių nešiotojo sindromas). Tai nėra, kažkoks žinojimas, bet ateinančių laiko stotelių greitas atsijojimas ir lengvas/sunkus priėjimas prie šios laiko stotelės nesužinojus. Instinktai visa tai bando užmaskuoti, taškai erdvėlaikis nejaučiamas, jaučiamas kažkoks dirgiklis nesurištas su aplinka. Tai pasireiškia per anksti/per vėlai, bet ne laiku. Tai nėra kažkokia konstanta, kuri leistu sužinoti kaip vadovautis. Tik visa tai įvaldoma tinkamai nukreipus problemą - išjautrėjimą/nujautimą.

Tik noriu pasakyti, kad nuojauta yra baimės šalutinis produktas. Jos neturint gyvenimas nebekuria negerų įvykių ir niekam nereikia dėl to kurti baimės klaidingo įvaizdžio. Visa tai yra fenomenas iš praeities.

paragraf 78

To @xsistemax

Na jei tau nuo to lengviau :)

xsistemax

Forume reikėjo intrigos?Intriga yra.
Kur mano medalis? :)

paragraf 78

Apie kokią intrigą kalbi? Kažką praleidau?

time

#59
kovo 08, 2016, 16:51:01 Redagavimas: kovo 08, 2016, 17:11:31 by time
Šį kartą intuicija taip gerai nesuveiks.

Aukštyn