Kaip šilo klimatas nuo 1880 m. iki 2011 m.

Pradėjo Benamis, balandžio 12, 2012, 00:32:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Praėję metai buvo devintieji šilčiausių metų istorijoje (nuo 1880 m.). Vidutinė planetos paviršiaus temperatūra nuolat didėjo nuo 1950 m., kai vidutinė pasaulio temperatūra buvo 0,92 °F (0,51 °C) žemesnė nei 2011 m.

NASA Goddard kosmoso studijų institutas parengė animaciją, kurioje spalvingai ir išsamiai iliustruojamos šios atšilimo tendencijos. Raudona spalva animacijoje rodo, kad temperatūra buvo aukštesnė nei vidutiniškai per 1950-1981 m. bazinį laikotarpį, o mėlyna - temperatūra mažesnė nei vidutiniškai.

Temperatūros gali šiek tiek svyruoti metai iš metų, bet, kaip ši analizė rodo, greito atšilimo bendra tendencija išlieka ir toliau.



Ekoidėjos.lt inf.

paragraf 78

Aš tai netikiu globaliuoju atšilimu. Manau iš nieko išpūstas didelis burbulas. Paleontologai mano jog mes gyvename ledynmečio pabaigoje, tad natūralu jog klimatas gali šiltėti. Temperatūra pasaulyje visada svyravo, tai šildavo tai šaldavo.
Žinoma, mes teršiame gamtą, bet tai neturi tokios didelės įtakos kaip sakoma.

Hekate

Na dėl to globalinio atšilimo, man gaila baltųjų meškų, kurios išnyks einant laikui dėl šio proceso :'(.O nuo to ekologinio gyvenimo(ne į temą truputį), per daug jau apie tai šnekama, pavargau jau  ;D

TinSoldier


OKULTISTE

Tu medziagu, kurios daro ozono skyles, is flakoneliu iseina daug maziau, negu is karves meslo zemeje... (Jei kam norisi moksliskiau, tai patys ir pasiieskokit statistikos)...

RoxiO

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 13, 2012, 14:44:32
(Jei kam norisi moksliskiau, tai patys ir pasiieskokit statistikos)...


Statistika yra didžiausias galimas melas. (Turbūt net didesnis už religijas).

Jonas

 Aš irgi manyčiau, jog globalinis atšilimas yra tik išpūstas mitas.
Kas matavo žemės klimatą prieš tūkstančius metų ?
Beje, šis klimato šiltėjimas gali būti natūralus žemės pasikeitimo procesas.

RoxiO

Citata iš: Jonas  balandžio 13, 2012, 17:10:02
Beje, šis klimato šiltėjimas gali būti natūralus žemės pasikeitimo procesas.


Taip, tai natūralu ir to visiškai neįtakoja milijardai automobilių išmetančių CO2 į aplinką.

paragraf 78

95 prc. CO2 išmetamo į atmosferą išeina iš vandenyno

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  balandžio 13, 2012, 17:16:59
95 prc. CO2 išmetamo į atmosferą išeina iš vandenyno

Naftos gręžiniai, laivai, tik negalvojau, kad jų tiek daug. O jei rimtai, tai tas CO2 išeina iš vandens, ar ne? Vadinasi jis natūralus? O CO2, smalkės iš automobilių duslintuvų nėra natūralu, juk joks žmogus nemirė nuo to, kad sėdėjo prie vandenyno, o užtektu tiesiog užsidaryti garaže su užvestu automobiliu ir...

TinSoldier

#10
balandžio 15, 2012, 13:19:30 Redagavimas: balandžio 15, 2012, 13:30:37 by TinSoldier
Tam, kad neigtum pasaulinį atšilimą, reikia neigti labai labai labai jau daug gana patikimų įrodymų..

Pirmiausiai, tai, kad klimatas visuomet keisdavosi, nereiškia, kad dabartinis klimato pasikeitimas nėra įtakotas žmogaus. Per Žemės istoriją įvyko 5 didieji gyvūnų išnykimai. Jie įvyko Žemėje dar nesant žmonėms. Vis dėl to, tai netrukdo mums dabar sėkmingai vykdyti 6 didyjį gyvūnų išnykimą. (Žmonių veiklos dėka gyvūnai nyksta iki 10.000 kartų didesniais tempais, nei normaliomis sąlygomis.)

Aišku, pofig, ar natūralus, ar žmogaus įtakotas. Keičiasi ir tiek. Ir pačiai Žemei galbūt į tai visiškai nusispjauti: ar natūralu, ar mūsų sukelta. Bet tai rūpi mums, žmonėms. Nes tokie pasikeitimai grasina mūsų išlikimui. Kaip sakė komikas Goerge Carlin: "The planet is fine. The people are fucked"

Apie CO2 lygius tai kažkas nusipezėjo. http://climate.nasa.gov/evidence/
Po industrinės revoliucijos šitos bjaurybės lygis pakilo kosmiškai. Ir ne dėl to, kad vandenynai suaktyvėjo kaip nors, ar karvės daugiau kakoti pradėjo.

Dabartiniai CO2 matavimai yra gana tikslūs. Yra šimtai matuoklių 66 skirtingose šalyse, kurie suteikia pakankamai patikimus rodmenis.

Kas ten abejojo, kad mokslininkai negalėtų žinoti koks co2 lygis buvo prieš dešimtis tūkstančių metų, tai jie gali žinoti. Šite duomenys gaunami tiriant ledynuose įamžintus oro burbuliukus ir pan. Gal tai ir nėra super duper patikima. Bet net ir labai didelė šitų duomenų paklaida esmės nepakeistų. Skirtumas tarp co2 pokyčių praeityje ir dabar yra per daug milžiniškas, kad paklaida būtų ypatingai reikšminga.

Teroras

Netikiu, kad zmones yra atsakingi uz visuotini atsilima. Cia tiesiog plaunami pinigai ir tiek.

Aukštyn