Malda

Pradėjo Raganius, birželio 10, 2013, 16:18:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

lt133

Medicinos studentai, besimokydami lotynų kalbos, netyčia išsikvietė demoną  :D

paragraf 78

Citata iš: Master  birželio 10, 2013, 21:14:19
Krikčionys juk teigia, kad pagonys tikėjo kuom?
Demonais?


Na anot šventojo Augustino, pagonys garbino angelus. Anot dabartinės krikščionybės (tiksliau katalikybės) visi garbina tą patį Dievą, tik skirtingai jį pažįsta.

Citata iš: eternal.bliss  birželio 10, 2013, 21:23:43
Na valdyti tai čia jau šiek tiek skirtingi dalykai. Pasišaukti juk netiek valdyti. O Jėzus ten kokios įtakos turėjo?  :)


Prisišaukimas turi valdymo aspektą. Nei demonai nei angelai nėra prišaukiami, jie pasirodo tik tada kai patys to nori, arba angleų atveju, kai Dievas juos siunčia.

eternal.bliss

Gerai. Tuomet žmogaus irgi negali valdyti? jo norų? ar norus gali valdyti tavo suvokimu?

puodukas

#18
birželio 11, 2013, 10:51:17 Redagavimas: birželio 11, 2013, 10:54:37 by puodukas
Citata iš: eternal.bliss  birželio 11, 2013, 10:01:03
Gerai. Tuomet žmogaus irgi negali valdyti? jo norų? ar norus gali valdyti tavo suvokimu?
Nerandu šv. tėvų pasisakymų , tai kiek atsimenu iš atminties: Jei nori įsakinėti, kokiam demonui- visų pirma turi apsivalyti nuo savo aistrų(norų).   

hmm, gal kažką privėliau, nes noras įsakinėti taip pat aistra(noras)...  ???

eternal.bliss

Na aš nesakyčiau, kad negali valdyti. Aišku jeigu nenori tai ir per prievartą nepasiusi ir nevaldysi, bet viskas šiek tiek kitaip. Tuose raštuose minima, kad reikia atsisakyti aistrų norint valdyti, taip yra dėl to, kad viską lemia dėmesio valdymas ir sąmoningumas. Iš esmės jeigu tu esi sąmoningesnis ir geriau valdai dėmesį už demoną, ar angelą tuomet gali jam įsakinėti. Žemesnės energijos butybė negali suvaldyti energijos kurią sukelia aukštesnis sąmoningumas, todėl įmanoma tokie dalykai kaip egzorcizmas.
Tas valdymas iš esmės tėra manipuliacija egzistuojančiais norais, todėl pati butybė nėra paniekinama kaip tokia. Angelams įsakinėti yra sunku dėl to, kad reikia turėti aukštesnį sąmoningumą už juos.
Žmogui taip pat galima imesti norus, pakreipti jo gyvenimą, bet tik dėl to, kad jis pats turi tokius polinkius, tai atrodo kaip valdymas, nors iš esmės tėra manipuliacija jau egzistuojančių norų, polinkių. Ir visa tai nepažeidžia kitų asmenų laisvos valios.

puodukas

Citata iš: eternal.bliss  birželio 11, 2013, 11:24:01
, bet viskas šiek tiek kitaip.
Didesnė tikimykė kad labai kitaip. Vienas vienuolis mirdamas būdamas sąmoningas, paskutiniai žodžiai kai jau buvo "tarpduryje": viskas ne taip, viskas kitaip...

paragraf 78

Angelai yra tobuliausi Dievo kūriniai ir joks žmogus negebės būti tobulesnis už juos. Kai kurie raštai mini jog angelų nuopolis ir įvyko tada, kai Dievas jiems liepė pagarbinti ne tokį tobulą kūrinį kaip jie, t.y. žmogų.

Aukštyn