Šiaurės Korėjos požiūris į vakarų propagandą

Pradėjo exopolitics.lt, balandžio 06, 2014, 19:15:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Supera

Tai tuo ir skiriasi nuo demokratinių valdymų formų. Mes gyvendami demokratijoj galim turėt savo nuomonę ir ją gins įstatymai. Niekas tau per galvą neduos jei pasakysi, kad Dalia blogai valdo šalį. O dabar pasakyk, kad Kimas blogas ir sėsi su savo tėvais ir vaikais imtinai. Pas juos vienintelė valdančiūjų nuomonė yra legitymi, o tai prieštarauja žmogaus teisėm ir laisvėm : minties laisvė ir žodžio laisvė.

exopolitics.lt

#61
spalio 14, 2014, 23:20:29 Redagavimas: spalio 14, 2014, 23:24:48 by exopolitics.lt
Sutinku. Cia velgi jei etnocentriskai vertintume pas juos kas ir kaip.

;D


Supera

Matai aš žiūriu grynai iš politinės perspektyvos.
Bet aišku kiekviena tauta yra savaip unikali, savo kultūra istorija ir t.t

exopolitics.lt

Visi sios planetos skirtumu vienetai yra lobis ir turtas kuri manau turime saugoti

Supera

Bet vat tame turi būt proto ribos, nes terorizmo tai nelabai lobis. Yra pasaulį labai daug neigiamų dalykų, tu pačių etninių elementų, kurių gal geriau ir nesaugot.

exopolitics.lt

tikriausiai tiktu pasakyt kad kiekvienai taisyklei zinoma galioja isimtys, tik noretusi kad sprendziant problemas susijusias su greiciau neprovakarietiskom (neproanglosaksiskom, neproatlantistinem) valstybem, tarptautineje politikoje, labiau girdetusi siu valstybiu balsas

Supera

Tai čia irgi veiksniai visokie yra, jei jos veikia ne liberaliais principais aišku kad bus clash' as. O šeip, aš  pritariu realizmo tarptautinių santykių teorijai, tarptautinėj erdvėj yra visų kova prieš visus dėl galios, resursų, nacionalinių interesų, ir laimi stipriausi. Aišku šita teorija nesako, kad kovot reikia teroristiniais dalykais, žaidžiama per soft power, ekonomiką, išteklius.

exopolitics.lt

Man tik zinai kas negraziai atrodo, ogi diegimas nekuriu saliu, visu pirma JAV, kitoms salims visokiu vertybiu, nuostatu, valios, principu ir pan. Ypac kai tai vyksta simtu isteigtu kariniu baziu visuose kontinentuose kontekste. tam yra terminas - imperializmas. Savaime aisq tai nei gerai nei blogai, bet si imperija planetoje imasi priesisku kitoms salims veiksmu, kai kazkas savo kieme tvarkosi kitaip nei ''yra geriausia'' pagal juos. Vakaru bloko politikoje atsispindi poziuris jog tarsi egzistuoja viena tiesa - tiesa kuria jie patys ir sugalvojo.

Supera

Matai, JAV prisiėmė savo laiku pasaulio policininko vaidmenį - užtikrint stabilumą, tvarką, kai sukaupė pakankamai kapitaro ir karinių išteklių, niekas kitas to nepadarė. O kadangi ji beveik hegemonas (aš jos nelaikau hegeminija, nes reikia atsižvelgt ir į Rusijos pajėgumus, Kinijos ir Indijos nesustabdomą augimą) ir niekas kitas tokių pajėgumų neturi, tai glaudžiasi po jos skėčiu, kad užsitikrintų saugumą. Ir niekas to saugumo užtikrint už dyką nenori, nei viena valstybė, todėl nenuostabu, kad JAV prašo kažko mainais, užtad ir stato karinias bazes. Ir taip plečia įtaką. Šalys pačios ją įsileidžia suvokdamos ir tai kad prisiima JAV įtaką ir tai kad gaus naudos. Čia tikrai nėra to, kad atėjo amerikonas ir arba įsileidi arba tau šakės.

Dabar dar yra civilizacinis clash'as tarp vakarų ir likusio pasaulio. Vakarai su rytais, jei neimsim Rusijos, Šiaurės Korėjos labai normaliai sutaria dabar. O su musulmonišku pasauliu, kaip čia pasakius. Dar nepamiršk, kad kiekviena valstybė siekia savo nacionalinio intereso visuose veiksmuose, net jei tai ir humanitarinės misijos.

Dabar aš nesakau, kad JAV yra angelas tikrai ne, bet pripažinkim ji mažesnis blogis nei ta pati Šiaurės Korėja ar Rusija.

exopolitics.lt

#69
spalio 15, 2014, 11:54:43 Redagavimas: spalio 15, 2014, 11:56:30 by exopolitics.lt
Na mano asmenine nuomone ir jausmai yra tokie kad as myliu JAV ir Rusija, Rusija labiau. Esu Rusijos patriotas ir as daznai linkstu prie nuomones tu kurie ''absoliuciu blogiu'' laiko JAV.

A.C.A.B

Citata iš: exopolitics.lt  spalio 15, 2014, 11:54:43
Na mano asmenine nuomone ir jausmai yra tokie kad as myliu JAV ir Rusija, Rusija labiau. Esu Rusijos patriotas ir as daznai linkstu prie nuomones tu kurie ''absoliuciu blogiu'' laiko JAV.


Tai man atrodo, tokiems kaip tu, putinas yra parengęs specialią programą. Užpildyk porą anketų ir tu jau Rusijos Federacijos pilietis. Tiesa, tektų palikti šia ištvirkusią Europą ir kraustytis į visuotinio gėrio bastioną. Želaju udači.

Supera

Tu gali būt patriotu bet kurios valstybės, bet šitas dalykas turi turėt ribas. Tu turi gerbt šalį kurioje gyveni, gerbt jos politinę sąrangą, piliečius, įstatymus, kultūrą ir svarbiausia nesukelt jei grėsmių.

Aukštyn