XX amžiuje JAV valdžia planavo teroro atakas prieš savo piliečius

Pradėjo Linas Esu, liepos 04, 2017, 12:07:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

XX amžiaus 7 dešimtmetyje JAV valdžia svarstė pasiūlymus, kad Centrinė žvalgybos Tarnyba (CŽV) keliuose JAV miestuose atliktų teroro aktus. Laimė, tokiai idėjai nebuvo pritarta. Po tokių atakų, JAV valdžios manymu, visuomenėje būtų jaučiamas didesnis karo su Kubos režimu palaikymas. Tokie valdžios pasiūlymai buvo paviešinti tik 1997 metais, rašo knowledgenuts.com.





Kai JAV prezidentas buvo J. F. Kennedy, jam net kelis kartus buvo pateiktas projektas, siūlantis atakas prieš savo valstybės piliečius. Siūlyme taip buvo siekiama pateisinti karą su Kuba. Tokį siūlymą pateikė Gynybos departamentas 1962 metais.

Plane buvo numatytos JAV agentų, apsimetusių Kubos kareiviais, atakos JAV karinėje bazėje Gvantaname. Paskui pasipiltų virtinė atakų didžiuosiuose valstybės miestuose. Net buvo sugalvotas planas užgrobti keleivinį lėktuvą, ji nuskraidinti už radarui pasiekiamų ribų, o tada jį pakeisti orlaiviu be keleivių, kuris turėtų patirti avariją ir taip tariamai užmušti visus keleivius.

Taip pat projekte buvo siūlymas atlikti ataką Floridoje, Majamio apylinkėse, kur gyveno daug pabėgėlių iš Kubos. Plane buvo daug įvairių atakų prieš savus piliečius siūlymų. Ir visa tai buvo skirta karui su Kubos režimu pateisinti.

Tokio dokumento paviešinimas tik dar labiau paskatino kalbas apie įvairias sąmokslo teorijas. Juk ir apie 2001 metų rugsėjo 11- osios įvykius sklando panašūs gandai. Todėl tokie XX amžiaus 7 dešimtmečio planai įnešė daugiau erzelio dėl JAV valdžios veiksmų.

http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/redakcijos_akiratis/S-35136/straipsnis/XX-amziuje-JAV-valdzia-planavo-teroro-atakas-pries-savo-piliecius

Benamis

Dubliuojasi temos, tad sia uzdarau.

http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2122.0

Aukštyn