Inuaki reptilija manyje.

Pradėjo advena, gegužės 26, 2012, 17:30:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Nemanau, kad suteiktum geresnę pagalbą negu suteikia įvairūs centrai. O kurie nori tai ir meta, kuriem nepavyksta, tai matyt per mažai nori.

TinSoldier

Citata iš: Šešėlis  birželio 01, 2012, 18:36:12
Nemanau, kad suteiktum geresnę pagalbą negu suteikia įvairūs centrai. O kurie nori tai ir meta, kuriem nepavyksta, tai matyt per mažai nori.


Suteikti pagalbą galima savanoriaujant tuose centruose, padedant mesti arba resocializuotis visuomenėje. O narkomanai ir alkoholikai negali mesti šiaip panorėję. Fizinė arba psichologinė priklausomybė yra stipresnė už praktiškai bet kokio į priklausomybes linkusio žmogaus valią. Vien savo norais jos įveikti neįmanoma. Beveik.

.L.U.T.H.O.R.

Reikia noro mesti, tuomet ir atsiranda pagalba iš šalies, kaip įvairūs centrai ir panašiai.

TinSoldier

Nebesuprantu visai, dėl ko mes čia ginčijamės? :D Kažkokia makaliošė.

Norint mesti - reikia tik noro. Norui įgyvendinti reikia pagalbos iš išorės. Kad būtų pagalba iš išorės - reikia padedančių žmonių. Taigi grįžtam prie pradinės advenos minties - reikia padėti turintiems priklausomybes ligas ir kitiems nelaimėliams.

Iš paskutinių keletos mūsų post'ų - jokios naudos :)))

Beelzebub

Citata iš: TinSoldier  birželio 01, 2012, 19:33:28
Nebesuprantu visai, dėl ko mes čia ginčijamės? :D Kažkokia makaliošė.

Iš paskutinių keletos mūsų post'ų - jokios naudos :)))


Pritariu. :D

.L.U.T.H.O.R.

Ne tokia, jos mintis buvo bet tiek to. Visi ginčai gimsta iš ne pilno supratimo apie ką eina šnekta.

advena

Citata iš: Šešėlis  birželio 01, 2012, 23:22:46
Ne tokia, jos mintis buvo bet tiek to. Visi ginčai gimsta iš ne pilno supratimo apie ką eina šnekta.

Gerai. verciau paskaitom.

indigo

Na nzn kodel bet man pastoviai atrodo kad pokyciai ivyks vasaros gale

advena

Citata iš: indigo  birželio 02, 2012, 15:38:18
Na nzn kodel bet man pastoviai atrodo kad pokyciai ivyks vasaros gale

o kodel taip galvoji?

omcikas

#54
birželio 17, 2012, 21:25:13 Redagavimas: birželio 17, 2012, 21:28:21 by omcikas
Citata iš: TinSoldier  gegužės 29, 2012, 22:29:59
Citata iš: Šešėlis  gegužės 29, 2012, 22:19:59
Oho ,TinSoldier, tikriausiai apie sėdėjimą prie kompo perskaitei iš tarpų tarp eilučių :D Jei sakau, reikia pradėti nuo savęs, o ne nuo pasaulio ir tu supranti kaip sėdėjimą prie kompiuterio, užsidarius tarp keturių sienų, tai tavo bėdos, žmogau :)


Vaizdžiau parašiau ir tiek. Neapsimesk, kad nesupratai, ką turėjau galvoje :)
Jei turėsi idėjas apie,pvz, tiesioginę demokratiją ir vienas pats su savimi praktikuosi tas idėjas, tai prilygs subinės auginimui prie kompo.

Pradėti reikia nuo savęs, bet tu rašei, kad kitiems savo idėjų kišti nereikia. Be to kišimo: be jų demonstravimo ir bandymo vis plačiau praktikuoti - pasaulis niekur nejudės.
Tai tik mano nuomone, bet visgi as buciau linkes nepritart TinSoldier ir palikyti Seseli.. manau, jog jau vien stengdamasis buti geru zmogumi vienaip ar kitaip keiti pasauli i gera.. Jei esi kitiems gero linkintis, nesavanaudis, kazkam padedi kai reikia, kazka palaikai kai jam ar jai to reikia, jau tu keiti pasauli, jei budamas doras zmogus susilauki vaiku ir juos aukleji buti dorais zmonemis - jau tu keiti pasauli.. Kazka keli padrasinantys sakiniai gali isgelbeti nuo savizudybes, kazkam pasakytas geras zodis  gali sustabdyti nuo nusikaltimo,galbut mes niekada nesuzinosim kaip musu zodziai ar veiksmai kazkam smarkiai pades ar padejo bet ar tai svarbu.... Kiekvienas kazka galim pakeist i gera ir tam visai nebutina buti Liuteriais Kingais , Motinom Teresem , ar dar kazkuo didziu.. uztenka stengtis buti geru zmogumi sau ir  kitiems ,draugams, giminems ,atsitikniams gatveje sustiktiems zmonems..

TinSoldier

Citata iš: omcikas  birželio 17, 2012, 21:25:13
<...>Kazka keli padrasinantys sakiniai gali isgelbeti nuo savizudybes, kazkam pasakytas geras zodis  gali sustabdyti nuo nusikaltimo,galbut mes niekada nesuzinosim kaip musu zodziai ar veiksmai kazkam smarkiai pades ar padejo bet ar tai svarbu.... Kiekvienas kazka galim pakeist i gera ir tam visai nebutina buti Liuteriais Kingais , Motinom Teresem , ar dar kazkuo didziu.. uztenka stengtis buti geru zmogumi sau ir  kitiems ,draugams, giminems ,atsitikniams gatveje sustiktiems zmonems..


Tik patikslinsiu: neturėjau omenyje, kad kažko vertos gali būti tik ikoninės asmenybės, pakeitusios pasaulį. Neturėjau galvoje, kad smulkūs, vietinės reikšmės darbai nieko nereiškia.

Bet tiesiog tai, ką tu čia išvardinai, yra PASAULIO keitimas. Tai yra aktyvus santykis su pasauliu, jo formavimu, kišimasis į kitų žmonių gyvenimus. Jei tu atkalbėsi kitą žmogų nuo savižudybės, tai jau bus savo nuomonės piršimas kitam. Tai yra, bus tai, kas, pasak Šešėlio(arba to, kaip aš jo postą supratau) - daryti blogai.

Aš dėl to prisikabinau. Turėjau galvoje, kad vien save keisdamas, būdamas visišku egocentriku, besirūpinančiu tik savo gerove, savo idėjomis ir savo mintimis - nieko nepakeisi.

advena

tai nera savo nuomones pirsimas, tai tik patarimas. nori jis manes klauso, nori ne, juk neverciu prikisus peili prie gerkles.

Aukštyn