Angelo plaukai – dar viena NSO paslaptis

Pradėjo paragraf 78, sausio 18, 2013, 19:34:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Pristatau jūsų dėmesiui dar vieną savo streipsnelį

Angelo plaukai - dar viena NSO paslaptis



   Jau nuo pat ufologijos atsiradimo ieškota kokių nors nežemiškų artefaktų, kurie įrodytų jog Žemė tikrai yra lankoma ufonautų. Vienu tokių artefaktu tapo, ufologų visur medžiojama, medžiaga vadinama „Angelo plaukais".
   Ufologijoje esantis terminas „Angelo plaukai" neturi nieko bendro su Biblijoje minimomis dvasinėmis būtybėmis, Dievo pasiuntiniais. Šiuo terminu, „Angelo plaukai", paprastai apibūdinamas reiškinys, kai NSO nusileidimo ar praskridimo vietose randama panašios į stiklą medžiagos, savo struktūra primenančios plaukus ar siūlus. Ųios gijos gali gulėti ant žemės, jei NSO buvo nusileidęs, arba kaip voratinklis skraidyti ore, jei NSO buvo praskridęs. Kartais stebimos milžiniškos gijos siekiančios poros kilometrų ilgį ir padengenčios gan nemažus žemės plotus. Šie „Angelo plaukai" po kurio laiko ištirpsta. Laikant rankose ši medžiaga dažnai susimeta į mažus, blogą kvapą turinčius rutuliukus. Ši masė šiek tiek radioaktyvi.
   „Angelo plaukais" ši medžiaga vadinama paprastai tik angliškoje ir rusiškoje ufologinėje literatūroje, arba tose šalyse kur ji daugiausia naudojama. Tačiau pavyzdžiui Italijoje, ji vadinama „Silicio vata" arba „Mergelės Marijos plaukais", o Prancūzijoje - „Madonos vaikais" arba „Madonos dovanomis".
   Per visą ufologijos istoriją, „Angelo plaukų" atsiradimo atvejų užfiksuopta keli šimtai. Kelias dešimtis kartų liudininkams pavyko surinkti mėginius ir pristatyti į laboratorijas, tačiau mokslininkai iki šiol nežino šio reiškinio prigimties. „Angelo plaukų" struktūra ir atsiradimo priežastys dar iki galo neištirtos, nors ir ieškoma racioanalaus šio reiškinio paaiškinimo, juk ne kiekvieną patenkins ateiviška jų kilmės hipotezė. Kaip ten bebūtų yra žinoma jog į jų sudėtį įeina: boras, silicis, kalcis ir magnis. 1954 metais buvo atliktas pirmas rimtas tyrimas ir italų chemikas Danilo Gocci apibrėžė angelų plaukus kaip boro-silicio stiklą, nestabilioje būsenoje.
   Pirmasis „Angelo plaukų" paminėjimas datuojamas 1898 metais, kai virš JAV miesto Montgomerio, pasirodė tarsi skrajojantys voratinkliai iš keistos medžiagos. Tačiau žinomiausias atvejis įvyko 1954 metais spalio 27 d. Italijoje. Dangumi virš futbolo aikštės Florencijoje praskrido su neatpažinti skraidantysobjektai. Po jų praskridimo visa futbolo aikštė pasidengė lipnia medžiaga, panašia į voratinklį. Būtent šią medžiagą surinko chemikas Danilo Gocci ir jo kolegos. Šį reiškinį stebėjo daugiau kaip 10 000 liudininkų.
   Amerikiečių ufologas Čarlzas Meinas daro prielaidą, jog „Angelo plaukai" yra šalutinis NSO variklių darbo produktas. Jis teigia jog mūsų erdvėlaikyje ši medžiaga nėra stabili ir per trumpą laiką pereina į jam normalią erdvėlaikio dimensiją. Kiti ufologai, tokie kaip Brinslis Le Poerta mano jog tai gali būti kažkokių dvasinių jėgų materializacija, panašiai kaip spiritizmo seansų metu atsirandančiai ektoplazmai. Tačiau tiek viena tiek kita hipotezė kritikuojama skeptikų. Ypač kritikuojama antroji hipotezė, nes vien jau sulyginimas su spirtistine ektoplazma, kuri nėra įrodyta kaip iš tiesų egzistuojanti, kelia nepasitikėjimą.
   Dar viena teorija, sieja „angelo plaukus" su sąmokslo teorija žinoma kaip Cheminės trasos (chemtrail). Šiuo metu tai einamiausia teorija. Cheminių trąsų teorija teigia, jog reaktyvinių lėktuvų paliekama balta juosta danguje, neišnyksta, bet plečiasi ir pavirsta į debesis. Sąmokslo teorija teigia, jog tai vyriausybės vykdomas projektas. Tokiu būdu platinančios chemines medžiagas padedančias kontroliuoti visuomenę ar orų kontrolė ar panašiai. Tačiau cheminių trąsų teorija netaliako kritikos, nes „Angelo plaukai" buvo stebėti dar gerokai iki lėktuvų atsiradimo.
   1967 metais, „Angelo plaukų" mėginiai iš Naujosios Zelandijos pateko į Rusijos mokslininkų rankas. Fizikas L. V. Kiričenko juos aprašė sekančiai: tai pluoštinė medžaga susidedanti iš 0,1 mikrono storio skaidulų. Pagrindinė pluošto masė susipynusi į atskiras 20 mikronų storio gijas. Skaidulos - baltos spalvos, pusiau perregimos. Analizuota medžiaga neturi analogo gamtoje.
   Ką daryti pastebėjus „Angelo plaukus"? Visų pirma pasigrožėkite šiuo neįprastu ir retu reiškiniu. Antra, pabandykite surinkti mėginius ir pristatyti į cheminę laboratoriją tyrimams. Yra pastebėta jog gryname ore, ar ant rankų „Angelo plaukai" greitai ištirpsta, tačiau patalpinus į plastikinį maišelį ar stiklainį ir uždarius sandariai, kad nepatektų deguonis, „Angelo plaukai" išlieka net kelias dienas. Tai gi, pasinaudoję paprasčiausiu maišeliu ar stiklainiu ir suskubę į laboratoriją, galite padaryti neįkainojamą įnašą į mokslo atradimus.
   Mokslas dar turi išsiaiškinti „Angelo plaukų" kilmę, nes ateiviškoji kilmės teorija netekina nei meteorologų, nei fizikų, nei chemikų, kurie jieško labiau žemiškų šios medžiagos atsiradimo teorijų.

Gabrielius E. Klimenka
   


bs2000

kas cia per grybai :) mokslas dar turi issiaiskinti... :D jis pirma turi jum paaiskint kad meluoja viska :)) aj beja administratoriau prasau laikytis forumo taisykliu,rasyti tvarkingai ir be klaidu :DD

xsistemax

#2
liepos 15, 2013, 22:36:50 Redagavimas: liepos 15, 2013, 22:38:34 by xsistemax
Portugalijoje po NSO stebėjimo visą miestą padengė panaši substancija.Kai "plaukus" patyrinėjo po mikroskopu,pastebėjo kažkokią iki tol nematytą daugiakoję gyvybės formą.Kaip pasakoja to tyrimo dalyviai,mėginį bandant suspausti tarp stiklų tas padarėlis įsirėmė kojomis ir nesileido sutraiškomas.Ir net tyrėjams pamojavo.  :)
Duomenys iš NatGeo laidos "NSO virš Europos".

Benamis

Citata iš: xsistemax  liepos 15, 2013, 22:36:50
Portugalijoje po NSO stebėjimo visą miestą padengė panaši substancija.Kai "plaukus" patyrinėjo po mikroskopu,pastebėjo kažkokią iki tol nematytą daugiakoję gyvybės formą.Kaip pasakoja to tyrimo dalyviai,mėginį bandant suspausti tarp stiklų tas padarėlis įsirėmė kojomis ir nesileido sutraiškomas.Ir net tyrėjams pamojavo.  :)


xsistemax, tavo zinutes tikrai idomios, bet butu dar geriau jeigu to nors kokia nuoroda imestum savo teiginiams patvirtinti...

xsistemax

#4
liepos 15, 2013, 22:40:32 Redagavimas: liepos 15, 2013, 22:59:21 by xsistemax
Jau įmečiau,atleisk,iškart nesusigaudžiau.  :)Buvo parodyta ir per mikroskopą daryta nuotrauka,panašu į aštuonkojį.
Beje,faktai tikri,liudininkai-visas miestas.Įvykį ilgai tyrė Portugalijos Gynybos ministerija,yra visi tyrimo dokumentai,jau išslaptinti.Bet,kaip tokiais atvejais įprasta,išvados standartinės:nieko išsiaiškinti nepavyko.Nei objekto,nei to padarėlio,nei plaukų kilmės nenustatė.

likehsvilius

O lietuvoje yra pasitaike kasnors panasaus?

xsistemax

Neturiu tokių duomenų.

eternal.bliss

Kiek girdėjau tai būdavo tik seniau kai dar rusija skaitėsi čia.

paragraf 78

TSRS teritorijoje būta tokių atvejų. Kanišauskas apie tai rašė. Nepamenu dėl Lietuvos, bet TSRS tikrai buvo

eternal.bliss

esu sutikęs žmonių kurie sakė matę tuos plaukus, bet tai įvardija labai jau neįsivaizduojamai, kaip kažkokius siulelius (blizgius, neblizgius). Priedo sakė, kad dažnai matydavo bet kaip pranyko taip ir pranyko, galvodavo, kad iš lėktuvų mėto.

xsistemax

Ekskursas atgal į įvykį Portugalijoje:
Ta keista gyvybės forma galėjo būti medūzos lerva,arba atmosferoje gyvenantis mikroorganizmas.Juk mažai ką žinom apie Žemės atmosferą nuo 10 iki 100 km. aukštyje.Neturim priemonių jai ištirti.
Bet tik "galėjo".Kas dabar pasakys,kaip ten iš tiesų?

Karolis

Teko tai matyt savo akimis. Tai buvo prieš kokius 5 metus, vasara. Diena buvom kieme ir pradėjo iš aukštai kristi balti siūlai. Tiksliau sakant lėtai sklandė ir jų buvo tikrai daug. Buvau pasiemes ir į ranką. Tada nusprendem, kad tai vorantinkliai pakelti vėjo i dangų :).

Benamis

Citata iš: Karolis  liepos 20, 2013, 23:47:08
Teko tai matyt savo akimis. Tai buvo prieš kokius 5 metus, vasara. Diena buvom kieme ir pradėjo iš aukštai kristi balti siūlai. Tiksliau sakant lėtai sklandė ir jų buvo tikrai daug. Buvau pasiemes ir į ranką. Tada nusprendem, kad tai vorantinkliai pakelti vėjo i dangų :).


O kodel manai, kad tai buvo butent angelo plaukai, o ne kaip minejai voratinkliai? :)

Karolis

Nemanau, kad tai buvo angelo plaukai, man net pavadinimas nelogiškas. Manau, kad ten ir buvo voratinkliai, nors nelabai panašūs į juos :).

Ezekiel

Silicis ir boras yra borosilikatinio stiklo sudedamieji elementai, o jis dažnai naudojamas. Gal tai tiesiog stiklo vata.

Aukštyn