7 moksliniai paaiškinimai, kodėl zombių sukilimas nepavyktų

Pradėjo Teroras, spalio 18, 2012, 17:29:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

donis

Jei virusas atsirastu amerikoje, tai greitai paplistu, nes jie stori ir buki :D

paragraf 78

Citata iš: Master  kovo 28, 2013, 22:22:06
Na taip, paaiškinimas logiškas xD. Bet šeip filmas gan baisus. Vien dėl kokybės ir orginalumo :D


Tada tas filmas buvo labai originalus ir tikrai baisus. Dabar mes išlepinti visokios kompiuterinės grafikos, begalės neoriginalių idėjų ir t.t. O tada tai buvo naujovė

Master

Doni/ O jeigu paplistu Lietuvoje, tai turbūt seimas būtų apmėtytas akmenais (mintyse). Velniop tuos zombius,svarbu, kad kitam būtų negeriau. Pasklistu kalbos, kad seimūnai už žmonių pinigus barakus pasistatė. Nes lietuviai pikti ir paranojikai. O jei rimtai, tai nemanau. Charakterio savybės išsiugdomos, todėl save galima modeliuoti, taip kaip norisi. Ir šeip mes į amerikiečius labai panašūs, nes .... pažiūrėk tikra indiška filmą ir amerikietiška... Kokia pasaulėžiūra tau priimtinesnė.. Ir šeip visi prikolai.. mėmes, situacijos sprendimo būdai tokie patys....
Ir ps. Amerikiečiai jau ruošiasi zombių invazijai. Ten apmokymai, konferencijos vyksta. Knyga ta tema išleista.
Paragraf/  :D Tokiu atveju reiks paieškoti senesnių filmų . Nes mano galva siaubo filmo tikslas yra sukrėsti žmogų, eiti prieš jo pasaulėžiūra, įrodyti, kad gali būti ir kitaip. (Tada mintyse nerandi išsigelbėjimo plano)

paragraf 78

Zombių apokalipsės epidemiologinis ir sociologinis modeliavimas

  Epidemijos ir pandemijos yra labai sudėtingi ir sunkiai nuspėjami procesai. Yra keletas priežasčių, dėl kurių atsiranda šis proceso nuspėjimo sudėtingumas: patogenų evoliucija, šeimininkų populiacijų struktūros heterogeniškumas bei pačių infekuotojų bei nepaveiktųjų elgesys bei judėjimo (migracijos ir bendrai plitimo) erdvėje dėsningumai.
    Bandydami išsiaiškinti kokia yra įvairių procesų veikiančiu epidemijos metu svarba, grupė populiacijų biologų iš Čilės atliko hipotetinės "Zombių apokalipsės" modeliavimą, kuriame panaudojo tikėtinus užkrato ir populiacijų elgesio parametrus, atsižvelgiant į stereotipinių infekcinių zombių įvaizdį parodomą Holivudo filmuose (Nuzen et al., 2012). Be to, kad buvo modeliuojama ligos eiga, kai yra kelios žmonių būsenos (sveikas, infekuotas, daktaras, kareivis, negyvėlis bei "zombis") autoriai taip pat įskaitė situacinius elgesio pobūdžius (pvz. didesnis panikos lygis tarp normalių žmonių esant daugiau zombių esamame mieste), medicinos pagalbos bei karinės intervencijos galimybes.
    Kaip parodė stochastinės simuliacijos, absoliučioje daugumoje atveju analizuojant zombių pandėmijos eigą 300 dienų bėgyje įvykdavo visiškas populiacijos išnykimas ir tiktai 2,5 % atveju miestų tinkle esančios populiacijos išgyvendavo, kai dėka armijos ir medikų pastangų zombių pandemija buvo užkertama ankstyvose plitimo stadijose. Šis tyrimas taip pat parodė, kad didelę reikšmę pandemijos plitimui turi panikos lygis, kuris skatina populiacijos judėjimą ir tokiu būdu užkrato plitimą, kas savo ruožtu pagreitiną nagrinėjamos populiacijos visišką išnykimą.
    Zombių epidemijos dinamika teoriniame modelyje yra pagal savo pobūdi panaši į kitų stipriai užkrečiamų ligų epidemiologinę ir socialinę dinamiką. Pvz. kaip mini autoriai, Indijoje 2003 metais įvykus plaučių maro protrūkiui, šimtai tūkstančių žmonių pradėjo paniškai bėgti iš epidemijos regiono. Bendros panikos metu žuvo kur kas daugiau žmonių nei nuo pačio maro. Todėl, kaip mini autoriai, geras visuomenės informavimas yra būtinas esant labai pavojingos ligos protrūkiui, nes spontaniškas žinių įgijimas tiesiogiai susiduriant su užkrėstais individais inicijuoja plintančią paniką, kuri globaliame kontekste yra žalinga.

Šaltinis: https://groups.google.com/forum/?hl=en&fromgroups=#!topic/g-mokslai/go_eCzAAUIo

Master


Ezekiel

Gal zombiai simbolizuoja realią visuomenę. Man atrodo, kad tokie filmai skirti demonizuoti žmones, vaizduoti kaip nepasisotinančius parazitus, bjaurius, pavojingus ir vertus išnaikinanti, kad išgelbėti planetą. Žinoma išgyvenusius, kietus herojus atitinka elitas ir valdžia.
World War Z filmo analizė:



Išbadėjusi, ištrokusi ir blogomis sąlygomis gyvenanti žmonija gali pavirsti zombiais, kanibalais ir bepročiais.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Ezekiel  balandžio 13, 2013, 00:16:13
Gal zombiai simbolizuoja realią visuomenę. Man atrodo, kad tokie filmai skirti demonizuoti žmones, vaizduoti kaip nepasisotinančius parazitus, bjaurius, pavojingus ir vertus išnaikinanti, kad išgelbėti planetą. Žinoma išgyvenusius, kietus herojus atitinka elitas ir valdžia.


Oj prajuokinai :D Apskritai iš visų tavo žinučių susidarau nuomonę, kad tu visur gyvenime matai tik smegenų plovimą, suvaržymus ir pan.

preacher

Juokinga kai rodo filmus su zombiais ir juos vaizduoja kaip antgamtiškai stiprius, tai tipo virusas nuo kurio jie pavirsta tokiais išpučia jų raumenys ir suteikia jiems žydruno Savicko jėgą, bei Usaino Bolto sprogstamumą??

.L.U.T.H.O.R.

Na virusas galėtų nuimti visus limitus. Aišku nepadarytu antgamtiškai stipriu, bet jėga padidėtų manau, nors dėl judėjimo greičio tai nežinau.

RoxiO

#24
balandžio 13, 2013, 15:35:07 Redagavimas: balandžio 13, 2013, 15:42:02 by RoxiO
Citata iš: donis  kovo 29, 2013, 02:13:59
Jei virusas atsirastu amerikoje, tai greitai paplistu, nes jie stori ir buki :D


Ir vėl tie stereotipai...


Beje, žmogus rašęs straipsnį turbūt nepagalvojo apie virusą, kuris atakuotų centrinę nervų sistemą ir priverstų žmogų visiškai nustoti mastyti arba pradėti mastyti labai agresyviai. Kitaip tariant - zombis nebūtinai turi būti negyvėlis. Tai gali būti gyvas žmogus paveiktomis smegenimis ir/arba nervų sistema, kas galėtų išprovokuoti kandžiojimąsi, draskymą ir kitokį žmonių žalojimą ir tokiu būdu perduodamą virusą.

Ir dar vienas man patikęs komiksiukas, kuriame puikiai išsprendžiama apsigynimo nuo zombių problema. Gal kas supras. :D


Ezekiel

Citata iš: Šešėlis  balandžio 13, 2013, 12:34:15

Oj prajuokinai :D Apskritai iš visų tavo žinučių susidarau nuomonę, kad tu visur gyvenime matai tik smegenų plovimą, suvaržymus ir pan.


O kodėl taip negalėtų būti? Hitleris sulygino žydus su parazitais ir praplovė smegenis vokiečiams, kad juos žudytų. Pasaulio galingiausieji dabar siekia sumažinti populiacija ir Bilas Geitsas atvirai pareiškė, kad jo vakcinos skirtos žmonių naikinimui, ne gydymui! Slapčia sterilizuojami ir vyksta socialinė inžinerija, pavyzdžiui skatinant homoseksualumą ir iškreiptas vertybes.
Tokie filmai skirti pratinti žmonės naujos tvarkos ir vaizduoti juos kaip pabaisas, vertas išnaikinti planetai išgelbėti.

.L.U.T.H.O.R.

Tai žinoma viskas įmanoma, su tam tikra tikimybe. Taip, Hitleris buvo charizmatiška asmenybė ir būtų dar daugiau galėjęs pasiekti, tačiau tikėjo tik savimi. Be abejo žinai, jog Hitleris pabaigoje pakeitė savo nuomonę ir gailėjosi žudęs žydus? Dėl vertybių ir homoseksualumo, tokie dabar laikai, toks dabar žmonių suvokimas, pagyvensim pamatysim kaip viskas pasibaigs. Gal šiuos laikus vadinsim kritimo laikotarpiu, kaip viduramžius laikom tamsiaisiais amžiais? Viskas vyksta ciklais :)

Aukštyn