The Secret

Pradėjo Benamis, rugsėjo 13, 2011, 20:50:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jonas

CitataKvantinę mechaniką, nors jis žino ,kad tai tikslusis mokslas, bet jo teiginys,kuriuos jis išsako savo nuomonę paneigia jo teiginį.O.o


Jeigu Kvantinę mechaniką jis pavadino pseudomokslo, reiškiasi, net pats nesusigaudo, todėl mažas iš jo skeptikas.

CitataMan kilo klausimas,  nejau visas pseudomokslas yra nesąmonė? Pastebėjau tiksliojo mokslo fanatizmą tarp žmonių. 


  Ne visas pseudomokslas yra nesąmonė, o akli mokslo fanatikai taip teigia ir net nebando į tą pseudomokslą nė kiek giliau pažvelgti. Jie tik sėdi savo mažyčiuose pasauliuose, viską neigia kas tik prieštarauja jų supratimui.

TinSoldier

#46
balandžio 27, 2012, 17:34:03 Redagavimas: balandžio 27, 2012, 17:36:32 by TinSoldier
Pateiksiu pavyzdį, kaip daugmaž veikia pseudomokslas ir kodėl mokslas jį laiko nesąmonėmis. (Nors nebūtinai nesąmonėmis. Tiesiog dažniausiai visišikai nepatikimas teorijas turinčia sritimi)

Ok.. Mokslas daugmaž žino kaip žmonės gimsta, ar ne? Mokslo daugmaž visuotinai yra priimta, kad vaikų gandrai neatneša, ar ne? Gandrų teorijos atmetimas turi pakankamai tvirtų įrodymų: stebėjimai, biologinis organizmo pažinimas ir t.t. ir pan. Taigi, gandrų teorija, nors ir pavadinta moksliškai skambančiu žodžiu, bus pseudomokslas - nepatikima, prieštaraujanti pasaulio pažinimui, be tvirtais pripažįstamiems įrodymams. Taigi, mokslininkai užsidaro savo mažame pasaulėlyje ir kaip idiotai užsiciklinę tvirtina, kad vaikai gimsta tik iš vadžainų.

Bet štai pasirodo koks nors ypač atviros sąmonės išgelbėtojas - save mokslininku vadinantis žmogus. Suranda gyvybės langelyje paliktą vaiką. Kokį pusvalandį pabando surasti jo mamą. Neranda. Ir tuomet iškelia labai atviro požiūrio teoriją - vaikas buvo atneštas gandro. Kaip kitaip jis galėjo čia atsirasti? Jis turi faktinių įrodymų: Vaikas yra. Motinos nėra. Tiria tiria tą vaiką porą metų. Stebi kaip jis vystosi. Ir staiga! Pirmas vaiko žodis: "Gandras" ! Pseudomokslininkui viskas tampa aišku: vaikas ne tik egzistuoja neturėdamas biologinės mamos, tačiau dar ir prisimena savo kudikystę! Tebunie palaimintas šis atviros sąmonės žmogus! Suranda dar keletą tokių stebuklingai atsiradusių vaikų ir teorija, pagal pseudomokslo kriterijus, tampa tvirta ir nepaneigiama.

Ir tiem pseudomokslininkams visiškai pofig, kad, pagal iiiilga, atidų ir aukštus patikimumo kriterijus turintį pasaulio pažinimą, vaikas negali atsirasti iš gandro! Jiems visiškai pofig, kad, pvz, nuo gimimo vaikui vien kartojant "gandras, gandras, gandras", prikabinėjus gandrų paveikslų ir dovanojus gandrų žaislus, jis dėl to galėjo ištartį tokį pirmą žodį.

Pseudomokslininkams visa tai yra visiškai pofig. Jie reikalauja, kad jų gandrų teorija ir gimdymo faktas būtų statomas į lygiaverčias lentynas ir vienodai tiriamas. O, jei taip nedaroma, mokslas apkaltinamas siauraprotiškumu ir baime patvirtinti "nepatogią" teoriją.

Štai todėl praktiškai visi pseudomokslai yra nesąmonės. Aišku, aš čia labai supaprastinęs parašiau, kad vaizdžiau būtų. Ne tiksliau :)) Bet esmė tokia.


Aukštyn