Psichodelinė muzika

Pradėjo RoxiO, kovo 16, 2012, 21:46:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

kovo 16, 2012, 21:46:57 Redagavimas: kovo 16, 2012, 21:52:04 by RoxiO
Sveiki. Hehe, jau senai nerašiau forume (neturėjau laiko) ir štai iškilo klausimas... Abejoju ar apie tai kada buvo kalbėta, tad užvesiu mintį. Taigi, pradėjau domėtis vadinama "psichodeline muzika" (kitaip dar "Psirokas", "Rave") ir randu labai nedaug dainų, taigi jei domitės - pasidalinkite žinomomis dainomis. Štai ką apie Psi muziką sako mūsų draugė vikipedija:
CitataPsichodelinė muzika (angl. psychedelic, - iš gr. "psyche" - siela, sąmonė, protas, "delos" - matomas, akivaizdus, išreikštas) - muzikos srovė, įkvėpta psichotropinių medžiagų - kanapių, meskalino, psilocibino, LSD ir kt. - vartojimo sukeltų pojūčių. Tai svaiginanti muzika, pasižyminti ilgais garsų srautais, nesuprantamais tekstais, dabartiniu metu ir elektroninias efektais. Klausytojams dažnai mėginama perteikti psichotropinių medžiagų sukeliamus pojūčius.
Praktiškai nėra grupės, kurios stilių galima būtų apibūdinti kaip grynai psichodelinį, tačiau psichodeliniai požanriai egzistuoja visuose didžiuosiuose muzikos žanruose: džiaze, roke, metale, elektronikoje, industrinėje muzikoje ir kt.

Ką aš manau apie psi muziką:
Man ji sukelia prieštaringus jausmus, tokius, kaip baimę, džiaugsmą, palaimą, transą... Veikimo principas: tiesą sakant, net neįsivaizduoju kaip tai veikia. :D

Keletas dainų nežinantiems:





Na ši daina nėra pogrindinė, kaip aukščiau pateiktos, bet ji man vistiek šiek tiek užneša į psį muziką (klausykite su ausinėmis, nes nejusite efekto):


Taigi išsakykite savo nuomonę ir jei galite, pateikite dainų. :) Beje, nepykite labai jei privėliau klaidų, nes paskubomis rašiau. :D

Benamis

Sveikas sugrizes RoxiO. Jau pradejau nerimauti kur prapuolei ;D

Idomi tema. Siaip tai sia tema niekuomet nesidomejau, taigi pirma karta apie tai skaitau :)

Gali parasyti kokia 'daina' tau sukelia didziausia efekta? Nes klausyti visas is eiles tingiu, noreciau kazko patikrinto :)

paragraf 78

Siūlau pasidomėti 1996 metais berods išleistą Lileikio ir Mašanausko albumą "Requem". Geas lietuviškos psichodelikos pavyzdys.

RoxiO

Citata iš: Benamis  kovo 16, 2012, 21:51:30
Sveikas sugrizes RoxiO. Jau pradejau nerimauti kur prapuolei ;D

Idomi tema. Siaip tai sia tema niekuomet nesidomejau, taigi pirma karta apie tai skaitau :)

Gali parasyti kokia 'daina' tau sukelia didziausia efekta? Nes klausyti visas is eiles tingiu, noreciau kazko patikrinto :)

Sveikutis :D

Turbūt didžiausią efektą (keistą jausmą, net nežinau kaip jį pavadint) sukelia ši daina:


Na o didelė dalis Dvar dainų man sukelia didelę nepagrįstą baimę. Šiaip labai norėčiau nueit į psichodelinį koncertą, kažkada greit, va, bus "Gus Gus" koncertas, sakoma, kad prie didelio garso, šurmulio, šviesos efektų visi pojučiai dar labiau sustiprėja.

EDIT:

Insomnia, dėkui, pasidomėsiu. :)

paragraf 78

Atsiųsk man į pm savo skype, galėsiu tą albumą tau permesti

RoxiO

#5
kovo 17, 2012, 12:39:26 Redagavimas: kovo 17, 2012, 12:41:01 by RoxiO
Parašiau, nekantrauju paklausyt albumo. :))

Beje, jei kažkas norės paklaust ko nors ar šiaip pakalbėt, tai mano skype yra mano profilyje. :)

Beelzebub

#6
kovo 17, 2012, 15:44:37 Redagavimas: kovo 17, 2012, 15:46:45 by Beelzebub
Aš tai labai mėgstu psichodelinę muziką, na tik gal ne visų rūšių. Ypač mėgstu Psy Trance. Anyways, įmesiu porą tracks, kurie manau tinka prie Psy muzikos. Na aišku čia ne visų skoniui, tad nepykit jei kas Jums nepatiks :):









Pora mix'ų:





Aukštyn