Pašnekovo tipai internete

Pradėjo Master, sausio 22, 2014, 21:41:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Šitą ganėtinai linksmą straipsniuką radau psichika.eu
Manau tai gan aktualus dalykas forume ir visai smagu šių tipų paieškoti tarp savęs (: Nors bent jau aš tai velniškai nemėgstų strereotipų ir įrėminimų.
(vėliau, kai bus laiko ir pradėsiu giliau šia sfera domėtis , pasidalinsiu rimtesnėmis žiniomis :3 )
Taigi, kam save priskirtumėte? ::) Aš tai labiausiai jaučiuosi panaši į "nusidėjelį per išpažintį" che, che :D

Pasakorius- Linksmas, geras pasakotojas, kompanijos siela, kartais kitiems neleidžia nė žodžio įsiterpti.
Tardytojas- Užduoda klausymą po klausimo, pokalbį konstruoja interviu principu, apie save beveik nieko nepasakoja.
Nusidėjelis per išpažintį- be perstojo kalba apie save, giriasi, guodžiasi- jam labai reikia dėmesio ir padėti kažkam galvą ant peties. Jis silpnas tad nė nesiruošia guosti ar gelbėti kitus- visas dėmesys tik jam.
Keleivis- Tylus, dažniausiai nenorintis bendrauti, atsiskleisti. Mano, kad visi turi jį linksminti.
Lyderis- Protingas, santūrus, mažakalbis, gerbiamas autoritetas. Dažniausiai imasi organizatoriaus ar teisėjo rolės.
Ginčininkas- Ginčysis net dėl akivaizdžių dalykų. Tokiu būdu siekia ištirti pašnekovą ir surinkti kuo daugiau informacijos, kurią vėliau panaudos sau naudingu būdu. Atsargiai, nes toks tipas gali virsti ir troliu.
Atpirkimo ožys- Paprastai provokuoja lyderį ar internetinio resurso administratorius ginčams ir jo žeminimui. Po tokia saviplaka slypi didžiavimasis savimi. Skirtingai nei trolis ar nuodemingasis nežemina kitų ir neverkšlena. Tiesiog mėgsta būti autsaideriu, atstumtuoju, sukilėliu prieš visus rolėje.
Trolis arba vampyras- žemina pašnekovus, kartais tai daro labai moksliškai ar rafinuotai. Nuo paprastų keiksmų ar kritikos gali imtis tokių triukų, kad jums paskaus širdis, apims įniršis. Geriausias kovos būdas su tokiu pašnekovu- tiesiog baigti pokalbį. Šis tipas minta jūsų kartėliu, pykčiu ar apmaudu. Gavęs savo dozę pasijunta geriau.

kiskis

Tik spejau perskaityt, kad nemegsti stampu, ir stai tau jau pasiruosei visus sustampuot ???

omcikas

O man patiko, sakyčiau nemažai tiesos tame, tik turėtų būt daugiau tipų, nes ne visi į išvardintus telpa  :)

kiskis

As tai beveik telpu i ozi, tik ne atpirkimo, bet i sena , nes matau, kad visikai nebesuprantu jaunos kartos :/

Asasinas

Ir kokį štampą man uždėtum, Masteryte? :)

Master

Kiški, nepagavai esmės absoliučiai. :D Pirmiausia, šis straipsnis ne mano. Toliau įkėliau jį čia dėl pramogos. Tiesiog, aš pati dar nebuvau susidūrusi su tokio tipo skirstymu ir tai pasirodė įdomu. Negi manai, kad aš tokia kvaila ir šiaip sau sakysiu, jog nemėgstu stereotipų nesuprasdama, kad būtent dabar šiuo momentu juos pateikiu. Nu jau...
Omcikai, žinau, aprašymai per daug abstraktūs. Per daug laisvai interpretuojami ir yra gan vaikiški. Kaip ir minėjau ketinu daugiau apie tai pasistudijuoti. Vėliau galėsiu pasidalinti rimtesnėmis žiniomis ;)
Tau Asasinai, turbūt užklijuočiau keleivio etiketę. Dėl daugelio priežasčių (:

Phoenix

O prie ko mane priskirtum?

Master

ChmmmmMmm.... O čia jau sunkiau pritemti :?
Galėčiau tik savaip tave interpretuoti. Jeigu tinka toks variantas patenkinti smalsumą?
Asmuo besiblaškantis tarp dviejų būsenų (prisitaikęs prie visuomenės, tačiau tuo pat metu slepiantis šiek tiek kitokią pasaulėžiūrą),spėju, kad gan ramus ir neskubantis ir ... į gyvenimą neįdadantis pakankamai pastangų, ( gal kokį 60% :D) bet dėl nepergyvenantis, nors ir turintis baimių.Esantis nedrąsus. Nesantis reiklus, gan paprastas, šiek tiek linkęs mintimis nuklysti, užsisvajoti. Galbūt net turintis bjaurų įprotį pasinerti į savo vidų, užsižiūrėti į vieną tašką. Neturintis didelių siekių. Šiek tiek su žemoka saviverte, nes ieškantis pripažinimo ir jautriai reaguojantis į kritiką. Taip pat dar neišreiškęs savęs kaip asmenybės, kas galbūt ir yra tos būsenos kaltininkas. Neprisirišantis. Galbūt jeigu sietume su virtualia aplinka, forumą pasirinkai kaip saugią užuovėją vienai savo meniškajai, paslaptingajai pusei. Kuri neatitinka tavo tikrosios realybės. Spėju, kad savo aplinkoje nėra galimybės jos išreikšti. Todėl ieškai kažko kuo ją galėtum užpildyti.
Galbūt priskirčiau melancholiko su šiek tiek flegmatiko temperamentą. Intravertiškas.
Forume esi labiau sekėjas ir į jį nežiūri rimtai. Tau tiesiog įdomios naujienos.
Na, bent kiek pataikiau :D?

.L.U.T.H.O.R.

Žiū, Master čia pas mus psichologė :D


Sau kažkaip nei vieno iš esamų tipų nepriskirčiau. Nebent po žodį iš kiekvieno ištraukčiau :D

varpainis

Citata iš: Phoenix  sausio 23, 2014, 18:04:52
O prie ko mane priskirtum?


Tai jau baltoji biggie`io versija esi :D

Phoenix

Citata iš: Master  sausio 23, 2014, 19:08:31
Na, bent kiek pataikiau :D?


Na, mano aplinkoje (ne forume) tikrai yra galimybių išsireikšti, joje esantys žino kuo aš užsiimu ir palaiko mane. O dėl viso kito daugmaž pataikei, esu linkęs daug (gal net per daug :D ) galvoti apie savo elgesį, jį analizuoti ir t.t., nuo mažens esu linkęs į tokį neigiamą, pesimistinį mastymą, bet tikiuosi kad ateityje šis tas pasikeis ir viskas bus gerai. :)

Varpaini, gal nebevartok to ką vartoji, nes matosi kad turi problemų ???

Master

Druwi, ne psichologė, o projektuotoja (: Nors va tiesa pasakius kartais tarp tų žodžių nematau skirtumo... Juk patys psichologai pripažįsta, kad išorėje nėra nieko, ko nebūtų stebėtojo asmenybėje . Tai faktiškai jų pačių analizės tampa interpretavimu... Ech... Niekad nemėgau psichologijos. Mokslas toks jaunas ir neišplėtotas, kad tampa žmogaus žaizdos šakute pakrapštymu. Bet įdomus, šito neneigsiu :3
Phoenix, tai da tada visai neblogai... Kai nesi matęs žmogaus gyvai ar normaliai su juo bendravęs (: O jau maaniau, kad kaip visada būsiu stipriai šovusi pro šalį. (Pastaruoju metu "blūdyja" mano nuojauta ir suvokimas)

aftermind

Labai įdomu paskaityti buvo, tačiau sunku išsirinkti, kuris tipas visgi labiausiai atitinka manąjį. Kiekviename gali rasti sutampančių dalykų. Tik visiškai neatitinka dviejų paskutinių tipų. (ačiū Dievui)

Phoenix

Citata iš: Master  sausio 24, 2014, 07:41:52

Phoenix, tai da tada visai neblogai... Kai nesi matęs žmogaus gyvai ar normaliai su juo bendravęs (: O jau maaniau, kad kaip visada būsiu stipriai šovusi pro šalį. (Pastaruoju metu "blūdyja" mano nuojauta ir suvokimas)



Turėjau šiek tiek daugiau laiko pagalvoti apie tavo parašytą manęs apibūdinimą. Pasistengsiu viską išdėstyti :) Pirma mintis buvo tokia, jog pasiremiant vienu ar dviem bruožais, kurie forume aiškiai matomi, bandyta "pritempti" prie melancholiko/flegmatiko tipo, intravertiškumo, tokiu būdu automatiškai priskiriant ir kitus jų požymius, kurie nebūtinai gali būti tiesa. Nes kažkodėl nesitiki kad iš virtualios erdvės galima spręsti apie žmogaus tikslus, siekius (sakyti kad jis jų neturi), temperamentą, jo vidinę būseną..Todėl įdomu sužinoti, kokiu pagrindu pasiremdama tu padarei tokias išvadas apie mane? Jei čia nepatogu, tada parašyk per PM.

Ir dar vienas klausimas- o kaip apibūdintum save?

Master

Kiek tame tiesos ir ar įmanoma padaryti kažkokias išvadas teks nuspręsti pačiam. (:
Bet spėju, kad savas išvadas jau pasidarei.
Ne, nors psichologija domiuosi, tačiau į ją nežiūriu rimtai, net nelaikau mokslo šaka. Visa tai ką perskaitei yra interpretacija. Elementarus išvadų darymas. Jokio pritempinėjimo. Kartojau šioje temoje tai n kartų. Tiesiog kiekvienas veiksmas įtakotas aplinkybių, tačiau dar dažniau pačio individo asmenybės. Net ir internetinėje erdvėje medžiagos apstu, kad būtų galima ją panaudoti nusakant vartojo asmenybę. Nikas, avataras, vartojama stilistika, rašyba... Galima bandyti paslėpti save užsidedant kaukę, bet ir tai daug ką pasakys apie tą žmogų, o jei dar ir pateikta asmenybė pasirodys dirbtina, virtualioje erdvėje atsiskleisi plačiau nei realybėje. Tipai, kuriuos tau užklijavau, buvo išvesti iš jau minėtosios interpretacijos. Ne atvirkščiai.
Štai parodysiu kaip visa tai vyksta.
Pavyzdžiui, tai, kad čia parašei, rodo, kad tai tau buvo svarbu (tu tai sureikšminai) ir kuris laikas labai nerimavai. Galbūt kaltinai mane, mintyse dėliojai priekaištus, reiškei nepasitenkinimą ir ginčijaisi su savimi. Na žinoma šis vaizdas sukėlęs tokias emocijas iškilo ne iš karto, turbūt šis įvykis nugrimzdo į pasąmonę ir po gero mėnesio su nauja jėga išniro skaudžiai tau įgeldamas, nes galbūt tai buvo užslopinta... Su nauju požiūriu vėl įsigilinai į tą problemą. Regis mano interpretacija tau sukėlė neigiamas mintis. Tai visgi parodo, kaip tau rūpi kitų nuomonė. Štai, nė nepabijojai atgaivinti šią temą... Ir negali pakelti kritikos, bet nori būti įvertintas... Jeigu man reikėtų tavimi manipuliuoti, turbūt pasirinkčiau būtent tokį metodą, nusitaikant į silpną ego . Bet nesijaudink, sąmoningai to niekada nedarau :D O šiaip atkreipk į tai dėmesį ;)
Dažnai žiūrėdama kas yra online, matau tave kūrybos skiltyje. Turbūt daugiausiai laiko praleidi žiūrėdamas kitų darbus, arba nesiryšti paviešinti savuosius. Arba žvelgi į savo senus darbus ir skaitinėji žmonių atsiliepimus. 1. Atveju tu nepalaikini nė vieno darbo ir nekomentuoji. Kas reiškia, kad galbūt esi pavydus ir bijai konkurencijos. 2. atveju esi neryžtingas ir vėlgi labai jaudiniesi dėl kitų nuomonės. 3 atveju esi intravertas, gyveni praeitimi, per daug svajoji, mažai veiki. Nori, kad mana kristų iš dangaus į burną kaip sakoma :D.
Man užtenka žvilgtelėti į tavo darbus ir jais jau galiu pasakyti apie tavo socialinę, ekonominę padėtį požiūrį ir interesus. Kadangi piešiniai nesilieja vaizduote, matomai esi ribojimas visuomenės. Iš to galima spręsti, kad googlą naudoji retai, o ir tai kas vyksta aplinkui nelabai domiesi. Nesi integravęsis visuomenėje. Nesimato šiuolaikinių idėjų. Nematyti meninių srovių, o tai rodo, kad tave domina ne teorija, estetika, o praktika ir šiek tiek garbė.
Aplamai menas puikiai atspindi asmenybę (jo, ir aš dėl to nesidžiaugiu :D)
O šiaip tiesiog jaučiu. Aprašau tai kas gyvena mano realybėje.
Nepyk, šiandien aš žiauri :D (asmeninės problemos)
Chm... Esu per dažnai ir greitai kintanti, todėl savęs necharakterizuoju (:
Gal vėliau jei kam bus įdomu, pasistengsiu nupaišyti savo charakteristiką.
(o dabar norisi pailsėti :D)

Aukštyn