Vilko valanda

Pradėjo BlackCherry, sausio 06, 2014, 16:35:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

BlackCherry

Tikriausiai visi arba bent jau daugelis žino ,kas tai. Vilko valanda - laikas nuo 3h ryto ,kuomet vyksta įvairūs nepaaiškinami dalykai, velniai/dvasios/demonai ar tai kitokie padarai gąsdina žmonės. Trumpai tariant ,tai dvasiu ar kitokiu panašiu padarų veikimo laikas. Girdėjau teorija ,jog 3h būtent todėl ,jog šetoniški padarai nori pasityčioti iš šventosios trejybės.
Paskaičiusi straipsnius ir nutikimus forume prisiminiau ir man nutikusi įvikį nors nežinau ar tai galima pavadinti kažkuo antgamtišku. Taigi einu prie esmės. Labai gerai prisimenu ,jog ,tai buvo vasara prieš 11kl. rugpjūčio mėn. Kiekvieną naktį prabusdavau apie 3h ar 3,30h naktį apimta didžiulės baimės ,kuriai jokių realių priežaščių rodos nebuvo. Į galvą lysdavo visokios baisios mintys apie dvasias ir t.t. Tai tęsėsi iki brolio žūties, po to viskas liovėsi. Taigi neseniai perskaičiusi apie vilko arba dar kitaip vadinama velnio valanda klausiu jūsu nuomonės, ar tikite ,kad čia ale dvasių įtaka ,vilko valandos ar racionaliai paaiškinama. Įdomu ką manote apie vilko valanda, tikite ar ne?
P.S.Tikiuosi aiškiai išdėsčiau ką norėjau pasakyti. :)

paragraf 78

Viską gražiai aprašei, tik dėl trejybės suklydai. Trečia valanda nakties yra trečios valandos dienos, kada mirė Kristus priešingybė, tad nuo seno laikoma tamsybių siautėjimo metu, bet ne pasityčiojimo, kaip kad parašei

minde1990

Kiek man yra zinoma. Apie tokia valanda 3 nakties, yra gilusis miegas lyg, na ir daznas atvejis kosmaru sapnavimas, tai turbut is kosmaru prabusdavai arba tiesiog taip prabusdavai visa prakaituota, nuo kieto miego. Man paciam yra daug kartu buve jog prabundu vidury nakties, turbut irgi mazdaug tuo laiku, bet neziuredavau kelinta. Ir prabusdavau visas prakaituotas nuo kokio kosmaro, budavo labai gilus miegas.

O dvasioms ir kitiems nelabai jau svarbu kelinta valanda. Tokia valanda nera prasmes vaidentis, nes visi kietai miega ir niekas nepastebes :)

paragraf 78

Na tiesiog įvairios kultūros pastebėjo jog apie tą metą, blogai būna.
Psichoanalitikai sako, kad tada labiausiai siaučia pasąmonė, tad natūralu, kad visas brudas lauk lenda

minde1990

Citata iš: paragraf 78  sausio 06, 2014, 17:30:09
Na tiesiog įvairios kultūros pastebėjo jog apie tą metą, blogai būna.
Psichoanalitikai sako, kad tada labiausiai siaučia pasąmonė, tad natūralu, kad visas brudas lauk lenda


na taip ir man yra tai teke senai skaityti. Man labai idomu tokiomis valandomis kazka veikti, ta mistika tokia.
Gal dar kokie nariai yra tokiomis valandomis kazka isgyvene ?

paragraf 78

Tai tuo metu praktiškai visi yra ką nors išgyvenę, ypač tie ką kamuoja nemiga. Tokią valandą paprastai lenda pačios niūriausios mintis, visokie vaidenimaisi būna ir panašiai

D.W. I know

Citata iš: paragraf 78  sausio 06, 2014, 17:46:04
Tai tuo metu praktiškai visi yra ką nors išgyvenę, ypač tie ką kamuoja nemiga. Tokią valandą paprastai lenda pačios niūriausios mintis, visokie vaidenimaisi būna ir panašiai

jaap, geras pastebėjimas, Paragrafe. Vien pernai gal kokį mėnesį ar daugiau pabusdavau vidury nakties nuo velniškų košmarų. Dabar, atrodo, vėl kartosjasi o_o.

paragraf 78

Šiaip baisiausia čia ne vaidenimaisi ir košmarai, bet būklė kuri kyla nemigos metu. Nepamenu koks tiksliai procentas savižudybių, bet gana didelis, įvyksta būtent Vilko valandos metu, t.y. tarp 3 ir 4 valandos nakties

BlackCherry

Na man irgi norisi tikėti ,kad čia mano pasamonės ir vaizduotės išdaigos. Toks prabudimas tesėsi nepilnai mėnesį ir kaip minde1990 rašė dažniausiai išpilta šaltu prakaitu pabusdavau, lyg nuo košmaro ,tačiau jų nesapnuodavau arba neprisimindavau, o po to jau sunkiai sekdavosi užmigti.
Citata iš: paragraf 78  sausio 06, 2014, 17:30:09
Na tiesiog įvairios kultūros pastebėjo jog apie tą metą, blogai būna.
Psichoanalitikai sako, kad tada labiausiai siaučia pasąmonė, tad natūralu, kad visas brudas lauk lenda

gerai sakai Paragraf , šituo ir norisi labiau tikėti. :)

Kal kam dar teko su kuo nors panašaus susidurti? :)

la.benas

Galiu patvirtint, kad 3 val. tikrai visokios nesąmonės vyksta. Kaip tik šiąnakt buvau apie trečią atsibudęs, tai vaizduotė pavarė kaip turi būt :D

Beta

Jau greit bus metai laiko kaip miegu dienomis, ir dirbu naktimis, ir nieko išskirtino nepastebėjau ties tomis valandomis.
Tačiau po 12 - 16 valandų darbo, apie 12 - 4h. dienos ( prieš einant miegoti ) prasideda visokios nepagrįstos baimės, kad koks vaiduoklis pagriebs už kojos ar pan. ( nors ir šviesu ).
Ką noriu pasakyti tai, jog po visos dienos darbo, kai smegenys yra išvargintos, jos po truputį atsijunginėja, ir tada gali apimti nezmoniska baime, panika, net elementariausių dalykų, ir paros metas ( ir būtent valandos ) tam neturi reikšmės.

BlackCherry

Beta - visiškai pritariu,jog nuo didelės įtampos ar psichologinio pervargimo stogelis gerokai pačiuožt gali. Teko skaityt ne viena straipsni apie siaubo filmų aktorius ,kurie įsijaute į vaidmenį vos nenuprotėja, tas pats ir su teatro aktoriais. Gal esat girdėja atvejį kai aktoriai vaidindami spektaklį (pavadinimo neatgaminu dabar) apie mirtinus vėžininkus depresija susirgo ,kiti iki savižudybės priėjo. Noriu pasakyt ,jog didelis stresas ir silpni nervai tikrai nekaip veikia žmogu.
Beje sudominai dėl kokių priežaščių dirbi dieną, koks darbas?

la.benas gal ateiviai prazondavo?  :D juokauju. Na jei tiki dvasiom ir tuo ,kad 3h nakties vyksta visokie briedai tai dažniausiai taip ir atsitinka. Kažkas panašaus į placebo efekta.

BloodyMary

Man tikrai yra nutikęs nevienas keistas dalykas per vilko valandą... Pastaruoju metu labai dažnai atsibundu apie 3 valanda, ir porą karų taip pabudusi buvo toks jausmas, kad mane kažkas stebi. Įjungus šviesą nieko kambaryje nėra, o vėl išjungus - tas pats nemalonus jausmas...

Master

Man tai irgi jei nekankina nemiga ir užmiegu iki vidurnakčio visada vienaip ar kitaip prabundu 3h nakties. Ar tai intuityviai, ar sapnas išbudina ar reikalų atsiranda (pavyzdžiui pas mane natūralu viduryje nakties prabusti, kad atrašyčiau į sms, susidrėkinčiau rankas ir lūpas,atsigerčiau vandens ir pan.)... Nieko keista. Aš irgi kiek girdėjau, kad tuo laiku žmogus miega giliojoje fazėje ir natūraliai per ją išsiskiria į smegenis dtm (galbūt, kad žmogus tos medžiagos pagalba priartėja prie kito pasaulio. Visiems gerai žinoma metodika kuomet svaiginančiomis medžiagomis stiprinami pojūčiai  (jautrumą aplinkai) ir gebėjimai). arba tiesiog patiriamas šokas :)).
.... Bet kiek esu girdėjusi, o gal skaičiusi (nepamenu), kad prabudimas tarp 3-4 valandos rodo kažkokius sveikatos ir psichologinius sutrikimus (jei turėsiu laiko apie tai paieškosiu daugiau informacijos)

minde1990

tikrai paskaicius visu potyrius, atrodo siurpoka. Tikrai jog ta valanda yra mistine, net nereikia ir faktu, irodymu. O niekas nebande ta valanda atlikti spiritizmo seanso, seansas per vilko valanda tikrai atrodytu gresmingai.

Aukštyn