Kaip CŽV tyrinėjo aiškiaregystės fenomeną

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 19:18:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Tarp neseniai JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) internete išslaptintų dokumentų buvo ir kolekcija popierių, kurie aprašo vieną iš keisčiausių JAV kariuomenės ketinimų: ištirti galimybę panaudoti aiškiaregystę karinės žvalgybos tikslais, rašo livescience.com.



Programa, pavadinta „Stargate", buvo pradėta 1978 metais ir buvo vykdoma du dešimtmečius. Šios programos rėmuose buvo analizuojami pranešimai apie aiškiaregystės atvejus už Geležinės užsklandos ir apskritai visame pasaulyje, o taip pat buvo vykdomi „minčių kontrolės" eksperimentai. „Stargate" dokumentai tapo prieinamais internete CŽV dokumentų duomenų bazėje CREST, kurioje yra 930 tūkst. išslaptintų dokumentų, kuriuos sudaro daugiau nei 12 mln. puslapių, rašoma CŽV pranešime.

Vienas iš CREST dokumentų, pažymėtų „Netinkamas teikti asmenims su užsienio pilietybe", apršė projekto tikslą: „Sukurti programą, pagal kurią psichoenergetika būtų naudojama žvalgybiniais tikslais". Anglų kalbos aiškinamajame „Merriam-Webster" žodyne nepavyko rasti tokio žodžio, kaip „psichoenergetika" (psychoenergetics). Tačiau Williamo A. Tillerio Psichoenergetikos mokslų institutas „psichoenergetiką" apibrėžia kaip energijos mainus, kuriuos galima paveikti vien sąmonės galia.

Norint suprasti, kaip vyksta šie energijos mainai - ir kaip manipuliavimas šiais mainais galėtų būti naudingas karinei žvalgybai - „Stargate" projekto dokumentai aprašo daugybę atvejų, kaip žmonės, naudodamiesi savo protu, manipuliavo objektais ar skaitė kitų žmonių mintis. Dokumentuose aprašyti „dvasiniai gydytojai" iš Rusijos ir Meksikos, „vaikščiotojai ugnimi" iš Graikijos, pranešimai apie poltergeistus ir vaiduoklius, eksperimentai, kuomet proto galia buvo bandoma lankstyti metalą.

„Stargate" projekto vykdytojai ir patys atlikinėjo eksperimentus, norėdami išsiaiškinti, ar aiškiaregystės gebėjimu galima pasinaudoti kontroliuojamoje aplinkoje, sąmoningai to panorėjus. Vienas iš garsių magų-iliuzionistų, save aiškiaregiu vadinantis Uri Gelleris dar prieš „Stargate" projekto pradžią 1973 metų rugpjūtį aštuonias dienas dalyvavo įslaptintoje eksperimentų serijoje. Šių eksperimentų metu mokslininkai paprašė U.Gellerio nukopijuoti kito žmogaus, kurio negalėjo nei matyti, nei girdėti, piešinius.

Vieno iš įsimintinesnių eksperimentų metu atsitiktinai buvo pasirinktas žodis „kekė" (angl. bunch, galintis reikšti ir puokštę, būrį, pluoštą) ir kontrolinis tiriamasis nupiešė kekę vynuogių. Iš U.Gellerio buvo tikimasi, kad jis, būdamas iškart už sienos esančiame atskirame, belangiame kambaryje, kuris buvo izoliuotas ir akustiškai, ir elektriškai, atkartos šį piešinį.

U.Gelleris iš pradžių svarstė, kad mato „vandens lašus", vėliau nusakė „violetinius rutuliukus". Galų gale jis pareiškė, kad yra „beveik įsitikinęs", kad vaizdą mato ir nupiešė vynuogių kekę su 24 uogomis - lygiai tiek pat uogų buvo ir kontroliniame piešinyje.

Šio ir kitų eksperimentų rezultatai tapo ganėtinai patikimu aiškiaregio gebėjimo įrodymu, rašė eksperimentus vertinę CŽV stebėtojai. Bet apskritai „Stargate" programa nesurinko pakankamo kiekio duomenų, kurie patvirtintų psichoenergetinės veiklos egzistavimą, tad 1998 metais buvo nutraukta.

http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/redakcijos_akiratis/S-59546/straipsnis/Kaip-CZV-tyrinejo-aiskiaregystes-fenomena-itin-idomus-eksperimentai-ir-dar-keistesni-ju-rezultatai-Video

.L.U.T.H.O.R.

Ar nesurinko, ar surinko ir tada įslaptino, tariamai nutraukdami?:D

Linas Esu

#2
birželio 27, 2017, 21:18:39 Redagavimas: birželio 27, 2017, 21:23:33 by Linas Esu
Citata iš: Legionas  birželio 27, 2017, 21:12:53Ar nesurinko, ar surinko ir tada įslaptino, tariamai nutraukdami?:D
Rašo , kad nesurinko pakankamo kiekio duomenų . Trūksta daugiau info , ypač pabaigoje . O šaukštų meistras Uri kaip ir buvo demaskuotas vienoje laidoje ., po to karto daugiau nebeatlikinėjo pasirodymų su kitų žmonių šaukštais :D


Šitas mano mėgstamiausias , nes panašiau į comedy show :D



O čia filmuojant slapta kamera , tariamai apgaudinėja


.L.U.T.H.O.R.

Tai per 20 metų tikriausiai ne vieną Uri tyrė. Gal jis nemoka šaukštų lankstyt bet mintis per sieną skaityt sugeba :D

Linas Esu

Tiesa , tiesa ...sugeba ir pro pirštus matyti :D tikras fenomenas . Su šaukštais nesusitvarko , tačiau vynuogės toli gražu ne problema .

Linas Esu

#5
liepos 11, 2017, 13:44:55 Redagavimas: liepos 11, 2017, 14:03:46 by Linas Esu
Temos klausimai :

Ką galvojate ,

1. Ar egzistuoja panašios slaptos programos ?
2. Ar teko kada nors matyti , arba pažinti paranormaių sugebėjimų turintį žmogų ?


.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Linas Esu  liepos 11, 2017, 13:44:55Temos klausimai :

Ką galvojate ,

1. Ar egzistuoja panašios slaptos programos ?
2. Ar teko kada nors matyti , arba pažinti paranormaių sugebėjimų turintį žmogų ?


Taip :D

Visažinis

Visu pirma kodėl galvojama, kad tie dokumentai kurie buvo išslaptinti yra vieninteliai? :D Galbūt jie ir buvo paruošti išslaptinimui su neigiamais rezultatais. Kas ten žino kokie tie rezultatai buvo ištiesų...

WhiteFox

Galetu kas ir nutekinti tuos dokumentus :D

Aukštyn