Minties mechanizmas

Pradėjo indigo, birželio 02, 2012, 23:40:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

cs

tą jau senai parodžiau, nieko naujo nebeprikūriau.
https://www.dropbox.com/s/qfa8iovwu5lj2yw/pamyae.png


klajunas

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 13:19:47tą jau senai parodžiau, nieko naujo nebeprikūriau.
Apie šitą mes jau kalbėjome ir šį lygį aš palikau bendra forma neužbaigtą. Tu čia pateiki savo sąmonės aktyvumo ciklo (SAC) variantą, kurį aš kažkada mąsčiau tik bendra forma. Kiek supratau, nors ne viską, tai tu judi daugiausiai trečiame aukšte, o mane šiuo metu domina pirmas ir antras. Ne pati artimiausia sąmonės aktyvumo ciklo fenomenologija, tarp stebėtojo ir aktyvumo būsenų, bet kaip suvokimas atsiranda visame realybės kontekste pažiūrėjus iš išorės. Tu šioje savo schemoje žiūri iš vidaus ir tavo žiūrėjimas įsirėmina tarp sąmonės sužadinimo ir jos reagavimo perėjus per skirtumo, judėjimo ir savybių fiksavimą arba nefiksavimą. Mane domina labiau globalinis vaizdas ir kokios šio vidinio proceso (SAC) išorinės sąlygos.

Mane šiuo metu domina objektyvaus laksato formos, tiek iš vidinės, tiek iš išorinės dalies, nes to įvaldymas yra suvokimo užkietėjusių formų valdymo technologijų galimybė. ne viduje mąstyti neįmanoma, bet mano intencija yra pasiekti fiksato ir subjektyvaus laksato pagrindą, kuris yra fizinėje ir gnostinėje branoje.

O sąmonės aktyvumo ciklą - reikia tyrinėti, nes atskleistos struktūros parodo žmogaus mąstymo klaidas ir iliuzijas ir leidžia išgryninti tai, kas veiksmingiausia.

cs

Citata iš: klajunas  gruodžio 06, 2016, 14:17:50O sąmonės aktyvumo ciklą - reikia tyrinėti, nes atskleistos struktūros parodo žmogaus mąstymo klaidas ir iliuzijas ir leidžia išgryninti tai, kas veiksmingiausia.
Kodėl natūraliai besivystantis procesas tau neįdomus ir nori viską perdaryti transhumanistiniu požiūriu? Jokio natūralaus metodo - jokio žmogiškumo. Matomai ieškoma "interneto" pagrindu veikiančio sąmonių apjungimo ir valdymo metodo.

Aš nebeieškau apjungimų, kai žinau, kad viskas vienaip ar kitaip sueina į vidų, į sudėtį. Tada veiksmingumas įrodomas tai kaip tavo vieno potyris, o ne visų kartu potyris.

Tu gali tą patį sakyti (kaip ir man dabar sakai), tiems kurie atradinėjo virtualumą, kaip jie elektros "pavidalu" ir metalo lydiniais perteikė spalvas, kaip sukėlė žodynus ir kalbas, kaip vyksta atminties ir energijos, procesų palaikymai ištikrųju (o kodėl visiškai netaip juos mums duoda suvokti?).

klajunas

Noriu pailiustruoti, ką turėjau galvoje savo paskutiniame komentare, prie ko šiuo metu dirbu.
>>>>>>>>

Visas žmogaus spektras

Prieš atskleisdamas šio įrašo pagrindinę mintį, pirmiausiai noriu pakartoti kai kuriuos terminus. Pagrindiniai terminai yra fiksatas ir laksatas, kuriais aiškinu objektyvią ir subjektyvią sąmonę. Fiksatas yra aplink esantis fiksuotas pasaulis, laksatas yra subjektyviai valdomos mintys ir vaizduotė. Tačiau tai ne viskas ką galima pasakyti apie žmogų - už šių pasaulių yra kiti, gilesni pasauliai. Tiek einant giliau į objektyvią realybę - tai yra į transcendenciją, tiek einant į vidinį psichikos pagrindą - tai yra transcendentalumas.

Fiksatas nebūtinai fiksuotas, o laksatas nebūtinai laisvas. Įsivaizduokime, kad pasaulį galime stebėti tik per savo mintis, nes akys ir kitos juslės užmerktos. Tada pasaulis atrodytų kaip laisvai formuojama terpė, pavaldi subjektyvių fantazijų valiai. Tačiau mūsų sąmonė aprėpia ir objektyvią realybę, ir mes galime palyginti į ką intencionaliai įstatyta mintis, ir koks tarp minties ir to kas mąstoma ryšys. Kita vertus, fiksatas atrodo neintencionalus ir uždarytas savyje, nurodantis tik į savo buvimą. Tačiau labiau įsigilinę suprantame, kad logika verčia fiksatą laikyti taip pat intencionaliu. Tik kadangi mūsų sąmonė daikto-minties ir jos intencionalaus objekto neaprėpia bendrame suvokime, mes negalime palyginti koks ryšys tarp daikto ir pirminės tikrovės, arba transcendencijos. Tas pats galioja ir vidinei sąmonei. Mintis į vidų atrodo neintencionali, bet taip pat yra nesuvokiamas vidinis transcendentalumas, kurį laikome vidine pirmine tikrove.

Šitaip mąstant yra galimybė užgriebti pačią artimiausią gelmę ir parodyti visą pasaulio ir žmogaus spektrą. Visas spektras yra toks: vidinis objektyvus laksatas - subjektyvus laksatas - fiksatas - objektyvus transcendentinis laksatas. Pirmines tikroves laksatu vadinu todėl, kad jos nėra sustingę monolitai ir šiose realybėse įmanomos įvairios laisvos transmutacijos ir jos fiksuotos atrodo tik sąmoningame suvokime, kur gaminamas kokybinis objektyvus ir subjektyvus pasaulis. Visų mokslininkų svajonė, pažinti visas šių objektyvių laksatų savybes, kad būtų galima sukurti technologijas ir jas valdyti. Objektyvus laksatas yra fizinė brana, kurią materializuoti bando standartinis modelis. Vidinis objektyvus laksatas yra gnostinė brana, kurią tyrinėja slapta sąmonės fizika.

Viso spektro žmogaus teoriją galima pavaizduoti paprasta schema:


Ji sudaryta iš trijų sluoksnių, nors tie sluoksniai yra ne dvimačiai, bet trimačiai, t. y., persmelkia vienas kitą ir yra vienas kito viduje. Tačiau principą patogiau iliustruoti išskaidant į atskiras sistemas. Jų kaip sakiau yra trys, dvi iš kurių jau minėjau - tai yra fizinis pasaulis apačioje, iš jo sudaryti daiktai ir kūnai; gnostinis pasaulis per vidurį, kuriame formuojasi sielos struktūra, arba aktyvumo ir suvokimo ekranai, kaip tam tikros energetinės stabilios formos; aukščiausia dalis yra ta vieta, kur atsiranda suvokimas ir kur juda žmogaus informacinės kokybių formos. Fizinės smegenys užsiima informacijos surinkimu ir apibendrinimu, gnostinė siela yra atvaizdavimo sistema, o luksorinų laukas yra suvokimo burbulo vieta, kur atsiranda žmogus ta forma, kaip jis save suvokia savimonėje.

Aš šią sistemą aiškinu kvantinių laukų teorija ir manau, kad įmanoma parašyti pilną viso spektro kvantinių laukų Lagranžianą, kuris leistų gauti visų laukų sąveikas aprašančią „mechanikos" lygtį. Tam reikia įtraukti antro ir trečio aukšto laukus, atitinkamai - gnostinius ir luksorinų. Svarbiausia yra luksorinų laukas, kuris sukuria „nepaslėpties" proskyną, kurią aš visur vadinu šviesos arka. Tai būtis-suvokimas, kurį galima priešpastatyti kokybinei informacijos formai, kuri filosofijoje vadinama esiniu. Šita schema ir teorija išsprendžia seną filosofijos klausimą „kas yra būtis?" - tai yra luksorinų lauko forma, dėl kurios atsiranda suvokimas ir žmogaus psichikoje sužimba šviesa.

Šioje visą žmogaus spektrą parodančioje piramidėje vyksta judėjimas iš viršaus į apačią ir iš apačios į viršų tarp gnostinės ir fizinės branos, tai informacijos ir valdymo kibernetinės sistemos ciklas. Ir ekranai sąveikauja su luksorinų kvantais, apsikeičia su jais energija ir šitaip suformuoja būseną, kuri turi suvokimo veidrodžio pavidalą, kuris informaciją iš apatinių aukštų pateikia kaip kokybines formas. Labai įdomu pasvarstyti, koks yra juslinės kokybės mechanizmas. Jis turi būti susijęs su gnostinės substancijos „chemija", kuri gali sukurti įvairias juslumo medžiagas energetiniu pavidalu, kurios sąveikaudamos su luksorinų lauku, sukuria skirtingos kokybės juslumus, nuo daiktiško juslumo, iki mentalinio. Norint visa tai suprasti, reikia žinoti gnostinės substancijos „Mendelejevo lentelę" ir visas galimas gnostines reakcijas, nes kaip šios energijos sąveikauja su suvokimo lauku, tokios kokybės ir susiformuoja. Ši sistema atsako į filosofinį klausimą, kas yra kvalitetai (qualia).

Taigi dabar galima bandyti apibendrinti klausimą, ką apie žmogų pasako viso spektro teorija. Žmogus yra sustingusi, sukietėjusi kokybinės informacijos forma, kuri ateina iš fizinės ir gnostinės realybės ir juda luksorinų lauke, t. y., pačios piramidės viršūnės horizontale. Tačiau tai nėra tikslus vaizdas, nes jau sakiau, kad laukai trimačiai ir n-mačiai, todėl yra ne sluoksniai, bet persmelkia vienas kitą. Tačiau pagal sąveikų ir interakcijų sistemą, tai yra „sluoksniai" ir jų struktūros sąveikos požiūriu juda tik „horizontale". Todėl, pažiūrėjus į pateiktą paveiksliuką, galima sakyti kad pats žmogaus centras juda smaigalio lygyje, siela ir jos ekraninės struktūros juda antrame lygyje, o fizinis kūnas apatiniame lygyje. Tarp lygių vyksta informacinė apykaita. Pats pirminis kūnas arba pirminė siela - nematomi, matomos tik fenomenologinės formos luksorinų šviesos arkoje.

Todėl galima sakyti, kad žmogaus branduolys yra vidutinis lygis, kurį vadinu pirmine siela, nes ji „pagamina" visą žmogų ir jį valdo. Čia yra visa žmogaus psichologija, elgesio algoritmai, suvokimo estetikos būsenos ir t.t. Nuo to, kas sieloje užkoduota priklauso, kuo žmogus save pozicionuoja suvokimo ir aktyvumo ekranų sąveikoje.  Ir t.t.

Kokia žmogaus pagrindinė „charakterio" savybė? Žmogus nori būti amžinas, nori kad ši sustingusi informacijos forma, kuri vadinama asmeniu, niekada nesibaigtų. To siekia įvairūs transhumanistai, kurie tiek yra save sureikšminę, kad nori niekada nesibaigti. Pasibaigimas ateina tada, kai siela atsijungia nuo luksorinų lauko ir išnyksta suvokimas, bet jeigu siela yra gyva, tai ji vėl gali prisijungti, pabusti. Miršta tada, kai atsijungia visam laikui. Tai prasideda nuo kūno mirties, kuris nustoja tiekti informaciją. Tada siela, gavusi šį signalą, nusprendžia, kad turi atsijungti nuo kūno ir užgesti, kai tai įvyksta, siela nustoja sąveikauti su luksorinų lauku ir žmogus miršta. Dabar nekursiu teorijų apie tai, kokios galimybės, kad siela gali egzistuoti nematerialios, bekūnės būsenos. Faktas tas, kad kai kūnas nustoja siųsti informaciją, siela užgęsta ir atsijungia nuo suvokimo lauko.

Svarbiausia ką žmogus turi suvokti, kad jis tik sustingusi informacija energijos jūroje, kuri nieko neturi savo: kūnui substanciją skolinasi iš fizinės branos; sielai - iš gnostinės branos; o suvokimas yra luksorinų, arba švytuolių, lauko dovana. Visa tai dovanų jis gauna vienam gyvenimui ir kai kontraktas pasibaigia, skolą turi grąžinti tikrovei. Bandymas susidievinti, užsifiksuoti, įsikabinti į šį mechanizmą yra atsisakymas grąžinti skolą. Visi transhumanizmai ir bandymai sudievinti žmogų yra vagystė. Kita vertus, vagystė yra atimti tai, ką jis iš tikrovės gavo dovanai - t. y., pilną gyvenimo ciklą.

Kiekvienas suvokimas kaip būties atvertis yra individualus, bet žmogus negyvena vienas visame pasaulyje, jis yra tik individuali rūšies programos realizacija, vadinasi vienas sąmonės klonas iš daugelio to paties tipo sąmonių, kurios sugeba tarpusavyje sąveikauti. Ta sąveika vyksta įvairių telepatijų dėka - telepatijos fizinėje ir gnostinėje branoje. Deja įprastinėje būsenoje sielos struktūros veikia savo lygyje kaip uždara sistema ir žmonės sąveikauja per savo kūnus, nors vienas kitą stebi luksorinų lauko šviesos arkos veidrodyje, kuris pateikia aplinką kaip kokybines formas.

Tokios sąveikos pagrindas yra sieloje, kuri koduoja tai kas yra žmogus sau ir kitiems. Kadangi sistema sudaryta iš daugelio dalių, tai žmogaus gyvenimo pobūdį lemia tai, kokį kelią jis suranda šioje painiavoje. „Išganymo" yra galimybė ieškoti visuose trijuose lygiuose. Aukščiausia galimybe laikoma piramidės viršūnė, kur žmogus gali savo esmę susikonstruoti iš šios perspektyvos.

cs

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 15:26:22Tu gali tą patį sakyti (kaip ir man dabar sakai), tiems kurie atradinėjo virtualumą, kaip jie elektros "pavidalu" ir metalo lydiniais perteikė spalvas, kaip sukėlė žodynus ir kalbas, kaip vyksta atminties ir energijos, procesų palaikymai ištikrųju (o kodėl visiškai netaip juos mums duoda suvokti?).
Paskutinį kartą klausiu to pačio:

Elektra su metalo lydiniais (kurie vadinami "čipai" ir "transformacijos", "įtampos keitikliai", "davikliai", "jutikliai", primityvios elektronikos shemos pagamintos iš skirtingų metalų lydinių) gali laisvai reikštis spalvomis, garsais, žodynais. Kadangi fiziką suvoki geriau negu aš. Paaiškink, ne iš fizikos pusės, ir ne įrodinėk. O pasakyk, kodėl tokiu metodu garsai, spalvos ir žodynai susikuria, naudojant tik elektros srovę ir metalo lydinį? Ar primytyviai atkartojus kaip ir mokslas parodo shemų jungimų derinius surasime kaip susikuria spalva iš to metalo paveikto elektros srove shemoje? O jeigu nesurasime, kodėl tada naudojame 3 lygio saugumo shemos sudarymo principus, realiai neįsitikindami, kaip viskas vyksta? Visiškai nesiremsiu religija, šioje vietoje aš netikintis jokiais dievais. Su tokia sąlyga, paaiškinimo ir noriu gauti.

Nei pats protingiausias neatsisakytu nagrinėti ir nenustumtų į šoną. Tai kam drausti sužinoti pilnai veikimo principą, jeigu visi ir taip turi išmaniuosius telefonus ar kompiuterius, kuriuose galime pamatyti tą virtualumą? Ar adekvatu nežinoti metodo kaip jis kurtas (primityviai)? Kas išviso yra klaida? Kas klysta?

klajunas

Tik nieko nedaryk, pasakysiu... ;)

yra ne tik srovė, metaluose ir puslaidininkiuose bet ir išvedimo priemonės: vaizdas - monitoriais, garsas - garsiakalbiais. Monitoriuje įtampos gradientai sužadina fotonus, kurie reaguoja su akies receptoriais ir sukuria vaizdo iliuziją. Garsiakalbyje elektromagnetas vibruoja membraną, kuri virpina orą ir sukuria garso bangas, kurios reaguoja su ausies sraigės receptoriumi. Viskas kaip informacija keliauja į smegenis, sielą, tada į luksorinų lauką kur pamatai kokybines formas.

Kaip vaizdas gaunamas: nufilmuojamas arba sukuriamas su kompiuterine grafika. Kaip garsas gaunamas: įrašomas su mikrofonu, kur garsas judina membraną, ši sukuria sroves ir tos srovės įsirašo į atmintį ir atbuliniu būdu galima atgaminti.

Informacija srovėje ir fotonuose įterpiama procesu, kuris vadinamas moduliavimu. Kompiuteryje naudojamas loginis algoritmas. pasidomėk "Tiuringo mašinos" koncepcija, jeigu įdomu.

Kompiuteryje yra įvairių algoritmų, kurie leidžia atlikti įvairius informacijos redagavimus. Algoritmas yra komandų rinkinys kompiuteriui.

Informacijos įvedimas - moduliavimas, išvedimas - demoduliavimas.

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 17:32:44pasakyk, kodėl tokiu metodu garsai, spalvos ir žodynai susikuria, naudojant tik elektros srovę ir metalo lydinį?
Naudojama ne tik elektros srovė nes išvedimo priemonės dirgina receptorius, o dirgiklį demoduliuoja smegenys. spalvos, garsai - tai smegenų naudojamos suvokimo formos.


cs

Nepasakyta nė dalies, ką manau.

Pirmuosius žodynus, informacijos rūšies atskyrinkius reikėjo sukelti į virtualumą. O tai nepadarė rankomis. Kaip sukėlė pradinius žodynus, kaip atskyrė informacijos rūšis.

Žinau kaip programavimas atrodo. Tu pamėgink programuoti metalo lydinį pasitelkus elektros srove, nieko nesigaus.

Man įdomu, kokiu būdu galutinai surašoma informacija, kam reikalinga prikurti nereikalingų energijos varinėjimų ir transformacijų (įrodant greičius). Laikui lygus kelio ir greičio santykis. Kada galėtų padaryti greičiau, padaro lėčiau. Jau suklydau ir padariau daug klaidų iš neišmanymo.

Paskutinė mintis: čia ateivių darbas. Niekur taip neįmanoma padaryti. Nei metalo lydinys, nei elektros srovė neturi sąvyje įrašytos informacijos, neturi nei spalvų, nei garso, nei žodynų, kuriais remiantis galima programuoti.




klajunas

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 18:10:10Nepasakyta nė dalies, ką manau.
Lekcijų aš čia skaityti nesiruošiu, nes šitas klausimas standartinis, vadovėlinis ir internete labai lengvai randamas. Dar kartą pasikartosiu, jeigu domina pati kompiuterio koncepcijos pradžia, pasidomėk Tiuringo mašina.

https://lt.wikipedia.org/wiki/Tiuringo_ma%C5%A1ina

mikroschema mikroprocesoriuje - ne metalo gabalas, bet loginė grandinė, sujungta su atmintimi, įvedimo ir išvedimo prietaisais. Nusipirk arba nusipiratink vadovėlį apie kompų sandarą ir veikimo principus.

cs

Gerai kad pripažinai nesuprantantis ir nenusimanantis šioje sferoje.

Yra nemažai laiko bent minimaliai sužinoti. O tu bandai uždrausti kalbėti, kas bendrai turi būti žinoma. Tu man nieko neįrodai, algoritmai tai dar ne viskas, čia tik varinėjimo rūšis ar pobūdis.

Bet kas įkėlė programavimo kalbą į metalą nesvarbu kokį (juk iki šiol randama visokių) ir panaudojo kaip atminties funkciją atliekantį daiktą, kuris laidus srovei, jį varinėjant galima varinėti tas informacijas.

Man neįdomu kaip varinėti informacijas ar kaip kontroliuoti. Tai lygiai tas pats metodas kaip ir programavimas, tai labai panašų ir pateiki apie algoritmus. Čia tik varinėjimas.

O kur įkėlimas? Kaip ten pateko informacija? Dabar paprastai įrodomas informacijos įkėlimas į betkurį įrenginį. Aš visiškai nekalbu apie šiuos laikus. O kalbu, kaip pradinė shema galėjo jau savyje turėti lotyniškomis raidėmis programuojamą kalbą. Gal čia kitų civilizacijų paveldas, kuriame niekas neteikia dėmesio? Visi įrenginiai pagaminti panašiai, turi jau programavimo kalbas savyje. Tereikia išsiaiškinti kaip natūraliai perkelti informaciją ir kodėl tai logiška metalo lydiniams ir elektros srovei yra. Juk jie patys neturi savyje užkoduotos informacijos iš pradžių.

klajunas

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 18:36:14Gerai kad pripažinai nesuprantantis ir nenusimanantis šioje sferoje.
Priešingai, aš tau jau du kartus parodžiau suprantantis visus pagrindinius principus. tereikia mokėti perskaityti. Jeigu domina kaip į srovės virpesius įdedama informacija, pasidomėk moduliavimo sąvoka.

https://lt.wikipedia.org/wiki/Moduliacija

Paskutinį kartą žinias suteikiu nemokamai  :D

cs

Nėra metodo įrodyti pradinės informacijos atsiradimo elektros srovėje (o ne metale).

Yra keli pasirinkimai:
1. ateivių civilizacijos paveldas.
2. mafijų klastotės per primityvius mechanizmus, dangstymąsis po algoritmų (nesudėtingų sekų, nesudėtingų varinėjimų principais).
3. tai ką kalbu negirdėta ir nauja.
4. virtuali realybė pati save susikūrė ir veikia per elektros sovę.
5. virtualiai realybei suteikti apribojimai padaro ją paklusnią įvedant algoritmus, programavimo kalbas. (nors neparodoma, kaip ta virtuali lotyniškomis raidėmis ir skaičiais veikianti kalba) yra virtualumo pagrindas.
6. Ją sukūrė dievas, bet per klaidą kas vienam žmogui priklausė - priklausyti pradėjo visiems. Buvo išdalytas šis metodas į dalis.
7. Kokia priežastis trugdo apie tai kalbėti?


klajunas

Citata iš: cs  gruodžio 06, 2016, 19:23:507. Kokia priežastis trugdo apie tai kalbėti?
Vienintelė: jeigu kalbėsim šioje temoje "parapsichologija/Minties mechanizmas" bus off-topikas. ;D

cs

O kuriai sričiai/temai tu priskirtum? Labai artima steriotipinės mąstysenos pralaužimui tema.

@klajunas ką dabar matai, yra progreso dalis. Ar sutinki, kad kažkas davė pradžią? O ta pradžia jau nebeaktuali šiomis dienomis. Yra konkretus atsakymas apie ką kalbu. Tai padarė konkretus kūrėjas. Kažkas atrado metodą informaciją įkelti į metalo lydinius, o pagal sąvybes ir varinėti.

Kas galėjo būti toks intelektualus ir atrasti metodą (kalbas, spalvas, garsus) perkelti į elektros srovę, metalo lydinius. O pasekoje paprasčiausiai pritaikyti algoritmus juos programuojant, varinėjant.

Kodėl toks sudėtingas metodas nežinomas iš vienos pusės (pradžios ir sukūrimo)?



Mekabciel

Atsiprasau kad isiterpiu, bet jei uzduodi toki klausima "Kas galėjo būti toks intelektualus ir atrasti metodą (kalbas, spalvas, garsus) perkelti į elektros srovę, metalo lydinius"
Kodel neuzduodi bendrai klausimo: kas generuoja jauciama realybe i tave? kas priezastis to, kad tu jauti realybe 5 jutiminiu organu pagalba su visais realybes komponentais(iskaitant tavo isvardinta metalo lydini)?

cs

nagrinėju, bet dabar paiimsiu mažesnius modelius, pvz virtualumas.

Aukštyn