Senovės actekų šventykloje rado šimtus keistų metališkų rutulių

Pradėjo Benamis, balandžio 30, 2013, 20:44:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Archeologai, tyrinėję senovinės mezoamerikiečių actekų kultūros šventyklos griuvėsius, esančius dabartinės Meksikos teritorijoje, aptiko šimtus keistų rutulių, padengtų į metalą panašia medžiaga, skelbia „The Verge".



Rutulius aptiko kameromis apsiginklavęs robotas, tyrinėjęs vieno iš dviejų visai neseniai atvertų kambarių grindis Teotihuacano miesto Plunksnotosios gyvatės šventykloje. Manoma, kad rastieji rutuliai yra bent 1800 metų senumo, jų skersmuo yra nuo 4 iki 13 centimetrų. Rutulių branduoliai yra iš molio ir kitų nežinomų organinių junginių, o paviršius padengtas piritu, dar vadinamu, „kvailių auksu", todėl rutuliai atrodo padengti geltonu blizgančiu metalu.

Archeologai mano, kad rutuliai yra kokia nors ritualinė auka, mat šventykla naudojosi šventikai. Tačiau kol kas „niekas tikslai negali pasakyti funkcijos, mat atradimas yra beprecedentis", - sakė tyrimuose dalyvaujantis archeologas Jorge Zavala.

Dabar mokslininkai atlieka rutulių ir kitų šventykloje buvusių radinių atvaizdų tyrimus norėdami geriau suvokti jų vaidmenis senovės actekų bendruomenėje. Be to, mokslininkai tikisi dar vertingesnių radinių prasibrovus giliau į šventyklą - galbūt netgi miesto valdovų palaikus.

DELFI.lt

Ezekiel

Gaila dar nėra nuotraukų. Kadangi bandė imituoti auksą tai gal buvo kokie puošmenis.

Marius

O aš manau ,kad tiesiog imitavo saule,todėl ir darė tuos rutulius..Mistiškesnis paaiškinimas,gal imitavo danguje matytus skraidančius ''ugninius rutulius'' kokiu galima pamatyti ir šiais laikais,gal jie juos laikė dievais.

Benamis


la.benas

Man čia net į rutulius nepanašu... Gumulai kažkokie, visai ne taip įsivaizdavau straipsnį perskaitęs :D

Benamis

Irgi galvojau, kad bus panasus pvz. i Kosta Rikos rutulius (ne dydziu, bet forma):


vitake

Man panašūs į paprasčiausius griuvėsius kurių forma nė neprimena rutulių, bet kita vertus,   juk  jie padaryti iš nepatvarios medžiagos ir praėjo daugybę laiko, todėl jie tiesiog negalėjo tobulai išsilaikyti... + Jie nufotografuoti su apnašomis ir žemėmis, gal jas nuvalius jie ir tampa panašesni į rutulius .

Iron Tara

Ir kas čia tuos actekus supaisys..

Aukštyn