Nematomumo kerai

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., balandžio 01, 2016, 19:42:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Deja, Jūs negalite matyti šio pranešimo lankydamiesi forume kaip svečias.

Kodėl verta užsiregistruoti?

- Matysite visą nuo svečių paslėptą turinį.
- Galėsite bendrauti su kitais nariais privačiomis žinutėmis.
- Matysite visus forumo prisegtukus.
- Galėsite kurti naujas temas ir dalyvauti jau esančiuose.

Nelaukite, prisijunkite prie didžiausios bendruomenės, nagrinėjančios paslaptingus reiškinius jau šiandien!


Prašome prisijungti arba užsiregistruoti.

time

#1
balandžio 01, 2016, 20:36:28 Redagavimas: balandžio 01, 2016, 20:42:35 by time
nepriimu, kaip balandžio pirmosios pokšto ir rimtai noriu pakalbėti, nes tema įdomi tam tikra prasme. Tai atsakau.

"Things seen, and things not seen,
 let me walk here between."

manau, turėtų verstis, galbūt kiti turi savo variantus:

"Lai matomi daiktai pavirsta nematomais daiktais. Tegul matomi daiktai leidžia vaikščioti tarp jų neišsiduodant tapus nematomu."

Keistas vertimas gaunasi, bet reikia pripažinti, anglų kalba daug kartų primityvesnė negu lietuvių. Taip pat pažodžiui negalima versti ir reikia būti lanksčiam kalboje.

O šiaip manau, pats receptas - vien žolės. Nelabai norisi tikėti, kad tas burtas gali veikti... Aišku galima technologiškai tai atlikti, bet čia naudojamas refrakcinis paviršius, kuris gali laužyti spindulius tam tikra geba ir tokius naudoja magai per savo pairodymus. Bet gal yra atrastos refrakcinės dulkės, kurios sukuria EM laukus ir gali veikti per belaidį ryšį. Taip jas išjudina, padaro nematomomis.


.L.U.T.H.O.R.

#2
balandžio 01, 2016, 20:47:38 Redagavimas: balandžio 01, 2016, 20:50:35 by Legionas
Ne balandžio pirmosios pokštas ;)

Sutinku dėl anglų kalbos ir jos vertimo. Šiaip jei angliškai pagaunama prasmė, tai galima išversti lietuviškai kitais žodžiais, bet su ta pačia prasme. Dalykai matomi ir dalykai nematomi, leiskite man vaikščioti tarp jūsų. "Tarp" suprantu, kad leiskite būti matomam ir nematomam, kada panorėsiu. Pereiti į vieną pusę(matomą) arba į kitą pusę(nematomą).

O šiaip kaip sakiau, nereikia žiūrėti iš techninės pusės, kad daiktai fiziškai nematomi taps. O daugiau iš tos, kad labiau neatkreips dėmesio į save.

O kad tik žolės, tai irgi, teoriškai lyg tai tik žolės, kas čia tokio. Bet kaip žinia, teorija ne visada pasitvirtina praktikoje, todėl geriausia išbandyti ir gauti rezultatus :)

time

#3
balandžio 01, 2016, 21:12:40 Redagavimas: balandžio 01, 2016, 21:46:03 by time
Taip, čia yra prašymas pereiti į nematomąjį pasaulį. Tačiau jis prašo su ta sąlyga, kad jis neišnyks, bet tik bus nematomas išoriškai. Prašančiojo pagrindinis tikslas yra tapti nepastebimu aplinkių žmonių ir daiktų atžvilgiu. Savo atžvilgiu jis prašo išlikti matomu, kad neišnykų ir egzistuotų.

Vėlgi apie tas žolės dulkes, na jos manau tik 'priedanga'. Nes paprastai magai per savo pasirodymus mėgsta paleisti dūmus ir spėja greitai pabėgti nuo scenos. Jeigu čia 'iš tos pačios serijos' tie milteliai, tai galbūt jie naudojami tik priedangai. Esmė yra žodžiuose, tai tarsi atpasakojamas loginis raizginys, kuris atliekamas duriant galus su logika. O pasakoma įtaikingai, tiesiog dėl gero įspūdžio.

Techninės pusės negalima atmesti ir nebūkite tokiais skeptikais, kad nėra tokios technologijos, kuri yra naudojama kaip refrakcinis paviršius. Refrakcinis paviršius - sugeria šviesą ir gali prasiskverbti, tam tikrame tankyje jis gali būti visiškai nematomas, skaidrus, permatomas. Todėl galima visa tai įvaldžius apgaubti tam tikrus daiktus 'techniškai' kvantais, kurie ir padaro nematomu. O tas refrakcinis paviršius yra jau ekranas ir jis yra projektuotas matriciškai, veikia daug galingiau nei betkoks televizoriaus, led, lcd ar betkoks ekranas.

Nereikia painioti su kameros fiksavimu užnugarėje ekrano, taip sukuriant, kad vaizdas už ekrano yra permatomas. Kaip čia:



Tokį ekrano vaizdą galima simuliuoti su kamera: tiek realiu laiku filmuojant, tiek momentinės nuotraukos uždėjimu. Bet irgi galima padaryti nematomo objekto iliuzijas, realiu laiku filmuojant ir staiga nutraukiant filmavimą su momentine nuotrauka su scena, kurioje nieko nėra.

Tačiau aš noriu lygiuotis ties ta slapta technologija, kurios kaip ir neradau niekur internete pavyzdžių. Tai turbūt matricos projektavimą sulyginčiau su 'infinity mirror' , kuris realiu laiku gali atsikartoti milijonus kartų 2d paviršiuje - veidrodyje.



Ir mano atvėju, čia viskas naudojama atvirkščiai - paiimamas refrakcinis paviršius. Čia naudojamas ekranas yra 'matriciškas'. Jis geba automatiškai užfiksuoti objektus, kuriuos slėpti ir tada kaip camoflažas užslėpia, 'ištrina' ir scenos. Čia tokia 'smart' technologija, kuri naudojama per magų pasirodymus, kai pasirodo dūmai. Seniau magai paleidę tuos dūmus tiesiog nusileisdavo į po scenę taip suklastodami ir 'pranykdami'. Dabar yra daugiau pažengę, todėl magijoje jau pradėtos naudoti technologijos atėjusios iš mokslo. Ypač iš fizikos ir chemijos. Todėl manau, dūmų pasidarymas iš žolių ar chemijos ir tariami žodžiai - nėra tikroji magija.

.L.U.T.H.O.R.

Na tu eini į techninę pusę ir kalbi apie magus-iliuzionistus. Jie kuria tik magijos iliuziją. Aš jų galvoje neturiu. Apie iliuzionistus ir jų "magiją", atskira tema reikėtų kalbėti :)

Supernatural

Taip, yra kerai, kad taves diena tarsi nematytu, tu bendrausi, veiksi viska kaip tau reikia, bet taves neatsimins..yra tokia magija tikrai, pati nebandziau, bet pazystu zmogu, kuris buvo apkeretas tuom, ateodo tris metus ziuriu i ji, o reiktu nupiest fotorobota, nu niekaip...panaudojau kita magija, kad issiaiskint, kad jam padaryta..matyt kazkokia damute nenorejo tokio gero vyrioko "pArodyt" kitoms :) susekiau apsauga, nebuvo didele, plius turejo neuzdaryta erve, tad suardyt buvo lengva.. buvo pojutis, tarsi zmogus butu apsisiautes i porolono sluoksnio ratuka, kur buvo gero sprindzio tarpas, nesusijunge...per ta tarpa ir pavyko suardyt, o kad moters nesamones buvo, rode spalva..

Aukštyn